Android mini USB PC - за телевизор?
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Android mini USB PC - за телевизор?
Чудя се от известно време как стоят нещата с тези флашките с андроид, които се набучват в телевизора и той става като смарт тв, с достъп до интернет, приложения и тн. Хрумна ми след като разбрах за приложението на Булсатком, ако имаш 1 приемник към тях се регистрираш и на всякакви устройства с Андроид може да гледаш всички канали, за които си си платил без да си окабеля цялата къща, тъй като всичките ми телевизори са в различни стай.
http://olx.bg/mini-kompyutr-za-televizo ... -i55359370
Re: Android mini USB PC - за телевизор?
и за мен темата е интересна, преди време един потребител много се хвалеше, но тогава не му обърнах внимание, че ми работеше YouTube приложението на телевизора. Сега обаче го спират и трябва да измисля нещо специално за YouTube
Дайте някакви предложения и въобще дали стават или са поредния китайски боклук.
Това за булсаткома не съм се сетил да го използвам, но като гледам нямаше кой знае какви програми, а има приложения на които в момента вървят поне три пъти повече програми отколкото при булсат и не виждам голям смисъл да се регистрирам където и да е.
Дайте някакви предложения и въобще дали стават или са поредния китайски боклук.
Това за булсаткома не съм се сетил да го използвам, но като гледам нямаше кой знае какви програми, а има приложения на които в момента вървят поне три пъти повече програми отколкото при булсат и не виждам голям смисъл да се регистрирам където и да е.
mit-kong написа:Чудя се от известно време как стоят нещата с тези флашките с андроид, които се набучват в телевизора и той става като смарт тв, с достъп до интернет, приложения и тн. Хрумна ми след като разбрах за приложението на Булсатком, ако имаш 1 приемник към тях се регистрираш и на всякакви устройства с Андроид може да гледаш всички канали, за които си си платил без да си окабеля цялата къща, тъй като всичките ми телевизори са в различни стай.
http://www.bulsat.com/iptv.php?view=faq
Броя на устройствата на които можете да инсталирате приложение е 5, но едновременно могат да се използват толкова, колкото приемници/сателитен или Fusion Box/ има активирани/платени/.
Т.е. ако имаш 1 приемник ще може да ползваш приложението на още един телевизор/компютър/смартфон. Иначе е удобно заради F+ (испанско първенство и тенис). Аз го ползвам на лаптопа и стримвам към телевизора чрез WiDi. Иначе в сайта на булсат пише, че скоро ще излезе приложение за смарт тв.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Става и с Mhl-Hdmi кабел,ако разбира се андроид телефонът ви го потдържа.Друг вариянт е ако телевизора ви има Miracast или Wi-fi Direct да си споделяте директно от телефона на телевизора.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
По-добре си купи едно Raspberry Pi 2, инсталираш му XBMC и имаш чудна домашна системка. Пък като не го ползваш затова, можеш на друга SD карта да си инсталираш някоя дистрибуция на Линукс или уиндоус 10 и да си го ползваш като компютър.
Отделно ако ти се занимава, има множество проекти с боровинката и можеш да си направиш ambien light на телевизора и какво ли още не
Отделно ако ти се занимава, има множество проекти с боровинката и можеш да си направиш ambien light на телевизора и какво ли още не

Tux0 Ca !

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
SpUd3r написа:По-добре си купи едно Raspberry Pi 2, инсталираш му XBMC и имаш чудна домашна системка. Пък като не го ползваш затова, можеш на друга SD карта да си инсталираш някоя дистрибуция на Линукс или уиндоус 10 и да си го ползваш като компютър.

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Ако му се дават повечко пари, направо да взима от по-мощните модели на Olimex. Все пак са и нашенци 

Tux0 Ca !

