ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!
Колеги,
като бивш BMW собственик и редовен член на форума съм уверен, че само тук мога да получа съвет за решение на проблема си:
След продажбата на BMW-то купих друга кола от София, аз съм от Русе. Взех я с пълномощно, защото платих само част от колата, а другата част изплащах на вноски към собственика (частно лице).
Изплатих всичко, имам генерално пълномощно на мое име и двата талона са в мен, искам да я прехвърля, НО:
1. Човекът,от който съм я взел е втори собственик в България;
2. При продажбата през 2011 първият й собственик я отписва от данъчното;
3. Вторият (този, от който я взех аз) не я е регистрирал в данъчното, а само в КАТ и я кара така 2 години преди да ми я продаде;
Към момента колата не е регистрирана в никое данъчно и нямам бележка за платен данък. ОПИТАХ ВСИЧКО! Свързах се с данъчното на "моя" продавач и им предложих аз да платя всички данъци, но там ми казаха, че не може, защото няма партида, на която да ги внеса.
Сега нито мога да я регистрирам на мое име, нито да я продам, нито да мина ГТП.
Излишно е да споменавам, че "моя" продавач и дума не ще да чуе да иде да я регистрира. Казва ми да се оправям, да си търся нотариус- мошеник или каквото и да е, но да не го занимавам.
Много моля за съвет! Има ли начин да платя данъци, глоби, но да мога да я регистрирам. В крайна сметка не мога да закарам продавача с пистолет в данъчното.
Ако някой успее да помогне със съвет - ще черпя!
като бивш BMW собственик и редовен член на форума съм уверен, че само тук мога да получа съвет за решение на проблема си:
След продажбата на BMW-то купих друга кола от София, аз съм от Русе. Взех я с пълномощно, защото платих само част от колата, а другата част изплащах на вноски към собственика (частно лице).
Изплатих всичко, имам генерално пълномощно на мое име и двата талона са в мен, искам да я прехвърля, НО:
1. Човекът,от който съм я взел е втори собственик в България;
2. При продажбата през 2011 първият й собственик я отписва от данъчното;
3. Вторият (този, от който я взех аз) не я е регистрирал в данъчното, а само в КАТ и я кара така 2 години преди да ми я продаде;
Към момента колата не е регистрирана в никое данъчно и нямам бележка за платен данък. ОПИТАХ ВСИЧКО! Свързах се с данъчното на "моя" продавач и им предложих аз да платя всички данъци, но там ми казаха, че не може, защото няма партида, на която да ги внеса.
Сега нито мога да я регистрирам на мое име, нито да я продам, нито да мина ГТП.
Излишно е да споменавам, че "моя" продавач и дума не ще да чуе да иде да я регистрира. Казва ми да се оправям, да си търся нотариус- мошеник или каквото и да е, но да не го занимавам.
Много моля за съвет! Има ли начин да платя данъци, глоби, но да мога да я регистрирам. В крайна сметка не мога да закарам продавача с пистолет в данъчното.
Ако някой успее да помогне със съвет - ще черпя!
Последна промяна toper78 на 29 Мар 2015, 21:43, променена общо 1 път
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!
Ако минеш 10 пъти през камерите за скорост мисля, че сам ще те потърси "собственикът" 

Колега,
да разбирам, че в момента нямаш договор за покупко-продажба на колата? Ако е така се обади на старият собственик и му кажи, че където видиш камера, нарочно ще минаваш с превишена скорост. Така данъците ще му се видят като пари за семки. Стига талоните да са на негово име. Това с нотариуса го има като вариант, но трябва да имаш копие на неговата лична карта. И струва между 300 и 500 лв. Не знам дали тази сума не е по-голяма от сумата за данъци.
Другият вариант е да си караш колата така. Нали малък и голям талон е в теб. Карай смело по магистралите и пред камерите. Той собственика сам ще те потърси. А ГТП не го мисли. Може да се мине на много места. Лошото, че като решиш да продаваш колата, няма как да стане. Трябва да отиде на части или в морга.
Поздрави и успех
да разбирам, че в момента нямаш договор за покупко-продажба на колата? Ако е така се обади на старият собственик и му кажи, че където видиш камера, нарочно ще минаваш с превишена скорост. Така данъците ще му се видят като пари за семки. Стига талоните да са на негово име. Това с нотариуса го има като вариант, но трябва да имаш копие на неговата лична карта. И струва между 300 и 500 лв. Не знам дали тази сума не е по-голяма от сумата за данъци.
Другият вариант е да си караш колата така. Нали малък и голям талон е в теб. Карай смело по магистралите и пред камерите. Той собственика сам ще те потърси. А ГТП не го мисли. Може да се мине на много места. Лошото, че като решиш да продаваш колата, няма как да стане. Трябва да отиде на части или в морга.
Поздрави и успех
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тва са интересни съвети с камерите ...
А ако собственика по документи обяви колата за крадена кво става?
А ако собственика по документи обяви колата за крадена кво става?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Това с камерите е хитро, но не минава по две причини:
1. Още в началото имах глупостта да му пратя декларация, че аз съм карал колата - първата глоба за превишена скорост. Оттогава всичките си идват на мое име. Ок, сигурно мога да пратя пак в КАТ, че аз не карам колата, но това не ми решава проблема.
2. Глобите ще отиват на негово име, но аз пак си имам "ВЕЧНО МОЯ" кола, а не искам. Искам да я направя редовна и да я продам, за да си купя друга.
Баси, никакъв редовен начин ли нема за да отида, да си платя каквото е нужно и да си я регистрирам на мое име. В данъчното искат да съм я прехвърлил, за да си открия партида, а нотариусът ми иска бележка за платен данък - това ако не е ПАРАГРАФ 22.
Да не говорим, че аз такъв нотариус дето да се навие без данък за 6 месеца не намерих...
1. Още в началото имах глупостта да му пратя декларация, че аз съм карал колата - първата глоба за превишена скорост. Оттогава всичките си идват на мое име. Ок, сигурно мога да пратя пак в КАТ, че аз не карам колата, но това не ми решава проблема.
2. Глобите ще отиват на негово име, но аз пак си имам "ВЕЧНО МОЯ" кола, а не искам. Искам да я направя редовна и да я продам, за да си купя друга.
Баси, никакъв редовен начин ли нема за да отида, да си платя каквото е нужно и да си я регистрирам на мое име. В данъчното искат да съм я прехвърлил, за да си открия партида, а нотариусът ми иска бележка за платен данък - това ако не е ПАРАГРАФ 22.
Да не говорим, че аз такъв нотариус дето да се навие без данък за 6 месеца не намерих...
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Аз навремето с първата ми кола имах същия случай като твоя, и начина по който се оправих е че намерих собственика на колата (който е по талон),успях да го убедя да си регистрира колата отново (заради партидата за да могат да се платят данаците,в случая за 2/3 год.,забравил съм вече),като естествено за платих да я регистрираме и после отидохме да платя и данаците
.След това той ти прави ново Пълномощно или Договор за Покупко/Продажба (по добре Договор,така и той е спокоен че няма да го занимаваш повече а и ти си по сербес
). След това с Договорите ти е ясно,той пак отписва а ти си я зачисляваш!........Нооо аз попаднах на Човек, дано да успееш да се оправиш 

Тя по талон колата си е на този, дето аз я взех от него. Ама той не иска да иде в данъчното заради глобите. 100 пъти му звънях да се моля, ама не иска.
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Под глоби ако имаш в предвид че не я е регистрирал, то в провинцията глобата е 20лв. за физич. лице (за София можеш да провериш),а и нали пишеш ще си платиш всички неща! Говори с него че си готов да отидете заедно и ще поемеш разходите
, ...няма причина да ти отказва

Ми не ще, де да го знам що. Аз като я купувах даже и не спомена за този проблем, аз се подлъгах и забравих да питам тогава за платен данък.
Имам му само телефонния номер, не мога да го закарам насила в данъчното. Нито знам де работи, нито де живее.
Имам му само телефонния номер, не мога да го закарам насила в данъчното. Нито знам де работи, нито де живее.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Преди часове, пак някой във форума споменаваше, че не го притеснява това с прехвърлянето, но историята винаги показва обратното.
Скъп нотариус и за части са за сега вариантите.
