Проблем със застрахователи АРМЕЕЦ
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем със застрахователи АРМЕЕЦ
Здравейте колеги,
нуждая се от малко помощ с една щета от Армеец и надявам се някой компетентен да ми помогне как да действам с подобен проблем.
Преди известно време имах една Х5-ца, на която при разминаване с друг джип в тясна улица на завой (жена
) си ударихме огледалата. По закона на Мърфи на нейното нищо и нямаше, но моето беше тотал. Понеже самите стъкла са с течни кристали (разтече се цялото) цената си е височка и още повече, че трябваше цялото огледало да се смени понеже беше откършено (не работеше нито наляво, нито надясно и не се прибираше). Когато се прехвърляха документите остана каското, което беше на името на друг човек (продавача) и оставаха две вноски до края му. Прецених да се продължи самото каско и след като изтече да направя ново, но самия договор беше на името на продавача, а застраховки, данъци и т.н., както и я пререгистрирах и всичко друго беше на мое име.
От КАТ ми дадоха протокол с номер на щетата, заведох я в офиса им - снимаха, гледаха, питаха за цвят на боята, попълних протокола им и зачаках заветното обаждане да ида в техен сервиз да ми го сменят (избрах тази опция понеже не ми се занимаваше да търся аз а и предполагах, че ще изплатят в пъти по малко от колкото е на пазара). Обаче получих отказ понеже не са били уведомени, че джипа е вече собственост на друг човек(в случая аз), а двете вноски бяха покрити и оставаха около 3 седмици докато изтече, в което и време вече писмото беше пристигнало в София и трябваше само да кажат кога да ида (през тези три седмици).
Въпроса ми е следния - как да процедирам от тук насетне и имам ли изобщо някакъв шанс да ми изплатят/сменят въпросното огледало или каузата е обречена с тази моя "грешка" (прехвърлянето) и нищо да не мога да направя?
Попринцип имах вариянт да не се занимавам изобщо с това да обяснявам реално какво е станало и как се е счупило (при разминаване), а да бях написал, че е от щета от паркинг и така съм го намерил, но ми се стори неудачно и мислех, че няма да получа отказ понеже чинно се е плащало (интересно защо пък един път не казаха - тая вноска от фирмата бонус, а когато стане време за плащане разтягат 1001 локуми
)
Благодаря предваритено на всички, които ще прочетат темата и знам, че е малко объркана историята, но не ми се струва редно да не се изплащат поради такава причина, а по скоро си мисля "ако мине номера" ..
нуждая се от малко помощ с една щета от Армеец и надявам се някой компетентен да ми помогне как да действам с подобен проблем.
Преди известно време имах една Х5-ца, на която при разминаване с друг джип в тясна улица на завой (жена

От КАТ ми дадоха протокол с номер на щетата, заведох я в офиса им - снимаха, гледаха, питаха за цвят на боята, попълних протокола им и зачаках заветното обаждане да ида в техен сервиз да ми го сменят (избрах тази опция понеже не ми се занимаваше да търся аз а и предполагах, че ще изплатят в пъти по малко от колкото е на пазара). Обаче получих отказ понеже не са били уведомени, че джипа е вече собственост на друг човек(в случая аз), а двете вноски бяха покрити и оставаха около 3 седмици докато изтече, в което и време вече писмото беше пристигнало в София и трябваше само да кажат кога да ида (през тези три седмици).
Въпроса ми е следния - как да процедирам от тук насетне и имам ли изобщо някакъв шанс да ми изплатят/сменят въпросното огледало или каузата е обречена с тази моя "грешка" (прехвърлянето) и нищо да не мога да направя?
Попринцип имах вариянт да не се занимавам изобщо с това да обяснявам реално какво е станало и как се е счупило (при разминаване), а да бях написал, че е от щета от паркинг и така съм го намерил, но ми се стори неудачно и мислех, че няма да получа отказ понеже чинно се е плащало (интересно защо пък един път не казаха - тая вноска от фирмата бонус, а когато стане време за плащане разтягат 1001 локуми