това за простосмъртни ли е или само за програмисти?
нямам време тепърва да се занимавам с джаджи, трябва ми нещо което да работи и да може да пуска клиповете на бейби тв в ютуб
дайте конкретни предложения да видим поне от къде може да се купи и за какви пари става въпрос

нямам време тепърва да се занимавам с джаджи, трябва ми нещо което да работи и да може да пуска клиповете на бейби тв в ютуб

дайте конкретни предложения да видим поне от къде може да се купи и за какви пари става въпрос
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Най-лесно мога да ти ги обясня като мини-компютри, големи колкото кутия цигари. SD картата играе ролята на харддиск и реално можеш да си го използваш като компютър. Ето ти моето, за да видиш какво представлява. Това е Raspberry Pi B, с 750 mhz процесор, 512 рам и видео-то не помня какво беше. Макар че можеш да гледаш Full HD филми на него, ми е прекалено бавен за употреба и си го ползвам за други проекти.

Наскоро излезе Raspberry Pi 2, което е с 4-чдрен процесор и 1 GB Ram, пак за 35 долара. Ако ти се дават повече пари ти препоръчвам да се обърнеш към пловдивчаните от Olimex, те имат много по-мощни платки, но са и по-скъпи
Като ми остане време най-накрая и започна да правя автоматизацията за вкъщи, определено ще ползвам Olimex за главен компютър.
Да се върнем на видеото. Като инсталираш XBMC, боровинката се превръща в мултимедийна система с много функции - гледане на филми, youtube клипове, музика и каквото се сетиш още.Можеш да си свалиш XBMC за уиндоус от тук - http://kodi.tv/download/, за да добиеш представа за възможностите.
За това специално не се изискват никакви особени умения. Купува се платката, една сд-карта, инсталира се XBMC (не помня дали вървеше в комплект с OpenELEC или не), настройваш си изхода да използва HDMI и след това си цъкаш
изглежда ето така и не изисква никакви програмистки умения, може да се управлява с клавиатура или с мишка.

Вече ако почне да ти се занимава, може да си потърсиш някой проект.
Ето ти например видео за Ambient Light - https://www.youtube.com/watch?v=RPI3lZFhQgI
просто напиши в гугъл - raspberry pi projects и ще те заболи главата от проекти

Наскоро излезе Raspberry Pi 2, което е с 4-чдрен процесор и 1 GB Ram, пак за 35 долара. Ако ти се дават повече пари ти препоръчвам да се обърнеш към пловдивчаните от Olimex, те имат много по-мощни платки, но са и по-скъпи

Да се върнем на видеото. Като инсталираш XBMC, боровинката се превръща в мултимедийна система с много функции - гледане на филми, youtube клипове, музика и каквото се сетиш още.Можеш да си свалиш XBMC за уиндоус от тук - http://kodi.tv/download/, за да добиеш представа за възможностите.
За това специално не се изискват никакви особени умения. Купува се платката, една сд-карта, инсталира се XBMC (не помня дали вървеше в комплект с OpenELEC или не), настройваш си изхода да използва HDMI и след това си цъкаш

изглежда ето така и не изисква никакви програмистки умения, може да се управлява с клавиатура или с мишка.

Вече ако почне да ти се занимава, може да си потърсиш някой проект.
Ето ти например видео за Ambient Light - https://www.youtube.com/watch?v=RPI3lZFhQgI
просто напиши в гугъл - raspberry pi projects и ще те заболи главата от проекти

Tux0 Ca !

Благодаря за обяснението, обаче пак не ми е много ясно. Купувам си някаква платка и ... къде я поставям ... може ли да обясниш като за малоумни, платката с какво я свързвам и как я настройвам да извади видео през HDMI

- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Това ми стана интересно
наистина може ли малко повече инфо
че ми се завъртяха някакви идеи като го видях
и да както каза колегата, нека да е като за малоумни

наистина може ли малко повече инфо

и да както каза колегата, нека да е като за малоумни

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Приеми платката като компютър, Ето и примерен кит, за да е по-нагледно

С HDMI кабел се връзваш към телевизора. Ако искаш интернет си купуваш WiFi Adapter или свързваш боровинката директно с lan кабел в рутера. После инсталираш XBMC върху sd картата чрез .img файла, който ще си изтеглиш от сайта им. Както казах SD картата играе ролята на харддиск. Пъхаш картата в слота и зарядното в контакта. Намираш си изхода на телевизора и си готов. Включваш в usb-то мишка или клавиатура и си готов. Можеш да си купиш малка клавиатурка, като моята, супер удобна е, ползвам си я и за компютъра като съм се излегнал
Иначе за настройката на HDMI. Тя е просто отваряне на един файл и махане на коментар, на определен ред.
Пример: Отиваш на ред 160 и триеш "#", който стои в началото.
Това трябваше да се прави на Raspbian, но за XBMC не помня дали трябва да се правили или по подразбиране си изкарва директно през HDMI.

С HDMI кабел се връзваш към телевизора. Ако искаш интернет си купуваш WiFi Adapter или свързваш боровинката директно с lan кабел в рутера. После инсталираш XBMC върху sd картата чрез .img файла, който ще си изтеглиш от сайта им. Както казах SD картата играе ролята на харддиск. Пъхаш картата в слота и зарядното в контакта. Намираш си изхода на телевизора и си готов. Включваш в usb-то мишка или клавиатура и си готов. Можеш да си купиш малка клавиатурка, като моята, супер удобна е, ползвам си я и за компютъра като съм се излегнал

Иначе за настройката на HDMI. Тя е просто отваряне на един файл и махане на коментар, на определен ред.
Пример: Отиваш на ред 160 и триеш "#", който стои в началото.
Това трябваше да се прави на Raspbian, но за XBMC не помня дали трябва да се правили или по подразбиране си изкарва директно през HDMI.
Tux0 Ca !

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Аз имам такова и като цяло съм доволен.Свързва се с HDMI и макар, че е с 1гб рам ми се струва бавен, също и тъчпада на клавиатурата е направен зле и е по-приятно с мишка.Готиното, е че си имаш мулти телевизор без да даваш по 500лв отгоре за такъв 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
Хммм и аз се заинтересувах за онази джаджа след като видях клипа за Ambient Light, доооооста добре се е получило и ме грабна.
Трудно ли се прави това?
Иначе, като гледам скриина на колегата виждам само корици на филми? Има ли опция да се гледа телевизия на него, все едно имам цифрова телевизия към Булсатком или само филми?
Има ли български субтритри за филмите?
Какво ще стане ако някой ден решат да спрат поддръжката за тази джаджа и спрат да излизат филми? Тъй като самата му визия не вдъхва много доверие за някакъв мега дългосрочен проект? Да не стане да гледам 2-3 месеца филми и да го секнат?
Трудно ли се прави това?
Иначе, като гледам скриина на колегата виждам само корици на филми? Има ли опция да се гледа телевизия на него, все едно имам цифрова телевизия към Булсатком или само филми?
Има ли български субтритри за филмите?
Какво ще стане ако някой ден решат да спрат поддръжката за тази джаджа и спрат да излизат филми? Тъй като самата му визия не вдъхва много доверие за някакъв мега дългосрочен проект? Да не стане да гледам 2-3 месеца филми и да го секнат?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Като цяло "устройството" е част от голям проект наречен Raspberry Pi Foundation, чиято цел е да се направят много евтини мини-компютри, които да се използват от бедните деца в Африка, за да се учат на програмиране.Поне в началото беше така, сега мисля, че искаха да оборудват и училищата по света, но не съм с еинтересувал особено Просто заради ниската цена и големите възможности, започват да никнат проекти за какво ли не. С нея се управляват роботи, домашна автоматизация, CNC рутери, 3D принтери, някои ги ползват за домашни уеб или мейл сървъри и въобще за какво ли не. Просто възможностите са хиляди. Сега даже се сетих за един, който си беше направил машина за лакомства на кучето
Дори и да я спрат от производство това теб не те вълнува, защото можеш да си я ползваш цял живот, дори и за да не е мултимедиен център, можеш да си направиш примерно домашна видео система за наблюдение (вместо да харчиш ток с голям компютър) или каквото ти е кеф 
XBMC от своя страна е софтуер за мултимедийна система с доста възможности. За проба можеш да си я свалиш за уиндоус от тук - http://kodi.tv/download/ . Хубавото е, че е OpenSource и има множество безплатни допълнения, като youtube, soundcloud, flickr bbc news и още десетки други.
Не съм ползвал версията за уиндоус, но предполагам, че няма разлики с тази за Raspberry.
Филми, субтитри и т.н. има ако си ги качиш
Тези неща, които ги видя на снимката, човекът сам си ги е качил и не се зареждат някъде от нета.
Тук има малко повече инфо - http://kodi.tv/about/
Тук можеш да разгледаш допълненията,които са буквално хиляди - http://addons.kodi.tv/
И пак ти казвам, най-добре си го свали за уиндоус и виж дали ще ти хареса на теб самият.
Телевизия като ти се догледа, просто изключваш боровинката и превключваш на другият hdmi с телевизията.
Видях, че колегата има подобна на моята клавиатура и не е доволен, но пък аз съм си доволен, има си минуси, но компактният размер за мен бие всичко
Така, относно проектите. Аз съм попадал на неща, които са буквално plug & play. Гледаш инструкциите, свързваш жиците, датчици, качваш готовият код и всичко е перфе, но повечето пъти си трябва и малко да се "натамани" нещо.
Ето ти примерен проект за ambient light - https://christianmoser.me/how-to-build- ... -and-xbmc/
със сигурност има още много, просто напиши "raspberry pi ambient light project" или "diy" накрая
Вече ако почне да ти се занимава с времето може да си вържеш някоя камера, да гледаш какво става като те няма, да си вържеш външен сензор за температурата и влажността, въобще допълнения хиляди
За начинаещи смятам, че е най-лесно да се почне с боровинката, защото има най-много информация в нета, отколкото за olinuxino, blackbone или другите подобни. Все пак след време ако искаш нещо по-мощно, можеш да се обърнеш към Olimex. Миналата година бяха писали, че почват разработката и на 8 ядрена платка с 4 гб рам, но не съм се интересувал дали са я изкарали.
Ако избереш боровинакта, задължително взимаш 2ра серия, защото първа е със слаб процесор и за мен е доста бавно за работа с XBMC.

