а

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Кисело мляко ?

Мнение от Владо » 16 Дек 2014, 17:13

Сегашното кисело мляко е коравак, и няма нищо общо с прокишите, дето се ядеха навремето :bowdown:

Иначе по темата, сега си купувам само кисело мляко /смес/ на "мандра фермер" по 1.6кг в стъкления буркан, и така е от 2-3 години... само то успява да ми напомня за буклуците от едно време :mrgreen:

... и пак на работа...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Дек 2014, 17:18

По магазините е пълно с боклици, лятото на бара имах случай да се купят плодове, да се наредят по рафтовете за плодове, тук-таме някой падне и се завре някъде където есента ще се чисти (зад фризери, ледогенератори и тн.) и след 3 месеца не бяха развалени - говорим за бар на плажа и на всеки му е ясно какви са температурите, зад уредите още по-топло, че компресорите им бачкат здраво. Какви са тия плодове да не се развалят не знам.... :paranoid:

Намираш хубаво кисело мляко, където наистина я има тая бактерия, купуваш домашно прясно мляко и караш баба ти да те научи да заквасяваш мляко и ще имаш като млякото от едно време. Малко бавно става, но е вкусно.
Вкъщи сме 50/50 заквасено/купешко ама май скоро ще станем само на купешко, че само аз подкрепям баща ми да заквасява мляко :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 16 Дек 2014, 17:21

Виждаш какво пише като съдържание на кофичката. На всеки е ясно, че ако наистина съдържа само това което пише, то няма как да се получи това. На въпроса законно ли е, ами не мисля че е законно да се продава продукт, чието съдържание се различава от написаното на опаковката. Така че ако имаш време занеси една такава кофичка в Агенцията по безопасност на храните, мисля, че това трябва да е контролния орган за тея неща. Ако установят разлика между реалното съдържание в кофичката и това, което е упоменато, то тогава със сигурност трябва много сериозно да ги глобят, защото ще има нарушаване на закона. Само че ние сме в България и знаеш, че дори и да са нарушили закона, ако са си платили на когото трябва колкото трябва глоба няма да има. :banghead: Затова за мен най-добрия вариант за реакция е чрез медиите, "Господарите" или нещо от тоя род. Не че и тогава има гаранция де...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2014, 18:14

CTORH написа:..то тогава със сигурност трябва много сериозно да ги глобят...

Ще ги глобят ама няма да е сериозно, щото вложените неща се водят безопасни за използване и едва ли не полезни. За всички тия контролиращи органи е много по-голямо провинение ако намерят някоя дърдонка или сламка в млякото, отколкото това, че е натъпкано със субстанции продължителното приемане на които е несъвместимо с човешкия живот и здраве. Познавам лично служители в тия агенции. Брутално неграмотни по темата са.

Информацията е навсякъде, буквално планини и тонове. За отделния индивид остава единствено само да отсее ценното от плявата и да чете. Ако иска. Ако не иска казва "и въздуха е вреден, да не дишам ли" и продължава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 16 Дек 2014, 18:20

т.н. "кисело мляко" отдавна се прави само с ензими и без живи бактерии!
Като се пастьоризира и се убият живите бактерии и не се прибави жива закваска,
а само ензими, то е стерилно и няма как да се развали реално!
p.s.Друг е въпросът , че не става за ядене,защото има процеси на разпад на белтъците.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Дек 2014, 18:24

Значи тайната е, че като се произведе това мляко, минава през рентген, където се облъчва с "полезна" радиация и всички микроби и бактерии вътре загиват, съответно няма как да хване плесен или мухъл. Не е нужно да има консерванти
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2014, 18:41

Аз между другото бях забравил едно домашно в един хладилник в гаража на къщата преди, който се ползва само лятото за зеленчуци и разни такива неща от градината. Може би 5-6 месеца като се сетих, че така и така е празен и не е лошо да го изключа. Беше мухлясало отгоре. Махнах мухъла и си го изплющях. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 16 Дек 2014, 20:57

Един приятел беше забравил кафява баба на данон в колата, пропаднало беше при резервната гума и така две години почти, е нищо му нямаше, беше си все едно сега е "програмирано" в завода :mhihi: .
Аз не вземам такива изкуствени простотии отдавна. Купувам си от една кравеферма, млекцето си е супер и като го подквасиш след два дни извън хладилника направо може да го дестилираш :mhihi: .
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от gurcayy » 16 Дек 2014, 21:26

По-малкото зло е да се купува мляко, произведено по БДС. Млеката, произведени по този стандарт, носят това обозначение и са по-скъпи. Доста пъти съм забравял такова мляко в хладилника и след отварянето му се беше вкиснало.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Дек 2014, 21:40

Май наистина не трябва много да се замисляш какво точно ядеш:

Изображение

Точно от киселото мляко имам преки впечатления - мои колеги бяха забравили една кофичка в хладилника в службата. Веднъж и ние като Колегата решихме да направим инвентаризация - срокът на годност беше изтекъл преди почти година. Някой ме бъзна, че не смея да си хапна от него, хванахме се на бас и така... Та изядох половината - нищо му нямаше на млекцето, само беше станало някак по-гъсто, почти като сирене.

Вие се шашкате от млякото, а някой замислял ли се в кренвиршите например какво има? Или в пастета? И в другите "малотрайни колбаси"? Най-добре изобщо да не си поставяш такива въпроси...
Excellent! Steven is my name!

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Дек 2014, 21:43

И аз купувам само БДС, което напомня малко на домашното кисело мляко. Уж има някакъв контрол :dunno: Само че тия кофички по 400 гр. са голяма работа. Всеки ден с по една торба пластмасови кофи в къщи. Имам чувството, че скоро ще го направят като някакъв деликатес по 20 гр. колкото да опиташ.
Иначе нито млякото ни е мляко, нито сиренето е сирене, нито хляба хляб. За 10 години на всичко успяха да му намерят заместител.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 16 Дек 2014, 23:07

Чудя се тия дето са "био" дали о на тях им е читава работата. Уж има контрол... На вкус са доста по-добри от останалите, ма знае ли човек...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Дек 2014, 23:30

pampo написа:Чудя се тия дето са "био" дали о на тях им е читава работата. Уж има контрол... На вкус са доста по-добри от останалите, ма знае ли човек...

Относно съставките-кой знае, но съм ходил в мандрата на Малееви и самите помещения са стерилно чисти.
Имах чувството, че съм в операционна, чак ми беше неприветливо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Дек 2014, 23:36

Аз затова си купувам само една конкретна марка,бяла безцветна кофичка отгоре е жълтеникава,пише родопчанка и с по голями букви домашно.В хладилника беше поизостанала една таква кофичка и чудо беше си се класически подула.От тогава предимно такова ям аи вкуса му е малко по резлив един такъв в сравнение с другите,кофтито е че не е толкова масово разпространено като останалите,дане кажа че го няма почти никаде,аз например си го купувам от една баничарница :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2014, 23:38

Аз вече нищо произведено от "Хармоника" не купувам. Най вероятно са био, всички стандарти са спазени но и те са най-долни печалбари. Нещата им са бъкани с кви ли не химии само, щото било позволено и не били вредни.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата