Консултация
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Консултация
Здравейте колеги!
Тъй като идва момента на моето вземане на книжка, ще трябва да си намеря лично моя собствена кола. Разбира се, бих искал тя да е БМВ, но поради липса на достатъчно средства, ще трябва да се задоволя и с нещо по-скромно
За кола мога да предвидя капитал около 5000 лв, като изискаването ми е тя да е малка (за един 18 годишен ученик и едно гадже
) и да изглежда добре (да е в добро състояние, както технически, така и на външен вид), и да не създава големи проблеми
Понеже аз съм не-дотолкова в час с колите (откъм цени, проблеми, модели и тн), ще ви помоля да споделите вашите идеи относно каква кола ще се вмести в изискванията. И ако някой е карал такова нещо, да сподели мнение за колата и впечатления
И за да не стане така, че някой да си помисли, че ще си я купувам още утре и да предложи обява, споделям, че колата ще бъде закупена през лятото (края на юли-началото на август).
Предварително благодаря!

Тъй като идва момента на моето вземане на книжка, ще трябва да си намеря лично моя собствена кола. Разбира се, бих искал тя да е БМВ, но поради липса на достатъчно средства, ще трябва да се задоволя и с нещо по-скромно

За кола мога да предвидя капитал около 5000 лв, като изискаването ми е тя да е малка (за един 18 годишен ученик и едно гадже

Понеже аз съм не-дотолкова в час с колите (откъм цени, проблеми, модели и тн), ще ви помоля да споделите вашите идеи относно каква кола ще се вмести в изискванията. И ако някой е карал такова нещо, да сподели мнение за колата и впечатления

И за да не стане така, че някой да си помисли, че ще си я купувам още утре и да предложи обява, споделям, че колата ще бъде закупена през лятото (края на юли-началото на август).
Предварително благодаря!
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
За 5000 лева спокоино можеш да си вземеш много, много добра Е30-ка в отлично състояние и дори да не е в отлично да си я достегнеш.
Каза, че искаш малка кола, но зависи за теб какаво е малка кола, аз карам малка кола, със скромни възможности и съм много доволен от нея защото ми позволява да събирам за БМВ-то което искам.
Незнам дали искаш да е БМВ колатати или не, ти трябва да си прецениш.
П.С
Ако не искаш БМВ те съветвам за Опел, защото е народна кола
Корса като моята е идеален вариант, ако държиш да е малка и евтина, но е е БМВ за мен това е проблема в момента
Каза, че искаш малка кола, но зависи за теб какаво е малка кола, аз карам малка кола, със скромни възможности и съм много доволен от нея защото ми позволява да събирам за БМВ-то което искам.
Незнам дали искаш да е БМВ колатати или не, ти трябва да си прецениш.
П.С
Ако не искаш БМВ те съветвам за Опел, защото е народна кола
Корса като моята е идеален вариант, ако държиш да е малка и евтина, но е е БМВ за мен това е проблема в момента

еми за мен малка кола е тази, която караш ти (96 Корса). Е30 ще ми е просто прекалено голямо, а и исках колата да е на 10-12 години мах. при всички положения ще трябва да е хетчбек защото просто нямам какво да правя голяма кола като Е30.
Прав си, че казах, че искам БМВ, но Е30 ми е голямо и леко старичко
Съжалявам ако съм те подвел
Прав си, че казах, че искам БМВ, но Е30 ми е голямо и леко старичко

Съжалявам ако съм те подвел

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Корса-та е прекрасен вариант,но си вземи с двигател 1,4 ,аз бих ти препоръчал един малко по екзотичен вариант - Ситроен ЗХ,по евтин е от корса,но с класи по удобен и върви повече,като разход и подръжка е същото
- pantata
- младши ентусиаст
-
Абе фърфалак ти за 5 бона с тия изисквания към бъдещата ти кола незнам...па да е запазена па да е до 10 годин па да е малка...Язе да го ева кат се сета почнах през далечната 94 на е36 316 скоро видех в една автокъща у София същата за към твойте пари 5 иляди нема да сгрешиш послушай ме
За тея пари можеш да си намериш и Фиат Браво/Брава с екстрички. Евтина поддръжка, горе долу хваща окото (не знам само колко често се чупят) ама частите са евтини. И понеже е италианска кола си има ел стъкла, огледала, вероятно и климатик и т.н.
гори доволно (1.6 двигателя без проблем си качва 10 в града и 8 извънградско), ама и слагаш една газова и работата заспива 

- Гост
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Газова на БРАВО/БРАВА не се слага много лесно, защото са с пластмасови колектори и трябва газов инжекцион за камара пари, извинете ме, ако съм се заблудил - поне не по-новите беше така. Иначе е истина, че има малки, читави колички на по 10 години, които могат да се купят за 5000 лева. И въпреки тва аз не бих си зел малка кола, ебал съм го. По-добре 124-ка на 20 години отколкото неква корса. Мисля, че ще намери човека и Е36 316 или 318 до 5000 лева. Разходите после определено са повече отколкото за малка кола, но и кефа е съвсем, съвсем друг.
BMW only!
- Turboman
- ентусиаст
-
Форд избягваи,ако не е след 95-96.
Имам един приятел с автокъща с много добри цени :
Ford Fiesta 1.2 16v zetek 96' - 4666лв
Renault Clio 1.2i 98' 4099лв
Пиши ми на ЛС,ако има6 интерес да ви свържа
Turboman написа:Форд избягваи,ако не е след 95-96.
Тоя твоя човек има ли го регистриран Мобиле-то, че един приятел си търси кола. Може и адреса където могат да се видят колите

- Turboman
- ентусиаст
-
Escape написа:Turboman написа:Форд избягваи,ако не е след 95-96.
Тоя твоя човек има ли го регистриран Мобиле-то, че един приятел си търси кола. Може и адреса където могат да се видят колите
www.misho.mobile.bg
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
моето мнение е да си вземеш едно прекрасно Е30 купе или кабрио троен стоп няма да съжаляваш определено макар че са старички
за Е36 на тази цена аз не бих си и помислил после какви ще са ти разходите да го стегнеш
иначе от другите марки бих ти препоръчал Гоуф или Венто колкото и да е смешно това са си доста читави и не крапизни машинки, за италианска или френска не си помисляй
също така 80 Б4 е едно прекрасно решение няма да сбъркаш
може да се изпише много по тази тема ама ме мързи в момента 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Между другото - по-добре да вземе човек Е36 за по-тънки пари и да си го стегне с нови амортисьори, тампони, филтри и прочие, вместо да вземе 1000-2000 лева по-скъпо, защото като му смени споменатите горе неща те вече ще са нови и ще карат доста повече, отколкото тези на уж по-стегнатото и по-скъпо БМВ. Но както и да е - по принцип Е36 си остава най-скъпия вариант. По кеф бих ги наредил ей така:
1. Е30 325 кабрио (на ДАНИЕЛ
) или някакво купе 318ИС
2. Е36 някакво
3. АУДИ Б4
4. ГОЛФ 3
5. ФИЕСТА
6. неква корубина, дето да го набута.
Японските чикии са по-скъпи и от БМВ...
1. Е30 325 кабрио (на ДАНИЕЛ

2. Е36 някакво
3. АУДИ Б4
4. ГОЛФ 3