Хирургия на ръка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Хирургия на ръка

Мнение от Gqbriel » 11 Сеп 2014, 21:59

Здравейте,
Може да е малко смешна темата,но искам няколко мнение,ако някой има впечатления или ако може да препоръча хирург,който е тясно специализирал в хирургия на ръката.
Ситуацията при мен беше счупване буквално под 3та фаланга на пръст с първоначална диагноза и скъсано ексторзно сухожилие(горно).
Вече мина месец от счупването,едно на ръка,че гипса(шината) не е била правилно поставена,като костта е леко накриво,отделно,че самото срастване след 28дена е на 60% ами сега трябва да прибягвам до операция,Но ме съмнява да е само горното,защото не мога да свия по никакъв начин горната част,за изправяне абсурд,седи като накрайника на дизела :)
Би трябвало да е сравнително проста операцийка,само че предпочитам при някой на ти в областта - всякакви насоки са добре дошли.
Мерси предварително.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Re: Хорургия на ръка

Мнение от Valve-tronic » 11 Сеп 2014, 22:38

Колега, почти година мина откакто по най-нелеп начин се подхлъзнах на една наклонена приятна полянка и си седнах на китката - и 38 дни с гипс + още 1 месец в болничен, защото за нищо не ставах. Та положението ти го разбирам много добре и ти пожелавам бързо оздравяване.

Иначе, както ми описваш ситуацията, изключително много прилича на мой роднина на скъсано сухожилие, което все още не е зарастнало и наистина няма нищо страшно. Моят човек се оправи и все едно не е било.

Лекари мога да ти препоръчам, но в Пловдив. Аз съм добре благодарение на д-р Станислав Карамитев от УМБАЛ "Свети Георги". Друг, на който може да се има пълно доверие, е д-р Георги Петров, който мисля, че последно работи в частната клиника "Каспела".

С пожелания за бързо оправяне и никакви последици!!!

Мен все още само малко ме болят мускулите антагонисти на счупената част поради обездвижването и респективно атрофирането. Другият проблем е липсата на пълния обем от движения, който ми казаха, че като на другата здрава ръка ще се възвърне след години - тъжно, но се свиква.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 11 Сеп 2014, 22:49

Габриеле, знам в Пирогов, че има точно клиника по ръката. Не й знам точното име, но за специализирали точно в тази насока. Такива пипкави неща знам, че добре правят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот
Мечтае да кара: самолет

Мнение от MadSc » 11 Сеп 2014, 22:55

Водих мой роднина в Плевен. Доктора се казва Гигов. Беше си счупил ръката на 8 места. Няколко часа операция, слагаха скоби в ръката....лудница. в крайна сметка - останахме доволни. Имам някъде контакти, но след 2 седмици се прибирам. Известен лекар е в района, младо момче... Ако не успееш да се свържеш ми пиши..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 11 Сеп 2014, 23:01

Тук във форума имаше колега ортопед от Пловдив, подписа му беше нещо от сорта кокали прави всякакви а май че и ник-а му беше нещо като "кокала" ако някой се сеща нека да го посочи
Иначе без да съм ортопед бих те посъветвал да не избързаш с операция-та Консултирай се поне с няколко различни специалисти и чак тогава ако се налага се оперирай, защото в твоя случай ще трябва да се счупи костта наново. Имай в предвид също така, че когато дадена става е обездвижена дълго време сухожилията се стягат и после обратното им разтежение може да отнеме месеци.Имай в предивд още, че в много рядък случай при счупвания и фрактури възстановяването е на 100% до 80-90 % да докараш си ОК
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Сеп 2014, 23:05

rve написа:Габриеле, знам в Пирогов, че има точно клиника по ръката. Не й знам точното име, но за специализирали точно в тази насока. Такива пипкави неща знам, че добре правят.

Точно за там видях,че има и мисля да се насоча натам,но колкото и тъпа да е случката и неведнъж двама ортопеди се шегуваха,че щом не е палеца ,мога и без него :) съм си патил от лицева хирургия и затова ,реших да питам дали някой има поглед над подобни интервенции.
А най-забавното е,че свга разбрах колко много си ползвам "слабата" ръка :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Сеп 2014, 23:34

Днес стана въпрос за счупвания в един разговор ...

При едното в Пирогов направо са оперирали, някакви болтове са слагани и няма проблеми.
Друго е гипсирано в Токуда и сега ще чупят наново и операция в Пирогов.
Трето гипсирано във Военна, също с проблеми и предстои нова операция.

Мнението беше, че за такива неща Пирогов е най-доброто място.

Успех и дано всичко мине добре и бързо да се възстановяваш :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 12 Сеп 2014, 8:45

Мен в Пирогов ми кърпиха ръката. Два пирона ми сложиха над китката и след 30 дни бях чук. Вече към 2 години минаха от тогава и никакви проблеми съм нямал. Отиди в Пирогов има си клиника по хирургия на ръка или ръчна хирургия :mhihi: , забравих как точно се казваше. На третия етаж е ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 12 Сеп 2014, 10:33

