За или против новите глоби за паркиране?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Май 2015, 10:06

Какво мислите за проектозакона за увеличение на глобите за неправилно паркиране колеги?

200 лв много ли са, при условие че няма къде да паркираш напрактика в по-големите квартали на големите градове, или пък ни е много дивашки манталитета с паркирането и трябва да се поокастрим малко?

П.С. ако сте против, вече се заформя и група против това:
Facebook Page

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: За или против новите глоби за паркиране?

Мнение от Haddess » 11 Май 2015, 10:19

Естествено, че против ако имаше паркоместа и има неправилно паркирали съм за! Но в този случай да въртиш вечер в квартала по 10 мин. защото няма къде, а на сутрина розов лист за 200 лв. на прозореца... :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 11 Май 2015, 12:13

С тия групи ще ме спукат от смях ....... малко ми звучи като " мирен протест" :mhihi: Ефект = 0
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 11 Май 2015, 12:27

Защо винаги когато някой се опита да въведе ред има недоволни?
Аз съм ЗА тези глоби!Даже искам и по-големи да са!!!
Места има,но Ганя не му ли е под балкона таралясника не е спокоен.
Прост народ,слаба държава...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: AMG 560SEC WB 1990
Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Мнение от VIKING_WARRIOR » 11 Май 2015, 12:56

ЗА глобите определено. Така ще има ред и дисциплина. Иначе не става. В Сингапур за изплюта дъвка на тротоара се плаща глоба 500 САЩ долара а може и в затвор да Те вкарат ако е рецидив. Така че давайте с глобите напред. Смело. ;)

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Май 2015, 13:00

Определено ЗА :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 11 Май 2015, 13:05

(bubsa) написа:Защо винаги когато някой се опита да въведе ред има недоволни?
Аз съм ЗА тези глоби!Даже искам и по-големи да са!!!
Места има,но Ганя не му ли е под балкона таралясника не е спокоен.
Прост народ,слаба държава...

:yes:

Бристъл, където живея сега, е град с големината на Пловдив като площ. Само дето вместо 350 000 тука живеят над 500 000 души! Улиците са по-тесни от пловдивските в по-голямата им част. Не казвам, че няма големи булеварди или околовръстни артерии. Просто има райони, особено в североизточната част, където едва се разминават два рейса. Е за 8 месеца как не видях една кола неправилно паркирана!!! Ама ме светнаха местните защо е така...

Да не мислите, че немецът или англичанинът са по-възпитани от българина?! Просто тях ги цакат ЯКО и за най-дребното провинение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 11 Май 2015, 13:09

ЗА съм, дори трябва да са по-високи и като глобят някоя баТка да няма начин да се скатава и после да се хвали по форумите, че не си е платил глобата и никой не го търси .
Българина е такова животно, че спазва правилата и установения ред, само като му бръкнат дълбоко в джоба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Май 2015, 13:20

май няма да се ходи с колата на работа... :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 11 Май 2015, 13:28

Мен ми е все тая за размера на глобата,щом не могат да си ги съберат и да има ефект .Проблема винаги е бил ефективността на наказанията в БГ,а не големината им.
Докато за една културна сума пари в БГ ми дават телефонен номер ,който да набера ако реша при проблем с пътна полиция,и определено стикерче да си залепя на видно място да не ме закачат паяците специално в София и Слънчака.... и това е според разбиранията напълно в реда на нещата..... как да ме притеснят и 2000 лева глоба за паркиране,питам аз????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 11 Май 2015, 13:32

Няма никаква база за сравнение между българската действителност и това, което описвате в други държави. Глобата сама по себе си не е самоцелна и освен, че трябва да има, както споменавате, възпитателен ефект, то трябва и ясно да се вижда по какво направление се придвижват средствата, събрани от тази санкция- то би следвало да бъде инфраструктурно. Е, Вие виждате ли ясно къде отиват? Защото аз не виждам. Това, което ми прави впечатление обаче са огромните дупки в София и то по главни пътни артерии; пропадане на асфалта на места, където е положен преди по- малко от година; разбити павирани улици, с пропадания и разстояние между отделните павета достатъчно да разбие всеки един автомобил. Ако погледнем встрани от пътните ленти, ще видим разбити и изцяло липсващи на места тротоари, кални ями, които по градоустройствен план са "зелени площи". Май не е необходимо да продължавам. Честно казано парите, които и в момента се заплащат като данъци и глоби ми се струват много за това, което се получава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: AMG 560SEC WB 1990
Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Мнение от VIKING_WARRIOR » 11 Май 2015, 13:35

Николай Диянов написа:Няма никаква база за сравнение между българската действителност и това, което описвате в други държави. Глобата сама по себе си не е самоцелна и освен, че трябва да има, както споменавате, възпитателен ефект, то трябва и ясно да се вижда по какво направление се придвижват средствата, събрани от тази санкция- то би следвало да бъде инфраструктурно. Е, Вие виждате ли ясно къде отиват? Защото аз не виждам. Това, което ми прави впечатление обаче са огромните дупки в София и то по главни пътни артерии; пропадане на асфалта на места, където е положен преди по- малко от година; разбити павирани улици, с пропадания и разстояние между отделните павета достатъчно да разбие всеки един автомобил. Ако погледнем встрани от пътните ленти, ще видим разбити и изцяло липсващи на места тротоари, кални ями, които по градоустройствен план са "зелени площи". Май не е необходимо да продължавам. Честно казано парите, които и в момента се заплащат като данъци и глоби ми се струват много за това, което се получава.

Абсолютно си прав Колега. Подкрепям Те. Ще стане интересна тема. ;)

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Май 2015, 13:46

Иначе, как ще има пари за нови а8-ци за дупетатите?! За тоалетна хартия по 40к / месец за парламента и имения по (2,0) 80,000 лв (4 декара двор и 500 кв.м. къща)

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Май 2015, 14:40

Добре де колеги, тези които сте за, кажете ми къде да паркирам аз, както трябва по правилата.
Имам 2 места на които често живея:

Едното е в младост - блока в който живея има 6 входа, всеки с по около 70 апартамента. А парко местата пред всеки вход са под 20. Да беше само този блок така добре, но не са...

- Другото място е в Изток. Там парко места няма пред блок с 2 входа с по 12 апартамента всеки.

Искам да спра като хората, но къде? Или трябва да ползвам паркинга на метрото за по 18 кинта на ден или да спра и да ида с градския да си взема колата? :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Май 2015, 14:49

///peter написа:Добре де колеги, тези които сте за, кажете ми къде да паркирам аз, както трябва по правилата.

Твой проблем, откъде накъде трябва да ти се ГАРАНТИРА място за паркиране? Като няма къде, пешачката, с колелото или както искаш.

Deal with it! 8)

Следваща

Назад към Извън Темата