Полицаи снимат от засада !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320D ///M 2

Полицаи снимат от засада !

Мнение от Vasil Petrov » 12 Апр 2013, 23:44

Здравейте Колеги,

Днес се бях забързал за работа и реших да мина по околовръсният път - София. На отклонението за Младост към Бизнес парк има знак с ограничение 70. Бях се позасилил малко повече и след като минах през отбивката видях в огледалото за задно виждане една синя астра спряла в лявото платно на локалното, качена на половина на бордюра. На всичкото отгоре астрата беше спряна така че да не се вижда от идващите по околовръсното.
Реално погледнато няма логична причина да са там освен ако не снимат за нарушители. Та си мисля дали не са ми щракнали една хубава снимка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Полицаи снимат от засада !

Мнение от cod-cdbp » 13 Апр 2013, 0:58

Онзи ден на надлез Надежда - идентична сценка - патрулката скрита под ъгъл в храстите и снима ли снима :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Апр 2013, 1:17

Vasil Petrov написа:Здравейте Колеги,

Днес се бях забързал за работа и реших да мина по околовръсният път - София. На отклонението за Младост към Бизнес парк има знак с ограничение 70. Бях се позасилил малко повече и след като минах през отбивката видях в огледалото за задно виждане една синя астра спряла в лявото платно на локалното, качена на половина на бордюра. На всичкото отгоре астрата беше спряна така че да не се вижда от идващите по околовръсното.
Реално погледнато няма логична причина да са там освен ако не снимат за нарушители. Та си мисля дали не са ми щракнали една хубава снимка?

Еми ако имаш късмет са те щракнали, те там си седят редовно. Кога с патрулка с камера кога с друга кола. А въпросната тумносиня астра тия дни снимаше по бул."България" особено в участъка от ул."Т.Каблешков" до околовръстното (и в двете платна).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Апр 2013, 8:43

Добре де въпросът ми е имат ли право да ги правят тия неща.Та нали трябва да са на осветено и видно място :dunno:
И на мен ми се случва винаги да ги видя в някакви храсти или под някое дърво.
Те все пак са там за да можеш да ги видиш и намалиш,да пазят реда и т.н. а по тоя начин излиза,че просто искат да си изпълнят норматива.
Не мисля,че имат право да снимат по тоя начин.Много пъти съм се замислял да спра и да ги попитам - имат ли право да се крият като плашоци.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 13 Апр 2013, 9:01

по закон мисля нямат право да се крият,но реално така вършат повече работа,защото тогава ние се парим и разбираме ,че сме в грешка ;) не е приятно,вярно.Аз няколко пъти минавам на косъм тук в Норвегия,а тук повярвайте ми се крият на 100% и работят в екип.един седи на столче с радар и радиостанция,скатан в храстите и докладва на колегите,които са 200м по-надолу.Та скоро ше му ям главата,но знам ,че грешката ще е моя.И като любопитен факт,ограничението по магистралата е 100км :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 13 Апр 2013, 11:10

Бруталното отчитане на дейност се е прехвърлило и на околовръстното... Снимачният екип се е позиционирал на разклона към Младост от вече сигурно половин година...Не ми се мисли колко хора са изгорели... И реално не са скрити, нито седят в тъмното, нито нищо...просто не се виждат отгоре...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 13 Апр 2013, 11:33

magareto_yori написа:по закон мисля нямат право да се крият,но реално така вършат повече работа,защото тогава ние се парим и разбираме ,че сме в грешка ;) не е приятно,вярно.Аз няколко пъти минавам на косъм тук в Норвегия,а тук повярвайте ми се крият на 100% и работят в екип.един седи на столче с радар и радиостанция,скатан в храстите и докладва на колегите,които са 200м по-надолу.Та скоро ше му ям главата,но знам ,че грешката ще е моя.И като любопитен факт,ограничението по магистралата е 100км :mrgreen:

