да спасим иракли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

да спасим иракли

Мнение от evans » 25 Юни 2006, 21:13

днес случайно попаднах на този матриал http://www.daspasimirakli.com/ направо нямам думи,това нетрябва да го позволим

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Юни 2006, 21:58

Между другото аз съм "ЗА" строителството по черноморието ни и сега ще изкажа становището си по въпроса:

:arrow: 1. Всички чужденци идват и ще идват тук, за да отсядат в луксозните хотели и за да се пекат на страхотните ни плажове. Когато тези 2 неща са в комбинация, те са предпоставени и ще посетят страната ни отново и отново.
:arrow: 2. Както знаем този прогрес се дължи на хората, които могат да инвестират по черноморието (без значение дали са т.нар. "мутри" или са чужденци). Представете си какво щеше да е Сл. бряг без инвестицията на много пари в хотели и други съоражения-нищо. Няколко схлупени къщурки, които щяха да се дават под наем.
:arrow: 3. С това привличане на чужденци нашата държава печели много и от туризъм (това нас не ни огрява, ЗНАМ). Замислете се отново на какво се дължи тяхното посещение... :idea:
:arrow: 4. Ясно е, че много от нас не можем да си позволим да отидем на почивка, без да мислим колко пари ще изхарчим. Но точно тези факти трябва да ни дават стремеж към прогрес. Не може всички да се развиват, само ние не.
:arrow: 5. Предпочитам да отида веднъж на море за 4 години, да дам 1000лв за една седмица и да си изкарам перфектно, отколкото да ходя всяка година за по 250лв и да спя в някаква мизерия. Едва ли на някой от нас ще му е приятно да го ядът дървеници и подобни насекоми.
:arrow: 6. И 1000000 човека да се подпишат на някакво си листче, едва ли ще е по ефективно от това да са дадът 1000000лв на кмета на дадена община и на няколко архитектчета да разрешат даден строеж.

Това е...Не разбирам какво толкова ни е подгонил национализма. Сега ли всички се сетиха за какво иде реч? :?: Ние по никакъв начин няма да усетим липсата от нещо. Ще останат и къщичките с народните ни цени за нощувка. Ще има къде да спим всички спокойно.
Не умаловажавам действията на тези хора, които искат да спрат това строителство, НАПРОТИВ евалата, но едва ли ще се стигне до някъде. За съжаление, България отдавна не се управлява от политиците. Колкото и да е тъжно това не можем да го променим. Нашият стремеж трябва да е на основата на собственото ни развитие. Ако попречим на няколко строежа ние няма да се развием, просто ще попречим на някого да го направи. Гледайте в собствената си купичка. Не завиждайте и не пречете на такива неща. България винаги ще е на нас БЪЛГАРИТЕ :!: :!: :!: :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 25 Юни 2006, 22:20

Интересна среща с третия вид :lol:.

Значи - определено има индивиди до 25 години, които отиват на морецето да си правят шоуто в дискотеките, като тва може да нема нищо общо със тва да топнеш във водата - другъде е по - важно. Естествено, че има такива индивиди и над 25 :lol:.

Хубаво е разбира се да има лъскави хотели, уредени курорти с добра инфраструктура, естествена и чиста природа.

Това последното е обаче нещото заради, което тези "чужденци с парите" идват.

И ако се обърнат нещата - т.е. се пренасели, презастрои или игнорира природата по какъвто и да е начин, то е естествено и реакцията на мнозинството от туристите да е отлив. Явно си млад още и не си запознат с историята - такъв феномен е имало в Испания преди години. Феномен превърнал се в проблем, с който те все още се борят. Доста хотели са били разрушени, но въпреки това нещата не са се върнали в стария им вид.

В БГ в момента е абсолютно същото. Корупцията и беззаконието подпомагат застрояването на места, на които реално е очевадно подсъдно строителството. Като следствие тясната плажна ивица на Сл. Бряг трябва да стигне за 200 000 туристи само от Сл.Бряг, отделно Несебър ползва плажа, да не говорим, че и Св. Влас вече се слива със Сл.Бряг.
НЕВЪЗМОЖНО Е. Физически. Да не говорим, че няма инфраструктурата - скоро имаше една тема за кенефите, които текат във водата.

И въпреки всичко - да беше само Сл.Бряг, щеше да е да е простимо. Ясно е, че там е ММЦто вече. Да ама това е точно на всякъде. Местенце не остана незастроено. Девствена природа има само в резерватите.

