На българия, без любов - 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

На българия, без любов - 2

Мнение от BMW_POWER » 30 Апр 2014, 17:28

Може би някой си спомня темата:

viewtopic.php?f=4&t=354033

Та ето и продължението :ok:

Получих писмо от Г-н Валентин Найденов (да бъде свято името му), прокурор при СРП. Накратко:

бла бла, чл. 209, ал.1 от НК еди кой си ми е причинил вреда в размер на 100 лева.

Разследването е приключило и делото е изпратено в СРП с мнение за прекратяване на наказателно производство...... В хода на проведеното разследване с категоричност е установено следното: Х (аз) е бил международен шофьор по професия (никога не съм казвал или писал това, нямам С+Е най-малкото :nono: ) и е търсил работно място извън страната. Бла бла. Х се срещнал с Y и решил да ангажира търговеца (да ми намери работа в чужбина) като посредник и представил на Y поисканите документи. Последния по неизяснени причини не осигурил исканата от свидетеля работа, което го мотивирало да подаде сигнал в полицията за станалото.

Тук малко обяснения. Въпросният "търговец" прибираше само по 100 лева за превод и пощенски разходи по изпращането на документите. Такси и пари не искаше никакви. Но Х човека по 100 лева са си сума. Пред офиса беше целодневна опашка (действието се развива 2004г). Когато разбрахме далаверата, над десет човека заедно пуснахме жалба в полицията. Аз съм отделно, защото не са ме намерили като свидетел и с моите показания се води отделно дело. Оказа се още, че въпросният "търговец" има свидетелство за съдимост съизмеримо с Енциклопедия Британика :evil: Та нататък:

Видно от изложената фактическа обстановка, която се потвърждава по категоричен начин от исъбраните по делото доказателства е, че в случая няма осъществен престъпен състав. Твърденията за извършеното престъпление се съдържат единствено в показанията на свидетеля Х (аз). Те обаче не кореспондират с нито едно друго доказателство, приобщено по настоящето наказателно производство. Очевидно извършеното от Y е било насочено към осигуряването на работа в чужбина на свидетеля, но не може да се заключи че същия в създал неверни представи у него, чрез които да го мотивира да се разпореди със свое имущество. Бла бла бла. Ако Х (аз) считам, че Y (търговеца) е неизправна страна по сключен договор и в случай, че поддържам претенцията си, то той следва да сезира съответния първоинституционен съд с надлежна искова молба, но прокуратурата не е компетентна да се произнесе по наличния спор, тъй като в противен случай напълно противозаконно би превишила правата си.

Бла бла прекратявам наказателното производство бла бла обжалвания и т.н.

Та във връзка с горното, ето идея за абсолютно законен бизнес (видно от документа). Регистрирате фирма, наемате офис и започвате да ловите балъми. Идват сами, както го направих и аз навремето. Факт :dunno: Мъже, жени, старци, няма да отказвате, я. Недоволните клиенти са лошо нещо за имиджа. Обещавате работа по цял Свят. Искате само да ви се дадат следните документи:
- акт за раждане
- диплом за завършено образование
- свидетелство за съдомост
- медицинско свидетелство
- документ за завършен професионален курс (ако се налага от професията)
- друго каквото се сетите
Сключвате договор с всеки клиент, че ще му търсите работа в желана от него страна и по желана от него професия. Прибирате 100-200 лева такса за превод и пощенски разходи. И после следващия и следващия и следващия и ..... Никой не може да ви осъди за нищо, ако не сте му намерили работа. Просто фирмата (фирмите) отсреща не са го одобрили и нямате никаква вина за това. Дадените ви документи просто изхвърляте или връщате обратно на клиентите. Нищо не се дава за превод и не се изпраща на никого, досещате се вече :ok: Важно е да отсъствате от офиса или най-малкото да водите непрекъснати разговори с човек, който "изпраща групи по автогарите в страната".

Мисля, че 10% от печалбата ще можете да ми отделите за бизнесидеята :bchug:

p.s. Нищо няма да обжалвам или да искам. Дори космонавт да ме бяха писали, пак са прави. Доказан измамник да си прави пачките, а аз да лежа в ареста. българия ли, не мерси. Там бих стъпил само за сватба или погребение. Който му харесва, моля нямам нищо против. Сега действам да спася и сина си оттам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: На българия, без любов - 2

Мнение от P1tbuL » 30 Апр 2014, 17:37

Смятай :!: Какво има да се каже. Тука според мен са играли някакви къси финанси от "Y".