Благодаря предваритено на всички, които ще прочетат темата и знам, че е малко объркана историята, но не ми се струва редно да не се изплащат поради такава причина, а по скоро си мисля "ако мине номера" ..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Re: Проблем със застрахователи АРМЕЕЦ
Нямам думи за тия застрахователи! Попринцип колега, не би трябвало да откажат, при положение, колата е с каско. Много е важно да покажеш самото огледало!!! Ако не си им го показал няма да ти го платят, че нали при липсващи детайли не плащали. Ако все пак не искат да ти го платят/оправят, почвай с молби. Сипвай отрова и да не ти дреме, за кво прайш иначе каско. Баламосай ги, че жената е била в нарушение (ако не е така, настоявай). Попринцип аз също съм на Армеец, и нямам никакви проблеми с тях. Другата ми кола, за 1 година дадоха повече за щети, отколкото ми е каското. Та не се ОТКАЗВАЙ!! Успех и дано да се пребориш!

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
+ покажи договора за покупко - продажба със старата полица, защото има вероятност ако е била регистрирана преди това и след смяна на номерата да се правят. Покажи им го тва и може да успееш!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Има един такъв момент, че ако след смяната на собствеността не си отишъл да я снимат наново, едва ли ще видиш пари.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
А кога ще се научите да четете всякакви документи, особено такива които ви касаят пряко много, ама МНОГО ВНИМАТЕЛНО
Явно е по-лесно да се реве по форумите отколкото да се прочетат 2-3-5 страници...
Силно вероятно, ама много силно вероятно в Общите Условия на каското пише как се процедира при промяна на собствеността- примерно отиваш в някакъв срок (1-2 седмици), показваш договор за покупка, новия талон на твое име или каквото е нужно и след 10 мин. каското е на твое име. Толкова е просто, че дори и 16-годишна, руса и изключително проста кифла ще се сети да ги свърши тея неща.
Максимално просто казано- с 99.9999999% сигурност имат право да ти кажат "Да го *****, балък такъв. И мерси за онея пари..."
Sent from my AllviewAX2Frenzy

Силно вероятно, ама много силно вероятно в Общите Условия на каското пише как се процедира при промяна на собствеността- примерно отиваш в някакъв срок (1-2 седмици), показваш договор за покупка, новия талон на твое име или каквото е нужно и след 10 мин. каското е на твое име. Толкова е просто, че дори и 16-годишна, руса и изключително проста кифла ще се сети да ги свърши тея неща.
Максимално просто казано- с 99.9999999% сигурност имат право да ти кажат "Да го *****, балък такъв. И мерси за онея пари..."
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Значи има едно такова нещо:при сключване на застрахователна полица за КАСКО ти дават(подписваш) един договор с няколко страници със ситни букви.Там доста подробно са описани разни подробности
Съветът ми е да си прочетете внимателно договорите,да разберете кое как и защо става,ако нещо не е ясно да се пита където трябва и най-важното:да не се надявата,че като имате КАСКО абсолютно всичко минава за чиста истина
Предполагам,че може би има условие при продажба КАСКО-то да се прехвърли на новият собственик в определен срок
Ако е така нищо чудно да се е_ават.
Имайте предвид,че застрахователят(който и да е) има пълното право (и го прави) да използва всеки пропуск от ваша страна относно неизпълнение на условията по договора за отказ за изплащане на обезщетение

Предполагам,че може би има условие при продажба КАСКО-то да се прехвърли на новият собственик в определен срок
Ако е така нищо чудно да се е_ават.
Имайте предвид,че застрахователят(който и да е) има пълното право (и го прави) да използва всеки пропуск от ваша страна относно неизпълнение на условията по договора за отказ за изплащане на обезщетение

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
според мен нямаш шанс да ти оправят щетата, и при други застрахователи така се процедира, трябва да се обяви смяната на собственост, също така ако при покупката на колата има драскотини които не са описани то трябва стария собственик да ги заведе като щета иначе пак не плащат
www.bmwпрофесори-bg.net
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
F3P написа:А кога ще се научите да четете всякакви документи, особено такива които ви касаят пряко много, ама МНОГО ВНИМАТЕЛНОЯвно е по-лесно да се реве по форумите отколкото да се прочетат 2-3-5 страници...
Колега, ако обичаш занапред да си по-умерен с епитетите. Не ти е за сефте ама има шанс да ти е за последно ако ме разбираш

