Спирачен път - автоматик vs. ръчни скорости

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Спирачен път - автоматик vs. ръчни скорости

Мнение от fancooler » 28 Юли 2013, 16:56

Здравейте колеги!

Случи се така, че си взех е46 автоматик. И предните, и задните дискове са вентилирани, за разлика от дисковете на предишната ми е46-ца (при нея само предните бяха вентилирани). Тя беше 318-ка 1.9 118 коня с ръчни скорости. Имам чувството, че автоматика има по-дълъг спирачен път и спирането не е толкова ефективно, колкото беше на предишното ми BMW с ръчните скорости.

Внушавам ли си или наистина е така? Какви са вашите наблюдения?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Re: Спирачен път - автоматик vs. ръчни скорости

Мнение от m.dimitrov1992 » 28 Юли 2013, 18:47

възможно е да имаш по лоши спирачки но едвали е от автомата :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 28 Юли 2013, 18:52

Автоматът (за разлика от предишната) е с нови дискове и накладки с пробег около 800 км.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Юли 2013, 18:55

fancooler написа:Автоматът (за разлика от предишната) е с нови дискове и накладки с пробег около 800 км.

Това не означава че спира по добре, всичко е до спирачна система, купи си хубави дискове и накалдки провери спирачната уредба и тогава може да се прави някакво сравнение, и това само при идентични спирачни уредби и на 2 те коли така само си пишем глупости и догатки
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от F3P » 28 Юли 2013, 19:00

Обмисли следните неща:
Какво влияние на спир. път оказват- гуми (размер, марка, модел и ДОТ), накладки и дискове (марка и модел първо- нови или стари на второ място), цялостно състояние на системата (серво, помпа, спир. течност), да не забравим и тегло на автомобила (автомата май е по-тежък с малко).

Тоест- МНОГО неща могат да окажат влияние.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 28 Юли 2013, 19:07

Благодаря за отговорите, колеги!

Гумите са 225/50/16 като предните са Пирели, за задните Континентал (взех предните от двете коли и направих комплект - почти нови са). Отпред колата е с АТЕ дискове и накладки (май това са оригиналните за модела), отзад ми сложиха Делфи (майсторът много ги хвали, затова се навих). Сменена е спирачната течност преди месец с ДОТ 4 в оторизиран сервиз. По катаког тази е по-тежка с около 300 кг. от ръчката.

Аватар

Мнение от F3P » 28 Юли 2013, 19:19

fancooler написа:... По катаког тази е по-тежка с около 300 кг. от ръчката.

Що не почна от там :?: Тея 300 кила колко % горница са- 20, 25, 30 :?: Ти очакваш кола значително по-тежка, със същият размер гуми да спира за същото разстояние ли- тая няма как да стане просто...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Юли 2013, 19:43

В този контекст да попитам - автоматика използва ли спирателната сила на мотора , когато натиснем спирачката или отцепва двигателя :roll:
F3P написа:
fancooler написа:... По катаког тази е по-тежка с около 300 кг. от ръчката.

Що не почна от там :?: Тея 300 кила колко % горница са- 20, 25, 30 :?: Ти очакваш кола значително по-тежка, със същият размер гуми да спира за същото разстояние ли- тая няма как да стане просто...

Новата кола от подписа ли е - 320ци - дори с автоматик е не повече от 100кг по-тежка от 318ка ръчка .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 28 Юли 2013, 20:04

Ачо, когато натисна спирачката автомата почва да връща предавките и аз си мисля, че все пак спирачният ефект на мотора е налице - усеща се. Но по надолнище трябва да мина на ръчно управление, защото ако я оставя на D започва да набира :D.

Новата кола от подписа ли е - 320ци - дори с автоматик е не повече от 100кг по-тежка от 318ка ръчка .

Прав си! Масата на колата е 1425 кг., а на старата 318ци беше 1285. Значи тежестта на колата не е толкова голям фактор. Като се вгледах по-внимателно в книжката се оказа, че при абсолютно идентични автомобили автомата е само 35 кг. по-тежък.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юли 2013, 20:52

Старата ми Е36 320 спираше значително по-зле от Е46 320д Няма и как иначе - по-големи дискове, вентилирани и отзад ... според мен си внушаваш. Иначе за дискове признавам само оригинални, нищо че понякога (особено задните) са на двойна цена

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 28 Юли 2013, 21:00

Делфи са хубави накладки????? да ако искаш да спестиш от това са по хубави от симер ама иначе бих казал че са си в,ниският клас.....аз карах с делфи ...след това минах на трв и разликата е огромна...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 28 Юли 2013, 22:04

acho.rs написа:В този контекст да попитам - автоматика използва ли спирателната сила на мотора , когато натиснем спирачката или отцепва двигателя :roll:

Използва спирачната сила на мотора и по някое време го "отцепва'', което не е точно отцепване, но това е една дълга история. Не съм имал БМВ автомат, но карам Мицо автомат и като спуска баир, компютъра на автомата чрез превключване на предавките се стреми да поддържа равномерна скорост надолу. Ако натисна спирачка, компютъра започва да поддържа скоростта при която съм отпуснал спирачката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 28 Юли 2013, 22:32

Пинтев написа:Делфи са хубави накладки????? да ако искаш да спестиш от това са по хубави от симер ама иначе бих казал че са си в,ниският клас.....аз карах с делфи ...след това минах на трв и разликата е огромна...

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 28 Юли 2013, 22:55

Делфи са едни от най-евтините накладки и дискове и са нисък клас колега ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 28 Юли 2013, 22:59

Пинтев написа:Делфи са хубави накладки????? да ако искаш да спестиш от това са по хубави от симер ама иначе бих казал че са си в,ниският клас.....аз карах с делфи ...след това минах на трв и разликата е огромна...

Явно съм влошил спирачните характеристики на колата (в момента задните ми дискове и накладки са Делфи). :banghead:

Следваща

Назад към Извън Темата