Призовка от КАТ ?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Призовка от КАТ ?
Вчера получих 3 писма от КАТ.2 снимки за превишена скорост и една призовка да отида до кат с книжката ми,лична карта и т.н.Та въпроса ми е,за какво е тази призовка?Да не ми взимат книжката тия ушета
И като цяло,как да процедирам в случая?
Двете снимки са ограничение 80,а аз съм минал със 105 и 107

Двете снимки са ограничение 80,а аз съм минал със 105 и 107
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Re: Призовка от КАТ ?
За снимките ще имаш парична глоба, но призовката на която пише да си носиш книжката - не е добре. Мен ако питаш си вземи само личната карта и отиди да видиш за какво става въпрос.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
Колега аз преди неколко години имах подобна ситуация и за над 30 км искаха да ми вземат книжлето за месец + 150 лева глоба. Сега май промениха закона и е само парична глоба. В моят случай не получих нищо и като отидох в КАТ по друга причина ме привикаха в стая 18 и тогава ми казаха че са ме снимали. И аз им викам защо не съм получил нищо по пощата а те еми толкова са надеждни БГ пощите защото сме го пратили преди 11 месеца и ако се бяхте забавили още 1 месец му изтича давността. Сега нензнам каква е хавата, успех
Няма начин да няма начин
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колега, ако не си получил писмата лично, т.е. срещу обратна разписка - най-добре не ходи в КАТ 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Аз предната седмица получих снимка от кат, обаче се е разписала майка ми, нарушението е от 20 май 2013, вече повече от година - пише на снимката електронен фиш, има ли давност това нещо, как да процедирам?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Какво точно пише в призовката? Има ли някакви цитирани членове?
За превишена скорост в извънградски условия вече не отнемат книжка, а и превишаването на скоростта в случая не е фрапиращо!
Точките как са?
За превишена скорост в извънградски условия вече не отнемат книжка, а и превишаването на скоростта в случая не е фрапиращо!
Точките как са?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Няма такова като давност! След 1 от издаването на наказателното постановление се счита за връчено по служебен път. Обаче след още 3 години изтича по давност:
1. Тоест ако ти не отидеш, нищо няма да се случи, обаче ако ти вземат някъде талона по други причини, няма да можеш да си го върнеш без да си ги платиш тия неща. Вероятно това са 2 фиша за по 150 лева и некви точки.
2. Ако отидеш, ще ти вземат талона и ще ти напишат 2 акта. Проблема е че тези актове, ако не ги платиш, изтичат след месец и трябва да ги презаверяваш. Ще ти правят проблеми при проверки че нямаш талон и ще ти пишат актове, че не преставяш редовни документи.
3. Отиваш както колегата казва, без талон и книжка и ако ти връчат постановлението - чакаш само 3 години, а не 4
П.С. Аз така отидох, писаха ми 2 акта (хич не се трогнаха, че се явих доблестно) и после карах 4 години без талон щото се зарекох, че няма да си ги платя доброволно, ако ми вземат книжката на улицата - тогава. През годините ми пишеха други актове за скорост и нередовни документи, изтекли актове и така нататък, ама си ги спестих накрая тия 250 лева
1. Тоест ако ти не отидеш, нищо няма да се случи, обаче ако ти вземат някъде талона по други причини, няма да можеш да си го върнеш без да си ги платиш тия неща. Вероятно това са 2 фиша за по 150 лева и некви точки.
2. Ако отидеш, ще ти вземат талона и ще ти напишат 2 акта. Проблема е че тези актове, ако не ги платиш, изтичат след месец и трябва да ги презаверяваш. Ще ти правят проблеми при проверки че нямаш талон и ще ти пишат актове, че не преставяш редовни документи.
3. Отиваш както колегата казва, без талон и книжка и ако ти връчат постановлението - чакаш само 3 години, а не 4

П.С. Аз така отидох, писаха ми 2 акта (хич не се трогнаха, че се явих доблестно) и после карах 4 години без талон щото се зарекох, че няма да си ги платя доброволно, ако ми вземат книжката на улицата - тогава. През годините ми пишеха други актове за скорост и нередовни документи, изтекли актове и така нататък, ама си ги спестих накрая тия 250 лева