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Здравей колега,
Не съм юрист, но от години ползвам услугите на Армеец - за мен са на добро ниво и не съм имал проблеми с обезщетения.
Относно проблема ти, смятам че попадаш в раздел IX. Промени в застхователните правоотношения на Общите условия за КАСКО.
Така изглеждат в моя договор, подозирам че по твоята полица условията няма да са много различни...
Нека колегите, които се занимават професионално с право да се изкажат, но на мен ми се струва трудно да получиш обезщетението ако не си попълнил анекса, след като си изповядал сделката при нотариус.
Евентуално колегите да кажат има ли шанс ако си плащал някоя вноска по каското от твое име да използваш това като "писмен документ"...
Поздрави,
Павел
Не съм юрист, но от години ползвам услугите на Армеец - за мен са на добро ниво и не съм имал проблеми с обезщетения.
Относно проблема ти, смятам че попадаш в раздел IX. Промени в застхователните правоотношения на Общите условия за КАСКО.
Така изглеждат в моя договор, подозирам че по твоята полица условията няма да са много различни...
- Код: Избери целия код
"т.42. Застрахователните правоотношения при промяна в собствеността на застрахователното МПС, както и при залагането му в полза на банка или какъвто и да е било друг кредитор, се уреждат по реда и условията на т.50.7.5. и т.51.
т.50.7. да уведомява писмено Застрахователя през срока на действие на застраховката за:
т.50.7.5. промяна на собствеността на МПС, вследствие нанеговото прехвърляне на друго лице чрез продажба, дарение, замяна или по друг начин, каткто и залагането на МПС за обезпечаване на свое или чуждо задължение в полза на банка или какъвто и да е било друг кредитор"
т.50.7.9. При неспазване на което и да е било задължение на Застрахования по настоящата точка Застрахователят може да намли или откаже изцяло плащене на застраховатекно обезщетение."
Нека колегите, които се занимават професионално с право да се изкажат, но на мен ми се струва трудно да получиш обезщетението ако не си попълнил анекса, след като си изповядал сделката при нотариус.

Поздрави,
Павел
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Още когато си купувал колата е трябвало да идеш до застрахователя да ти издадат т.нар. добавък, в който пише, че вече каското се води на твое име 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
PavelPavlov написа:...........
Само ще допълня,че писмените уведомления по посочените точки трябва да бъдат извършени в 7 дневен срок от датата на възникване на промяна в данните.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Ами ако стария собственик заведе щетата...
бахти тъпаците !

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Ще я заведе и ще представи талона на колата с името на новия собственик 

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Maximilian-E46 написа:Ами ако стария собственик заведе щетата...бахти тъпаците !
Здрасти,
До колкото разбрах колата вече е прехвърлена и с нови документи, както е писал вече колегата преди мен. А още по-важното е че най-вероятно застраховката вече е изтекла - т.е. никой не може да завежда нищо по нея.

Поздрави,
Павел
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
PavelPavlov написа:Maximilian-E46 написа:Ами ако стария собственик заведе щетата...бахти тъпаците !
Здрасти,
До колкото разбрах колата вече е прехвърлена и с нови документи, както е писал вече колегата преди мен. А още по-важното е че най-вероятно застраховката вече е изтекла - т.е. никой не може да завежда нищо по нея.
Не разбрах кои са "бахти тапаците" дали ние, които се опитваме да помогнем на колегата или той самия, но който и да визираш - би било чудесно другия път да си спестиш тая част от поста
Поздрави,
Павел
Най-вероятно колегата има в предвид застрахователите,все пак застраховката е на конкретен автомобил,не на човек и поради тази причина би трябвало да няма при изплащане на застраховката,друг е и въпроса че все пак си имат застрахователите регламент и би трябвало човек да чете условията за ползване
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3