Интериорен дизайнер?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Интериорен дизайнер?
Търся дизайнер, който да ми направи освежаване и частичен ремонт на апартамента. Всички искат голи стени и голям бюджет, такива си намерих. Ще съм благодарен, ако препоръчате някой смислен човек, с когото да избистрим разни идеи и да ги реализира. Благодаря предварително.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Интериорен дизайнер?
Те и дизайнерите ни същите като инженерите и докторите (дано не обидя някой ама ми е пак наболяла тема и за горните 2 професии).. спести едни пари и си го направи сам.
Или ако имаш приятелка със съвременен вкус към модата би могла да ти даде някой друг съвет
Лично аз много си падам по world classic retro style
виж и списанията наш дом

Лично аз много си падам по world classic retro style

виж и списанията наш дом
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Дам, интернет е пълен с идеи и сайтове. Но като цяло ако искаш да го свършиш сам и то качествено, ще трябва да му отделиш време.
Дизайнера ще ти е от полза ако има контакти с фирми и хора които да изпълнят конкретното твое "поръчково" изпълнение ако има такива детайли например. Иначе по принцип доста от архитектите като проектират предлагат и интериорен дизайн.
Ако имаш време и ти се занимава сподели какви са ти идеите, че съм точно на подобна вълна, че си строя къща - вътрешен и външен дизайн.
Дизайнера ще ти е от полза ако има контакти с фирми и хора които да изпълнят конкретното твое "поръчково" изпълнение ако има такива детайли например. Иначе по принцип доста от архитектите като проектират предлагат и интериорен дизайн.
Ако имаш време и ти се занимава сподели какви са ти идеите, че съм точно на подобна вълна, че си строя къща - вътрешен и външен дизайн.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Това е чудесен вариант за нови и малки архитектурни бюра, колега насочи се към тях, това е моя съвет.
За тях е супер защото ползват снимки от проекта за портфолио от типа преди-след.
Или другия вариант е архитекти на свободна практика, и да няма конкренти фирми които да изработят детайлите не се притеснявай намира се всичко с търпение и търсене!
Имаш ЛС сещам се за някои...
За тях е супер защото ползват снимки от проекта за портфолио от типа преди-след.
Или другия вариант е архитекти на свободна практика, и да няма конкренти фирми които да изработят детайлите не се притеснявай намира се всичко с търпение и търсене!
Имаш ЛС сещам се за някои...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_RIDER написа:Дам, интернет е пълен с идеи и сайтове.
Абе не е толкова лесно. Не може просто така да взимаш от тук и от там идеи и да сглобиш нещо. Аз примерно гледам тук и там и ми идват някакви идеи, но като резултат нищо. Просто си нямам вкус

intention написа:Това е чудесен вариант за нови и малки архитектурни бюра, колега насочи се към тях, това е моя съвет.
Архитектите са си мафия, както адвокати, нотариуси и т.н. Имат си някви общи цени и под тях не се пада. Малки, големи все тая. Имах наскоро случай- давам работа на архитект, току що завършил. Това не може, онова не става, толова пари искам.. ее баси.. хората правят въртящи се къщи и какво ли не. Ние тук сме още на принципа банята на втория етаж задължително ще е над банята на първия. Няма как да имаш едиколко си метра голям прозорец. Няма как да имаш едиколко си квадрата помещение без колона..
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа:BMW_RIDER написа:Дам, интернет е пълен с идеи и сайтове.
Абе не е толкова лесно. Не може просто така да взимаш от тук и от там идеи и да сглобиш нещо. Аз примерно гледам тук и там и ми идват някакви идеи, но като резултат нищо. Просто си нямам вкусНо при положение, че нашенските дизайнери са 90% като мен наистина не си струва човек да си хвърля парите на вятъра.
intention написа:Това е чудесен вариант за нови и малки архитектурни бюра, колега насочи се към тях, това е моя съвет.
Архитектите са си мафия, както адвокати, нотариуси и т.н. Имат си някви общи цени и под тях не се пада. Малки, големи все тая. Имах наскоро случай- давам работа на архитект, току що завършил. Това не може, онова не става, толова пари искам.. ее баси.. хората правят въртящи се къщи и какво ли не. Ние тук сме още на принципа банята на втория етаж задължително ще е над банята на първия. Няма как да имаш едиколко си метра голям прозорец. Няма как да имаш едиколко си квадрата помещение без колона..
Дам така е с архитектите тук. Или са посредствени или тия дето са скъпите директно отсвирват желанията и идеите ти и налагат своите "ПРО" виждания. Аз бая филм видях с архитекти особено като им кажа искам дървени дишащи стени и хол 14 на 7 м отгоре с тераса без колони. Но в крайна сметка извадих огромен късмет с архитект и давам координатите на сериозни хора.
Но обратно по темата-прав си не е лесно, детайлите са повече отколкото си мисли човек, а в момента в който опре до изпълнение- филма става пълен. Все пак автора на темата е хубаво да определи какво иска като материали и цветове и оттам да тръгне.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Това ми беше мисълта и на мен - нека първо сам определи от списания, интернет, приятели/ки какво точно иска и чак тогава, ако има такива хора, които да го насочат към правилния човек - да действа. Просто първо трябва да знае какво иска 

