КАК ДА постъпЯ ?????
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ZARAZA
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е21..Е28 и Е46
- Мечтае да кара: лагерна количка
КАК ДА постъпЯ ?????
Минавам на по кратко и по ясно .С мой приятел се познаваме от десет години има няма и това лято въпросният сподели за една идея свързана с общ бизнес на морето. И аз казвам ок за целта трябваше да вляза с 2500лв и той с толкова като идеята беше ако не спечелим нищо поне той да върни моят дял.И така пича поличи кинтите по банков път и зачакахме . Всеки ден се чувахме по тел. как се нещата . Отговора беше абе не много добре ама капи но ако нещо се обърка края на сезона ти ще си получиш твоя дял споко и аз ОК.Дойде края на сезона и го питам кво правим сега ? И оня споко брат продавам машината и ти връщам твоя дял ,имам дори и купувач за 2000лв и аз ти доплащам 500лв и всичко е точно не си на загуба . И аз ок става . Пореден тел.разговор .-брат човека взе машината за два дни да я пробва как работи и я купува както даде парите веднага ти ги превеждам . Аз пак ок. След два дни му звъня иии ГРЕДА пича не си дига телефона и така вече две седмици.Знам къде живее ама кво от това той почети не се прибира в тях си само бабата е там а тя женицата кво ?? Майка му някъде извън България .Братята му по други градове ,няма техни координати.
евала на приятелите яко се наиграх

евала на приятелите яко се наиграх

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: КАК ДА постъпЯ ?????
Прати му хора от Обеля или мажи въжето със сапун.
Сериозно - хванете и се разберете като хората.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Прежали парите и си имай едно наум. Рискуваш да се вкараш в далеч по-големи неприятности или да се ядосваш доста повече отколкото си струва за толкова пари.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Приятели сте от 10 години. Знаеш най-вероятно къде излиза, с кой. Винаги можеш да го намериш
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

А, колега, ти защо си му ги дал парите, защото сте много добри приятели, или защото си се полакомил от обещанията за бърза печалба ? Ти в случая си направил инвестиция, при това крайно рискова и сега си носиш последствията. Ако искате безрискови инвестиции - депозит в банката - 4-5% на година лихва. Всичко над този процент е рискова инвестиция и е много вероятно да изгорите. Инак опциите са ти следните:
1. Взимаш адвокат, косултираш се с него дали можеш да го съдиш.
+ Евентуално ще го осъдиш и след няколко години ще си получиш парите
- рискуваш да набиеш още толкова пари по адвокати, съдилища, съдебни изпълнители и накрая пак да останеш с пръст в уста, ако се окаже, че няма какво да му вземат.
2. Отиваш при некоя фирма за събирания на вземания. Не знам обаче дали ще ти признаят банковия превод за официален документ, вероятно не. Обикновено искат фактура или поне Запис на Заповед.
+ има шанс да ти дадат някакви пари на момента
- тея пари ще са 10-15% от сумата
3. Пращаш му мутри
Тука няма да коментирам плюсовете и минусите
1. Взимаш адвокат, косултираш се с него дали можеш да го съдиш.
+ Евентуално ще го осъдиш и след няколко години ще си получиш парите
- рискуваш да набиеш още толкова пари по адвокати, съдилища, съдебни изпълнители и накрая пак да останеш с пръст в уста, ако се окаже, че няма какво да му вземат.
2. Отиваш при некоя фирма за събирания на вземания. Не знам обаче дали ще ти признаят банковия превод за официален документ, вероятно не. Обикновено искат фактура или поне Запис на Заповед.
+ има шанс да ти дадат някакви пари на момента
- тея пари ще са 10-15% от сумата
3. Пращаш му мутри

Не Мы такие, Жизнь такая
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Е за туй пари и приятели на едно място...НЕ! Зареди се с търпение,поставиш ли си за цел ше го намериш!Оправи си нещата сам,и после тоя човек не съществува за тебе.Аз друго не виждам кво да ти кажа.Няма да зачеркваш никви пари,намираш го,и се оправяте.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Те така дадох на "приятел" 5 бона на заем и може да се каже че взимане няма вече поне 8 години,така че към теб и всички които четат:
Няма приятел,няма някой друг,пари се дават срещу документ,та ако ще да е най-добрият ви приятел!
Иначе ти желая успех
Няма приятел,няма някой друг,пари се дават срещу документ,та ако ще да е най-добрият ви приятел!
Иначе ти желая успех