Как вършат повече работа?
Виж следната ситуцаия - движиш се с 100км/ч при ограничение 60.Виждаш патрулка с радар в далечината и намаляваш скоростта и преминаваш безопасно през участъка с ограничение.Мисля,че това е целта по-принцип на полицейското присъствие,или ...?
Другия вариант е ако са скрити в храстите,ти преминаваш опасно от там,снимат те и .... какво!Предпоставката за ПТП я има,те са там,но единственото което могат да направят е да извикат линейка при евентуална бела(недай Боже) :dunno:
Как си вършат работата?Каква е тяхната работа?
Имат си обособени места,има си табели които показват местата където е възможно да има видео наблюдение,нямат право да те снимат без да си уведомен,чрез пътен знак.А и какво да кажем в ситуации в които те самите създават предпоставки за ПТП!
Отсечката Пловдив - Калояново - двулентов път,тесен банкет,няма отбивки никъде - нашите хора спрели,на милиметри зад бялата странична линия,след завой - кво правим при едно рязко натискане на спирачката в такава ситуация?Как си вършат работата в такава ситуация?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 13 Апр 2013, 11:46

еее, момчета малко се уливате.....

с'я какво искате - едва ли не първо да ви спрат полицаите, после да ви кажат, че следващите няколко км има ограничение на скоростта и правят снимки, после може би и кафе да ви предложат?

много ясно, че ще си снимат. засада или не това е положението. навсякъде го има, защо да го няма и в България?

няколко теми по - надолу следващата дивотия - имат ли право полицаите да снимат колата отпред - ми много ясно. Защо не било само отзад - в цяла Европа снимат отпред и то точно шофьора (за да няма после бабички и дядови, минали с 50км/ч отгоре) само в България да е различно :kuku:
Последна промяна @2bar на 13 Апр 2013, 12:02, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 13 Апр 2013, 12:02

Да намалиш само дето има катаджии не е вършене на работа.Какво значи да намаляш на ограниченията?Те ограниченията са на всякъде.Идеята е да те глобят няколко пъти ,за да караш на всякъде с ограниченията,не само дето има катаджии
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 13 Апр 2013, 13:01

magareto_yori написа:Да намалиш само дето има катаджии не е вършене на работа.Какво значи да намаляш на ограниченията?Те ограниченията са на всякъде.Идеята е да те глобят няколко пъти ,за да караш на всякъде с ограниченията,не само дето има катаджии

Аз в това криене идея не виждам.Казах защо.
Нищо против нямам да ме глобяват щом съм в нарушение,ама да си стоят по местата.
Отсечката Стара загора до новия пътен възел за Пловдив - от новия възел като се движиш към Стара Загора,на второто ограничение "60" има стационарна камера.Да кажа за хората,които не са карали там,че пътя е широк,но е със само две ленти.
Точно 10 метра след камерата има широка отбивка на която самолет може да кацне Наще обаче решили да спрът 100м по-надолу и да се забият зад едно дърво,като десните гуми им са на платното :kuku: - тва кво е?
Входа на Хасково - точно след табелата "Добре дошли в хасково" в дясно има детелина,която води към околовръстното и пътя за Кърджали - та там при десен завой има доста широка мъртва точка.Патрулката спряна плътно до мантинелата леко по диагонал,за да засичат колите идващи от Димитровград - какво правим ако нарушител влезе в завоя и се надъни в тях!Какво правят те там?Ще те глобят хубао ама на ква цена.То за тва си има обозначение места.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihich » 13 Апр 2013, 14:56

Колеги, я някой да каже къде точно на околовръстното към младост стоят защото често минавам ,но не съм ги видял и се чудя дали са ме снимали ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Апр 2013, 17:04

Според мен целта на мобилните камери специално, е точно да снимат там, където не очакваш да има камери. Нормално е да не се виждат и да не са обозначени. Това, че на рисковите шофьори не им изнася, е лично техен проблем :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 13 Апр 2013, 17:53

Е много си противоречат някой, хем сме много съвестни шофьори, хем няма проблем пътна полиция - КАТ да ни снимат неправомерно в нарушение.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Апр 2013, 18:10

:OT:
magareto_yori написа:.И като любопитен факт,ограничението по магистралата е 100км :mrgreen:

кфо ни сапунисваш, в цяла Норвегия няма 20 км магистрала :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е70 35sd
Мечтае да кара: x5 m50d
Детайли за колата: много хубава,много гиздава

Мнение от smeltera » 14 Апр 2013, 8:50

Ако караме по ограниченията никой няма да ни снима :D ,па може и по-малко катастрофи да стават,а всичко ако ни е наред като ни спрат и без бакшиши ще остават.Така че то от нас зависи дали ще се крият или не. :bchug:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата