Акт за Жълти номера от Германия и лишаване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Акт за Жълти номера от Германия и лишаване

Мнение от sashobs » 13 Апр 2013, 21:46

Здравейте колеги, искам да споделя следния проблем, който ми създадоха нашите полицаи в България.
Преди няколко дни закупих автомобил от Германия от реномирана автокъща http://www.autohus.de и казвам на германците, че искам транзитни номера за Експорт и да важат за България тъй като имало проблем с жълтите номера и германеца ми казва, че пак ще ми издаде жълти, но такива които да важат в БГ, а тези които не важели струваха 85евро аз платих 150 със зелена карта и всичко необходимо и ме уверяват, че няма проблем с тези номера.
Първо в Унгария се заядоха на границата с Румъния, но както и да е минах с някой лев и продължих. И влизам на Видин-Калафат като от румънска страна никакви проблеми - слизам си на Видин проверяват колата документи рама и т.н пак нищо и ми пожелават приятен път.. и от там следва Стоп Палка в Монтана и ми се обеснява, че с тези номера нямам право да карам в БГ и полицая докато разбера какво става дори ми написа Акт-а. А на документите от където съм закупил номерата има фактура с печат и всичко написано цена и т.н и пише EU Import, зелената карта също си важи за БГ, но ми написаха акта без да ме бавят - проблема е че освен глоба ми казаха, че имало лишаване от 1 до 6 месеца, което е по притеснителното в случая...
Написал съм си възраженията на Акта, че са ме пуснали да мина Контролния Пункт във Видин без да ми направят никакъв проблем и ще пускам жалба в Понеделник и да видим...

Та въпроса ми към вас е дали някой е по-запознат с тези номера, жалби и т.н има ли някакъв шанс да спечеля защото лично аз - не мисля ... срещу държавата всички знаем как е ..

Благодаря предварително

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Акт за Жълти номера от Германия и лишаване

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2013, 22:36

Абе държавата. КАТ и съда са две различни неща. :mhihi: Разбира се имаш шанс. Но лично аз не знам точно кое е разрешено и кое не. По принцип щом пише, че важат...не виждам какъв е проблема. Станаха исторически вече тези жълти номера. Едни казват може, други не. За пръв път чувам за два вида жълти номера, но нека някой вкарващ коли каже.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashobs » 13 Апр 2013, 22:40

Те не са два вида, а такива които важели за извън Германия и такива които са само за Германия може да не съм се изразил правилно като съответно тези, за извън страната са по-скъпи може би заради зелената карта...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 13 Апр 2013, 22:52

Autohus по принцип са сериозен продавач.

Имаш ли ги номерата в фактурата от тях? Ако да, я кажи какво пише точно в нея.

За два вида жълти номера не съм чувал, както и в момента не виждам да има някаква промяна на този статус на страницата на немския КАТ.

Но пък не си спомням жълтите номера да имат зелена карта към тях.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 13 Апр 2013, 23:12

Гледам тук (в София ) карат с немски номера - [SHA XXX ] SHA е регистрацията на едно малко градче в Западна Германия, в Baden-Württemberg- Schwäbisch Hall доколкото знам . За твоя случай консултирай се с адвокат, съди ги и оспорвай Акта ,щом не е имало проблем на границата значи сигурно са си редовни номерата .
Успех
39470

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 13 Апр 2013, 23:39

SHAрковете са лизингови и са си с нормална регистрация (в тоя ред на мисли- като се върне тая лизингова на пример X6 ще седи в германия за продажба на 60хкм и никой по нищо не може да разбере, че и се е разказала играта по БГ пътищата вместо да се е търкаляла по аутобани)

А в БГ има и други феномени- карат се коли с изтекли немски червени номера. Как става незнам, но предполагам си правят БГ гражданска и минава.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: е65 4.5 2002

Мнение от bmw730 » 13 Апр 2013, 23:55

колега германеца не те е подвел,аз през 2008 имах инцедент с жълтите номера в бг но тъй като имах зелена карта и след дълга битка в съда я спечелех но със голяма помощ от германия

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Апр 2013, 7:12

Beamerdriver написа:Гледам тук (в София ) карат с немски номера - [SHA XXX ] SHA е регистрацията на едно малко градче в Западна Германия, в Baden-Württemberg- Schwäbisch Hall доколкото знам . За твоя случай консултирай се с адвокат, съди ги и оспорвай Акта ,щом не е имало проблем на границата значи сигурно са си редовни номерата .
Успех

В София ли? Та те са из цялата страна и винаги съм се чудел на кой голям град са. :mhihi: Ако щеш ми вярвай, но аз лично повече немски номера от "ША" не съм виждал. :mhihi: Говорим за такива, които не са временни.
Иначе темата ще е много интересна и занапред с развитието си.
Колегата направо да си хваща адвокат или поне на първо време да се консултира с такъв.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Апр 2013, 8:33

:mhihi:
Един пита за жълти транзитни номера, друг му отговаря за червените, трети говори за коли в БГ с немски регистрации :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashobs » 15 Апр 2013, 16:53

Утре ще ходя в КАТ Бургас да говоря и с началника да видим какво ще каже той макар че предполагам още преди да съм отишъл... след което си взимам адвокат и пускам за обжалване Акт-а, който ми написаха :)
Посъветвах се с няколко човека до момента и един казва съди ги друг казва нямаш право да караш с такива тебели и нямало смисъл ... та ще видим

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 15 Апр 2013, 19:45

http://www.strassenverkehrsamt.de/kfz-z ... ennzeichen

прочети най-долу на Kurzzeitkennzeichen im Ausland

това е от сайт-а на немския КАТ. по принцип немците не се кефят, когато чужденци си експортират колите с жълти номера и се заяждат. Но от 2007 година всички страни в европейския съюз са длъжни да ги признават. Зелената карта, която идва с тези номера важи в целия ЕС.

За жалост живееш в БГ и сега ти ще трябва да докажеш, че си невинен и че имаш право да караш с тях. Приготви се за нерви (докато получиш официални документи от немския КАТ които да можеш да представиш в съда, имай предвид че немците няма да са особено готови да помогнат) и после средства (всичко ще трябва да се превежда и заверява, за да има стойност в съда).

Но все пак си в правото си....успех.
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 15 Апр 2013, 19:58

И аз си патих с същите номера преди 2 месеца и на мене ми обясниха куките че нямам право да карам в БГ. и даже били казали по новините офицялно че нямаме право да се движим с такива номера извън германия и зелената карта не била валидна и камара глупости .А аз прекосих половин европа и само на наште тъпи полицай им пречи но както и да е.Дано колегата да успее да ги осъди !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashobs » 15 Апр 2013, 21:16

oxam написа:http://www.strassenverkehrsamt.de/kfz-zulassung-kurzzeitkennzeichen

прочети най-долу на Kurzzeitkennzeichen im Ausland

това е от сайт-а на немския КАТ. по принцип немците не се кефят, когато чужденци си експортират колите с жълти номера и се заяждат. Но от 2007 година всички страни в европейския съюз са длъжни да ги признават. Зелената карта, която идва с тези номера важи в целия ЕС.

За жалост живееш в БГ и сега ти ще трябва да докажеш, че си невинен и че имаш право да караш с тях. Приготви се за нерви (докато получиш официални документи от немския КАТ които да можеш да представиш в съда, имай предвид че немците няма да са особено готови да помогнат) и после средства (всичко ще трябва да се превежда и заверява, за да има стойност в съда).

Но все пак си в правото си....успех.

Интересното е, че немеца, който ми продаде колата и ми изготви всички документи твърдеше, че мога да се прибера с тези номера макар, че му казах няколко пъти дали е сигурен, защото в БГ правят проблеми, но той отричаше ... интересно ми е сега ако му се обадя какво ще ми каже и дали ще вдигне ръце с отговора съжалявам ...
Що се отнася до разходите ако знам колко ще ми е Акта и дали ще ме лишат от правото на управление на МПС както дочух от 1 до 6 месеца може и да ми излезе по евтино да си платя Акта макар, че е тъпотия това да склоняваме глава пред тъпата ни държава с цел спестяване на разходи...
Благодаря на колегата за сайта надявам се да успея да направя нещо по въпроса, но да видим :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 04 Авг 2014, 11:34

Здравейте, колеги. Да споделя и аз моя опит - последната 1 година съм вкарал 2 коли от Германия в БГ. Първият път с червени номера, към 120 € платих, никакъв проблем нямах. Вторият път, преди 3 дена, събота, отиваме в KFZ Zulassungsstelle-то в събота и ни казаха, че в събота червени номера не издавали, само жълти. От автокъща я взех и както продавача, така и от KFZ stelle-то ни уверяваха, че няма никакъв проблем. Издадоха ни зелена карта, която пишеше International Insurance и дори пишеше, че важи и за Сърбия, Македония и Русия, които определено не са членки на ЕС. Стигнахме Сърбия, сърбите ни казаха, че не важала зелената карта за Сърбия, а само за ЕС и ни искаха нова зелена карта за 160€. Как да е, с 20€ рушвет минахме, даже ресто ни върнаха хаххаха, след туй българите на границаа и те ни взеха рушвет, залягаше единия като индианец уж да гледал стикера, докат му пускам каквото преценя ;) абе цирк пълен.
Българите ни казаха, че сме изкарали голям късмет, защото в Унгария можело да ни вземат номерата направо.
Та, изводът е, че ако искате да си нямате разправии и неприятности, само червени номера. Поздрави!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 04 Авг 2014, 13:49

Bavarcho написа::mhihi:
Един пита за жълти транзитни номера, друг му отговаря за червените, трети говори за коли в БГ с немски регистрации :D

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
за това все още чета тук много "бисери" ,много нещо :banghead:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Следваща

Назад към Извън Темата