Седмици на съдбовни изпитания.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Седмици на съдбовни изпитания.

Мнение от ogata » 26 Юли 2013, 21:38

Последните две седмици ми се случиха неща, които ме накараха да се замисля сериозно върху намеса на висшата сила в нашето ежедневие.

От 8 месеца имам два общински акта за нарушения с колата, които дори бях забравил.
Миналата седмица ми се посъбраха едни пари и постоянно само тея задължения са ми в главата.
Отидох до общинската каса - единия акт 30 лв, другия 50. Извадих запаса от цяла банкнота 100 и ги платих.
Тея пари бяха предвидени за други неща, но както и да е.
Излязох от касата, минах 20 метра и ми обиваше нещо от долната страна на обувката.
Вдигнах я и гледам дъвка, а на дъвката 20 лв свити на 4 :shock:
Малко по-късно осъзнах, че касиерката ми е върнала 30 вместо 20 лв. :roll:

В понеделник намерих на пешеходна пътека в средата на улицата документи в джоб и лична карта.
Първоначално си помислих да закарам личната карта в полицията,но единия документ беше молба за еднократна помощ за ел.енергия, на който имаше домашен телефон. Обадих се, попитах жената дали е губила нещо. Разбрахме се, обещах и по-късно през деня да и ги закарам до вкъщи.
Намерих време, не ми остана избор освен да се чупя малко от работа заради супер напрегнатият график.
Когато бях пред блока и звъннах и я помолих да слезе. Тя ми каза,че е инвалид. Аз казах, че ще се кача.
.... вратата на апартамента се отвори и пред мен се разкри жена на средна възраст с 2 ампутирани ръце и един крак.
Пригади ми се от ужас. Жената ме благославяше 10 минути и ме почерпи с плод. Аз отказах, но тя настоя.

Днес намерих портмоне. Вътре имаше достатъчно за всичко от което се нуждая в момента :bchug:
Дилемата беше голяма, но го върнах. Човека хълцаше по телефона, а като се видяхме се просълзи.
Не съм искал нищо, той ми набута в ръцете колкото прецени.
Едва ли щях да се почувствам толкова щастлив, ако бях запазил всичко за себе си.

--------------------------------

Имах голяма трудност в началото на седмицата, но съдбата просто ми се усмихна и ми даде време да я реша.
Очакват ме разни разходи в понеделник, за които не бях подготвен. Съдбата отново ми се усмихна и намери начин да ми помогне отново.
Явно наистина когато правиш добро - такова ти се връща :yes: .

Коментирайте. :smoke:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Седмици на съдбовни изпитания.

Мнение от BABHOMED » 26 Юли 2013, 21:47

И аз съм имал такива моменти.Не прави зло за да ти се връща добро,има куп други поговорки !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 26 Юли 2013, 21:57

Общо взето преди бях положително настроен към живота и винаги когато имало такива ситуации като твоите съм правил същото. Последните години доста гадости ми се случиха и може би съм се озлобил към живота и не бих направил същото.
Все пак поздравления за постъпката :bowdown:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Юли 2013, 22:00

А трябва. Връщаш ги и толкова. С тях НЯМА ДА СИ ОПРАВИШ ЖИВОТА. Но този на някой друг може да се съсипе.
Аз в последната една година върнах около 10-на забравени телефона в таксито ми и няколко портфейла с някакви пари и документи.
Не го правя защото мисля, че ще ми се връща добро. Даже като гледам не ми вървя особено до едно определено време, но важното е да се чувствам добре.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 26 Юли 2013, 22:37

Не винаги е така , преди месец си закарах колата за боядисване говорихме за цената човека каза 650 лв. като на приятел и отчасти колега . Отидох да я взема , питам колко ти дьлжа , той ми вика 800 колкото говорихме ? , нищо не казах дадох му ги , обаче заден ляв калник на вьлни ? карам я пак и я оставям да го правят , но преди това слагам чисто нови лед стопове на JOM . Отивам след 20 дена ? да си взема колата / боядисван е половин калник / и човека вика 50 лв. за материалите - дадох му 100 / все пак трудоемка работа / . Прибирам се в нас , колата перфектно боядисана ........... след няколко дни заваля и гледам единия стоп - овлажнен , вадя го и само дето не го изтьрвах - целия надран / когато пастирали колата пастирали и стопа - с машина с обороти за боя и паста за боя ??????????????????. / освен че е надран ами и матиран . Отивам обратно и тоя ми вика че сьм карал колата десеттина дена и се надрали / крьгообразните движения от шайбата ясно си личаха / , исках да ми плати стоповете / купих ги от ибей за почти 400 лв. / а той ми каза че аз сьм виновен и накрая за изпроводяк ме напсува . Правиш му добро , даваш му повече пари освен това и камерата ми за задно виждане изгоря ? и за нея нищо не му казах / да приемем че и дошло времето / и там близо 100 лв. а тои псува ..................................... изводите оставям на вас :banghead:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Юли 2013, 22:44