Прав е колегата според мен: който може да се спасява- да действа!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Апр 2014, 21:53

А финанси, това е ташака, че дори финанси не са необходими. Изобщо не им се занимава и гледат да приключат, че им се трупат папките.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Апр 2014, 23:46

Честно, не ти разбирам мисленето. Фирма имало ли е, имало е. Ти подписал ли си договор - подписал си. Защо тогава, когато е трябвало, не си отишъл да си наемеш адвокат, да заведеш дело и да ги осъдиш, вместо да мрънкаш втора тема? Полицията не е институция, която да разрешава такива спорове. Да не би само България да е единствената страна, където има недоволни клиенти от фирми? :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Апр 2014, 23:51

И аз не мога да го разбера. Като видях темата и си рекох, че пак му се е случила някоя нова случка и си рекох "хайде пак ще реве от България". А то какво било, пак същата случка, ама се отваря нова тема защото явно е решил, че е много важна за нас и ще осъзнаем може би къде живеем - в кенефа. :mhihi:
Колега, ние си го знаем, ама не е нужно всеки ден някой живеещ навън да ни го напомня. Не правят добро впечатление такива теми най-малкото. :no:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Май 2014, 0:10

Всеки ден се ражда по един будала........важното е да го намериш .
Та с две думи кой каквото си дроби да си го сърба . Аман от НАИВНИЦИ !!!!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Май 2014, 0:27

b00st написа:Честно, не ти разбирам мисленето. Фирма имало ли е, имало е. Ти подписал ли си договор - подписал си. Защо тогава, когато е трябвало, не си отишъл да си наемеш адвокат, да заведеш дело и да ги осъдиш, вместо да мрънкаш втора тема? Полицията не е институция, която да разрешава такива спорове. Да не би само България да е единствената страна, където има недоволни клиенти от фирми? :dunno:

Е не е така. Нали за това има държавно обвинение? Полицията така или иначе не съди, тя само събира доказателства.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Май 2014, 3:23

b00st написа:Честно, не ти разбирам мисленето. Фирма имало ли е, имало е. Ти подписал ли си договор - подписал си. Защо тогава, когато е трябвало, не си отишъл да си наемеш адвокат, да заведеш дело и да ги осъдиш, вместо да мрънкаш втора тема? Полицията не е институция, която да разрешава такива спорове. Да не би само България да е единствената страна, където има недоволни клиенти от фирми? :dunno:

Колега, ти изглежда не си прочел, какво съм написал. Представи си, че отиваш във фирма, за да ти извърши някаква услуга. Плащаш едни пикливи 100 лева и си даваш всички изискани документи. Подписваш договор и т.н. Фирмата посредник просто ти прибира парите, губи документите (чисто и просто ги изхвърля) и ти казват, че не си одобрен за работа. Ти би ли наел адвокат, за да съдиш някого за 100 лева? Имаш ли идея, колко време се губи да извадиш копие на диплом за завършено образование?

Пак повтарям. Според прокуратурата, няма извършено престъпление. Ти би ли се наел да наемаш адвокати и да доказваш неща отпреди 8 години? Колко ще ти струва адвоката? Аз само споделям горчив личен опит и ако дори на един му светне лампата и не го прекарат, явно съм успял. Проблемът не е в едни 100 лева. Майната им! Да си купи лекарства с тях :bang: Проблемът е, че аз се оплаквам и мен ме прибират в ареста. Не съм си виждал сина 2 1/2 години и вместо да сме заедно, аз лежа в ареста с наркомани и пр. сган. Това е трудно обяснимо.

Инак идеята ми за бизнес в първия пост е абсолютно сериозна.

Аватар

Мнение от F3P » 01 Май 2014, 11:49

AGT написа:Всеки ден се ражда по един будала.......

