Съмнения за Megaparts, мнения и приказки
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Съмнения за Megaparts, мнения и приказки
Здравейте колеги, посещавате ли сайта на Megaparts какво разглеждате там, прави ли ви впечатления постояно нарастващата им номенклатура
, защото на мен лично нещата много ми намирисват на тези безценици, странна подредба и грешно систематизирана информация.Особено както в последно време има няколко изчезнали е36/e46 в София, и не само предполагам
? Не обвинявам фирмата в нищо, при пазаруването от тях мога да кажа, че не се много компетентни и учтиви 

Последна промяна Haddess на 27 Май 2015, 10:36, променена общо 1 път

Re: Съмнения за Megaparts, мнения и приказки
Здравейте колеги
Нека споделя и моят опит от мега партс. Като цяло съм доволен, само дето ми бяха объркали това което съм си порачал и нямах време да чакам да ми го заменят и трябваше да ходя сам да си го сменям, дават 14 дена гаранция часта може да бъде заменена което за втора употреба си е ок. Да чукна на дърво нямам проблем със закупената част.
Нека споделя и моят опит от мега партс. Като цяло съм доволен, само дето ми бяха объркали това което съм си порачал и нямах време да чакам да ми го заменят и трябваше да ходя сам да си го сменям, дават 14 дена гаранция часта може да бъде заменена което за втора употреба си е ок. Да чукна на дърво нямам проблем със закупената част.
Няма начин да няма начин
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Има ли някакви доказателства, или само мисловни упражнения
Принципно не знам как е в правилата, но модерацията би трябвало да удържа полета на фантазията...

Принципно не знам как е в правилата, но модерацията би трябвало да удържа полета на фантазията...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Няколко така да се каже досега съм имал с тях:
1. Една изтаванена 36тица седан 318и С газов инжекцион я изкупиха за около 300-320 лева, което си е чиста измама при положение че от салона 100 лв, от мотора ПОНЕ 100лв, стъкла всичктие бяха ОК, вътре електроника 4 ел стъкла и тн..... гуми - зимни, джанти железарки, акумулатор всичко искаха да си има колата
И после се чудя, защо има колеги, които влачат некоя кола с месеци на части, а не бе ще им я подаряват
2. Приятел счупи дифа, влизаме в мегапартс- много дифове за 36тици, но от какви коли са? какви числа? Не се знае, само знаят диф за е36 и до там. Куца им малко описанието на частите, ако така може да се категоризира.
3. Писал съм им email-и и съобщения в продавалника и отговорите им винаги са изключително неучтиви
Това за изчезналите коли, не знам малко като конспирация ми звучи, но в България всичко е възможно. Аз все си мисля, че голяма част от наточените баварки, които изчезват заминават за турция, защото по групите във facebook има много силно търсене от турци, нищо лично просто ми прави впечатление, че търсят се някакви по специфични части като например GT крило за е36, къпхолдъри за е36, хардтопи и все неща, които не са масови.
1. Една изтаванена 36тица седан 318и С газов инжекцион я изкупиха за около 300-320 лева, което си е чиста измама при положение че от салона 100 лв, от мотора ПОНЕ 100лв, стъкла всичктие бяха ОК, вътре електроника 4 ел стъкла и тн..... гуми - зимни, джанти железарки, акумулатор всичко искаха да си има колата

2. Приятел счупи дифа, влизаме в мегапартс- много дифове за 36тици, но от какви коли са? какви числа? Не се знае, само знаят диф за е36 и до там. Куца им малко описанието на частите, ако така може да се категоризира.
3. Писал съм им email-и и съобщения в продавалника и отговорите им винаги са изключително неучтиви

Това за изчезналите коли, не знам малко като конспирация ми звучи, но в България всичко е възможно. Аз все си мисля, че голяма част от наточените баварки, които изчезват заминават за турция, защото по групите във facebook има много силно търсене от турци, нищо лично просто ми прави впечатление, че търсят се някакви по специфични части като например GT крило за е36, къпхолдъри за е36, хардтопи и все неща, които не са масови.

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
3 неща съм взимал всичко е брак , не бох повторил .
За милиони-няма закони.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Вземал съм 4-5 пъти и не бих повторил, познати и клиенти са вземали и също имаха проблеми.
Пример - вместо вентилирани дискове пратили плътни. В сайта пише безплатно връщане, а пратката с връщане за твоя сметка
Втори пример - на сайта снимани черни хубави пружини, пращат олюпени гнилочи. Тръгнеш ли да се разправяш се почват караници и директни заплахи. Само едни фарове нацелих перфектни, другото бяха откровени боклуци.
Горенаписаните неща важат също за голяма част от "колегите", решили да изкарат някой лев от скрап, без да имат грам представа от автомобили. Некадърно свалени и унищожени при това части, не отговарят на описаното и после "е ти за 10-20-50лв кво искаш"
Пример - вместо вентилирани дискове пратили плътни. В сайта пише безплатно връщане, а пратката с връщане за твоя сметка

Горенаписаните неща важат също за голяма част от "колегите", решили да изкарат някой лев от скрап, без да имат грам представа от автомобили. Некадърно свалени и унищожени при това части, не отговарят на описаното и после "е ти за 10-20-50лв кво искаш"

