Покупка на авто диагностика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Покупка на авто диагностика

Мнение от axel.folu » 08 Окт 2014, 23:00

Чудя се търся сравнения гледах icarsoft но нещо ми куца какво е вашето мнение
Ще съм благодарен

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Покупка на авто диагностика

Мнение от predel » 09 Окт 2014, 8:47

А какво смяташ да правиш с нея?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 09 Окт 2014, 9:35

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 11:13

predel написа:А какво смяташ да правиш с нея?

Ами да чиста грешки да прочитам отключване на екстри като home lights говоря за моето е60
Зануляване на интервал и прочитане на km
Както и за всички модели на BMW до 2008

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Окт 2014, 11:37

BMW Scanner 2.0.1

Това горе - долу ще свърши работа, ноооо внимание с работата, че после "боли глава" ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 12:12

predel написа:BMW Scanner 2.0.1

Това горе - долу ще свърши работа, ноооо внимание с работата, че после "боли глава" ;)

Какво искаше да кажеш със това?
Дай пояснение

Sent from my iPhone using Tapatalk

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 09 Окт 2014, 20:10

icarsoft става само за четене на модулите и триене на грешки. Не става за кодиране. Същата работа може да ти свърши и един блутуут ОБД адаптор (32лв. в склад66) в комбинация с телефон с андроид и съответното приложение като например Torque. Макар, че с него на Е46 например може да се прочете само ЕКУ-то на двигателя.

А колегата predel има предвид, че трябва да знаеш какво правиш при кодирането, че може като нищо да дръпнеш едни хилядарки назад за нови модули.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 20:20

rve написа:icarsoft става само за четене на модулите и триене на грешки. Не става за кодиране. Същата работа може да ти свърши и един блутуут ОБД адаптор (32лв. в склад66) в комбинация с телефон с андроид и съответното приложение като например Torque. Макар, че с него на Е46 например може да се прочете само ЕКУ-то на двигателя.

А колегата predel има предвид, че трябва да знаеш какво правиш при кодирането, че може като нищо да дръпнеш едни хилядарки назад за нови модули.

В кодиране имах в предвид се обърках -
-Само чиста диагностика подвел съм ви защото колегата adovet със едно кабелче K-D ми изтри грешки и ми прочете данни в реално време през телефона това имах в предвид той ми откл дневни светлини такива работа
Във това имах в предвид въпроса ми е KD ще ми свършил ли работа

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 09 Окт 2014, 20:29

Вземи си кабел за импа,dis, ncs-expert.
Кабела е 30-35лв.
Софтуера го има по торените.

Първият който срещнах:
http://olx.bg/kabel-avtodiagnostika-bmv ... -i47137243

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 20:34

Пилев написа:Вземи си кабел за импа,dis, ncs-expert.
Кабела е 30-35лв.
Софтуера го има по торените.

Първият който срещнах:
http://olx.bg/kabel-avtodiagnostika-bmv ... -i47137243

Върши работата която споменах?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 09 Окт 2014, 21:00

rve написа:icarsoft става само за четене на модулите и триене на грешки. Не става за кодиране. Същата работа може да ти свърши и един блутуут ОБД адаптор (32лв. в склад66) в комбинация с телефон с андроид и съответното приложение като например Torque. Макар, че с него на Е46 например може да се прочете само ЕКУ-то на двигателя.

Предполагам говориш за ELM327. При мен също четеше само двигателите, но се оказа че е дефект. Тук е обяснено повече за проблема при китайските ELM327 http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=1493
Общо взето се премахва съпротивлението е свързано към 6ти и 14ти пин, което е 121 ома и се добавят кондензатор и съпротивление, за да работи правилно CAN линията.
P.S. Това се отнася за 99% от продаваните елмове в България.
Към автора на темата : Препоръчвам ти Autocom, доволен ще останеш ;)
Последна промяна skipper на 09 Окт 2014, 21:03, променена общо 1 път
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 09 Окт 2014, 21:02

axel.folu написа:.........

Можеш да кодираш, да правиш тестове, да четеш живи данни, да триеш интервали и грешки и т.н. По-добро от това няма на къде, особена за цената на която може да се сглоби. Реално това беше оригиналната диагностика на бмв при дилърите, преди да я сменят.
Минуса е че трябва да се понаучиш да работиш с него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 22:12

Пилев написа:
axel.folu написа:.........

Можеш да кодираш, да правиш тестове, да четеш живи данни, да триеш интервали и грешки и т.н. По-добро от това няма на къде, особена за цената на която може да се сглоби. Реално това беше оригиналната диагностика на бмв при дилърите, преди да я сменят.
Минуса е че трябва да се понаучиш да работиш с него.

Благодаря ще се чете знам разни работи но трябва четене и четене , колега а реалните KM на колата могат ли да се скиват :ok: колега ама не подържа вкл е36 :banghead:

До колегата по горе Autocom по на там за сега явно този кабел..Знам за този autocom виждал съм го и съм цъкал на него мисля че беше на BG ама не ми подържаше Range Rovera

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 09 Окт 2014, 22:59

Сигурно е бил със стара база данни.Иначе да изцяло е на български, което е едно огромно предимство. Новата от тази година се намира по нелегалния начин и поддържа една малка база данни https://autocom.se/uploads/file/AppTabl ... ease_2.pdf :mhihi: Иначе кабела се намира на прилична цена и си сигурен, че скоро няма да ти се наложи да го сменяш. Ето един http://olx.bg/autocom-cdp-pro-s-delphi- ... -i29401459
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 09 Окт 2014, 23:41

skipper написа:Сигурно е бил със стара база данни.Иначе да изцяло е на български, което е едно огромно предимство. Новата от тази година се намира по нелегалния начин и поддържа една малка база данни https://autocom.se/uploads/file/AppTabl ... ease_2.pdf :mhihi: Иначе кабела се намира на прилична цена и си сигурен, че скоро няма да ти се наложи да го сменяш. Ето един http://olx.bg/autocom-cdp-pro-s-delphi- ... -i29401459

Ясно благодаря колега но първо със кабела ще действам в момента малко бюджета е свит и така не разбрах е34 е36 е38 кой кабел ги чете :dunno:

Следваща

Назад към Извън Темата