Избор на бус или камион
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор на бус или камион
Здравейте колеги,имам нужда от малък камион или бус.Проблема е че нямам почти никакъв опит с такива машини,като изключим руските чудеса които карах в казармата и vw t3 което си е почти кола.
Изискванията ми са:
1.До 10000лв
2.До 3.5т. т.е. малката винетка и не по-малко от 2т. дори 2.5 е по-добре
3.Колкото е възможно по-дълга каросерия,поне 4м или близо.
4.Надежден и удобен за дълги пътувания.
През повечето време ще се кара на къси разтояния.Но 1-2 пъти в годината ще пътувам до Германия и ми трябва надеждна машина.
Имам нещо набелязано но ще изчакам и вашите мнения,надявам се да получа съвети от хора с повече опит.
Изискванията ми са:
1.До 10000лв
2.До 3.5т. т.е. малката винетка и не по-малко от 2т. дори 2.5 е по-добре
3.Колкото е възможно по-дълга каросерия,поне 4м или близо.
4.Надежден и удобен за дълги пътувания.
През повечето време ще се кара на къси разтояния.Но 1-2 пъти в годината ще пътувам до Германия и ми трябва надеждна машина.
Имам нещо набелязано но ще изчакам и вашите мнения,надявам се да получа съвети от хора с повече опит.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
Re: Избор на бус или камион
iveco daily дълга база с голямото матор
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 m57tu2
Sprinter с двигател по твои избор.Аз препоръчвам 316CDI дълга база.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Спринтера е ясно че е най.Карал съм на приятели с команрейл двигатели.Единия е 218cdi страхотен с два реда седалки и затворен отзад човека си го кара като лека кола.
По скоро се интересувам от алтернативи на мерцедеса.Няма да правя по много километри на година около 10 макс 15 хил.
Пак да кажа бюджета е 10000 ЛВ
По скоро се интересувам от алтернативи на мерцедеса.Няма да правя по много километри на година около 10 макс 15 хил.
Пак да кажа бюджета е 10000 ЛВ
VW T4 2.5 TDI 102 к.с. дълга база.
Но според мен най-добрия вариант би бил Спринтер 311-313-316 cdi.
Но според мен най-добрия вариант би бил Спринтер 311-313-316 cdi.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Мерцедес Т1 310д от последните:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7wp35f
Ще спестиш някой лев, а са доста корави машини и носят стабилно. 310-ката има добър вървеж за бус, моторът е прост и се води най-добрия за модела. За дължина, не са дълги като новите бусове и не са толкова комфортни, но са наистина стабилни. Ти си преценяваш за какво ти трябва и дали това е твоят бус. Баща ми имаше такъв 307д от първите от 1994 до 2007 и сериозни технически проблеми с него не е имал, не вървеше много, но редовно се претоварваше с 2 тона, а в зората на демокрацията и с повече. Единствените ядове, които аз помня бяха с течове от радиатора и ръждата, а тахографът показваше 680к, когато го продаде.
Ще спестиш някой лев, а са доста корави машини и носят стабилно. 310-ката има добър вървеж за бус, моторът е прост и се води най-добрия за модела. За дължина, не са дълги като новите бусове и не са толкова комфортни, но са наистина стабилни. Ти си преценяваш за какво ти трябва и дали това е твоят бус. Баща ми имаше такъв 307д от първите от 1994 до 2007 и сериозни технически проблеми с него не е имал, не вървеше много, но редовно се претоварваше с 2 тона, а в зората на демокрацията и с повече. Единствените ядове, които аз помня бяха с течове от радиатора и ръждата, а тахографът показваше 680к, когато го продаде.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
бегайте от тука с тия спринтери зимата са ебахти боклуците
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
Искаш да кажеш, че е по-добре товарен автомобил на предно ли?
Спринтер 313 цди дълга база или Пежо Боксер/Ситроен Джъмпер/Фиат Дукато за по-спокойно каране през зимата
Френските са по-трошливи, но всичко е на късмет втора ръка. Доста по-маневрени са в градски условия, 2,0hdi 90 коня мотора дава 10 извънградско с 2 тона товар.

Френските са по-трошливи, но всичко е на късмет втора ръка. Доста по-маневрени са в градски условия, 2,0hdi 90 коня мотора дава 10 извънградско с 2 тона товар.
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
Колкото Спринтер 130 коня.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Интересно как никой още не е предложил Ford Transit и Iveco Daily 

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
само мерцедес,останалото е пародия на техниката.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Форд Транзит не ти трябва. Имат хубави дълги бази, но още с отиването си до Германия ще го продадеш там. За дълъг път е адски неудобен
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2