Лазерна операция на очите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Лазерна операция на очите

Мнение от doomy525 » 26 Мар 2014, 0:30

Здравейте колеги,
на какво мнение сте относно тези процедури в днешно време? Тъй като знаем всички, че медицината много напредна, а от преди няколко години чух хем позитивни, хем негативни мнения заради единични инциденти и последствия като крайно ослепяване и отлепване на ретини..
Ако сте претърпяли такава процедура или ваш близък, приятел, познат за който знаете със сигурност как е преминала?

По-късно в темата ще напиша защо питам, че събирам информация..

Благодаря предварително за отговорите :bchug:

edit : има още един начин за коригиране на зрението, но той е кръвен и е доста опасен тъй като доктора трябва да знае какво прави.
той се състои в това, че ти вземат чрез рентген точните градуси на лещата вътре в окото (а тя представлява тип люспа) и съотвено ако имате късогледство/далекогледство/астигматизъм ще има промяна в площа на лещата откъм градуси. След това се пращат в Германия, изработват същата леща и после чрез операция, която представлява да ти срежат роговицата, изваждат ти твойта и поставят новата..не искам даже и да си го представям това, че тръпки ме побиват.. :paranoid:

та ще радвам да чуя мненията ви за безкръвните..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Лазерна операция на очите

Мнение от BABHOMED » 26 Мар 2014, 1:13

Имам един приятел който по рождение беше доста зле с очите,носеше лещи очила какво ли не но ако си на 2м може и да не те познае.Направи си безкръвна операция с лазер не помня при кой доктор но знам че беше по около 4 000лв на око ами сега си на 100% ок не носи нито очила нито нищо ..Никакви странични ефекти не са ми известни .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Мар 2014, 1:20

Можеш ли да попиташ в коя болница е правена и при кой доктор, както и евентуален номер ако пази от визитката?..нужно се да се отиде при доктор, от които други хора са останали доволни. Благодарен ще съм ти, ако му помогна с такъв избор.
Цените са му ясни на човека, за когото питам. Той всъщност ходи във VISION и още една, но ще попитам за коя беше точно..предлагаха му и в Турция, но иска да избере най-доброто без значение финансите..все пак става въпрос за зрение.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 26 Мар 2014, 1:32

Баба ми си направи и сега вижда по-добре от мен... чете субтитрите като машина от разстояние, а аз се кьоря... :D

Няма странични ефекти, нито е тежка операция, бързо възстановяване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 26 Мар 2014, 2:35

doomy525 написа:
edit : има още един начин за коригиране на зрението, но той е кръвен и е доста опасен тъй като доктора трябва да знае какво прави.
...................................

Аз съм с такава поставена леща, от 15 год. Не мисля, че е чак толкова рисково, всичко зависи от лекаря все пак. Даже се поставя с местна упойка. Една седмица хоспис и после в къщи.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Мар 2014, 9:35

Аз съм с лазерна корекция, направена 1998г и от 9 диоптъра ме свалиха на 1.5. Правиха я в София, в Лозенец при професор Гугучкова.
Тогава струваше USD 1100.
Сега диоптъра ми е 2.5, нося меки лещи от 6 години.
Твърдо съм "За", няма смисъл да се мъчиш.
Внимавай с избора на доктор.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 26 Мар 2014, 9:56

Тука във Варна доколкото знам в тая очната клиника Света Петка са най доволни.
Май от цяла България идва доста народ тук.Разполагат с последните машинки за такива работи.Лошо не съм чул,ама знаеш ли.
Влизал съм един път за контролен преглед на дъщеря ми там.Всичко е чисто,подредено,има ред,организация и обслужването беше на ниво.
Това мога да кажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 11:35

В България е скъпо, а и нямат чак толкова опит. Има клиника в Турция- EyeStar. Не знам как е сега ситуацията, че е близо до Таксим :mhihi: Цените са по-ниски, дофторите с по-голям опит, обстановката, отношението и всичко е много в +. Освен това и една екскурзийка до капалъта може да си направиш. :mhihi: Ходят много немци и въобще всякакви западноевропейци.