XBMC от своя страна е софтуер за мултимедийна система с доста възможности. За проба можеш да си я свалиш за уиндоус от тук - http://kodi.tv/download/ . Хубавото е, че е OpenSource и има множество безплатни допълнения, като youtube, soundcloud, flickr bbc news и още десетки други.
Не съм ползвал версията за уиндоус, но предполагам, че няма разлики с тази за Raspberry.
Филми, субтитри и т.н. има ако си ги качиш

Тук има малко повече инфо - http://kodi.tv/about/
Тук можеш да разгледаш допълненията,които са буквално хиляди - http://addons.kodi.tv/
И пак ти казвам, най-добре си го свали за уиндоус и виж дали ще ти хареса на теб самият.

Телевизия като ти се догледа, просто изключваш боровинката и превключваш на другият hdmi с телевизията.
Видях, че колегата има подобна на моята клавиатура и не е доволен, но пък аз съм си доволен, има си минуси, но компактният размер за мен бие всичко

Така, относно проектите. Аз съм попадал на неща, които са буквално plug & play. Гледаш инструкциите, свързваш жиците, датчици, качваш готовият код и всичко е перфе, но повечето пъти си трябва и малко да се "натамани" нещо.
Ето ти примерен проект за ambient light - https://christianmoser.me/how-to-build- ... -and-xbmc/
със сигурност има още много, просто напиши "raspberry pi ambient light project" или "diy" накрая

Вече ако почне да ти се занимава с времето може да си вържеш някоя камера, да гледаш какво става като те няма, да си вържеш външен сензор за температурата и влажността, въобще допълнения хиляди

За начинаещи смятам, че е най-лесно да се почне с боровинката, защото има най-много информация в нета, отколкото за olinuxino, blackbone или другите подобни. Все пак след време ако искаш нещо по-мощно, можеш да се обърнеш към Olimex. Миналата година бяха писали, че почват разработката и на 8 ядрена платка с 4 гб рам, но не съм се интересувал дали са я изкарали.
Ако избереш боровинакта, задължително взимаш 2ра серия, защото първа е със слаб процесор и за мен е доста бавно за работа с XBMC.
Tux0 Ca !

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2