Как постъпвате с некоректни майстори?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как постъпвате с некоректни майстори?
Здравейте, пичове. Знам, че почти всеки в този форум е брал ядове с майстори, на мен обаче от това, което ми се случи последно ми преля чашата и реших да се допитам за съвет до вас, преди да направя някоя простотия, може пък да излезе нещо.
Няма смисъл да влизам в подробности, накратко колата ми беше за ремонт, който налагаше вадене на мотора и отделно смяна на още няколко неща. Преди няколко дена си я взех и вчера, като беше на повдигач по друга причина, по случайност забелязах, че мотора изобщо не е чувал за вадене. Впоследстие това беше потвърдено и от човек, който е бил наблизо през цялото време, докато е стояла колата в сервиза - за един месец почти не е пипана, закърпена е колкото да спре да трака като ярмомелка.
Все съм виждал нагляри, ама тоя изкърти мивката. Дайте ми съвет как да си прибера почти 1к от тоя п*дал, който продължава да се кълне, че бил сменил всичко и няма да ми издържат нервите.
Няма смисъл да влизам в подробности, накратко колата ми беше за ремонт, който налагаше вадене на мотора и отделно смяна на още няколко неща. Преди няколко дена си я взех и вчера, като беше на повдигач по друга причина, по случайност забелязах, че мотора изобщо не е чувал за вадене. Впоследстие това беше потвърдено и от човек, който е бил наблизо през цялото време, докато е стояла колата в сервиза - за един месец почти не е пипана, закърпена е колкото да спре да трака като ярмомелка.
Все съм виждал нагляри, ама тоя изкърти мивката. Дайте ми съвет как да си прибера почти 1к от тоя п*дал, който продължава да се кълне, че бил сменил всичко и няма да ми издържат нервите.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Как постъпвате с некоректни майстори?
Нямаш вариант по съдебен път, ако нямаш договор/фактура/касова бележка за конкретно извършени ремонтни дейности. Дали е сменил мотора, можеш да видиш по номера на двигателя.
Казах, че съм отишъл за ремонт на мотора, който налага изваждането му, а не смяна на самия мотор, колега.
Иначе нямам никакъв документ, точно затова питам, ако някой е минал по подобен път и се е справил по някакъв начин.
Иначе нямам никакъв документ, точно затова питам, ако някой е минал по подобен път и се е справил по някакъв начин.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Колега, правиш следните неща в ред - най-меко към по-твърдо отношение.
1. Правиш още един опит да се разбереш с човека, но с мек и настоятелен тон. Все едно убеждаваш баба ти, че не си гладен.
2. Ако ти откаже, казваш му, че ще се видите в съда.
3. От тук има две възможности:
3.1 Да се върже и да оправите сметките, или
3.2 Да не върже и наистина да се опиташ да заведеш дело срещу него, но има голям шанс да загубиш. (Задължително ти трябва фактура или касов бон или някакъв документ).
4. Пропускаш цялата т.3 и почваш със заплахите.
4.1 Заплаха за нанасяне на имуществени щети,
4.2 Заплаха за физическа саморазправа.
5. Ако пак се инати, просто си тръгваш по средата на изречението му и идваш след някво време и чупиш имушеството, докато не се изплати сумата (но не прекаляваш).
Колега, написаното е доста "мутренско", но като се опариш от такива майстори и на 5-6 път вече ти идва повече и следващите пъти вече ги гледаш като по-долно качество хора. Затова и понякога се налага да прилагаш някоя от точките.
Аз лично никога не съм стигал до физическата саморазправа, защото съм наясно с последиците.
И като съвет - ходи в по-чисти сервизи и такива, които са материално по-добре. Просто като видиш, че има хигиена и е поддържано мястото, веднага трябва да правиш преценката, че не биха те излъгали за някви 1000лв. Просто защото ще загубят много повече.
1. Правиш още един опит да се разбереш с човека, но с мек и настоятелен тон. Все едно убеждаваш баба ти, че не си гладен.

2. Ако ти откаже, казваш му, че ще се видите в съда.
3. От тук има две възможности:
3.1 Да се върже и да оправите сметките, или
3.2 Да не върже и наистина да се опиташ да заведеш дело срещу него, но има голям шанс да загубиш. (Задължително ти трябва фактура или касов бон или някакъв документ).
4. Пропускаш цялата т.3 и почваш със заплахите.
4.1 Заплаха за нанасяне на имуществени щети,
4.2 Заплаха за физическа саморазправа.
5. Ако пак се инати, просто си тръгваш по средата на изречението му и идваш след някво време и чупиш имушеството, докато не се изплати сумата (но не прекаляваш).
Колега, написаното е доста "мутренско", но като се опариш от такива майстори и на 5-6 път вече ти идва повече и следващите пъти вече ги гледаш като по-долно качество хора. Затова и понякога се налага да прилагаш някоя от точките.
Аз лично никога не съм стигал до физическата саморазправа, защото съм наясно с последиците.
И като съвет - ходи в по-чисти сервизи и такива, които са материално по-добре. Просто като видиш, че има хигиена и е поддържано мястото, веднага трябва да правиш преценката, че не биха те излъгали за някви 1000лв. Просто защото ще загубят много повече.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Но все пак бъди дипломатичен и не бъди емоционален и мисля, че няма да има проблеми.
Ден година храни при масовите майстори в днешно време..радвам се, че тук открих хора, които разбират и обичат марката при което с кеф си оставям колата и знам, че ще се отстрани проблема.
Колега, ако нямаш някакви документи, които да удостоверят по абсолютен начин измамата..или забрави или действай до точка 3.1 от на колегата плана
Ако се получи, супер ама не ми се вярва..той щом да направи толкова нагла измама предполагам или е запознат, че нищо не можеш да направиш по законов ред или е адски тъп
нищо не пречи да опиташ..
жокер : говори с тоя, който твърди, че нищо не е правено по колата /поне за това за което е оставена т.е. нищо/, но там вече има много вариации за по-нататъшното развитие. Ако се застъпи въпросния "свидетел" мооооже и да имаш някакъв минимален шанс..ама тея хора май са на изчезване и само ще се вкараш в разход да покриеш разноските по делото..а ако има наистина толкова акълче да направи такава мизерия може после да пусне иск за клевета срещу теб
Колега, ако нямаш някакви документи, които да удостоверят по абсолютен начин измамата..или забрави или действай до точка 3.1 от на колегата плана