Познавам трима човека с операции от там отпреди няколко години и няма проблеми. Тук обаче ми направи впечатление, че в клиниките за такива операции всички доктори са с очила :shock:

Парите не трябва да са водещи в случая, но мисля че в Турция е по-доброто.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от monev.s » 26 Мар 2014, 12:32

bum_bum написа:В България е скъпо, а и нямат чак толкова опит. Има клиника в Турция- EyeStar. Не знам как е сега ситуацията, че е близо до Таксим :mhihi: Цените са по-ниски, дофторите с по-голям опит, обстановката, отношението и всичко е много в +. Освен това и една екскурзийка до капалъта може да си направиш. :mhihi: Ходят много немци и въобще всякакви западноевропейци.

Познавам трима човека с операции от там отпреди няколко години и няма проблеми. Тук обаче ми направи впечатление, че в клиниките за такива операции всички доктори са с очила :shock:

Парите не трябва да са водещи в случая, но мисля че в Турция е по-доброто.

И аз познавам хора дето се канят да си правят операции там. Отзивите наистина са добри.

Повече информация тук - http://www.eyestar.bg/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 26 Мар 2014, 13:08

Night_Wolf написа:Баба ми си направи и сега вижда по-добре от мен... чете субтитрите като машина от разстояние, а аз се кьоря... :D

Няма странични ефекти, нито е тежка операция, бързо възстановяване.

Сигурен ли си че на баба ти не е махнато т.нар. 'перде', което няма нищо общо с споменатата по-горе процедура?

Аз лично съм твърдо решил да се подложа на такава интервенция, но има важно условие - не трябва да си мърдал диоптера поне 1 година. Това е защото ако си го мърдал явно все още имаш текущи проблеми и след операцията ще си 0.0, но да кажем след 5 години ще си пак 1.0 и ще трябва пак да се ръсиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 13:09

Имат и отношение хората. После всички прегледи са ти безплатни. Тук ходихме с жената да и правят някакъв само за да кажат, че не е противопоказно да ражда по естествен начин после и 80 кинта само да погледнат за 10 сек :kuku:

4-5 години след операцията при този преглед всичко изглежда ОК. Факт обаче, че никой не може да каже след 30 години какво ще е положението.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 26 Мар 2014, 13:50

Най-добрите очни лекари и най-добрата апаратура са в Турция.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Мар 2014, 14:52

Колеги давайте по подробни отговори след като давате препоръка за някъде.
Аз също събирам информация от много време насам, имам и познати които са си коригирали късогледството на различни места, един в Света Петка, Друг във Вижън и уж няма проблеми при никой.
Има и хора които имат някакви оплаквания, например скоро попаднах на една тема писана в бгмама от един мъж дето му коригирали дълекогледство в света пета 5+ и после имаше коментари че 7 месеца след операцията все още не се е възтановил и тн.
За турция само позитивни коментари намирам, (като изключиме тук там негативи относно някакви хора които уж са представители за българия и помагат на хора да отидат до там) цената също е на 2/3 спрямо тук + всички споменават, че в турция като се направи такава корекция има доживотна застраховка и ако нещо не е наред го оправят за тяхна сметка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 26 Мар 2014, 15:57

Една позната преди няколко години си прави такава операция в EyeSTAR в Истанбул. Води се една от най-добрите, ако не и най-добрата клиника за такива операции в Източна Европа. Дават доживотна гаранция, че ако нещо се случи, ще го коригират, лазера им е 10 пъти по-силен от този на Вижън и като цяло там ходят хора и от Западна Европа. Тази информация я имам от споменатата по-горе позната, която няма проблеми до ден днешен и беше разучила въпроса предварително. Успех!
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Мар 2014, 16:27

sambeto написа:Тука във Варна доколкото знам в тая очната клиника Света Петка са най доволни.
Май от цяла България идва доста народ тук.Разполагат с последните машинки за такива работи.Лошо не съм чул,ама знаеш ли.
Влизал съм един път за контролен преглед на дъщеря ми там.Всичко е чисто,подредено,има ред,организация и обслужването беше на ниво.
Това мога да кажа.

+1.
София ни е по-близо, но едната ми баба и другия ми дядо си правеха операции там. Преди тях много зле, после станаха като орли. :shock:
За нещастие баба почина още 2007-ма, но дядо си живее на 80 години и си вижда като граблива птица.
Сега чух, че отворили такава клиника и във Велико Търново. Предполагам сериозните операции и неща пак ще са само във Варна, но пък преглед спокойно можеш да си направиш.
Тая тая клиника Света Петка и аз я препоръчвам от опит. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Следваща

Назад към Извън Темата