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз вече давам пари назаем само на хора, които дори в даден момент да знам, че не могат да ми ги върнат, то е защото наистина не могат, а на мен ми е хубаво, че им помагам в този труден момент. Пари назаем не се дават на разни и разнообразни "приятели". Това ще го разбереш сега и ти с тази случка и да знаеш, че това ще са най-разумно загубените 2500 лв. през живота ти. Те ще те накарат другия път когато(ще има бая други пъти в този ти живот)някой ти предложи съмнителна оферта или просто ти поиска пари назаем, СЕРИОЗНО да се замислиш. И това ще го знаеш заради твоите загуби, понеже от чуждите не се учиш. Дори ако беше чел наскоро форума, пак имаше подобна тема и вътре куп колеги бяха написали как са изгорели с пари и вече не дават. Но както казах, това не помага, човек трябва сам да се опари защото ако се учехме от грешките на другите, то щяхме да сме почти перфектни в живота. Та сега почти трябва да си благодарен на тоя твой "приятел" защото ако не те бе избомбил той, щеше да е някой друг, можеше и с повече. Може пък наистина да е зле човека, да няма лоши намерения, но просто реалността да не му позволява сега да ти дава пари. Но ако имаше добри намерения, поне щеше да си вдига телефона. Това е най-скапаното в цялата работа.
Не се разправяй с излишно търсене, все някога, някъде ще се имаш възможност да му поискаш обяснение, а ако през това време той реши да ти ги върне, добре дошло. С адвокати и такива тъпотии не се занимавай, ако не ми вярваш, ела ми дай 2000 лв. назаем, аз ще ти разпиша, че ти дължа 5000 на записна заповед, пък ти си ела си ги вземи после по законен ред. Да не говори, че тоя банков превод има едно никакво значение относно яснота защо си превел тия пари.
И в крайна сметка не се ядосвай, пари се изкарват и така няма да ти е по-лесно. Приемаш всичко като урок и толкова. С бой,с пребиване дори или всякакви такива неща, пари трудно се вземат ако някой ги няма. Дори с мутри нещата не стават както едно време. Пък и те ще си вземат своето, по-добре мисли повечко и толкова.
Не се разправяй с излишно търсене, все някога, някъде ще се имаш възможност да му поискаш обяснение, а ако през това време той реши да ти ги върне, добре дошло. С адвокати и такива тъпотии не се занимавай, ако не ми вярваш, ела ми дай 2000 лв. назаем, аз ще ти разпиша, че ти дължа 5000 на записна заповед, пък ти си ела си ги вземи после по законен ред. Да не говори, че тоя банков превод има едно никакво значение относно яснота защо си превел тия пари.
И в крайна сметка не се ядосвай, пари се изкарват и така няма да ти е по-лесно. Приемаш всичко като урок и толкова. С бой,с пребиване дори или всякакви такива неща, пари трудно се вземат ако някой ги няма. Дори с мутри нещата не стават както едно време. Пък и те ще си вземат своето, по-добре мисли повечко и толкова.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
намери го и се разберете на 4 очи как да върне парите , едно е сигурно вече имаш един приятел по малко
bedrock city racing
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW Power ACM написа:Това ще го разбереш сега и ти с тази случка и да знаеш, че това ще са най-разумно загубените 2500 лв. през живота ти..
Освен ако не си безкрайно тъп като мен и да трябва да ти се случи 5-6 пъти за да си извадиш изводите

Към настоящия момент брат да ми се роди пари на заем от мен няма да види.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:Прати му хора от Обеля или мажи въжето със сапун.
Ама без рекетьори само моля

ATR-42/72
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
bum_bum написа:BMW Power ACM написа:Това ще го разбереш сега и ти с тази случка и да знаеш, че това ще са най-разумно загубените 2500 лв. през живота ти..
Освен ако не си безкрайно тъп като мен и да трябва да ти се случи 5-6 пъти за да си извадиш изводите![]()
Абе и аз не го разбрах от първия път, ама поне някога го схванах.

In God we trust, all others we track.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
bum_bum написа:BMW Power ACM написа:Това ще го разбереш сега и ти с тази случка и да знаеш, че това ще са най-разумно загубените 2500 лв. през живота ти..
Освен ако не си безкрайно тъп като мен и да трябва да ти се случи 5-6 пъти за да си извадиш изводите![]()
Не е уж безкрайно тъп, но не му е за първи път

ZARAZA написа:........
Верно ли Ве брат, пак ли.... ако ти останат други 2500, имай ма в предвид, знаеш къде съм

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Това е положението колега, рано или късно всеки рабира, че парите са нещо което назаем разваля приятелството, не случайно има народна поговорка "чисти сметки-добри приятели"
Аз също съм се наигравал няколко пъти, докато рабера, че пари назаем не се дават, освен ако не си ги прежалил и ги подаряваш, както и кола на цигания не се продава и тн.
Въпросния човек, просто те е взел за бълък и е решил та те изпързаля.
Аз също съм се наигравал няколко пъти, докато рабера, че пари назаем не се дават, освен ако не си ги прежалил и ги подаряваш, както и кола на цигания не се продава и тн.
Въпросния човек, просто те е взел за бълък и е решил та те изпързаля.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Напротив до хората е... раздавали сме си много по-големи суми с няколко човека когато е имало нужда и всичко е било връщано до стотинка без грам замисляне дали може да стане фал,така че дръжте мизерниците далеч и ги преценявайте на време колкото и сладкодумни да са...
П.П И не казвам че не съм се парил с 100,200,500-лева няколко пъти но съм ги давал с ясната представа че няма да ги видя.

П.П И не казвам че не съм се парил с 100,200,500-лева няколко пъти но съм ги давал с ясната представа че няма да ги видя.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2