Защо американците не обичат дизеловите коли ?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Защо американците не обичат дизеловите коли ?
По същата причина поради която не ядът и шкембе чорба, просто не ги кефи. Те харат 5 литрови безинови тръкове да ходят на работа с тях.
Изглежда горивото им е най-малкия дерт.
Изглежда горивото им е най-малкия дерт.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Щото бензина там е по-евтин от млякото, затуй. И щото V8 4-5 литров с 200-250 коня под капака ще надживее всяко дизелче, изтискано с 10 турбини и хиляда датчици и компютърчета. А за кефа от карането на бензинова кола да не говорим 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Никак не са рядкост дизеловите трък-ове. Масово се карат дизелови, естествено пак V8 по 4-5 литра и нагоре (6.4 ако не се лъжа се слагаше на Ford от F серията). Но защо не са масови като бензиновите не знам.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
със сигурност не е цената на горивото или нещо от сорта.Малко грандомани си падат американците , слага V8-ка и газ и тва е. Чупи са , взема две отверки и един чук оправя го и ае пак газ.Не обичат сложните неща 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Щото дизела е таш@к гориво и щото нафтата им е по-зле и от нашата.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Защо да карат печки след като могат да си позволят да ходят до магазина за хляб с V8 5.4 L и могат да му пълнят резервоара до горе на всеки 2 -3 дни
,и тук където живея виждам на 20-30 коли 1 дизел ,масово се карат от V6 3.5 L нагоре. 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Тези хора данъци спрямо кубатура нямат ли?
Sent from my SM-T210 using Tapatalk
zafirovp написа:Тези хора данъци спрямо кубатура нямат ли?
нямат. данъците са спрямо стойноста на возилото която се преизчислява всяка година от съответния щат. съответно независимо колко е голям мотора- като остарее возилото и струва малко- данъка му е почти нищо.
американците не карат (малки) дизели защото... мнозинството не знаят колко са дръпнали дизелите. 80те години внесоха едни мерцедеси и голфове дизели и американците запомниха дизелите покрай тях като бавни, миризливи и мръсни. иначе (големи) пикапи дизели колкото искаш- особено ако са за по-сериозен/ тежък бизнес и особено ако теглят ремаркета.
знам защото ежедневните ми коли са предимно дизели и най-редовно като спра на някоя бензиностанция да зареждам от вътре изскача някой и ми вика че съм сбъркал колонката и това е дизел. и аз като му кажа че возилото ми е дизел и той гледа и вика- я, ма що не трака и не пуши?
но... почват да се отварят и виждам много дизелови фв джети/ голфове и започвам да виждам дизелови сув-та по начесто.
а американската нафта от 2007-ма насам е каквато трябва да бъде и проблеми генерално няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Ай стига бе, трябваше 7 човека да се изсерат с абсолютни глупости, хора които са виждали щатите само на снимка, докато не влезе човек който живее в уса от години, евала колеги пичуи големи 

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Doberman_vas написа:Ай стига бе, трябваше 7 човека да се изсерат с абсолютни глупости, хора които са виждали щатите само на снимка, докато не влезе човек който живее в уса от години, евала колеги пичуи големи
Предполагам, че никой от изказали мнение колеги не е излизал официално на улицата в САЩ да прави анкета на гражданите защо не карат дизелови автомобил,моето мнение е на базата на лични впечатления, а ти след като нямаш такива е редно да си четеш и да не се изхождаш непотготвен.А това, че сме виждали Америка само на картичка ще ти кажя, че вероятно аз съм ходил повече пъти в Америка от колкото ти си отварял книга през твоя живот.Айде без лоши чувства и със здраве.

Защото според мен са с малко простичко мислене а също така и големи националисти. Средностатистическия прост американец си мисли че е по-добре да си взема максимално добре изглеждаща нова кола за максимално малко кинти(колкото е и по голяма по добре).Какво прави , има 15-20к и отива и си взима , тва е и причината да е пълно с японски и корейски коли, който като гледам са най масови след фордове шевролети и тн. На всяко едно бмв се падат по 7-8 кии, Хюндай хонди тоиоти и тн.
Просто изглежда безсмислено от тяхна гледна точка да дадат едни 3-4-5к за същата кола дизел.
Просто изглежда безсмислено от тяхна гледна точка да дадат едни 3-4-5к за същата кола дизел.

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Обичат, ма мноо пара и нема кой да им оправя турбините:
http://sfbay.craigslist.org/sfc/ctd/4554524326.html
http://sfbay.craigslist.org/sby/cto/4570972317.html
Ако влезете на http://www.bmwusa.com ще видите че най-евтината тройка бензин е $32,7к, дизелът е $38,6к. Това са почти 20% от цената. Като добавим и невежеството и това, че се търси ново на всяка цена за гъзария и липса на предстоящи ремонти и става ясна работата. Втора употреба държат цени дизелите, дори леко ненормални и икономически неизгодни според мен.
http://sfbay.craigslist.org/sfc/ctd/4554524326.html
http://sfbay.craigslist.org/sby/cto/4570972317.html
Ако влезете на http://www.bmwusa.com ще видите че най-евтината тройка бензин е $32,7к, дизелът е $38,6к. Това са почти 20% от цената. Като добавим и невежеството и това, че се търси ново на всяка цена за гъзария и липса на предстоящи ремонти и става ясна работата. Втора употреба държат цени дизелите, дори леко ненормални и икономически неизгодни според мен.
Doberman_vas написа:Ай стига бе, трябваше 7 човека да се изсерат с абсолютни глупости, хора които са виждали щатите само на снимка, докато не влезе човек който живее в уса от години, евала колеги пичуи големи
Най-вероятно всичките 7 човека сме били в америка и изказваме собствени мнения без да сме правили проучване. Както виждаш малко или много се препокриват нещата...
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
...а защо да ги оби4аме???

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
не обичат от незнание или от неискане/мързел/ да знаят.но един познат ми разправя който там си кара ново дизелче,че от последната криза там като се редяха по бензиностанцийте са го гледали с влажни погледи
.за американците общо взето има два двигателя V8и V6 друго не ги интересува.но и един от най култовите ус.джипки-хъмвито си дизеларка

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2