Какъв телефон да си купя ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Какъв телефон да си купя ?

Мнение от ogata » 15 Юни 2015, 19:05

От една година имам едно s3 мини дето напрато ме изкарва извън нерви. Всеки ден с него е приключение, молитви, стискане на палци и т.н
В началото след 1-2 разговора си грееше и така цял ден. Седи топличък и му припада батерията.
Дадох го на ремонт, казаха "нищу нимуй" :mhihi: изчистили му кеша и бил ок вече.
После почна да му забива камерата. Правя снимка и няма мърдане. Седи си на екрана докато не му счупя бутона за изключване от натискане и не се рестартира. После почна докато говоря сам да затваря или пък както чувам ясен говор и изведнъж звучи като ромолене на вода в горски поток и нищо не се разбира, докато не затворя и не набера отново. Сега напоследък почна да ме троли с анимацията на екрана при звънене на телефона.
Звъни някой, дърпам слайдера на зелената стрелка, той си се връща самичък обратно, обаче не мога да дигна, но мога да откажа :mhihi:
Съответно набирам обратно и говоря. Батерията му припада за около 5 часа с 20тина разговора и постоянно включено 3g защото ползвам много служебният мейл. :kuku:

Сега си търся нещо надеждно до към 500 лв.
Не разбирам много от новите телефони и ми трябва съвет.
Нещата които търся са :

- Батерията да издържа минимум 14-15 часа с разговори и включено 3g + ровене в нета.
- Да не е много голям. Да не ми пази сянка като говоря.
- Да е чисто нов.

Опционални :
- камерата да нещо малко по-добро от 1.3 мп. :mrgreen:
- да е сравнително бърз (на настоящият му отнема между 4-10 секунди докато зареди нещо от менюто)

Нямам предпочитания за марка. Въпроса е да работи адекватно.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Какъв телефон да си купя ?

Мнение от skipper » 15 Юни 2015, 19:22

Microsoft Lumia 640. Телефона има няколко варианта в зависимост какво искаш - 640, 640 dual sim- двусимов, 640 LTE, 640 XL,640 XL Dual Sim, 640 XL LTE. XL версията е със 5.7 инчов диспей, а обикновената с 5 инчов. Получаваш софтуерна поддръжка минимум 4 години + есента ще получи ъпдейта към Windows 10 mobile. Няма да ревеш, че забива, батерията държи ден и малко със включени wifi,gps, 3g. ;)
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 15 Юни 2015, 19:36

При тези параметри и изисквания Nokia Lumia 1020. Телефона си струва всеки лев при цена в момента около 550 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpowaa' » 15 Юни 2015, 19:47

Сега погледнах цената на моя и веднага ще ти го препоръчам - Sony Xperia Z1 Compact. Напомпан е технически и батерията си държи стабилно. Цените почват от 500, чистак нов.;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Юни 2015, 19:52

А, тези лумии с андроид ли са ? :roll:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 15 Юни 2015, 19:54

Не с Windows

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Юни 2015, 19:57

Питам, не заради друго, а заради няколко приложения с които свикнах на андроид.

- Shazam
- Tapatalk
- Viber (мога да го преживея, ако го няма)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 15 Юни 2015, 20:11

Имаш ги приложенията и за Windows.
Така както си си дал изискванията бих предложил Lumia 830, или 735, ако не ти се дава лимита на бюджета.
Ако държиш на андроидска слушалка - Motorola Moto G (Последния вариант)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 15 Юни 2015, 20:12

ogata написа:Питам, не заради друго, а заради няколко приложения с които свикнах на андроид.

