Добра болница/клиника?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Добра болница/клиника?

Мнение от nsfw » 27 Ное 2014, 15:00

Искам да си направя един пълен check-up от-до и още някои неща - пълна кръвна картина, кардиолог, ендокринолог, изследване за диабет и още някои неща, за които не знам какъв лекар ми трябва.
Ходил съм в няколко различни ДКЦ-та - не съм доволен. Гледат да претупат нещата и не обръщат никакво внимание. За ВМА и Пирогов, който и да съм питал всеки казва, че трябва съответния лекар да ти е познат или някой да те уреди. Не за друго, ами за да ти обърнат внимание. А и с такива неща май много много не се занимавали - повече пострадали и потрошени хора :dunno:
Има ли изобщо някоя болница или клиника, частна или не няма значение, ще си платя каквото трябва, но да са кадърни лекарите там, да ми направят кадърни изследвания и да могат на 100% да ми кажат "Болен си от това, не си болен от онова", не да ми разказват приказки от 1001 нощ? Или да се ориентирам някъде в чужбина? В Турция много ми ги хвалят разни частни клиники, ама не съм питал подробности :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Добра болница/клиника?

Мнение от Е.Димитров » 27 Ное 2014, 15:31

Ама имаш ли конкретни оплаквания иначе?

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Ное 2014, 15:36

Направи си изследванията някъде където е по-лесно, а ако има отклонения може да конкретизираш търсенето на добър специалист.
И сам може да познаеш дали стойностите са извън нормите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 27 Ное 2014, 15:46

Е.Димитров написа:Ама имаш ли конкретни оплаквания иначе?

Оплаквания нямам. Но наскоро ни правиха от тези фирмените годишни профилактики. Та ме наплашиха с разни неща, а и две от стойностите в резултатите от кръвните изследвания са леко завишени. Затова и се наканих да си правя по-обстойни изследвания и прегледи, но ми се ще да са при свестни лекари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Ное 2014, 16:25

Ако минеш през болница или клиника, нещата ще станат още по-зле. ;) Особено, ако е елитна и си плащаш. ;) С приятели и познати също не е критерий- вадили са ми фалшива рентгенова снимка, че съм болен от туберколоза. Като вариант е да засечеш информацията от няколко различни места. Но мисля, че е най-добре да не започваш това приключение, освен, ако не се усещаш реална необходимост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 27 Ное 2014, 16:32

малко е субективно.. има различни мнения за всяка болница
токуда се славеше преди .. но.. не снемя да кажа нищо. ако си здрав си седи у вас и не се панираи.

като начало ситуациуята е такава:
докторите те плашат --> ти се панираш ---> те започват да те лекуват от неща които не е точно доказано---> изписват ти една торба лекарства (без да има смисъл от тях) ----> техните приятели дистрибутори на фармацефтични стоки са супер доволни ---> парите са взети -----> ти си същия човек с малко прецакан черен дроб и тн..
ако кажа, че здравеопазването ние пълна помия няма да е погрешно, но като цяло навсякъде медицинската търговия със здраве е на лице..
целта е да се вземат парите.. с малката разлиак, че някъде ще те излекуват а тук вероятно не но.. и това е абстрактна идея и не искам да кажа, че нямаме добри лекари. Напротив. има прекрасни специалисти в БГ ...или поне все оше//
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 27 Ное 2014, 16:42

zvetiko написа:Ако минеш през болница или клиника, нещата ще станат още по-зле. ;) Особено, ако е елитна и си плащаш. ;)

В смисъл, че и нищо да ми няма все ще ми изкарат нещо с цел цоцане на $$$$ ли или нещо друго имаш предвид?

zvetiko написа:Но мисля, че е най-добре да не започваш това приключение, освен, ако не се усещаш реална необходимост.

Не изгарям от желание да го почвам "приключението", но честно казано малко или много си ме е шубе да не би пък случайно да излезе нещо сериозно. Просто искам да съм сигурен, че нищо ми няма.

ares2 написа:докторите те плашат -->

То точно така си стана, ама пък изобщо нищо ли да не предприеме човек :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Ное 2014, 16:47

Дружееее, друже ...
Как да ти го кажа по тактично - ако имаш възможност ходи в чужбинско да се изследваш ..
Тук всяко ДКЦ взема проби и накрая ги карат на 3-4 места да се исзледват ...
По пътя какво става, кой киха, кой друго прави ... После стари реактиви ..
Усещаш ли "накъде бия" ?! :confused:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Ное 2014, 16:47

nsfw написа:
Е.Димитров написа:Ама имаш ли конкретни оплаквания иначе?

Оплаквания нямам. Но наскоро ни правиха от тези фирмените годишни профилактики. Та ме наплашиха с разни неща, а и две от стойностите в резултатите от кръвните изследвания са леко завишени. Затова и се наканих да си правя по-обстойни изследвания и прегледи, но ми се ще да са при свестни лекари.

Така!
Първо да ти кажа че тези, фирмените изследвания са най-голямата пародия на изследване,резултатите са толкова компрометирани че направо се чудя как са им лепнали заглавието "резултати"
Като почнем от там че кръв се взима при определени обстоятелства ,като се почне от там че има значение за какви изследвания се взима кръвта ,защото ако е за кръвна захар и тн. показатели, се взима сутрин на гладно,жадно от поне 6-8 часа ,дори и цигари не се пушат!
Тези от трудова медицина идват,взимат кръв когато отидеш,мерат ти кръвно едни пенсионирани "доктори"...абе пунта мара
Кръвното също се мери по определен начин!

Но конкретно на твоето питане ето как стоят нещата.
Човек не е автомобил или някаква машина, която някой да погледне и да каже кое какво тропа.
Основните неща които трябва да направиш са кръвна захар, холестерол, чернодробни ензими,левкоцити и пълна кръвна картина.
Както казах , кръв се взима при определени условия.
Когато си вземеш тези резултати, които ти препоръчвам, след 1-2 седмици направи подобен тест за да сравниш резултатите, а не веднага да тичаш при доктор.
В никакъв случай не се притеснявай какви ще са резултатите,самото притеснение може да повлияе на резултатите.
В крайна сметка не ти трябва клиника, както сме гледали на запад, а горните изследвания и на татък по оплаквания.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Ное 2014, 16:53

Това за фирмените изследвания е вярно.
Отчитат дейност, без да се интересуват от резултатите. Важното е инспекцията по труда да е ок

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 27 Ное 2014, 17:05

Е.Димитров написа:...

:yes:

ивчо написа:ако имаш възможност ходи в чужбинско да се изследваш ..

Така е достатъчно кратко и ясно ;)

© написа:Отчитат дейност, без да се интересуват от резултатите. Важното е инспекцията по труда да е ок

Точно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 27 Ное 2014, 19:02

Правителствена болница !!! Пълна кръвна картина 120 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 27 Ное 2014, 19:59

armani78 написа:Правителствена болница !!! Пълна кръвна картина 120 лв.

По принцип е около 5 лева, ма щом казваш :mhihi:

ивчо написа:Тук всяко ДКЦ взема проби и накрая ги карат на 3-4 места да се исзледват ...

Не е баш така. Изследвания се правят и в лабораторията на ДКЦ-то, но често се случва да те пратят в частната лаборатория в ДКЦ-то (или около него), защото било по-добре. В повечето случаи причината е корупция по веригата, а не че в лабораторията на ДКЦ-то ще ти дадат неверен резултат.

Истината е, че точността на резултатите зависи от персонала, който работи на съответното място и най-вече от завеждащия лабораторията. Тия оправдания "стари са апаратите" са оправдания на леваците и мързеливците. Най-редовно апаратурата си е съвсем в ред, но от незнание и мърлявщина се "нагласят" да докарват някакъв резултат. В особена степен важи за хематологичните (кръвна картина) и биохимичните (захар, холестерол, ензими и т.н.) анализатори. Много рядко се вижда някъде да се спазва добра лабораторна практика, а обратното е почти навсякъде.

@nsfw Направи си изследвания на две места в рамките на един месец. Виждам, че си от София, та можеш да пробваш във Втора градска, Транспортна болница, Свети Иван Рилски, ДКЦ 18 първия път и после в Цибалаб (примерно) втория. Макар че моят съвет е да си ги направиш само един път и само ако има нещо притеснително да повтаряш, защото както си се наплашил някоя разлика в двата резултата може само да ти създаде излишни проблеми и притеснения.

Bottom line - Най-важното е да си много здрав в България, че ако не си... жална ти майка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 27 Ное 2014, 20:22

Ти, кога за последно беше в правителствена болница???/Ако може да посочиш и при кой доктор?/

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 27 Ное 2014, 20:30

armani78 написа:Ти, кога за последно беше в правителствена болница???/Ако може да посочиш и при кой доктор?/

Когато ражда сестра ми 2010та. Доктора не го помня :mhihi:

Провери какво означава "Пълна кръвна картина" и колко струва. А аз ако искаш по-натам ще ти обясня и начина по който се броят кръвните телца и защо няма как да струва 120 лева.
Ти какво си си изследвал да тия 120 лева вече е друг въпрос.

Следваща

Назад към Извън Темата