проблем с каскооооо
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mirosk
- Потребител
-
проблем с каскооооо
Здравейте колеги,карам е39 2002година което според някой застрахователи е скъпа кола с много екстри ,ама като доиде време да се плащат части ми дават китайски части/по конкретно заден стоп/ и в частност 68лв ми казаха че ще ми изплатят за ТИК или ДЕПО и чайна таун незнам... а реално са ХЕЛЛА с диоден стоп .... Та как да е ..
на темата в моя случай не мога да направя нищо до колкото разбрах /секса е за моя сметка/.И РЕШИХ ДА СМЕНЯ КАСКОТО ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ИЗТЕКЛО...ПРЕДЛОЖЕТЕ НЯКОЯ КОМПАНИЯ КОЯТО ПОНЕ МАЛКО ПО ДОБРЕ ДА ПЛАЩА И ДА НЕ СМЯТА ЧЕ КОЛА НА 11 ГОДИНИ Е "ДЪРТА"
на темата в моя случай не мога да направя нищо до колкото разбрах /секса е за моя сметка/.И РЕШИХ ДА СМЕНЯ КАСКОТО ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ИЗТЕКЛО...ПРЕДЛОЖЕТЕ НЯКОЯ КОМПАНИЯ КОЯТО ПОНЕ МАЛКО ПО ДОБРЕ ДА ПЛАЩА И ДА НЕ СМЯТА ЧЕ КОЛА НА 11 ГОДИНИ Е "ДЪРТА"

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: проблем с каскооооо
mirosk написа:Здравейте колеги,карам е39 2002година което според някой застрахователи е скъпа кола с много екстри ,ама като доиде време да се плащат части ми дават китайски части/по конкретно заден стоп/ и в частност 68лв ми казаха че ще ми изплатят за ТИК или ДЕПО и чайна таун незнам... а реално са ХЕЛЛА с диоден стоп .... Та как да е ..
В коя си бил до сега ? аз бях доволен от ЛЕВИНС покриха ми щета която аз си направих по моя вина... един праг жултат и малко от задният калник.. колата е 2000 и плащах 700 лева каско и беше застрахована за цена от 9400лева.. +- 200 не мога да се сетя точно но бе над 9 със сигурност... Тъпото беше ,че не признават фабричната аларма.. искат външна такава и аз се отказах.. понеже нямало блокировка на колата разни глупости аз като взех колата не бях наясно с тея неща и за ЕВС и прочие.. та да го забия с отговор..
- mirosk
- Потребител
-
аз съм на Армеец обаче много искат да ме наиграят пуснах жалба ама още малко и прежалвам парите и искам да се прехвърля на друга фирма малко по нормална че и отношението беше чудо ....един вид какъв съм бил че съм има давал акъл....като съм им казал да си проверят по вин номер колата
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
mirosk написа:ПРЕДЛОЖЕТЕ НЯКОЯ КОМПАНИЯ КОЯТО ПОНЕ МАЛКО ПО ДОБРЕ ДА ПЛАЩА И ДА НЕ СМЯТА ЧЕ КОЛА НА 11 ГОДИНИ Е "ДЪРТА"
Колата ти е "дърта" според абсолютно всеки застраховател.Оригинални части се полагат на коли до 3 год. или в случаите,когато конкретната част не се предлага от т.нар. "алтернативен" доставчик,което значи всеки друг търговец с изключение на официалният вносител за марката и/или негов дилър.
Разбира се има вариант колата да е на повече от 3 год. примерно да е с 5 год. лизинг или в гаранция до 5 год. (примерно),но това са само варианти....
Има един тънък момент,че примерно стоп произведен от Хела в кутийка с надпис БМВ закупен от официален представител се води оригинална част,а абсолютно същия стоп Хела в кутийка с надпис Хела,закупен от Ауто Плюс (примерно) се води част от алтернативен доставчик.
Обаче предлага ли се същата част от Депо,Тик или други азиатски производители гласът ти си остава глас в пустиня

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Отиди в офиса на Армеец и ги питай за надзастраховане или нещо подобно беше.. От BMW ми бяха казвали, че повечето застрахователи я имат тази опция, но умишлено си мълчат за нея. Т.е. при надзастраховането (въртят ми се 400лв. или 700лв. в главата) застрахователната компания ти изплаща или ти поръчва оригиналните части, колкото и стар да ти е автомобилът 
Ние заговорихме за това, след като ги питах какво предно стъкло ще ми поръчат Армеец, ако го заведа като щета. Обясниха, че тъй като автомобилът е на 5 години, от Армеец ще направят "проучване" и ще намерят същото стъкло за възможно най-малко пари, например от Кобра за 400лв. А ако си направя това надзастраховане, ще имам право не само на оригинално стъкло с надпис BMW, а и на всякакви други резервни части

Ние заговорихме за това, след като ги питах какво предно стъкло ще ми поръчат Армеец, ако го заведа като щета. Обясниха, че тъй като автомобилът е на 5 години, от Армеец ще направят "проучване" и ще намерят същото стъкло за възможно най-малко пари, например от Кобра за 400лв. А ако си направя това надзастраховане, ще имам право не само на оригинално стъкло с надпис BMW, а и на всякакви други резервни части