Де тоя късмет да беше 1- десетки нови будали се пръкват ежедневно.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Май 2014, 21:28

Не знам защо нападате човека, аз бих казал същото дори и да живея тук. Нищо добро не съм видял от тази държава - само проблеми и неприятности. Около мен всичко се краде и тъне в корупция, плащам едни данъци, които се крадат без да им мигне окото. Корумпираните политици са завзели всичко - бизнес, работа, нищо не става без тяхно одобрение. Е какво, да съм патриот ли? Ами естествено, че на България /все още с главна буква/ без любов

Той подава оплакване и го прибират в ареста? Ами какво трябва повече да се случи, че да спре да я уважава? Държавата защитава престъпниците както обикновено

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Май 2014, 21:50

© написа:Не знам защо нападате човека, аз бих казал същото дори и да живея тук. Нищо добро не съм видял от тази държава - само проблеми и неприятности. Около мен всичко се краде и тъне в корупция, плащам едни данъци, които се крадат без да им мигне окото. Корумпираните политици са завзели всичко - бизнес, работа, нищо не става без тяхно одобрение. Е какво, да съм патриот ли? Ами естествено, че на България /все още с главна буква/ без любов

Той подава оплакване и го прибират в ареста? Ами какво трябва повече да се случи, че да спре да я уважава? Държавата защитава престъпниците както обикновено

Много работи са неправилни в държавата ни, но като нищо не правим по въпроса, емигрираме и мрънкаме в БГ форумите, с нищо не помагаме, а именно си показваме българската черта. Тука стоиш с кръстени ръце, еми вземи един адвокат, отиди по медиите, дай гласност на нещата, търси си правата, да видим като стане скандала тоя най-малкото ще посмее ли пак да лъже и да прибира пари така? Много от нещата са такива в държавата ни, щото си траем, намираме си оправдания - ами за 100лв за кво да се занимавам? Ами като ме спре полицая, да дам 20лв, вместо да си губя времето, че по лесно, то и без това глобата ще я прибере някой по-нагоре.
Не може от 25 години насам все да са ти виновни политиците! Който не го е осъзнал, е време да се замисли сериозно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 02 Май 2014, 21:58

Просто държавата е много бюрократизирана и хората не знаят как да се защитават.И тук не говоря за последваща защита тип - след дъжд, качулка, а превантивна такава.Предполагам договорът, който си сключил не е бил готов, тип бланка, а дори да е бил такъв, не мисля, че е проблем да уговориш някакъв модалитет.Например, че ако лицето Y не изпълни поетото задължение, независимо от причните довели до неизпълнението, дължи обезщетение.Не че и последващата защита не е невъзможна.Подаваш иск в съда.Но както казвате ще има повече занимавка с адвокати, производства и т.н..

Лично моето мнение за израза "На България, без любов" е, че хората, които постоянно се оплакват и нищо не правят нямат право и да говорят.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Май 2014, 22:15

Много неща ме дразнят, гласувам всеки път, но нищо повече от това не мога да направя. Вие какво направихте? Не се оплаквате, обичате държавата - браво, това е достатъчно :D
Ежедневно се сблъсквам с несправедливости, които са узаконени по всякакъв начин. Някой се сеща да попита, защо това е така след като не е справедливо. Тогава излиза един политик и казва - ами това е така, защото закона е такъв. Е добре, аз питам как е нормално да бъде - обществото служи на законите, както е в момента, или законите служат на обществото?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 02 Май 2014, 22:29

Напротив.Оплаквам се.Само че не тук.И аз се сблъсквам с несправедливости и се боря с тях както мога.И под правене нямам предвид участие в протести или окупации на СУ.Протестът, ако се използва по предназначение е много хубаво нещо.Жалкото в България е, че той е изроден и сбъркан, но това е друга тема.Относно политиците - кадърните се броят на пръстите на четирите ми крайника.Колкото до това кой на кого служи - закони служещи на такова общество си е чисто самоубийство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 02 Май 2014, 22:36

Ей богу!!! Абе всичките сте велики интелектуалци, мислители, философи, комици, финансисти и психо терапевти! Всеки дава акъл и критикува другия. Защо бе хора? Като не ви харесва някоя черта от профила на колегата или тази тема- изкажете го, да всеки има право на мнение, но да се дава постоянно акъл какво трябвало да направи- айде моля. Писнало ми е от ето такива разбиращи от всичко люде. Как пък все другите хора са глупави и все не са направили правилното нещо бе?! Адвокат да търси за 100лв... :dummy: :kuku:

Следваща

Назад към Извън Темата