krasi2bmw написа:Не винаги е така , преди месец си закарах колата за боядисване говорихме за цената човека каза 650 лв. като на приятел и отчасти колега . Отидох да я взема , питам колко ти дьлжа , той ми вика 800 колкото говорихме ? , нищо не казах дадох му ги , обаче заден ляв калник на вьлни ? карам я пак и я оставям да го правят , но преди това слагам чисто нови лед стопове на JOM . Отивам след 20 дена ? да си взема колата / боядисван е половин калник / и човека вика 50 лв. за материалите - дадох му 100 / все пак трудоемка работа / . Прибирам се в нас , колата перфектно боядисана ........... след няколко дни заваля и гледам единия стоп - овлажнен , вадя го и само дето не го изтьрвах - целия надран / когато пастирали колата пастирали и стопа - с машина с обороти за боя и паста за боя ??????????????????. / освен че е надран ами и матиран . Отивам обратно и тоя ми вика че сьм карал колата десеттина дена и се надрали / крьгообразните движения от шайбата ясно си личаха / , исках да ми плати стоповете / купих ги от ибей за почти 400 лв. / а той ми каза че аз сьм виновен и накрая за изпроводяк ме напсува . Правиш му добро , даваш му повече пари освен това и камерата ми за задно виждане изгоря ? и за нея нищо не му казах / да приемем че и дошло времето / и там близо 100 лв. а тои псува ..................................... изводите оставям на вас :banghead:

Темата май е по-скоро за човешкото в хората. Бояджиите колега, приятели или не, тях друг к*р ги е правил. Не ме питай откаде знам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 26 Юли 2013, 23:07

b00st написа:
krasi2bmw написа:Не винаги е така , преди месец си закарах колата за боядисване говорихме за цената човека каза 650 лв. като на приятел и отчасти колега . Отидох да я взема , питам колко ти дьлжа , той ми вика 800 колкото говорихме ? , нищо не казах дадох му ги , обаче заден ляв калник на вьлни ? карам я пак и я оставям да го правят , но преди това слагам чисто нови лед стопове на JOM . Отивам след 20 дена ? да си взема колата / боядисван е половин калник / и човека вика 50 лв. за материалите - дадох му 100 / все пак трудоемка работа / . Прибирам се в нас , колата перфектно боядисана ........... след няколко дни заваля и гледам единия стоп - овлажнен , вадя го и само дето не го изтьрвах - целия надран / когато пастирали колата пастирали и стопа - с машина с обороти за боя и паста за боя ??????????????????. / освен че е надран ами и матиран . Отивам обратно и тоя ми вика че сьм карал колата десеттина дена и се надрали / крьгообразните движения от шайбата ясно си личаха / , исках да ми плати стоповете / купих ги от ибей за почти 400 лв. / а той ми каза че аз сьм виновен и накрая за изпроводяк ме напсува . Правиш му добро , даваш му повече пари освен това и камерата ми за задно виждане изгоря ? и за нея нищо не му казах / да приемем че и дошло времето / и там близо 100 лв. а тои псува ..................................... изводите оставям на вас :banghead:

Темата май е по-скоро за човешкото в хората. Бояджиите колега, приятели или не, тях друг к*р ги е правил. Не ме питай откаде знам.

В това и аз вече се убедих , и си напьлно прав . Мисьлта ми беше че му дадох повече пари без да го правя на вьпрос , от човешка гледна точка НО ..........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Юли 2013, 23:19

Браво колега :clap:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 26 Юли 2013, 23:26

Аз доста категорично не споделям идеите за висши сили. Обаче това е истината:
BMW Power ACM написа:Не го правя защото мисля, че ще ми се връща добро. Даже като гледам не ми вървя особено до едно определено време, но важното е да се чувствам добре.

:yes: Просто така е правилно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 26 Юли 2013, 23:29

В нашата държава-кенеф,речка трябва да си или някакъв бабаит дето е пълно перде и не му пука кой стои пред него,вре се навсякъде като чеклъс или някой от олигархичните нива...Но всички ние сме хора и най важното нещо което ни разграничава от животните и машините е човечността която е много важна и се крие дълбоко или плитко във всеки.С един порфеил никой няма да забогатее или да си оправи живота ! няма нищо по-безценно от това да чуеш благодарностите от човека на който връщаш загубена вещ,живеем в трудни времена !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 26 Юли 2013, 23:33

Върна ли на касиерката 10-тa лева?
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 26 Юли 2013, 23:37

MatriX_Fucked написа:Върна ли на касиерката 10-тa лева?

Не. Сигурно съм ужасен човек :|
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36
Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас

Мнение от BMW_M42 » 26 Юли 2013, 23:58

ogata написа:

майна по принцип си убавец
но като завали ставаш много зъл
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 27 Юли 2013, 0:00

BMW_M42 написа:
ogata написа:

майна по принцип си убавец
но като завали ставаш много зъл

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Гледаш некви натокани кифли с току-що изправени коси как си вървят спокойно без чадър в дъжда.. еми просят си банята :mrgreen:
ИзображениеИзображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Юли 2013, 0:26

Има някои неща които трябва да станат,и други които не трябва. Имам предвид че не трябва да правиш НЕПОИСКАНО добро. Другото е че когато правиш добро ,трябва да го правиш защото така искаш (искренно) а не защото така трябва да е... Ако ме разбирате правилно. А за парите ,всеки има нужда от тях, един по малко друг повече а трети от алчност ,след като са намерени по добре ги върни отколкото да те изяжда съвеста (ако я имаш).

Следваща

Назад към Извън Темата