Има и трети, да сплашиш хубавеца, че по някое време системата между КАТ и общината ще заработи, и освен новорегистрираните ще се появят, и останалите, автоматично в общината. Тогава ролите на търсещия и търсения може да се разменят.
Скъп нотариус и за части са за сега вариантите.
Има и трети, да сплашиш хубавеца, че по някое време системата между КАТ и общината ще заработи, и освен новорегистрираните ще се появят, и останалите, автоматично в общината. Тогава ролите на търсещия и търсения може да се разменят.
А това променя ли по някакъв начин нещата:
"Народното събрание прие окончателно няколко промени в данъчните закони, които ще действат от началото на следващата година. Част от измененията се очаква да облекчат част от данъкоплатците догодина.
Прехвърлянето на автомобили
Процедурата по регистрация, прехвърляне или отписване на моторни превозни средства ще е по-лесна след 1 януари 2015 г. С промяна в Закона за местните данъци и такси през преходните и заключителни разпоредби на Закона за ДДС, отпада необходимостта да се ходи до местната данъчна администрация. Вместо това КАТ ще предава по електронен път промените до съответната администрация, тя ще определи размера на данъка и ще уведоми данъкоплатеца. "
Не мога ли в такъв случай:
1. Отивам на нотариус и правя договор.
2. Отивам в КАТ и я регистрирам, те автоматично уведомяват данъчното.
3. Плащам си данъка.
Или аз нещо грешно тълкувам закона...
"Народното събрание прие окончателно няколко промени в данъчните закони, които ще действат от началото на следващата година. Част от измененията се очаква да облекчат част от данъкоплатците догодина.
Прехвърлянето на автомобили
Процедурата по регистрация, прехвърляне или отписване на моторни превозни средства ще е по-лесна след 1 януари 2015 г. С промяна в Закона за местните данъци и такси през преходните и заключителни разпоредби на Закона за ДДС, отпада необходимостта да се ходи до местната данъчна администрация. Вместо това КАТ ще предава по електронен път промените до съответната администрация, тя ще определи размера на данъка и ще уведоми данъкоплатеца. "
Не мога ли в такъв случай:
1. Отивам на нотариус и правя договор.
2. Отивам в КАТ и я регистрирам, те автоматично уведомяват данъчното.
3. Плащам си данъка.
Или аз нещо грешно тълкувам закона...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Как ще прескочиш нотариуса, освен с много лев, тия са безскрупулни.
В нотариалното пише ли, какво можеш да си я правиш колата.
В нотариалното пише ли, какво можеш да си я правиш колата.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Какво значи за теб генерално пълномощно? От коя година е пълномощното и има ли срок?Пише ли в него ,че може да го представляваш пред данъчното?Да речем че имаш пълномощно за пред данъчното,виждаш от неговите данни къде живее и следователно в коя община е.Отиваш и декларираш от негово име при положение че имаш талоните и копие от договора с който той я е купил.Плащаш за 3 години данъци,лихви и глоби,НО дори и тогава ти пак не може да си я прехвърлиш защото нямаш декларации нотариално заверни от 2015г.,за семейно положение и задължения на лицето.Да не говорим ако е и женен,че трябва и декларации от жена му.Лошото е че всеки един момент може да я обяви за крадена и ще загазиш ама яко.Изглежда човека има задължения и не смее да иде в данъчното,може и колата да е запорирана!А бе изгорял си,дано не я обяви за крадена.За каква кола става въпрос?Колко пари е?Чул съм за някъв нотариус в Люлин/София/ че прехфърлял такива коли,но не знам кой е.Ако намериш такъв начин да я регистрираш,веднага после я продавай.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С това "генерално пълномощно" (не съществува такъв термин ако не се лъжа) без годишните декларации можеш само да си забършеш гъСягата.
Сори, не съм юрист и използвах термина "генерално" по инерция. Имам пълномощно, на което пише, че мога да я продавам на трето лице или на себе си от свое име и за своя сметка.
Става дума за Scenic 1998 (около 1500 лв пазарна цена в момента). Аз се надявах като я регистрирам да я продам и с тая сума да си помогна за друга кола.
Става дума за Scenic 1998 (около 1500 лв пазарна цена в момента). Аз се надявах като я регистрирам да я продам и с тая сума да си помогна за друга кола.
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5