Съседите с киселото зеле ...
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Съседите с киселото зеле ...
След 1-но месечно изхвърляне на обувки оставени по стълбите се справих с вонята на миризливи маратонки, но 2ри ден досадната миризма се качва 6 етаж по вентилацията на гаража и вече не издържам ...
Има ли някакъв закон (едва ли има защото се счупих от търсене) или нещо (човек, организация и т.н.) което да ми помогне ?
Има ли някакъв закон (едва ли има защото се счупих от търсене) или нещо (човек, организация и т.н.) което да ми помогне ?

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Re: Съседите с киселото зеле ...
Е чак пък закон за киселото зеле все още няма, но можеш сам да си помогнеш като директно им поставиш въпроса, като вероятно биха се засрамили а за подсилване на ефекта можеш да вдигнеш и малко аларма из входа.Спомням си преди около 20 години в нашия вход живееха едни селски хора, особено другарката която една есен явно не се сети къде да изхвърли чорбата от бидона и направо го изсипа на терасата и след това я изми с малко вода при което хвърли в смут целия квартал, а смрадта се носеше поне два дена.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Браво на комшиите, мойто още не е станало.
Вместо да вземеш 1 бутилчица с ракийка и да го пробваш това зеленце ти закони ми търсиш

Вместо да вземеш 1 бутилчица с ракийка и да го пробваш това зеленце ти закони ми търсиш

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-

за тази вечер съм приготвил топка за тенис (въпросните зелеви любители живеят под мен) и към 12:30 започвам да се уча да тупкам ...

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Е ти па ся с топка ще ги мориш...
Иди им кажи като човек да вземат да си изчистят бърлогата
Иди им кажи като човек да вземат да си изчистят бърлогата

"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
GKuzmanov написа::roll: как да стане ... мразя тоя мирис и този начин на приготвяне на зеле ...
Абе киселото зеле не е лошо само по себе си, особено ако е направено добре - здравословна храна си е, а и този вид ферментация била полезна за организма, помагала за изчистване на някакви вредни вещества. Аз лично го обичам, а в Полша и балтийските страни си е направо деликатес - в супермаркетите има по няколко вида в дървени качета и си отядох миналата зима...
Вече отделен въпрос е, че никой не е длъжен да търпи в дома си неприятни (за него) миризми. Въпреки, че вчера ходихме с колегите да обядваме в едно заведение и вътре се пушеше яко, цялата кръчма смърдеше на дим. И аз смятам, че с един човешки разговор може да се реши въпроса. Обаче какво РЕАЛНО да се направи срещу неприятната миризма? Не се сещам, освен съседите да изхвърлят бидона, което не ми се вярва... Ако се преточва редовно - не би трябвало да мирише лошо, все пак става въпрос за храна. Нещо са объркали технологията...
Закон за зелето вероятно няма, но провери ли Закона за етажната собственост?
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
1. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не пречат на другите собственици, ползватели и обитатели да използват общите части на сградата;
2. не причиняват вреди на други обекти и общи части на сградата;
3. не завземат общи части на сградата;
4. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;
5. не извършват дейности в своя самостоятелен обект или част от него, с които да изменят помещения, пространства или части от тях, предназначени за общо ползване, да не нарушават архитектурния вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, пожарната безопасност или безопасното ползване на сградата;
6. изпълняват изискванията на съответните нормативни актове при отглеждането на животни в самостоятелните си обекти и да не създават безпокойство на непосредствените си съседи;
7. не накърняват добрите нрави;
8. изпълняват решенията на органите на управление на етажната собственост;
9. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) заплащат разходите за ремонт, реконструкция, преустройство и обновяване на общите части на сградата, подмяна на общи инсталации или оборудване и вноските, определени за фонд "Ремонт и обновяване", съразмерно с притежаваните идеални части;
10. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) заплащат разходите за управлението и поддържането на общите части на сградата;
11. спазват санитарните и хигиенните норми;
12. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
13. подпомагат дейността на компетентните органи при извършване на пожарогасителна или аварийно-спасителна дейност вътре и в района на сградата;
14. обезщетят вредите, причинени на други обекти в сградата, когато те са резултат от отстраняване на повреди в своя самостоятелен обект или част от него;
15. осъществяват използването на общите части на сградата по реда, определен в правилника за вътрешния ред;
16. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) вписват в книгата на етажната собственост членовете на своите домакинства и обитателите;
17. изпълняват и други задължения, предвидени в правилника за вътрешния ред.
(2) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Ползвателите на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост имат задълженията по ал. 1, с изключение на тези по ал. 1, т. 9, освен ако не е уговорено друго между собственика и ползвателя.
(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Обитателите на сграда в режим на етажна собственост имат задълженията по ал. 1, с изключение на тези по ал. 1, т. 9.
Погледни Точки 4 и 11, нека някой юрист да каже дали вършат работа?
Excellent! Steven is my name!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Borymeckata написа:4. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;
Ебати нас*ания закон (без извинение)!
Как се мери "обичайното безпокойство", колко кг/литра е?

п.с. Мечка, възмущението ми не е насочено към теб

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Да бе, разбирам. Понякога ми се налага да правя справки с разни закони (ЗУТ, ЗОП, ЗДП) и без да съм юрист, съм се натъквал на сериозни недоразумения. Не ги изпипват добре законите ни... Дано да е от немарливост, а не съзнателно.
Excellent! Steven is my name!
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Тегаво е с киселото зеле, ама кво да правиш...... Поне не е целогодишно!!!!
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
То тоя закон в нашия блок не важи ... нищо че е ново строителство в центъра
(просто хората който строителя е обезщетил с апартаменти са
)
Тъй като не ползвам асансьора когато съм сам, имам честа всеки ден да се боря със 100 вида фикуси, палми, мушкато, трилистници и т.н. поне 3-4 чифта обувки ритам по 1-2 етажа на долу, щайги с празни буркани, чували със боклуци и т.н. и евентуално ако съм излязъл преди комшията на 2рия етаж е необходимо да преместя велопарка на фимилията
Донякъде се успокоявам, че живея на 5тия етаж, че на горе е страшно ....
Относно методиката с топката ... Не помогна
, НО за тази вечер ходих до прокълнатото място (мазетата) и си взех скиорските обувки 

Тъй като не ползвам асансьора когато съм сам, имам честа всеки ден да се боря със 100 вида фикуси, палми, мушкато, трилистници и т.н. поне 3-4 чифта обувки ритам по 1-2 етажа на долу, щайги с празни буркани, чували със боклуци и т.н. и евентуално ако съм излязъл преди комшията на 2рия етаж е необходимо да преместя велопарка на фимилията

Относно методиката с топката ... Не помогна

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
GKuzmanov написа:То тоя закон в нашия блок не важи ... нищо че е ново строителство в центъра(просто хората който строителя е обезщетил с апартаменти са
)
Тъй като не ползвам асансьора когато съм сам, имам честа всеки ден да се боря със 100 вида фикуси, палми, мушкато, трилистници и т.н. поне 3-4 чифта обувки ритам по 1-2 етажа на долу, щайги с празни буркани, чували със боклуци и т.н. и евентуално ако съм излязъл преди комшията на 2рия етаж е необходимо да преместя велопарка на фимилията![]()
Относно методиката с топката ... Не помогна, НО за тази вечер ходих до прокълнатото място (мазетата) и си взех скиорските обувки
Смятай какъв купон ще настане при евентуално земетресение или пожар, как ще се евакуират "гражданите" с колелата и фикусите по стълбите.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някои хора са живяли на друга планета май, ами то в поне 70% от блоковете в Бг и разбира се в столицата, си е така положението пред вратите и площадките между етажите в блоковете, с камари боклуци, обувки и всякакви неща. Не е от вчера, нито от преди 5 години, а от време оно. Зеле, компоти, чушки и т.н., Много хора правят и ще правят, който не обича всичко това, си купува самостоятелна къща. Дразги винаги има със съседите в блока за нещо, било то за зелето, покрива, мазата, парко мястото и т.н.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Вие пък от големото дубрутро. Аз си слагам зеле и туршия всяка година. Е, не умирисвам целия блок, ама.. то е такъв сезона. Плюс това, ти домоуправител ли си, че да риташ и изхвърляш обувки? Блока твой ли е? Аман от ганьовщина...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

GKuzmanov написа:...
или нещо (човек, организация и т.н.) което да ми помогне ?
организация, която съм чувал, че приема всякакви оплаквания, най-вече от подобно естество

Не Мы такие, Жизнь такая
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3