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Стой далече от Армеец колега 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- немо
- кандидат ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа:Стой далече от Армеец колега
Защото...??
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
немо написа:Maximilian-E46 написа:Стой далече от Армеец колега
Защото...??
Не е така, аз лично съм много доволен от тях. Даже по мой съвет повечето ми приятели вече правят каско в Армеец. Доста пъти вече се е налагало да ги ползвам по каско и с моята кола и с тази на приятелката и не е имало никакви проблеми. Дано не дърпам дявола за опашката, но за сега са си коректни и скоро пак ще подновявам при тях, а и ми дават там някакви отстъпки, че правя и ГО-то и така.
По темата: Колегата правилно те е посъветвал да разгледаш опциите с надзастраховане, за да се възползваш от оригинални части, ако се наложи.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
немо написа:Maximilian-E46 написа:Стой далече от Армеец колега
Защото...??
Ами колега на мой приятел му гепиха 320д фейс застрахована за 7к,въртяха го 7 месеца с някакви разследвания,мотаха го яко лъгаха го и накрая му отказаха изплащане на колата под предтекст,че е скрил колата някъде и си е извадил таен ключ което е просто абсурдно разбирате ли

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- mirosk
- Потребител
-
И в крайна сметка няма сериозна компания освен с условие "надплащане" така ли ???
А до колегата " немо" ..то по тая логика както не разбира съответния човек който мие проверил цените ..и се е "побъркал" съм наебан...тои проверява стоп при алтернативен доставчик цена на стопа 68лв/ТИК стоп/ във фирма Транс Трейд ако не се лъжа аз също проверих цената и ми казаха 165,20лв и става кой видял кой не видял....
А до колегата " немо" ..то по тая логика както не разбира съответния човек който мие проверил цените ..и се е "побъркал" съм наебан...тои проверява стоп при алтернативен доставчик цена на стопа 68лв/ТИК стоп/ във фирма Транс Трейд ако не се лъжа аз също проверих цената и ми казаха 165,20лв и става кой видял кой не видял....
- немо
- кандидат ентусиаст
-
mirosk написа:И в крайна сметка няма сериозна компания освен с условие "надплащане" така ли ???
Е ти какво очакваш за 11 год. дъргел,да ти плащат оригинални части,дето вносителя ги продава с 200% надценка?
Слез на земята,колега..!
Не разбрах как ти изплащат щетата->дават пари директно на теб или минаваш през доверен сервиз?
Maximilian-E46 написа:не само че не ми смениха стопа със същия,ами и ми изплатиха ПОЛОВИНАТА от парите за комплект тунинг стопове или сиреч 148 лева![]()
аре ходи си купи диоден стоп оригинален за Е46 купе фейс за 148 лв УСПЕХ като той в Дару е 458 лева ! Никога повече АРМЕЕЦ !
Както обясних по-горе оригинален стоп за Е46 няма как да ти платят,освен с някаква допълнителна клауза ( с надплащане за ориг.части),иначе диоден стоп за Е46 има от алтернативен производител за по-малко от половината цена в Дару

п.п. Ти в оторизиран BMW сервиз ли си обслужваш колата?
- mirosk
- Потребител
-
немо написа:mirosk написа:И в крайна сметка няма сериозна компания освен с условие "надплащане" така ли ???
Е ти какво очакваш за 11 год. дъргел,да ти плащат оригинални части,дето вносителя ги продава с 200% надценка?
Слез на земята,колега..!
Не разбрах как ти изплащат щетата->дават пари директно на теб или минаваш през доверен сервиз?
Колега ако смяташ че колата мие ..... оки но аз не смятам.И в двата варианта е все едно каде и как ще се оправят нещата. Според мен не би трябвало да ми плащат частите "вносителя ги продава с 200% надценка" а поне на половина мен мие ясно че карам 11 год кола и предполагам че ще ти е обидно някои да ти напише цена 68лв за алтернативен вариант ама как да е ..... Все пак живеем в БГ и караме малко стари коли но това не значи че трябва да плащаме и застрахователите да си преценяват кое на тях им е по изгодно
Та искам как да разбера как е при другите фирми да разбера по добре или по зле
- немо
- кандидат ентусиаст
-
mirosk написа:Колега ако смяташ че колата мие ..... оки но аз не смятам.
Не аз смятам,застрахователят смята,че 11 год. кола е "дъргел".
mirosk написа:И в двата варианта е все едно каде и как ще се оправят нещата.
Не,не е все едно и аз именно за това попитах....
mirosk написа: мен мие ясно че карам 11 год кола и предполагам че ще ти е обидно някои да ти напише цена 68лв за алтернативен вариант ама как да е .....
Според мен леко си противоречиш...

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Аз съм доволен от ДЗИ. Пребоядисаха ми половината кола, заради паркинг щети. Дават малко пари, но поне не се заяждат, като искам да ми пребоядисат вратата заради драскотини от колички на Kaufland.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2