Жените и пешеходните пътеки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Жените и пешеходните пътеки

Мнение от Lenco » 29 Апр 2014, 9:23

Да изясним, че наблюденията са ми от два големи града в България, Бургас и София, и уважавам, и обичам жените.
Ако на всеки 10 шофьора-мъже зад волана, 7-8 вече спират на пешеходци (в София са една идея повече), то при дамите-шофьори, цифрата е 1-2 на 10.
До днес си мислих, че пешеходците трябва да са кавалери и да изчакват, но сутринта поредната девойка с рено щеше да помете десетина жени и деца в Надежда 3.
Някой да сподели, каква е причината:
- взимането на книжка с чар
- придобиването на автомобил с чар
- IQ
- аз съм карък
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Re: Жените и пешеходните пътеки

Мнение от v1e9s8o8 » 29 Апр 2014, 9:30

Не им обръщай много внимание те толкова си могат :mhihi:
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e21 316 м20б25

Мнение от nappyboy » 29 Апр 2014, 11:08

Спирането на пешеходни пътеки може би не е най-голямата трудност за дамите-шофьори... По мои наблюдения булшинството от тях немогат да карат на заден ход и следователно да паркирват. Да не говорим че се стаписват и при най-малкото усложнение в трафика... Един вид стават като "кон с капаци" - гледат само напред и не виждат какво се случва около тях.

Не отричам че има и добри шофьори от женски пол, но те са единици!

П.П. А причината за това все още не ми е известна... явно не са програмирани едновременно да се гримирват, да говорят по телефона и да шофират. Защото има и такива случаи...
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2014, 11:23

Всеки си има кусури ...

ето например колегата дори не подозира, че не знае някой работи

nappyboy написа:...паркирват...гримирват...

така и голяма част от жените дори не подозирВат, колко не им се отдава да шофирВат ...
пп. @ nappyboy дано не ми се разсърдиш :D

и си мислят, че си карат екстра, съответно не полагат усилия в посока подобряване

И все пак всяко правило си има изключения понеже има и много мъже с 20г стаж дето и на тях не им спори карането ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 29 Апр 2014, 11:49

K_Ilkov написа:
и си мислят, че си карат екстра, съответно не полагат усилия в посока подобряване

И все пак всяко правило си има изключения понеже има и много мъже с 20г стаж дето и на тях не им спори карането ...

:yes:
А към спирането на пешеходни пътеки и карането назад аз мога да добавя отварянето на вратата на паркинг, където има достатъчно място да си отвориш вратата толкова, колкото е необходимо за да слезеш. Но уважаемите дами са убедени, че трябва да отворят вратата с крак и то докрай. Иначе казано, докато не се върне от удар в съседния автомобил :banghead:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Апр 2014, 12:44

nappyboy написа:Един вид стават като "кон с капаци" - гледат само напред и не виждат какво се случва около тях.

Не отричам че има и добри шофьори от женски пол, но те са единици!...

Жената като колата е като звездата в небето- ти я виждаш,но тя тебе не :nono:

По темата -не бих ги разделил по полов признак , по-скоро огромна част все още не спират дори когато си стъпил на пешеходна или те подминават на косъм,ако се забавиш малко с притичването и си на капака :lol:
Аз като пешеходец никога не си позволявам да спирам тафик от няколко коли,за да мина само аз, но ако чакам 2 минути примерно на пешеходна в един момент ми писва и тръгвам (като се опитвам да внимавам пак) :roll:
Като шАфьор спирам винаги когато я забележа (не е протрита до неузнаваемост и знака не е зад някоя лиана),дори с риск да се паркират в мойта кочинка :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 29 Апр 2014, 13:06

аз имах един случай - спирам на пешеходна пътека, минават четирима души и отзад чувам клаксон (ама някой си залепи ръката на волана направо). гледам, 08:34. ръчна и супер изнервен, слизам да го убивам. стигам до колата зад мен и се оказва жена. напсувах я, к'во да правиш и си тръгнах. ама не е адекватно - бързала. :kuku:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 29 Апр 2014, 13:21

Защото им е трудно тръгването после :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2014, 13:27

ociata написа:Защото им е трудно тръгването после :mhihi:

:mhihi:
добър довод
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 29 Апр 2014, 14:17

Не са само жените колега, не е и само на пешеходни пътеки. Вчера точно завивам на един светофар и спирам да изчакам пешеходците, а един глупак с А6 първо ме засече, второ мина на милиметри от краката на една жена и си продължи с мръсна газ.. Не един път съм имал случаи като пешеходец някой да се засили и аха да ме качи на капака /ама аз съм голем и нема стане :mhihi: /.

И аз един път псувах една женска, щото си пресичам на зелен пешеходен светофар, оная ми свири що и минавам пред колата... :dunno: :dummy:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Апр 2014, 14:40

Обозначени пешеходни пътеки, винаги и с удоволствие... Но има такива скришни пътеки, че магьосник да си, не можеш да ги видиш... Особено на претрупани със знаци улици.
Другото, на което много хора не обръщат внимание е, че продълженията на тротоарите през платното се водят пешеходни пътеки.
(3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение. изт. http://www.kat.mvr.bg/zakonch2.htm
Дефиниция на кръстовище няма да уточняваме, но както повечето знаете е различно от Лъвов мост и почти никога няма маркировка. Та е доста тегаво с пешеходците. Имал съм много случай да не спирам умишлено на пътека, поради реалната опасност да ми спре киселото гъзе, което ми кара на обороти зад колата, в багажника. И докато много хора биха се зарадвали на неочаквани приходи от полицата му, то мен не ме радва. Правя се, че не знам за продълженията на тротоарите, когато пак няма да мога да спра, понеже някой ми кара на 2 метра зад мен.

За жалост, особено в непознати квартали/градове е много трудно да следиш за скрити знаци в храстите, да избегнеш дупките, да не се наденеш на дискретно полюшкващите се крадени винкели, стърчащи от тихо паркираната каручка, да избегнеш страничен удар от поредния драг/дрифт/рейс надъхан тийн с Корса тунинг и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 29 Апр 2014, 14:48

Пропускането на автомобил, който не е с предимство също им е проблем. Просто си мислят, че като са дами са с една точка пред мъжете водачи и трябва да се съобразяваме. Чичките над 50-60 са същия случай!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Апр 2014, 14:56

На крива ракета....
Ся жените са ви виновни, ми научете ги бре, ако всеки малко от малко обръща внимание на жена си докато шофира то рано или късно тя започва да го прави добре.
Съвременните жени шофират доста по добре.
А колкото до пешеходните пътеки на някои и аз не спирам, например такива на които има спирка, обикновенно все се намира някой да си кеси на пешеходната и да чака рейса, ти му спираш и той почва да ти маха като регулировчик :mhihi:
Но какво да се прави култура лошите навици най трудно се избиват, ние тук така сме научени, едно време не се спираше и масово се смяташе че пешеходците са вредители които трябва да чакат да минат колите, а те после.
Уви тая простотия преди се наблюдаваше предимно в София, в по малките градчета не беше така.
Аз лично съм се учудвал преди години като приближа пешеходна и как намаляват всички и спират особенно по морето...., но факт и там ги застигна простотията селянията и бакшишкия манталитет :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 29 Апр 2014, 16:10

K_Ilkov написа:
ето например колегата дори не подозира, че не знае някой работи

nappyboy написа:...паркирват...гримирват...

някои :mhihi:

---

А аз по-добре да си замълча по темата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2014, 16:27

само тази ли намери :mhihi:
Изображение

...

Следваща

Назад към Извън Темата