Аз пък ще изкажа негативно мнение за Пирогов. Преди близо 2 години отидох там със счупена ръка и поставен гипс. Завеждащия това отделение(не си спомням името, но със сигурност имаше титла доцент или професор) ми обясни че при моето счупване и разминаване от 1.1мм костта няма да заздравее и срасне без значение колко време ще нося гипса. Препоръча ми операция при която да ги приближат и да се сложат 'пирон' който да държат двете кости една до друга. Съгласих се, платих 350 или 450лв(забравил съм вече) за пирона и в уречения ден отидох за операцията. След излизане от операцията ми направиха снимка и доктора каза че разминаването от 1.1 вече е 1.8мм :!: следователно операцията е неуспешна и трябва втора такава. Причини не ми каза никой, просто казаха неуспешна е трябва пак. След много скандали в семейството поради нежеланието ми да ме оперират пак все пак се съгласих и около 1 седмица след първата операция отидох за втора. Тук вече българската цигания нямаше край - за да може доктора да си получи пари като за втора операция въпреки че първата не му се е получила по негова си вина ме прекараха през спешен център където ми написаха документи все едно съм си ПОРЯЗЪЛ :!: същата ръка и трябва нова операция която няма нищо общо със старата. И съответно да си вземат клиничната пътека. Но айде да кажем това не ме засяга. След операцията доктора дойде при мен и каза всичко е наред този път е успешна. В мен обаче имаше съмнение и отидох на консултация във друга болница и след направена снимка о чудо разминаването на костите вече е 2.1мм :!: :!: Разбира се аз се върнах на пожар в Пирогов, където лекаря взе да ми обеснява как в другата болница нищо не разбират и как всичко било наред този път, но си остави вратичка казвайки че все пак ако не зарастне в близките месеци трябва трета операция при която да ми вземат кост от таза и да я сложат между тези двете за стимулират калцирането и да се възстанови ръката. От тогава както казах минаха 2 години, костите не са срастнали и ги държи единствено поставения от доктора болт - ходя на редовни прегледи да не би случайно да се случи чудо но уви не. Аз за себе си съм решил че трета операция няма да правя, но искам да ви предупредя точно за това отделение хирургия ръка в Пирогов :no:

ПП Името на лекаря е Доц. Д-р Людмил Георгиев Симеонов - http://www.pirogov.eu/module/orthopaedic/hand_surgery_07.php

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Сеп 2014, 11:21

Тотален шок!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 12 Сеп 2014, 13:16

ociata написа:Аз пък ще изкажа негативно мнение за Пирогов. Преди близо 2 години отидох там със счупена ръка и поставен гипс. Завеждащия това отделение(не си спомням името, но със сигурност имаше титла доцент или професор) ми обясни че при моето счупване и разминаване от 1.1мм костта няма да заздравее и срасне без значение колко време ще нося гипса. Препоръча ми операция при която да ги приближат и да се сложат 'пирон' който да държат двете кости една до друга. Съгласих се, платих 350 или 450лв(забравил съм вече) за пирона и в уречения ден отидох за операцията. След излизане от операцията ми направиха снимка и доктора каза че разминаването от 1.1 вече е 1.8мм :!: следователно операцията е неуспешна и трябва втора такава. Причини не ми каза никой, просто казаха неуспешна е трябва пак. След много скандали в семейството поради нежеланието ми да ме оперират пак все пак се съгласих и около 1 седмица след първата операция отидох за втора. Тук вече българската цигания нямаше край - за да може доктора да си получи пари като за втора операция въпреки че първата не му се е получила по негова си вина ме прекараха през спешен център където ми написаха документи все едно съм си ПОРЯЗЪЛ :!: същата ръка и трябва нова операция която няма нищо общо със старата. И съответно да си вземат клиничната пътека. Но айде да кажем това не ме засяга. След операцията доктора дойде при мен и каза всичко е наред този път е успешна. В мен обаче имаше съмнение и отидох на консултация във друга болница и след направена снимка о чудо разминаването на костите вече е 2.1мм :!: :!: Разбира се аз се върнах на пожар в Пирогов, където лекаря взе да ми обеснява как в другата болница нищо не разбират и как всичко било наред този път, но си остави вратичка казвайки че все пак ако не зарастне в близките месеци трябва трета операция при която да ми вземат кост от таза и да я сложат между тези двете за стимулират калцирането и да се възстанови ръката. От тогава както казах минаха 2 години, костите не са срастнали и ги държи единствено поставения от доктора болт - ходя на редовни прегледи да не би случайно да се случи чудо но уви не. Аз за себе си съм решил че трета операция няма да правя, но искам да ви предупредя точно за това отделение хирургия ръка в Пирогов :no:

ПП Името на лекаря е Доц. Д-р Людмил Георгиев Симеонов - http://www.pirogov.eu/module/orthopaedic/hand_surgery_07.php

За тоя лекар една джанта 19-ка в главата
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Re: Хирургия на ръка

Мнение от txe » 12 Сеп 2014, 14:43

имам 2 операции на лявата ръка. при мен счупването беше лошо.

първата я правиха в пирогов, там сложиха планка с винтове над китката
доволен съм и мисля, че хората там имат опит

втората - за ваденето на железарията отидох пак при доктор от пирогов - иванов се казва, беше в травматологията на 9тия етаж в пирогов

вместо в пирогов втората операция ми я правиха в болница "св. панталеймон" в младост, влязох преди обяд и излязох привечер

после рехабилитация. вече 7 години са минали и нямам проблеми
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Хирургия на ръка

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2014, 18:40

Лек ъпдейт - никога няма да могаа да си изправя ръката ,а сгъването ще отнеме месеци и много упражнения,да са живи и здрави българските лекари..хем усукана в оста ,хем крива е ставата ...
Пс: благодаря за споделения опит и съвети!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 17 Сеп 2014, 22:21

Ужас! :shock: В Пирогов ли ходи да те видят?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 18 Сеп 2014, 10:50

Да ..там ми обясниха,как се процедира първоначално ,което е далече от реалността...

Следваща

Назад към Извън Темата