Въпрос за връщане на кола от чужбина и ГТП
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Въпрос за връщане на кола от чужбина и ГТП
Здравейте колеги!
Имам следния въпрос:
Мой собствен автомобил се намира на територията на страна извън ЕС.
Планирам да си го върна в България през пролетта.
Има валидна гражданска отговорност и зелена карта но няма минат ГТП.
Имам възможност да мина EU Controll във въпросната страна нищо че регистрационните табели са български и респективно след влизането в страната да си я мина на преглед тук.
Въпроса ми е при влизане в България ще има ли проблем.
Има ли как да се мине преглед на самата граница?
Ако мина колата на EU Controll това ще ми свърши ли работа за пред граничните органи или по-скоро няма смисъл?
ПП:Колата е напълно изправна и не ме притеснява състоянието ѝ, по-скоро документите.
Имам следния въпрос:
Мой собствен автомобил се намира на територията на страна извън ЕС.
Планирам да си го върна в България през пролетта.
Има валидна гражданска отговорност и зелена карта но няма минат ГТП.
Имам възможност да мина EU Controll във въпросната страна нищо че регистрационните табели са български и респективно след влизането в страната да си я мина на преглед тук.
Въпроса ми е при влизане в България ще има ли проблем.
Има ли как да се мине преглед на самата граница?
Ако мина колата на EU Controll това ще ми свърши ли работа за пред граничните органи или по-скоро няма смисъл?
ПП:Колата е напълно изправна и не ме притеснява състоянието ѝ, по-скоро документите.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за връщане на кола от чужбина и ГТП
Навън гледат, дори да важи за извън БГ, пак си струва да минеш. Мен са ми искали пари унгарците, за изтекъл преди 10 дни преглед на МПС с Европейски номера. В Бг, все ще се оправиш до първия град.
Аз имам обратния проблем сега. Няма къде да мина в Бг преглед на кола с чужди номера, питах няколко човека, които се занимават с прегледи и казват, няма начин в БГ...
Аз имам обратния проблем сега. Няма къде да мина в Бг преглед на кола с чужди номера, питах няколко човека, които се занимават с прегледи и казват, няма начин в БГ...
- intention
- младши ентусиаст
-
Маршрутът е Норвегия Швеция Германия Австрия Словения Хърватска Сърбия България.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
intention написа:Маршрутът е Норвегия Швеция Германия Австрия Словения Хърватска Сърбия България.
Никога не са ми искали прегледа на коалта на границата. Аз на едната кола бях пропуснал да си направя прегледа и шест месеца карах без. През това време съм ходил в Гърция няколко пъти.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Да не говорим ,че на мен примерно напоследък даже и документи на колата не са ми искали....лична карта и чао...
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
да де, ама въпроса е ако поискат или пък стане нещо (да не става..)
най-добре си го направи тоя преглед. аз на твое място бих питал в КАТ.
най-добре си го направи тоя преглед. аз на твое място бих питал в КАТ.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Човека се е навил да мине преглед и ще кара половин Европа, някои му обясняват, че няма нужда....Утре като го спрат или случайно някой го удари, ще има други песни. Това, че в 90% от случаите не спират и не гледат е така, ама има и 10%, които ги гледат, е на аз бях в тези 10% и имах разправии. Минавал съм доста пъти през различни държави и никога не са ме гледали, но когато нямах преглед ме провериха.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Автовоз или платформа до БГ 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Имах моя кола в Германия която се караше от познати и се прибра с изтекъл преглед 2 години
.Само на изхода на София ченгетата са се почерпили с 20лв

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
mfandakov написа:Имах моя кола в Германия която се караше от познати и се прибра с изтекъл преглед 2 години.Само на изхода на София ченгетата са се почерпили с 20лв
Страшното е ако стане ПТП, тогава застрахователите няма да платят нищо защото ще изискат всички документи и МПС-то няма да има валиден преглед. Не ми се мисли ако пък има и пострадали!!! Аз лично не бих рискувал!
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Rosendo написа:mfandakov написа:Имах моя кола в Германия която се караше от познати и се прибра с изтекъл преглед 2 години.Само на изхода на София ченгетата са се почерпили с 20лв
Страшното е ако стане ПТП, тогава застрахователите няма да платят нищо защото ще изискат всички документи и МПС-то няма да има валиден преглед. Не ми се мисли ако пък има и пострадали!!! Аз лично не бих рискувал!
Да има го и този вариант
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И при лек ламаринен сблъсък ще опереш пешкира без преглед. Та, направи си, не знам в България дали се признава, но не виждам защо да не се, щом има валиден документ. Ако някой колега ходи в КАТ тези дни, може да пита, че телефона не го уважават като комуникация там.
Never mistake motion for action...
- intention
- младши ентусиаст
-
Leon написа:И при лек ламаринен сблъсък ще опереш пешкира без преглед. Та, направи си, не знам в България дали се признава, но не виждам защо да не се, щом има валиден документ. Ако някой колега ходи в КАТ тези дни, може да пита, че телефона не го уважават като комуникация там.
Именно това ме притеснява, че документа който ще взема от въпросния EU Control е по-вероятно да не се признава в България.
Като знам колко са ни компетентни службите най-много да го гледат като объл камък.
Колата като състояние не ме притеснява също така и уменията на шофьора който ще я докара, но все пак всичко става и се прави че аз го дуФам ако колата няма преглед.
Ще се пита в КАТ как стои въпроса с кола извън България и връщането ѝ след известен брой години с документ за минат преглед в Европа.
Вариант с платформа ще стане малко сложно, но не е невъзможно.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не знам точно как е уредено, но ако този документ се признава в ЕС, тук би трябвало да е ОК. Или ако напишат акт, може да се атакува. Ако нямаш никакъв - проблемът ще е голям. При толкова дълго пътуване вероятността да изгориш някъде не е малка.
Never mistake motion for action...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Няма такъв филм да ти важи нещо правено извън България!
Данъци,ГТП,Гражданска тук това е положението. Айде Гражданската може да ти я плати някой и по куриер да я получиш същото и с данъка. Обаче ГТП-то само некво нелегално минаване иначе НЕ.
Ще те спрат в милата ни родина особено из провинцията и така ще ти спрат колата от движение и АКТ ще ти друснат да си платиш,че няма да повярваш!
Така в КАТ един спореше цял ден че имал застраховка правена в ЕУ и да си регистрирал с нея ,нямало да плаща Гражданска - е познай кво стана
Данъци,ГТП,Гражданска тук това е положението. Айде Гражданската може да ти я плати някой и по куриер да я получиш същото и с данъка. Обаче ГТП-то само некво нелегално минаване иначе НЕ.
Ще те спрат в милата ни родина особено из провинцията и така ще ти спрат колата от движение и АКТ ще ти друснат да си платиш,че няма да повярваш!
Така в КАТ един спореше цял ден че имал застраховка правена в ЕУ и да си регистрирал с нея ,нямало да плаща Гражданска - е познай кво стана

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2