Компютърен въпрос (dell alienware)
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Компютърен въпрос (dell alienware)
Здравейте колеги! Предварително се извинявам, че ви натоварвам с такава тема, но...
От около 3год имам лап топ Alienware m15x (dell май са собственици на alienware). Всичко беше супер до днес. Включвам го и нищо, само нум лок и капслок мигат докато не го изгася. Един приятел навътре в нещата ми каза, че е дъно или нещо по дъното. Тъй като не малко хора в този форум са в хай тек средите моля за допълнително мнение или разяснение. Събота в Дупница няма кой да ми помогне, само с телефона останах
а на компа имам започната магистърска теза, която много се надявам да не е заминала фира.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
От около 3год имам лап топ Alienware m15x (dell май са собственици на alienware). Всичко беше супер до днес. Включвам го и нищо, само нум лок и капслок мигат докато не го изгася. Един приятел навътре в нещата ми каза, че е дъно или нещо по дъното. Тъй като не малко хора в този форум са в хай тек средите моля за допълнително мнение или разяснение. Събота в Дупница няма кой да ми помогне, само с телефона останах

Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Компютърен въпрос (dell alienware)
Звучи ми като проблем с модулите памет... Отвори го, свали ги и пак ги сложи, и се надявай наистина да е контактен проблем
Ако искаш точно да разбереш какво му има търси "alienware error LED codes" в Google. Все трябва да има описание

Ако искаш точно да разбереш какво му има търси "alienware error LED codes" в Google. Все трябва да има описание

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
skoklev написа:...на компа имам започната магистърска теза, която много се надявам да не е заминала фира...
Това не го мисли- инфото си стои на харда. В краен случай сваляш харда и го закачваш за друг компютър и всичко ще е налично.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Преди 2 години и моя Acer по същия начин.
Оказа се дъно, срещу 100евро си взех друго с 1год. гаранция и още си ме държи. 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
И аз си мисля, че е заминало дъното 

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
Малко ъпдейт. Гледах в гугъла за какво идва реч. Повечето хора са за дъно, според начина и броя на мигащите лампички, би трябвало да значи проблем с видеокартата. Имаше някакви съвети от сорта на смяна на батерията на дъното, проверка 1 по 1 платките рам и тн. Аз размених местата на 2те платки рам, и в момента пиша от компа
2 пъти го стартирам, 2 пъти без ядове. Обаче според мен съм си решил проблема временно. Искам да попитам, има ли метод,начин, по който може някакъв софтуеър или нещо, да разберат какъв е бил проблема? Има ли някъде запазено инфо защо не се е буутнал компа (уиндоуса?) ? Знам, че за някой от вас това са глупави въпроси но... просто не съм на вътре в тематиката.
Отново благодаря за отделеното време

Отново благодаря за отделеното време

Възможно е да си си решил проблема. По принцип с времето контактите се окисляват. И само махане с слагане на рамта, макар и да ти се струва нищо, си е много важна операция.
Иначе alienware са на дел. Индекс е един от официалните им сервизи.
Иначе alienware са на дел. Индекс е един от официалните им сервизи.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Едната памет ти е с дефект или единия слот ти е бил мръсен.
Сега или си разкарал замърсяването с ваденето или не стига до дефектната част на паметта. Теста който ти трябв е http://www.memtest.org/ ама трябва да го пуснеш преди ОС (от диск да го заредиш преди Win-са).
По принцип да ти пуснат едни тестове не е лошо на цялата система. Нз от къде си, взимат между 10-30лв за тест на системата обикновено колеги - Плд.
Най-елементарният начин да установиш коя от паметите ти е проблемната е да извадиш първо едната и яко стрес на системата - тежки прилжоения или пускаш тоя тест от линка. Ако не даде дефект, пробваш и другата сама след това. Ако пак няма грешки вече или слота е бил замърсен или теста не я хваща (случвало ми се е).
Пробвай това с тестване на едната и после на другата и ако са наред си свиркай.

По принцип да ти пуснат едни тестове не е лошо на цялата система. Нз от къде си, взимат между 10-30лв за тест на системата обикновено колеги - Плд.
Най-елементарният начин да установиш коя от паметите ти е проблемната е да извадиш първо едната и яко стрес на системата - тежки прилжоения или пускаш тоя тест от линка. Ако не даде дефект, пробваш и другата сама след това. Ако пак няма грешки вече или слота е бил замърсен или теста не я хваща (случвало ми се е).
Пробвай това с тестване на едната и после на другата и ако са наред си свиркай.
Aко проблема е в паметта, свали тази програма http://hcidesign.com/memtest/. Тества до 2ГБ памет, та ако си с повече, просто я стартираш 2 пъти и във всяка задаваш по 2048мб да тества. Остави я да върти една вечер, ако ти даде грешки, значи някоя от платките памет ти е заминала.
Не Мы такие, Жизнь такая
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
и си направи бекъп на информацията, която ти е важна, докато ти работи компа! 

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, копирах важната информация на една флашка и оставих онази програмка цяла нощ да търси за грешки в рамта. 2400% търсене, няма грешки. Според мен проблема е другаде, но съвсем случайно местейки рамта и той се е замаскирал. Ще видя в понеделник да го водя някъде да му тестват системите
Ще пиша като има развитие, може да е полезно за някой колега в бъдеще. 

Няма смисъл да го водиш никъде. Ако се появи проблем, тогава. Нищо няма да открият.
Иначе за backup- dropbox, mega.co.nz, skydrive, google drive, sugar drive

Пилев написа:Няма смисъл да го водиш никъде. Ако се появи проблем, тогава. Нищо няма да открият.
Да, няма смисъл да го водиш никъде - просто се подготви за нов психически, по възможност нещо по-евтино, колкото да ти върши работа. Имаше някъде една тема за продуктовото остаряване - това да дадеш 3000лв за лаптоп с идеята да го ползваш 5 години, обикновено не е добра идея, тъй като има висока вероятно на 2рата година/след като изтече гаранцията/ да му замине дъното, а ново дъно струва доста пари /70-80% от цената на лаптопа/ , освен ако не намериш нещо тънко в ибей де

Не Мы такие, Жизнь такая
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Ммм, въобще не се притеснявай - това към автора.
Ако тия заминаващи дъна за 2 години... Брат, това не е HP.
Всяка машина ако се чисти профилактично и се сменя термопаста няма проблем, освен HP. Това са моите впечатления от бая разглобени, ремонтирани лаптопи.
Ако тия заминаващи дъна за 2 години... Брат, това не е HP.
Всяка машина ако се чисти профилактично и се сменя термопаста няма проблем, освен HP. Това са моите впечатления от бая разглобени, ремонтирани лаптопи.
stefanoff написа:.....
Нямах това предвид. И не е въобще така

Ако го отнесе в сервиз в момента, просто ще плати 80лв за диагностика, а няма да му намерят нищо нередно. Ако почне да не се пуска, поне не всеки път, тогава вече има смисъл от диагностика. Не бързай да го караш по сервизи.
Най-малкото после може да си го намериш надраскан, ако не друго.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2