enjoy life and drink cold beer

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Имаше един колега от форума с 2 Е46-ци, едната червена със много готин салон правен от Вилнер.По спомен се занимава точно с това, поразпитай из е46 средите 

bum_bum написа:BMW_RIDER написа:Дам, интернет е пълен с идеи и сайтове.
Абе не е толкова лесно. Не може просто така да взимаш от тук и от там идеи и да сглобиш нещо. Аз примерно гледам тук и там и ми идват някакви идеи, но като резултат нищо. Просто си нямам вкусНо при положение, че нашенските дизайнери са 90% като мен наистина не си струва човек да си хвърля парите на вятъра.
Това с баните не е измислено случайно, не че се прави на интересен архитектът, просто има някой неща, които са намерили оптималното си място и няма нужда да търсиш отговора защо е така с експерименти по тази тема. Не че не може да го направят, просто филмът ще е голям и при евентуална авария ще има много по-сериозни щети. Колкто до колоните, всичко е възможно, стига да имаш желание да си го платиш

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
ЗУТ-МУТ друг път. ЗУТ ти определя само на какви отстояния от границите на имота, и каква е максималната форма на сградата. Всичко по-малко от допустимото може да изглежда както ти се иска... Човек трябва да знае какво иска и да участва активно в създаването на проекта - разбирайте да му седите на главата на архитекта, защото в противен случай той ще го направи както на него му е най-лесно. След това инжинера ще го направи както на него му е най лесно, после и тия с инстралациите и накрая получаваш във всяка стая куфари от гипскартон за да криеш какви ли не инсталации. Работя в таа сфера и реално нещата са мнооого зле, ама много! Познавам много архитекти, но не бих препоръчал нито един. Всички все са затрупани с работа и все нямат време, а истината е че ги мързи...
Няма как да не сте виждали оня Зелен хотел на околовръсното!
Петоъгълен-шестохуй...
Няма как да не сте виждали оня Зелен хотел на околовръсното!

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ganchev__ написа:Имаше един колега от форума с 2 Е46-ци, едната червена със много готин салон правен от Вилнер.По спомен се занимава точно с това, поразпитай из е46 средите
Стефан Данаилов се казва.

KPETEH написа:ЗУТ-МУТ друг път. ЗУТ ти определя само на какви отстояния от границите на имота, и каква е максималната форма на сградата. Всичко по-малко от допустимото може да изглежда както ти се иска... Човек трябва да знае какво иска и да участва активно в създаването на проекта - разбирайте да му седите на главата на архитекта, защото в противен случай той ще го направи както на него му е най-лесно. След това инжинера ще го направи както на него му е най лесно, после и тия с инстралациите и накрая получаваш във всяка стая куфари от гипскартон за да криеш какви ли не инсталации. Работя в таа сфера и реално нещата са мнооого зле, ама много! Познавам много архитекти, но не бих препоръчал нито един. Всички все са затрупани с работа и все нямат време, а истината е че ги мързи...
Няма как да не сте виждали оня Зелен хотел на околовръсното!Петоъгълен-шестохуй...
Естествено, че трябва да работят заедно клиент и архитект. Естествено, че арх. трябва да се стреми да изпълни максимално желанията на клиента. Но трябва и да се опита да вразуми клиента от разни безумия, които са в разрез с всякакви добри практики, достигнати след години опити и кофти примери. И аз съм в строителния бранш и имам някаква обща култура на тема архитектура.
Не знам за какъв хотел говориш, но съм сигурен, че не е само архитектът, които носи вина за това. Реално има стотици хиляди примери на "активни" клиенти, които създадоха т.н. "мутробарок" миналото десетилетие. Така че пътят за намиране на добър архитектурен проектант за мен е много прост. Намираш няколко, запознаваш се с портфолиото на всеки, искаш оферта от всеки и избираш. Естествено аз имам богата база от познати архитекти и за мен е лесно, но все пак много арх. бюра си имат страници, снимки на изпълнени обекти и т.н.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ех, ако можех само да знам какво и искал инвеститора...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2