Разпознаване на пернато по "песента"
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Разпознаване на пернато по "песента"
Някой колега да знае по-богата банка звуци на птици или пък да може той да ги разпознава?
Проблемът е че в някое от дърветата наоколо се е настанило някакво пернато, което издава няколко вида звуци според времето на деня ама е денонощно, денем мяза на нещо като сова/бухал и т.н, привечер става в 2 тона - едното е като совата/бухала ама предходен от подобен на мяукане звук, а другото е като вувузела ама кратко. Проклетото пернато е бая гръмогласно и резултата е че на отворен прозорец ако спя все сънувам нещо с него, напоследък все по-често как го трепя.
Да го търся из дърветата ок, ама после ако се окаже някой защитен вид не ми се ще да го гърмя..... та ако някой може да помогне да го разбера какво е проклетото пиле ще съм благодарен
Проблемът е че в някое от дърветата наоколо се е настанило някакво пернато, което издава няколко вида звуци според времето на деня ама е денонощно, денем мяза на нещо като сова/бухал и т.н, привечер става в 2 тона - едното е като совата/бухала ама предходен от подобен на мяукане звук, а другото е като вувузела ама кратко. Проклетото пернато е бая гръмогласно и резултата е че на отворен прозорец ако спя все сънувам нещо с него, напоследък все по-често как го трепя.
Да го търся из дърветата ок, ама после ако се окаже някой защитен вид не ми се ще да го гърмя..... та ако някой може да помогне да го разбера какво е проклетото пиле ще съм благодарен

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Разпознаване на пернато по "песента"
Запиши си "песен" на пернат хищник и би трябвало да си бие камшика. Чувал съм, че така ги гонят по някои летища.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Кукумявка,до нас има едно такова мама му перната,ама не мога да я фиксирам в тъмното добре,даже мерник дето свети на тъмно съм си взел и в най-скоро време ще му пръсна трътката,че ми мяка баш до джама.Масови са не са застрашени и не бяга и от предупредителни съчми покрай него,ербап е мрасната гад 

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Кукумявката я знам, не е такава гад, а и това подобно на вувузела ме вкарва в размисли.
Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....
ще пробвам утре една симфония от орли, ястреби и лешояди барем се изнесе проклетията
Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....
ще пробвам утре една симфония от орли, ястреби и лешояди барем се изнесе проклетията

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Кукумявка,до нас има едно такова мама му перната,ама не мога да я фиксирам в тъмното добре,даже мерник дето свети на тъмно съм си взел и в най-скоро време ще му пръсна трътката,че ми мяка баш до джама.Масови са не са застрашени и не бяга и от предупредителни съчми покрай него,ербап е мрасната гад

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
След като няма гонене,кво правим да отсека на комшията дървото ли,или да спя на него и да го гоня посред нощ,защото не ме оставя да спя?,еле пък ако е куче,ако ни ръфа да го погалим до де ни изяжда(не,че имам нещо против,кучета) 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Правилно де, аз какво казвам. Отиваш и си правиш къща някъде, ако има някакво животно в близост което ти пречи на спокойствието го трепеш. Все пак ти си плащаш, а то си живее в природата съвсем безплатно и няма право да ти пречи 

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Кукумявката определено не казва само "кукумяу", а издава доста богата гама от звуци, особено в размножителния период и дори през деня... Денем най-често е нещо като протяжно изсвирване помежду дрямката...едно дълго "уууу"... Нощем може да е нещо подобно на кудкудякане, брътвеж или резки крясъци докато ловува... Така че залагам на това
. Не виждам начин друг представител на совите да се засели сред сградите в градски условия. 

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Последна промяна Malik на 29 Юни 2014, 23:45, променена общо 1 път
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
@The Heartlistener драмата се случва в Бояна, тука не са много градски условията 
@ Malik нещо като отворя линка няма клипче....

@ Malik нещо като отворя линка няма клипче....
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

http://www.birdsinbulgaria.com/birds.ph ... &type=bird
Като дърт "въздухар" - на стоянка, и ще го видиш на скалата...

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
подобно е на улулицата ама не баш, утре ще кача запис от тая нощ да чуете за какъв звяр иде реч 
@amdqmov прерових сайта, прегледах и http://www.planetofbirds.com и от там е това леко наподобява ама го няма вувузеленето и мяукането - http://www.planetofbirds.com/strigiform ... ene-noctua

@amdqmov прерових сайта, прегледах и http://www.planetofbirds.com и от там е това леко наподобява ама го няма вувузеленето и мяукането - http://www.planetofbirds.com/strigiform ... ene-noctua

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Малко или много подкрепям bum ... Не може така да се отнасяме към заобикалящата ни природа .. Спя в кв. Лагера близо до гората ..
Ами има грубо около десетина чухала - демек ей тази гад http://www.birdsinbulgaria.com/Songs/Otus%20scops.mp3
И всяка вечер се спуквам да се смея докато заспя - едната като каже "тууут" и после още 18 след нея ...
Сутрин пък като ставам и слушам нещо подобно на славейче - пее като че ли му е последен ден ... И то самото ти отношение към всички цяяял ден е друго ...
Не отричам че при приятелката, която е на трети етаж и около блока има много дървета, имаше едни свраки които в 3 или 4 сутринта решиха че могат да се разпяват ... Идваше ми да ги застрелям, но няколко чаши вода свършиха работа ...
Реално положението е още по-кофти в Ст. град - там всеки крещи и вика нещо ... Не че няма кандидати за стрелба, но не е това начинът
Ами има грубо около десетина чухала - демек ей тази гад http://www.birdsinbulgaria.com/Songs/Otus%20scops.mp3
И всяка вечер се спуквам да се смея докато заспя - едната като каже "тууут" и после още 18 след нея ...
Сутрин пък като ставам и слушам нещо подобно на славейче - пее като че ли му е последен ден ... И то самото ти отношение към всички цяяял ден е друго ...
Не отричам че при приятелката, която е на трети етаж и около блока има много дървета, имаше едни свраки които в 3 или 4 сутринта решиха че могат да се разпяват ... Идваше ми да ги застрелям, но няколко чаши вода свършиха работа ...
Реално положението е още по-кофти в Ст. град - там всеки крещи и вика нещо ... Не че няма кандидати за стрелба, но не е това начинът

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3