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- DAF
- Потребител
-
KPETEH написа:Няма такова като давност! След 1 от издаването на наказателното постановление се счита за връчено по служебен път. Обаче след още 3 години изтича по давност:
3. Отиваш както колегата казва, без талон и книжка и ако ти връчат постановлението - чакаш само 3 години, а не 4![]()
Колега, хубаво е да се запознаеш с давностните срокове. За снимка от кат давността е една година. Колегата ги е получил, което значи, че се считат за връчени и са влезнали в сила. След една година от датата на връчване ги пиши бегали тези актове. Талона и книжката са си в него и като го спрат за проверка няма да има проблем освен, ако катаджиите не решат да правят справка по радиостанцията на място, което е супер малко вероятно.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
stefan8898 написа:Аз предната седмица получих снимка от кат, обаче се е разписала майка ми, нарушението е от 20 май 2013, вече повече от година - пише на снимката електронен фиш, има ли давност това нещо, как да процедирам?
ЗАНН
"Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението."
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
DAF написа:KPETEH написа:Няма такова като давност! След 1 от издаването на наказателното постановление се счита за връчено по служебен път. Обаче след още 3 години изтича по давност:
3. Отиваш както колегата казва, без талон и книжка и ако ти връчат постановлението - чакаш само 3 години, а не 4![]()
Колега, хубаво е да се запознаеш с давностните срокове. За снимка от кат давността е една година. Колегата ги е получил, което значи, че се считат за връчени и са влезнали в сила. След една година от датата на връчване ги пиши бегали тези актове. Талона и книжката са си в него и като го спрат за проверка няма да има проблем освен, ако катаджиите не решат да правят справка по радиостанцията на място, което е супер малко вероятно.
Аз щом съм го написал, значи съм го преживял. След като това е станало преди най-малко 4 години, сам можеш да прецениш от кога са моите наблюдения. Не е нужно да се запознавам с каквото и да било. Колегата нищо не е получил, а го канят да ходи да си ги види, за да му напишат акт и да му вземат талона. Наказателното постановление според мен още не е готово. Ако той не си го получи, че му го връчат по служебен път и тнт. Не искам да се повтарям. Не го подвеждай с "пиши ги бегали" щото не е вярно... Ако искаш да докажеш нещо, най добре е да цитираш закона!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- DAF
- Потребител
-
Явно съм изпуснал момента в който кат за започнали да слагат снимките от нарушението, заедно с информацията за него В ПОКАНИТЕ 

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Значи да не ходя,така ли да го разбирам ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
Не знам как е точно по закон. Някой ако му се занимава нека да порови. Тази тема е коментирана поне 20 пъти до сега.
Аз от личен опит знам, че до 1 година ако не ти напишат акта (т.е. не отидеш до КАТ), минаваш в давност, после нищо не могат да ти направят. Не е за хвалене, но съм имал над 15 снимки и никога акт не съм плащал.
Преди месец ме щракна камерата на Околовръстното и когато получих честитката не исках да ходя до КАТ, не заради глобата, а защото беше градско и щеше да ми замине книжката. Все пак отидох, защото книжката ми изтече и трябваше нова да си вадя. Отидох с изтеклата книжка, пратиха ме в 18-а стая и ми взеха книжката. После само се наредих на съседното гише, изчаках си реда на опашката и казах, че ми е изтекла книжката и идвам да я подновя, но старата някъде съм я запилял. Дадоха ми новата и си тръгнах по живо по здраво
Аз от личен опит знам, че до 1 година ако не ти напишат акта (т.е. не отидеш до КАТ), минаваш в давност, после нищо не могат да ти направят. Не е за хвалене, но съм имал над 15 снимки и никога акт не съм плащал.
Преди месец ме щракна камерата на Околовръстното и когато получих честитката не исках да ходя до КАТ, не заради глобата, а защото беше градско и щеше да ми замине книжката. Все пак отидох, защото книжката ми изтече и трябваше нова да си вадя. Отидох с изтеклата книжка, пратиха ме в 18-а стая и ми взеха книжката. После само се наредих на съседното гише, изчаках си реда на опашката и казах, че ми е изтекла книжката и идвам да я подновя, но старата някъде съм я запилял. Дадоха ми новата и си тръгнах по живо по здраво

- DAF
- Потребител
-
520i написа:Не знам как е точно по закон. Някой ако му се занимава нека да порови. Тази тема е коментирана поне 20 пъти до сега.
Баце ти си за оскар

Последна промяна DAF на 10 Юни 2014, 13:02, променена общо 1 път
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Последното на 520и ми е като приказки от 1001 нощи, сори.
Физически ти не притежаваш книжката или личната си карта за да кажеш, че си я загубил и толкоз. Ако я загубиш плащаш глоба.
Отделно документ се преподновява след като предоставиш стария.
Служителката трябва да е супер безхаберна за да проработи това, не отричам че при теб може да е станало, но другите да не хранят надежди за това.
Физически ти не притежаваш книжката или личната си карта за да кажеш, че си я загубил и толкоз. Ако я загубиш плащаш глоба.
Отделно документ се преподновява след като предоставиш стария.
Служителката трябва да е супер безхаберна за да проработи това, не отричам че при теб може да е станало, но другите да не хранят надежди за това.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3