Нищо прекалено не е хубаво, а това в БГ е много прекалено. В тоя смисъл, скоро ще почнат да падат хотели и големи мечти.
Лично аз, докато има резервати незастроени в БГ, ще се връщам там на море. Като се слеят и те със Приморско и Китен, ще се замисля сериозно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Юни 2006, 22:43

Наистина това за Испания не го знаех... :uups:
Обаче не мисля, че ще се стигне чак дотам, че да се бутат хотели. Замисли се малко кой ще го позволи. Та това е Б-ия бе хора, тук може всичко. Може и цялото черноморие да стане един курорт, всичко може, разберете го най-накрая. И аз искам да виждам дръвчета, храстчета и т.н. но като видя дърво не се спирам да кажа "Я е*аси дървото" а се спирам пред хотела, за да го кажа. В Сл. Бряг искаха 1250Евро за кв.м. в един хотел, но какво от това. Все ще се намери някой който да го купи. Сигурен съм вече че няма незакупени квартири. Природа винаги ще има, ние сме част от нея. Природата е всичко!!! Ние не можем да я разрушим с 5 хотела и 3 къщи. Мисълта ми е че няма смисъл от тези подписки и там онези младежи да лежат пред лопатата на багера. "Ако нещо не става с пари, става с много пари, а ако не става и с много пари,става с изключително много пари" - това забравохте ли го??? Така стоят нещата в милата ни родина. Поправи ме ако греша, но ти мисля че не живееш в Б-ия, а идваш от време на време за малко и не виждаш The Sad True. Не можеш да се опитваш да правиш каквото и да е като си заобиколен от корупция и всеки ден се сблъскваш с нея. Просто няма как да стане. Сещаш ли се, че аз ще лежа пред багера и ще играя хоро на некъв площад за да вдигна гюрунтия до небето, а пича който иска да строи ще метне някой лев и тихом мълком ще си строи ако иска и публичен дом. Така стоят нещата тук за наше огромно съжаление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 25 Юни 2006, 22:53

WilliamsF1Team, искам пък аз да ти кажа защо съм простив (м-удругото последните 2 поста не ги прочетох), НО в общи линни:

Какъв е смисъла да съсипваме хубавото черноморие с хотели, чиито прозорци гледат 1 с-у друг ,все пак хората отиват на почивка, а не за да почувстват обстановката в Младост 3 (примерно).
Да приемем че има инвеститори (много) ,строят , НО понеже всички са алчни и не инвестират в рекламата :arrow: колкото и хубави х-ли да има,като не са рекламирани с мащабни кампании извън Бг няма печалби , и това се дължи на простата причина че 99% от т.нар. инвеститори не искат да дават повече, а само да вземат.Е, не става така.
Също искам да те попитам дали си запознат с МТБ на бг черноморието, и конкретно знаеш ли с колко леглата се разполага, а какъв всъщност е броя на туристите :?: :!:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 25 Юни 2006, 23:51

M2PR написа:WilliamsF1Team, искам пък аз да ти кажа защо съм простив (м-удругото последните 2 поста не ги прочетох), НО в общи линни:

Какъв е смисъла да съсипваме хубавото черноморие с хотели, чиито прозорци гледат 1 с-у друг ,все пак хората отиват на почивка, а не за да почувстват обстановката в Младост 3 (примерно).
Да приемем че има инвеститори (много) ,строят , НО понеже всички са алчни и не инвестират в рекламата :arrow: колкото и хубави х-ли да има,като не са рекламирани с мащабни кампании извън Бг няма печалби , и това се дължи на простата причина че 99% от т.нар. инвеститори не искат да дават повече, а само да вземат.Е, не става така.
Също искам да те попитам дали си запознат с МТБ на бг черноморието, и конкретно знаеш ли с колко леглата се разполага, а какъв всъщност е броя на туристите :?: :!:

Защо сега ми отваряш работа да пиша... :?: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За какви реклами говориш като през лятото няма къде да отидеш да преспиш по курортите. Всичко е пълно. За какви реклами говориш и какви печалби. Не мислиш ли че всичко е една огромна пералня за пари.Да не мислиш че на някой му пука колко пари ще му вземат за реклама като той е построил хотел за 2 000 000лв. Не знаеш ли обществената тайна че 1/2 от хотелите са на депутати- бивши и настоящи. Явно не си и наясно, че тяхната политика се гради на това хотела да е близо до морето без значение накъде ти е прозореца. Може и сметището да ти е отсреща.Като не ти мирише и има къде да преспиш спиш и толкова. Като не ти изнася да платиш 50Е на легло и да гледаш отсрещния хотел никой не те кара на сила. А и едва ли ти точно ще учиш въпросните инвеститори как да си правят реклами. В Б-ия има толкова богати хора че той може да разчита и само на нашите сънародници. За какво да плаща за кампании и глупости като той ще вземе същите пари и от нас - българите. Замисли се.
Ако ти имаш пари за хотел едва ли ще те интересува колко дървета ще отскубнеш за да бъде твойто...
Аааааааа и още нещо
Неуважително е да не четеш постовете на колегите. Не се изказваш адекватно по този начин.
Поздрави...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 26 Юни 2006, 0:24

Ти си този който не се изказва адекватно, защото говориш от позицията на кон с капаци ... съжалявам че така брутално се изказах.
Но искам да те питам, като са пълни курортите, ти къде ходиш.Искам да прочета име на х-л
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 26 Юни 2006, 1:12

WilliamsF1Team написа:Между другото аз съм "ЗА" строителството по черноморието ни и сега ще изкажа становището си по въпроса:

:arrow: 1. Всички чужденци идват и ще идват тук, за да отсядат в луксозните хотели и за да се пекат на страхотните ни плажове. Когато тези 2 неща са в комбинация, те са предпоставени и ще посетят страната ни отново и отново.
:arrow: 2. Както знаем този прогрес се дължи на хората, които могат да инвестират по черноморието (без значение дали са т.нар. "мутри" или са чужденци). Представете си какво щеше да е Сл. бряг без инвестицията на много пари в хотели и други съоражения-нищо. Няколко схлупени къщурки, които щяха да се дават под наем.
:arrow: 3. С това привличане на чужденци нашата държава печели много и от туризъм (това нас не ни огрява, ЗНАМ). Замислете се отново на какво се дължи тяхното посещение... :idea:
:arrow: 4. Ясно е, че много от нас не можем да си позволим да отидем на почивка, без да мислим колко пари ще изхарчим. Но точно тези факти трябва да ни дават стремеж към прогрес. Не може всички да се развиват, само ние не.
:arrow: 5. Предпочитам да отида веднъж на море за 4 години, да дам 1000лв за една седмица и да си изкарам перфектно, отколкото да ходя всяка година за по 250лв и да спя в някаква мизерия. Едва ли на някой от нас ще му е приятно да го ядът дървеници и подобни насекоми.
:arrow: 6. И 1000000 човека да се подпишат на някакво си листче, едва ли ще е по ефективно от това да са дадът 1000000лв на кмета на дадена община и на няколко архитектчета да разрешат даден строеж.

Това е...Не разбирам какво толкова ни е подгонил национализма. Сега ли всички се сетиха за какво иде реч? :?: Ние по никакъв начин няма да усетим липсата от нещо. Ще останат и къщичките с народните ни цени за нощувка. Ще има къде да спим всички спокойно.
Не умаловажавам действията на тези хора, които искат да спрат това строителство, НАПРОТИВ евалата, но едва ли ще се стигне до някъде. За съжаление, България отдавна не се управлява от политиците. Колкото и да е тъжно това не можем да го променим. Нашият стремеж трябва да е на основата на собственото ни развитие. Ако попречим на няколко строежа ние няма да се развием, просто ще попречим на някого да го направи. Гледайте в собствената си купичка. Не завиждайте и не пречете на такива неща. България винаги ще е на нас БЪЛГАРИТЕ :!: :!: :!: :bgflag:
Tакова глупаво мнение не бях чел:първо ,само не казвай ,че в България имаме хубави курорти;второ ,тия пари където идват от туризма ,отиват в джоба на нечия мутра;трето,трябва да си най-големия глупак ,ако отидеш да почиваш на златните или пък на слънчев бряг,по хубаво стискай 8години и си направи една екскурзия ,например в САЩ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 26 Юни 2006, 7:13

Sunny Beach
Hotel Victoria

И не съм глупак да ходя на Сл. Бряг и т.н. Всеки сам решава какво може да си позволи къде да ходи и колко пари може да изхарчи. :!: :!: :!:
И нито един от вас двамата не може да ми промени мнението. Щом имам възможност да ходя на Сл. Бряг защо да не отида а??? Защо трябва да ходя на Приморско кажете ми??? Решил съм че веднъж в годината се ходи на море и че не е толкова фатално да се изхарчат повече пари - ТЕ СА ЗА ТОВА!!!

