гепиха ми бронята - трябва ми номер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

гепиха ми бронята - трябва ми номер

Мнение от shefa » 21 Сеп 2006, 13:55

през нощта ми свалиха бронята (предна) заедно с номера .. днеска ми боядисват новата и до края на деня ще е готова .. ама нямам номер .. в кат мога да отида чак в понеделник .. кажете кой може да ми направи нещо като номер от картон или от фолио да карам през почивните дни докато ида в кат ???
палим, гасим и газим ...

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 21 Сеп 2006, 14:09

Ебах му майката, колега!!!! :shock:

Нямам идея за КАТ, но просто исках да изразя възмущението си. Тия хора просто нямат спирка, ебаси... цялата броня. Поне да ти бяха оставили номера тия копелета.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 21 Сеп 2006, 14:19

E на такъв трябва и двете ръще со лактите. Или по добре до раменете :twisted: Ама няма значение малък ли е, голям ли е. Като е малък, значи родителите му не са го научили на основни ценности. След 2-3 такива процедури другите ще се замислят дали ще посегнат. Нали две от трите цели на наказанието са:
- да въздейства предупредително върху него и да му отнеме възможноста да извърши сруги престъпления.
- Да въздейства въздейства възпитателно и предупредително върху останалите членове на обществото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 21 Сеп 2006, 14:28

и мене много ме е яд ама кво да правиш .. за сега е такова положението .. а колата от утре е на платен паркинг .. и са ще си плащам и каско и паркинг .. еби му мамата

тъпото е че и застрахователите не искаха да платят щото няма нищо счупено и олекнах доста .. ама както и да е ..

сега най-големия проблем ми е какво да правя с номера .. мисля нещо от картон да измисля ама с тоя дъжд навън ...
палим, гасим и газим ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 21 Сеп 2006, 14:56

shefa написа:и мене много ме е яд ама кво да правиш .. за сега е такова положението .. а колата от утре е на платен паркинг .. и са ще си плащам и каско и паркинг .. еби му мамата

тъпото е че и застрахователите не искаха да платят щото няма нищо счупено и олекнах доста .. ама както и да е ..

сега най-големия проблем ми е какво да правя с номера .. мисля нещо от картон да измисля ама с тоя дъжд навън ...

Ще го сложиш от вътрешната страна на прозореца...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 21 Сеп 2006, 15:05

Лошото е, че сега в КАТ ще трябва да ти пререгистрират колата - нови номера, нов талон и е за твоя сметка...Трябва ти задължително служебна бележка от районното за откраднатия номер. Не ти препоръчвам да караш без номера - особено преден. Аз карах без заден няколко дена и ме спряха 3 пъти. Добре, че съм убедителен ;)

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 21 Сеп 2006, 15:44

не слагай "преправян" номер
може да не го забележат,но ако го видят глобата е 300лв
трябва да подадеш жалба в районното по местопрестъпление от където ти издават служебна бележка
с нея в кат и там по мъките
нов талон и нови номера са задължителни
ако караш така го правиш на собствена отговорност :cop:
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 21 Сеп 2006, 17:12

Направи си същия номер на компютъра и го разпечатай на самозалепващо фолио

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Сеп 2006, 19:04

Кофти! Аз съм минавал по тоя път. Процедурата е следната:

1. Отиваш в районното и там ще те упътят какво да правиш.
2. После те викат да даваш обяснения и такъв разпит ти дръпват - все едно ти си го крал - мани-мани - циркове абсолютни.
3. Чакаш не си спомням колко дена беше, за да ти издадат бележка - щото през това време може и да се намери тъпия номер.
4. После в КАТ - нови номера и пререгистрация, за твоя сметка естествено.

А през това време колата е неизползваема. Не ти препоръчвам да я караш, че може да попаднеш и на много гадни куки.

Абе голям х*й!

П.С. Незнам сега как е, ама преди година и половина беше така.
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 24 Сеп 2006, 15:24

Да допълня, че номера и да се намери, щом си подал жалба, трябва да си ги смениш номерата с талона. Стария не се използва - това го пише в наредбата.
Мен лично не са ме разпитвали гадно - питаха ме само въртял ли се е някой около колата. Но ми гепиха и двата номера, а същата нощ и на още една кола близо до мен в квартала. Но ти ще си подадеш жалба за открадната броня заедно с номера.
За картон не си мисли, особено ако си подал вече жалба. Ако не си и някой може да ти изработи копие на номера от ламарина, ама трябва да е много близък до оригинала, щото си е нарушение и ако те хванат с такъв номер, няма да е приятно.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Сеп 2006, 16:13

Все повече се изненадвам от глупостта на властите! Дори да ти намерят номера, трябва да си изкараш нов Ужас :shock:
Аз, ако го хвана тоя, който ти е навлякъл тая беля на главата какво бих му причинила :twisted:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Сеп 2006, 18:52

Неправи какъвто и да е друг номер, защото ще те съдят за фалшификация на държавен документ, един приятел вече изгоря

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 24 Сеп 2006, 18:57

Ми тия номера как лесно се свалят може ли такова нещо :shock:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 24 Сеп 2006, 19:05

Мале тия джамбази в днешно време са страшни бе. Всичко може да очакваш от тях. :evil: :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 24 Сеп 2006, 19:51

Много лесно се свалят номерата, особено отпред са или на две болтчета, лесно развиващи се, или само в рамка са сложени, което според мен е нарушение от страна на КАТ, тъй като в наредбата пише, че трябва да са закрепени здраво със специален болт. Съветвам следното да направи всеки - с два болта с обли главички дупчат се номерата на две места с бормашина и се завинтват с гайки през бронята или през задната престилка/багажника, зависи от колата. Малко грозно става ама по-добре да ги затрудниш гадовете. Най хубавото е че сега двата болта на предния номер ми минават през бронята и са завинтени за каросерията (предната маска) така че държат и бронята.

Следваща

Назад към Извън Темата