- Shazam
- Tapatalk
- Viber (мога да го преживея, ако го няма)

Известните приложения ги има. Даже тук може да провериш кои приложения ги има http://www.windowsphone.com/en-us/store/overview По-скоро някои от игрите ги няма, но аз така или иначе не играя. За 500 лева вярно, че можеш да вземеш и Lumia 1020 - е там вече си с 41 мегапиксела камера и снимките са уникални. В диапазона 100-500 лева има и други интересни предложелия. За около 200 се намира бюджетния телефон 535, около 280 започва 640, за около 370 се намира 1320 - фаблет 6 инчов с 3400 милиампера батерия, която си държи близо 2 дена изнасилвания, а за около 400 се намират 830, 920, 925, но те са с 2200 милиампера или 1 ден някъде ще издържат.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Юни 2015, 20:13

Предложението за Z1 Compact е добро, стига размера на дисплея да ти е ОК... като телефон е много сериозен...

Galaxy S3 Neо също е доста приятен... с 1.5 GB RAM е, което е доста по-добре от масовките с 1 GB RAM... ако намериш може да вземеш и LG G2, ма вероятно ще е трудно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 15 Юни 2015, 20:31

За тия пари си взех Lenovo S90.

Адски много прилича на айфон 6 качестовто на изработка за китайски телефон е впечатляващо. Метален корпус :mhihi: , много добър хардуер, софтуерно е с най-новия андроид 5,0,2 лолипоп.
Като недостатък за някой хора е това, че няма слот за СД карта, но пък е с 32гб вградена памет. Батерията държи един ден мноооого ръчкане единствения недостатък за мен е, че задната камера за 16мп снима доста зле качество мога да я сравня със стария ми телефон galaxy s3, който май беше с 8мп камера, но пък предната на леновото е страхотна! :yes:

И може би нещо, което все още се пренебрегва, но до края на годината ще се лансира доста - 4G, телефона поддържа 3G, но поддържа и 4G мрежи. В България още няма такава мрежа, но есента се очаква да се пусне!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 15 Юни 2015, 22:26

Аз съм със Sony Z1 но не компакт а обикновен.
В началото изглежда голям но до на жената Note-a напрво си е екстра.
наложи ми се да го купя понеже останах без телефон няколко дена преди пътуване в чужбина( септември 2014) от тогава нямам никакви оплаквания. Не е и помирисвал забиване и сервиз. Ползвам го с 16GB карта от сутрин 8:00 до към 1-2 през нощта. Основно разговори, 3G/wifi Mail GPS и музика. Батерията издържа! От време на време се случва да грее леко на гърба, но само когато продължително време се ползва GPS-а. Преди няколко часа се върнах от 5 дневно пътуване Швеция Германия Словения Австрия Хърватска Сърбия България в момента в който бях в колата телефона го закачах на зарядното и пусках Navi-то. Нито веднъж не заби нито веднъж не прегря, нищо.

Още един плюс на телефона е че можеш да го мокриш и е прахоустойчив. Не съм се гмуркал с него и не мисля че е нужно това да се случва, но ми е достатъчно, че не се притеснявам ако го напръскам с вода и ползвам с мокри ръце.

С ръка на сърцето казвам че съм доволен и ако трябва да го сменям може би ще го направя с актуалната Xperia Z 5-6-7 или там колкото е излязла когато това се случи.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 15 Юни 2015, 22:27

Alcatel OneTouch Idol 3 :ok: Добра цена, много добър за този клас телефон :driving: 4 ядра достатъчно рам прилична батерия. Това е за твоя вариант до 500 лв. Иначе за повече пари с 2 ръце за Sony :smoke:
Последна промяна Haddess на 15 Юни 2015, 22:29, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Юни 2015, 22:29

Във всяка подобна тема... всеки си хвали неговото :mhihi: За тези пари нещо с Windows. Андроида ще забива яко, а Айфоните са драстично над бюджета.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 15 Юни 2015, 22:46

Колега не мисля че в задължително човек да хвали собственото, но пък каква по реална оценка от тази базирана на собствения опит.

Мисля че точно 500 или 550 го платих Сонито на виваком...
Компакта мисля че вървеше същите пари...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Следваща

Назад към Извън Темата