А що се отнася до поста на "evans":
Едва ли ще отида на почивка точно пък в Америка. И едва ли ще събирам 8 години за да отида някъде където няма и да се изплюя. Всеки си има мнение.
А ти моето момиче по леко с острото ти езиче... :winky:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 26 Юни 2006, 10:46

Явно не си разбрал простата истина,че това което се случва последните години по нашето черноморие е съссипване,а не прогрес! В любимия ти /мой вече бивш/ Слънчев бряг ще дойдат само лузърите и пенсионерите от EU и то на смешни цени,а можеше да бъде друго. Ще търсим напразно спокойно,красиво и добре уредено местенце по нашето черноморие съвсем скоро. А може и да има,но то ще е притежание на чужденец :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 26 Юни 2006, 10:58

WilliamsF1Team написа:Между другото аз съм "ЗА" строителството по черноморието ни и сега ще изкажа становището си по въпроса:

не. бил съм по един куп бърлоги страни където само строят и местните глупаци нямат повече право да ходят там щото хотела им е в пътя. а в хотела, не те пускат.

не ми говори за благини. народа нищо не печели. местната икономика.. и тя нищо. тука говорим за мазни хотелски вериги които само окопират.

но ние не говорим за обекти които са развити преди 60 години. ние говорим за масово гнусно строене без форма, без арчитектура и без мислене. и това, ти не можеш да го сравняваш с албена или каквото там искаш.

1. к**ва.
2. к**ва.
3. к**ва.
4. к**ва.
5. бира
6. бира
7. евтина страна. привличаме изметта.

обясни ми как затворени хотели които плащат жълти стотинки на местните работници допринасят към развитието на страната? това де не остров с 300 човека де..

е? какви ги говориш тук.. още преди 30 години можеше да си ходиш в хубави хотели.

а бе не е така чак... точно защото никой не прави нищо те си правят каквото си искат.

________

Това е...Не разбирам какво толкова ни е подгонил национализма.

друго не ни остана.

Сега ли всички се сетиха за какво иде реч? :?: Ние по никакъв начин няма да усетим липсата от нещо. Ще останат и къщичките с народните ни цени за нощувка. Ще има къде да спим всички спокойно.

ти си реви как не можеш да промениш нищо и си пий бирата с другите там оплакваши се на следващите избори защото да киснеш в кафенето и да ревеш как ти блах блах не можеш да направиш нuщо е много важно; па ни остави нас българите да си глaсуваме, подписваме, и стремин поне да забавим разпродаването на последната трева по черномерието, само за да може да бъде изорана.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 26 Юни 2006, 15:02

За съжаление нищо не можете да спасите.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 26 Юни 2006, 15:18

WilliamsF1Team написа:Sunny Beach
Hotel Victoria

И не съм глупак да ходя на Сл. Бряг и т.н. Всеки сам решава какво може да си позволи къде да ходи и колко пари може да изхарчи. :!: :!: :!:
И нито един от вас двамата не може да ми промени мнението. Щом имам възможност да ходя на Сл. Бряг защо да не отида а??? Защо трябва да ходя на Приморско кажете ми??? Решил съм че веднъж в годината се ходи на море и че не е толкова фатално да се изхарчат повече пари - ТЕ СА ЗА ТОВА!!!

А що се отнася до поста на "evans":
Едва ли ще отида на почивка точно пък в Америка. И едва ли ще събирам 8 години за да отида някъде където няма и да се изплюя. Всеки си има мнение.
А ти моето момиче по леко с острото ти езиче... :winky:
първо:аз съм момче
второ:малко е тъпо да кашираш 4 години пари ,за да се правиш на гъзар пред хора, които се чудят къде да си похарчат парите,защото май само такива ходят там.
Последна промяна evans на 26 Юни 2006, 20:54, променена общо 1 път

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 26 Юни 2006, 15:26

Не го обръщайте на личен спор, моля. Има ЛС за това.
Няма да трия, защото дискусията има полза от тези мнения, но го имайте впредвид преди да пуснете следващото си мнение.
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 26 Юни 2006, 23:33

Не ме хулете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата