ДАЙТЕ СЪВЕТ
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- apostol_13
- Потребител
-
ДАЙТЕ СЪВЕТ
Здравейте маниаци.Мисля да си купувам БМВ и бих желал ценни съвети.Разполагам с около 2 500 лева не повече.За тези пари ще взема от 1992-1998 година на производство.Заплатата ми е чисто 700 лева на месец и мога да заделям за возилото 150 лева месечно за поддръжката му.
1 Струва ли си да купувам старо(от 1992-1999 година) бмв и мога ли да го поддържам със 150 лева месечно?
2 От България или от чужбина да го купя?
3 И какво да търся като модел за тези пари вашите впечатления или какво да не взимам ?
Благодаря ви много очаквам компетентни мнения
П.С.
Брауеееее маняции надъхвате ме все по-яко.До тук добре ако купя возилото ясно е ,че трябва да се вложи и още нещо.Що се касае за предница и задница всяка подмяна си е инвестиция напред във времето.Не съм някой мърляч дето ще пере със над 100 км в дупките.Страх ме е най-вече от двигателя да не попадна на някой издъхнал мъртвец тъй да се каже.Разгледах няколко въпросни модели с е36 около 1995-1996 толкова ръждичка не бяха виждали очите ми.Аз съм от Канзас(Казанлък) избора ми е ограничен всичко е пълна кочина.Мисля да отскоча до столицата.Там софианеца би трябвало по-добре да е поддържал возилото си или греша?
1 Струва ли си да купувам старо(от 1992-1999 година) бмв и мога ли да го поддържам със 150 лева месечно?
3 И какво да търся като модел за тези пари вашите впечатления или какво да не взимам ?
П.С.
Брауеееее маняции надъхвате ме все по-яко.До тук добре ако купя возилото ясно е ,че трябва да се вложи и още нещо.Що се касае за предница и задница всяка подмяна си е инвестиция напред във времето.Не съм някой мърляч дето ще пере със над 100 км в дупките.Страх ме е най-вече от двигателя да не попадна на някой издъхнал мъртвец тъй да се каже.Разгледах няколко въпросни модели с е36 около 1995-1996 толкова ръждичка не бяха виждали очите ми.Аз съм от Канзас(Казанлък) избора ми е ограничен всичко е пълна кочина.Мисля да отскоча до столицата.Там софианеца би трябвало по-добре да е поддържал возилото си или греша?
Последна промяна apostol_13 на 11 Май 2015, 9:51, променена общо 3 пъти
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: ДАЙТЕ СЪВЕТ
За 2500лв трябва да предвидиш покупката на самата кола, както и (ако е нов внос) да се плати Еко-такса, която е 250лв, гражданска (ако ти е на вноски) ~45лв/тримесечие, технически - 45лв, първоначално обслужване и т.н.
Общо взето няма какво да си вземеш и да се вместиш в 2500лв...
А и със 150лв на месец само бензина няма да можеш да си плащаш..
Общо взето няма какво да си вземеш и да се вместиш в 2500лв...
А и със 150лв на месец само бензина няма да можеш да си плащаш..
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Недей.
Тук в този форум човек с под 1500 лева заплата няма,колите се обслужват само с маркови части,а за гуми и консумативи не се жалят средства и пари.
150 лева пък направо не са пари.
Само стой и чети следващите коментари.
Тук в този форум човек с под 1500 лева заплата няма,колите се обслужват само с маркови части,а за гуми и консумативи не се жалят средства и пари.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
apostol_13 написа:Здравейте маниаци.Мисля да си купувам БМВ и бих желал ценни съвети.Разполагам с около 2 500 лева не повече.За тези пари ще взема от 1992-1998 година на производство.Заплатата ми е чисто 700 лева на месец и мога да заделям за возилото 150 лева месечно за поддръжката му.
1 Струва ли си да купувам старо(от преди 2000 година) бмв и мога ли да го поддържам със 150 лева месечно?
Колега, колата всеки ден ли ще се ползва или откъслечно и от време на време? Освен това, както е посочил и колегата преди мен освен самата покупка има и редица други разходи. Отделената сума само за закупуването ли е? Какво разбираш под "поддържам месечно"- в тези 150 лева ти влиза и горивото ли, или това са ти пари, които би отделил при евентуални повреди? Много са въпросителните, но в общи линии добро возило за 2500 лева ще намериш трудно още по- малко пък такова, което е произведено 2000г. или след това. Ако ти е необходим автомобил за всекидневно управление, бих ти препоръчал да се огледаш за друга марка, тъй като и експоатационните разходи ще са доста по- ниски. Не забравяй, че доста от БМВ-тата са в данъчна категория над 74 киловата и ще имаш разходи за данъци и по това перо.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Вземаш си бензиново е36 (без м40 мотора) или е34 от бг и това е. Да се внася подобна кола няма смисъл.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
apostol_13 написа:Здравейте маниаци.Мисля да си купувам БМВ и бих желал ценни съвети.Разполагам с около 2 500 лева не повече.За тези пари ще взема от 1992-1998 година на производство.Заплатата ми е чисто 700 лева на месец и мога да заделям за возилото 150 лева месечно за поддръжката му.
1 Струва ли си да купувам старо(от преди 2000 година) бмв и мога ли да го поддържам със 150 лева месечно?
Колега, ще ти дам ценен съвет, в който ако се вслушаш няма да сбъркаш. Вместо да се чудиш дали ще ти стигат тия 700 лв. и да си поредния едвам връзващ двата края, хвани ги инвестирай тия 2500 лв. в нещо полезно за теб. Някакъв курс, уроци или нещо друго. Директно ти препоръчвам програмиране. Купуваш си няколко книги за начинаещи(или видео уроци) и сядаш в свободното си време да четеш и да се образоваш. После(от теб зависи колко е това после - 3, 6, 9, 12 месеца) започваш някъде стажант, 3-6 месеца за къса заплата, но пък черпиш знания от извора и след това започваш работа като junior. Ще се мине малко време, успеха няма да е веднага, но един ден вместо да имаш 2500 лева за кола, ще имаш 2500 лв. на месец под формата на заплата(а може и повече, тавана на можещите е висок). И тогава мечтите стават по-реални и изпълними

Това горното важи ако си умен и имаш желание, иначе забрави.
По темата - според мен 150 лева няма да ти стигат за нищо. Още повече, че разходите могат да ти дойдат изведнъж. Гражданска, гуми и масло ако ти се паднат на един път и си чао.
jorsenbmw написа:Недей.
Колега вместо да остроумничиш изкарай една сметка как на теб ти стигат 150 лева на месец за поддръжка на колата си, определено ще ми е интересно да я видя

А на е36 318и седан кое му е скъпото за поддръжка, че 150лв на месец (ако е само за ремонти) няма да му стигнат... 

..Bayerische Motoren Werke..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
ако моята заплата беше 1500 щях не да карам 2,8 ами 3.5 стига глупости хората като мен в провинцията работиме за по 600 800 лева и успяваме с леки лишения да поддържаме една кола от 2000 година 150 лева на месец .... тя няма да се чупи всеки ден я

проста сметка моя.. като при мен преди 2 години като взимах е46-цата
Бюджет 12 000
Кола за 9 000 е46 2,8
джанти за 600 гуми за 800 обслужване и малко бензин
Гражданската 240 лева
данък 350 лева (не навършела 15 години тогава.)
Автокаско 750 лева на месец
СМЕТКАТА:
750+360 +240 =1365 лв на година... (без смяна консумативи и масла за по 150 лева

2 ,3 месеца ти работиш само за колата без бензина....

ТОК,ВОДА , ЖЕНА.... ДЕЦА....
С 2 думи 2500 лева си купи нещо друго или спести още малко за една хубава е36
- apostol_13
- Потребител
-
ДА поясня малко ,да 150 лева на месец са само за ремонти ,консумативите не ги смятам те са отделно.Не пия и не пуша!!!!!!!!!!На работата ме хранят безплатно имам и баня която ползвам което също ми смекчава разходите много. !!!!!!Наистина ли е толкова скъпа поддръжката на един таралясник на 20 години било то и бмв?В моят град хора със заплати далеч по-малки от моята карат старички баварита та аз ли не мога да си позволя.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
right in the feelings!

------------
bum_bum написа:Тая тема и тя като мензиса
идва и си отива всеки месец

------------
ontopic:
Колега, хващаш най-хубавото на пазара до 2,000лв с ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН!
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9kn5b2
Т'ва пък не пише дали е с инжекцион, но търси такива с ГИ!
ако внимаваш и не си купуваш части от магазина ще си ОК , хората карат BMW-та и с по-малко пари и то успешно
все пак стартера е 40-50лв
динамото е 30-40лв
дебитомера 50-на
свещи по 10лв броя
маслото е 50-тка
филтърчета от евтините
гуми 15-ски (ама нови) и така

действай смело!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
С времето съм установил, че теми от този тип, в този форум, не са здравословни за автора.
Взимай смело. Е36 е проста и здрава кола. Няма да съжаляваш.
Взимай смело. Е36 е проста и здрава кола. Няма да съжаляваш.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2