Казус с едно Е36 ,КАТ и още нещо
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Казус с едно Е36 ,КАТ и още нещо
Здравейте колеги.
От 3 месеца ме мъчи една история и реших да пиша ,че ми се изчерпаха вариантите.
Купих кола,проверена ,не издирвана с изрядни номера на мотор и рама.При опита за регистрация в КАТ Бургас ми взеха талоните и договора за покупко-продажба и ме пратиха на експертиза,без никакви уточнения за причината това да се случи.Издадоха ми талон(червено-зелено листче) за временно движение на колата.След това ме пратиха в районното по местоживеене ,където ми обясниха ,че номера на рамата,който се изписва при теста на таблото не съответствал.По тяхна проверка таблото било от БМВ 5-та серия Е34 и трябвало да се провери дали е съвместимо с колата и дали не е крадено.Писах сведение ,че промени по колата не съм правил.От тогава до сега минаха повече от два месеца и всички ми казват да чакам.Тези дни изтекоха гражданската и прегледа.Колата вече е паметник пред блока,което за мен е съсипващо предвид факта ,че нямам друг вариант за превоз.Отделно пък чуждата регистрация в моя квартал означава ,че с всеки изминал ден колата ми бива разграбвана жестоко.
Има ли някой който е минавал през този или подобен ад и как ?
Професионалното становище на началника в КАТ беше да карам на собствен риск и че ако колегите му които евентуално ме спрат са човечни,щели да ме разберат.Пък казуса би трябвало да се разреши някой ден...
От 3 месеца ме мъчи една история и реших да пиша ,че ми се изчерпаха вариантите.
Купих кола,проверена ,не издирвана с изрядни номера на мотор и рама.При опита за регистрация в КАТ Бургас ми взеха талоните и договора за покупко-продажба и ме пратиха на експертиза,без никакви уточнения за причината това да се случи.Издадоха ми талон(червено-зелено листче) за временно движение на колата.След това ме пратиха в районното по местоживеене ,където ми обясниха ,че номера на рамата,който се изписва при теста на таблото не съответствал.По тяхна проверка таблото било от БМВ 5-та серия Е34 и трябвало да се провери дали е съвместимо с колата и дали не е крадено.Писах сведение ,че промени по колата не съм правил.От тогава до сега минаха повече от два месеца и всички ми казват да чакам.Тези дни изтекоха гражданската и прегледа.Колата вече е паметник пред блока,което за мен е съсипващо предвид факта ,че нямам друг вариант за превоз.Отделно пък чуждата регистрация в моя квартал означава ,че с всеки изминал ден колата ми бива разграбвана жестоко.
Има ли някой който е минавал през този или подобен ад и как ?
Професионалното становище на началника в КАТ беше да карам на собствен риск и че ако колегите му които евентуално ме спрат са човечни,щели да ме разберат.Пък казуса би трябвало да се разреши някой ден...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Казус с едно Е36 ,КАТ и още нещо
От така обясненото едва ли някой ще помогне.
Иначе от, как се поиздъниха в КАТ Бургас е тегаво с регистрациите.
Иначе от, как се поиздъниха в КАТ Бургас е тегаво с регистрациите.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Какви глупости са ти говорили бре, пич ?!
Какви табла от 34, в 36 ?!
Първо - двете табла нямат нищо общо !
Второ - какъв тест на таблото, като таблото е нещо което не принадлежи на колата ?!
Трето - ти колко си заспал та позволяваш някой да ти говори подобни глупости ?!
Ще ми вземе талоните някой, че теста на таблото показал друго ...
Те всичките 34/32/36/38/39 са крадени значи ?!
Второ - какъв тест на таблото, като таблото е нещо което не принадлежи на колата ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Lenco написа:Иначе от, как се поиздъниха в КАТ Бургас е тегаво с регистрациите.
Аз от край време го знам че бургаския КАТ сигурно е най-тегавия в цяла България. Продаваме ли кола за там по три пъти се прегледа всяка цифра и букса, търсиме номер на мотора да го пишем в договор/декалрации.. абе зор голям.

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
С какво са се издънили от КАТ ?
Първото ми е пределно ясно,второто не е непонятно само за теб , а третото...ще се направя ,че не съм го прочел.
Ако имах левче за всеки път когато някой ми каже ,че няма да си даде талоните в тази ситуация...щях да съм милионер.
Иначе- така обясненото е всичко което знам по случая...Пълно информационно затъмнение.
Таблото веднага предложих да им го затворя в кутия с панделка и да си го разследват колкото искат(независимо че показва последните 5 цифри от рамата и не могат да разберат от коя кола е по никакъв начин).Контрата е ,че каквото и табло да сложа пак трябвало да правят проверката...по същия начин.
ивчо написа:Какви глупости са ти говорили бре, пич ?!
Първото ми е пределно ясно,второто не е непонятно само за теб , а третото...ще се направя ,че не съм го прочел.
Ако имах левче за всеки път когато някой ми каже ,че няма да си даде талоните в тази ситуация...щях да съм милионер.
Иначе- така обясненото е всичко което знам по случая...Пълно информационно затъмнение.
Таблото веднага предложих да им го затворя в кутия с панделка и да си го разследват колкото искат(независимо че показва последните 5 цифри от рамата и не могат да разберат от коя кола е по никакъв начин).Контрата е ,че каквото и табло да сложа пак трябвало да правят проверката...по същия начин.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
FuRoRR написа:Контрата е ,че каквото и табло да сложа пак трябвало да правят проверката...по същия начин.

Вътрешното ти огледало от каква кола е ?!
Крушките за фаровете от БМВ по ВИН ли са ?!
Ти осъзнаваш ли какви "глупости" си написал като причина да ти приберат талоните и да те пращат за кофа компресия ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Осъзнавам ги,даже 15 минути ,докато ми се обясняваха всичките тези глупости, се смях от сърце.А след това като разбрах ,че са си напълно сериозни и всичките връзки в МВР на куп са ми малко за да накарам нещата да се случат в човешки срокове, изкупих целия аспирин в кварталната аптека.
Проблема не е там ,че съм заспал.Проблема е там ,че никой когото съм питал не е запознат с подобен случай.Затова и ...тука,пред повече очи,да земе да се намери някой брал мойте ядове и да даде два жокера...
Проблема не е там ,че съм заспал.Проблема е там ,че никой когото съм питал не е запознат с подобен случай.Затова и ...тука,пред повече очи,да земе да се намери някой брал мойте ядове и да даде два жокера...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Изкай да минеш технотест за таблото ще те призная
пич щом номерата на мотора и рамата ти са ок като казваш,съшите са каквито ги пише и на стария талон нали?/там май само пише на рамата/За друго нямат право да се заяждат,кви табла кви 5 лева.В смисъл могат ама колкото да те замотат докато им свърши смянатаНе виждам какъв ти е проблема отивай в кат и си търси правата а не 2 месеца да седиш и да чакаш...

пич щом номерата на мотора и рамата ти са ок като казваш,съшите са каквито ги пише и на стария талон нали?/там май само пише на рамата/За друго нямат право да се заяждат,кви табла кви 5 лева.В смисъл могат ама колкото да те замотат докато им свърши смянатаНе виждам какъв ти е проблема отивай в кат и си търси правата а не 2 месеца да седиш и да чакаш...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Някоя мома да няма намесена там, да си объркал в кодинга ?!

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Аз лично бих им занесъл табло от е34, даже ми се намира някъде, и такъв клип бих им спретнал, че чак и най-близките не биха ги познали.
Разбира се ако това е проблема, но има нещо друго, лошото, че наистина в последно време доста хора се дърпат за услуги в КАТ Бургас.
Разбира се ако това е проблема, но има нещо друго, лошото, че наистина в последно време доста хора се дърпат за услуги в КАТ Бургас.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
А за кое табло става на въпрос? Мисля че говорите за различни табла: според мен автора има в предвид таблото с номера на рамата а не таблото в уредите в салона 

- ivan_opi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо коли и една 730-ка дизел
- Мечтае да кара: Lamborghini Countach LP5000 SV
barty написа:А за кое табло става на въпрос? Мисля че говорите за различни табла: според мен автора има в предвид таблото с номера на рамата а не таблото в уредите в салона
Сатава въпрос за "instrument cluster" тоест Километража .
КОЛА БЕЗ ЦИЦИ, Е КАТО ЖЕНА БЕЗ ТУРБО !!!!!
Иван Димитров

My cars :
- BMW E46 330Ci
- NIssan 300ZX Twin Turbo
- BMW E36 318iS Turbo
- BMW E46 323i
- BMW E65 730d
- BMW E28 ///M535i
Иван Димитров
My cars :
- BMW E46 330Ci
- NIssan 300ZX Twin Turbo
- BMW E36 318iS Turbo
- BMW E46 323i
- BMW E65 730d
- BMW E28 ///M535i
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
barty написа:А за кое табло става на въпрос? Мисля че говорите за различни табла: според мен автора има в предвид таблото с номера на рамата а не таблото в уредите в салона
Май си говори точно за таблото с уредите и че при теста му рамата била друга, съответно таблото най вероятно е сменяно, но не виждам какво общо има това с регистрацията!!!!! Към колегата с темата, потърси помощ от Господари на Ефира, това в което са те въвлекли е пълен цирк!!!!!!!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Колега,бегай надалече от бургаския КАТ. Аз адресна регистрация смених заради тях,само и само да не ги виждам повече! 2 дни се редих заради един бус и накрая ме върнаха,щото им била несигурна планката за закачане на номера и ако съм искал да мина по бързичко,срещу тях имало човек който можел да ми свърши работа! И за 70 лв ми я направи "сигурна",щото няма минаване! Такава сган не съм виждал никъде!
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3