жокер : говори с тоя, който твърди, че нищо не е правено по колата /поне за това за което е оставена т.е. нищо/, но там вече има много вариации за по-нататъшното развитие. Ако се застъпи въпросния "свидетел" мооооже и да имаш някакъв минимален шанс..ама тея хора май са на изчезване и само ще се вкараш в разход да покриеш разноските по делото..а ако има наистина толкова акълче да направи такава мизерия може после да пусне иск за клевета срещу теб

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Абе знам,че сега ще дойдат батките с бухалките и всичко им е ок.
Само ще споделя моя опит с Майстор! Пиша го с главна буква защото наистина е майстор и го уважавам много. Направил ми е над 100автомобила супер доволен съм от цени и т.н.Спасявал ме е и из Европа. Но и при най-добрите има пукнатини.
Сега винаги имам едно на ум от един автомобил който стоя при него 6 месеца ,всеки път беше "всеки момент го почваме".И накрая ми писна и го преместих при друг

Само ще споделя моя опит с Майстор! Пиша го с главна буква защото наистина е майстор и го уважавам много. Направил ми е над 100автомобила супер доволен съм от цени и т.н.Спасявал ме е и из Европа. Но и при най-добрите има пукнатини.
Сега винаги имам едно на ум от един автомобил който стоя при него 6 месеца ,всеки път беше "всеки момент го почваме".И накрая ми писна и го преместих при друг

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Нема оправия!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Колеги, говорите за фактури и касови бележки, но според мен такива издават малко автосервизи и са основно скъпи.
Аз не съм запознат с изискванията за откриване и работа на автосервиз и е полезно ако някой знае да напише. Все пак това е вид обект за упражняване на трудова дейност. Вероятно е възможно да се подаде жалба където е необходимо.
Ако обаче се касае за самозванец работещ в гаражче шансовете са само, както е посочено по-горе, но внимателно със силовите действия.
Противно на всякаква логика българските закони са писани да защитават виновните и измамниците. Лично съм го изпитвал върху гърба си!
Аз не съм запознат с изискванията за откриване и работа на автосервиз и е полезно ако някой знае да напише. Все пак това е вид обект за упражняване на трудова дейност. Вероятно е възможно да се подаде жалба където е необходимо.
Ако обаче се касае за самозванец работещ в гаражче шансовете са само, както е посочено по-горе, но внимателно със силовите действия.

Противно на всякаква логика българските закони са писани да защитават виновните и измамниците. Лично съм го изпитвал върху гърба си!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира,но нищо не му каза,отиде и му поиска касова бележка или фактура,не помня,под предлог,че и трябва за фирмата или нещо такова,но си мълчи за злополуката и после адвокат,медицинско,съд и си го осъди.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
SPEED_GABROVO написа:Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира,но нищо не му каза,отиде и му поиска касова бележка или фактура,не помня,под предлог,че и трябва за фирмата или нещо такова,но си мълчи за злополуката и после адвокат,медицинско,съд и си го осъди.
Toва е добър начин

Аз също си изпатих от много такива. Последния ми искаше 1500 лв за акумулатор

ATR-42/72
Според мен, ако не разбира от дума най-елегантно е да му организираш проверки от данъчни, инспекция по труда и всякакви други държавни институции, за които се сетиш. Те и без това сервизите масово са в сивия сектор, все ще намерят за какво да се хванат.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Фидел Кастро написа:Колеги, говорите за фактури и касови бележки, но според мен такива издават малко автосервизи и са основно скъпи.
!
Няма проблем,с документ 360лв,без документ 300лв. Избирай

SPEED_GABROVO написа:Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира
Баба ти що не извади лев да си вземе ново "магаре"?А тоя,дето е заварял "магаре" (ако тва е преден мост) си е за осъждане

Но има и такива,на които им се обяснява,че кенефът им е ненадежден/опасен за каране,ама те си знаят тяхното

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
немо написа:Но има и такива,на които им се обяснява,че кенефът им е ненадежден/опасен за каране,ама те си знаят тяхнотоКво ги правим?
Отказваш да им правиш колата. Освен ако не държиш да им прибереш паричките на всяка цена де...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не съществува ли вариант, в който автомобила ти да е оправен, без да се е налагало вадене на двигателя?
Защото може и така да е станало, след като отиваш за проблем някакъв и след някакво време виждаш/чуваш че проблема не съществува, значи е оправен.
Защото може и така да е станало, след като отиваш за проблем някакъв и след някакво време виждаш/чуваш че проблема не съществува, значи е оправен.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2