- Spark 50
- Потребител
-
- Кара: N57D30O1
- Детайли за колата: F10 530d Xdrive
Поръчах един халоген за 10.80.Доставката беше за тяхна сметка
Всичко беше коректно.Даже и крушката беше здрава

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ако моеше некой да се изпикае по нета вместо вас, сигурно и немаше да ставате от компа... Око да види, ръка да пипне и нема да имате проблеми... Ама тая тема е за затриване мен ако питате, щото в основата и са нечисти помисли, злепоставяне и клевета...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Описанието е мега зле
Виждам веднъж в мегапартс "Лостче за управление на радио е34".
Седя така
До сега такова животно не съм виждал.
В бмв фенс не излиза нищо по въпроса, звъня им по телефона - "Ами да, за управление на радиото е"
Детайлни снимки на мейл може ли ?
Не. Ще ви го изпратим да го видите.
К. Идва лостче за мигачи
Отделно съм зимал 1-2 неща за служебките от тях.
Всичко е тоталшаден.

Седя така

В бмв фенс не излиза нищо по въпроса, звъня им по телефона - "Ами да, за управление на радиото е"
К. Идва лостче за мигачи

Всичко е тоталшаден.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
ogata написа:Описанието е мега зле![]()
Седя такаДо сега такова животно не съм виждал.
К. Идва лостче за мигачи![]()
![]()
![]()
Всичко е тоталшаден.
Имам един "протоплазмен превключвател-изпарител" оригинал за е28, да го пращам ли?!

Са честно!
Къде има диф от е34 за 50 лева?!
Некъв в неква яката морга вика: Дифа, хм(дърпайки от цигарата) 200 лева...
Носачи с барабани от компакт - Колко пара? - 80 лева. Двата? Не. С полуоските ли? Не....
Кво си говорим.
Вие картер за м50 от е34 за 40 лева виждали ли сте?! Във форума се научиха, че тряя за м50 в е30 и са по 120 лева...
Отиваш и гледаш, че е скрап, скрап е, ма то не може и така и така...
Whatever...
Последна промяна KPETEH на 27 Май 2015, 15:27, променена общо 1 път
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Аз единствено се оплаквам, че поръчах един дифф дето на снимката имаше щампа S а дойде друг .. без такава щампа
ама трябваше да пробвам

ама трябваше да пробвам

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
KPETEH написа:ogata написа:Описанието е мега зле![]()
Седя такаДо сега такова животно не съм виждал.
К. Идва лостче за мигачи![]()
![]()
![]()
Всичко е тоталшаден.
Имам един "протоплазмен превключвател-изпарител" оригинал за е28, да го пращам ли?!
Са честно!
Къде има диф от е34 за 50 лева?!
Некъв в неква яката морга вика: Дифа, хм(дърпайки от цигарата) 200 лева...
Носачи с барабани от компакт - Колко пара? - 80 лева. Двата? Не. С полуоските ли? Не....
Кво си говорим.
Вие картер за м50 от е34 за 40 лева виждали ли сте?! Във форума се научиха, че тряя за м50 в е30 и са по 120 лева...
Отиваш и гледаш, че е скрап, скрап е, ма то не може и така и така...
Whatever...
Да, в случай, че си от София си е направо задължително да отидеш на място.
Не е лошо и повече от 1 снимка да има на артикулите.
Ама, то за 13 лв не си заслужава даже и снимки да има сигурно ?

Който го кефи метода на търговия, дето го прилагат мегапартс, може да го пробва и във форума.
Почти съм сигурен, че ще е с бан и заклеймен като некоректен търговец. И така трябва да бъде

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
за мен изкъртват. Може би са неучтиви и някой ден ще им изиграе лоша шега. Иначе за тавенаната е36 за 320лв. - не е измама ако и двете страни са се съгласили на тази цена 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Те пък щото по моргите са много учтиви... Какво искате бе момчета, да отидете в представителството за нова част да очаквате някакво по-адекватно отношение.
А това за изчезналите коли.. вие друга работа нямате ли си, честно? Хората едно хубаво нещо да направят и вие кусур ще му намерите. Дали им е хубав магазина е друг въпрос, на мен лично ми харесва, че подбиват цените на скапаните моргаджии дето не познават парите.
А това за изчезналите коли.. вие друга работа нямате ли си, честно? Хората едно хубаво нещо да направят и вие кусур ще му намерите. Дали им е хубав магазина е друг въпрос, на мен лично ми харесва, че подбиват цените на скапаните моргаджии дето не познават парите.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:Те пък щото по моргите са много учтиви... Какво искате бе момчета, да отидете в представителството за нова част да очаквате някакво по-адекватно отношение.
Съгласен съм, но само за някои части, а други искат няколко пъти отгоре над представилтеството от което ще си купиш ново

Тапа за диагностичка букса на оптика на е65 я писали "сензор" с цена 143лв. Цена в дару 30лв.
Блутут антена пак я писали сензор и пак 143лв. Цена в дару 42.60.
Явно имат служители които не знаят какво вадят от колите.
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4