Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Здравейте,
тази година ще почиваме в Аспровалта / с туроператор, транспорт с автобус/ понеже за първи път ще сме там и изобщо в Гърция ще се радвам някой ако е бил там или е чул мнения да сподели какво да очакваме.
Също така разбрах,че има Лидл, но на около 7-8км / което е малък проблем понеже както написах вече ще сме с автобус,а не с личнен транспорт./ Има ли в Аспровалта магазин подобен на Лидл ? Така да се кажа с народни цени Също така какви са цените по заведенията /нормални ресторантчета,кафета и т.н./ Плажът как е ? Много ли е каменист или е поносимо ? За чадърите и шезлонгите си е ясно - 3-5 евро за фрапенце или кафе с вода и за цял ден са твои. /поне се надявам да е така/. Ако има и свободни зони още по-добре, ще си боднем нашият чадър.
И не на последно място някой ако е отсядал тук Hotel Karatsis - и си сподели впечатлението ще е екстра.
тази година ще почиваме в Аспровалта / с туроператор, транспорт с автобус/ понеже за първи път ще сме там и изобщо в Гърция ще се радвам някой ако е бил там или е чул мнения да сподели какво да очакваме.
Също така разбрах,че има Лидл, но на около 7-8км / което е малък проблем понеже както написах вече ще сме с автобус,а не с личнен транспорт./ Има ли в Аспровалта магазин подобен на Лидл ? Така да се кажа с народни цени Също така какви са цените по заведенията /нормални ресторантчета,кафета и т.н./ Плажът как е ? Много ли е каменист или е поносимо ? За чадърите и шезлонгите си е ясно - 3-5 евро за фрапенце или кафе с вода и за цял ден са твои. /поне се надявам да е така/. Ако има и свободни зони още по-добре, ще си боднем нашият чадър.
И не на последно място някой ако е отсядал тук Hotel Karatsis - и си сподели впечатлението ще е екстра.
Последна промяна DaGa на 30 Юни 2015, 11:36, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Аз имах там хапартамент ама беше преди кризата. Добре се отървах
Лидъла не е близо ама не виждам и за какво да ходиш там. Само боклуци продават. А е и малък, няма много общо с тия големите тук. Други такива големи магазини нямаше тогава, вероятно и сега. Ама не ти и трябват. Има магазини за месо, където цените са нормални. Повечето малки хотели имат и барбекю и си капитан. По средата на главната улица някъде ама не пешеходната, а тая за колите има един Гирос Аспровалта. Ако седи още задължително яж там. Тоя ми беше съсед и ми носеше вечер, басимо гироЗа
Казваха, че е най-хубавия в града.
Плажа не е много каменист или поне там, където аз бях. Ходил съм по плажа до Врасна ама не помня в другата посока как е. Аз бях в края близо до къмпинга. Свободни места да си сложиш чадъра има. Поне пред мен беше всичко безплатно, в по-населената част не знам, но трябва да има.

Лидъла не е близо ама не виждам и за какво да ходиш там. Само боклуци продават. А е и малък, няма много общо с тия големите тук. Други такива големи магазини нямаше тогава, вероятно и сега. Ама не ти и трябват. Има магазини за месо, където цените са нормални. Повечето малки хотели имат и барбекю и си капитан. По средата на главната улица някъде ама не пешеходната, а тая за колите има един Гирос Аспровалта. Ако седи още задължително яж там. Тоя ми беше съсед и ми носеше вечер, басимо гироЗа

Плажа не е много каменист или поне там, където аз бях. Ходил съм по плажа до Врасна ама не помня в другата посока как е. Аз бях в края близо до къмпинга. Свободни места да си сложиш чадъра има. Поне пред мен беше всичко безплатно, в по-населената част не знам, но трябва да има.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Плажа е най-хубав там където е най-оживена пешеходната улица покрай него. В посока Неа Врасна също плажа е хубав, ако тръгнеш в обратна посока (към това преди Аспровалта забравих му името) също не е лош плажа но навътре в морето има предимно камънак. Аз на плаж ходех точно до водните колела под наем, държи ги българин. Сутрин отиваш сядаш си под чадърчето на шезлонга и т.н., след малко идва сервитьорката (силно вероятно да е българка) и си поръчваш каквото искаш (кафето е на нормална цена, бирата ти я носят в кофа с лед) това ти осигурява седенето под чадъра за деня.
Лилдъла за пеша ходене не е близо (много скапан магазин е там), има и разни други подобни, както доста малки магазинчета с прилични цени. (аз ходя в къща с барбекю и вечер си взимаме мръвки и както си му е реда, когато не ходим на заведение)
Лилдъла за пеша ходене не е близо (много скапан магазин е там), има и разни други подобни, както доста малки магазинчета с прилични цени. (аз ходя в къща с барбекю и вечер си взимаме мръвки и както си му е реда, когато не ходим на заведение)

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Абе за палжа особено ако сте с деца си вземете от тея цвичките за плаж,да не ходите кат нестинарки до водата
въобще не се притеснявай че е далеч лидъл, има малки смесени магазини които са си на съвсем нормални цени, даже се е случвало някои работи да са по евтини отколкото в лидъл
www.bmwпрофесори-bg.net
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
И както се изясни през последните дни - пари само кеш!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Да както колегите преди мен казаха, пари само кеш
в петък сутринта тръгвам за Аспровалта и мисля за всеки случай някъде около границата да си напълня пак колата, че имам и доста разходки из северна Гърция, също съвет за тези които ще ходят с коли
А относно Аспровалта, не бих казал, че е скъп, напълно поносим си е като цени и по-хубавото е, че през свободното време вечер има къде да се разхождате и разглеждате
в петък сутринта тръгвам за Аспровалта и мисля за всеки случай някъде около границата да си напълня пак колата, че имам и доста разходки из северна Гърция, също съвет за тези които ще ходят с коли
А относно Аспровалта, не бих казал, че е скъп, напълно поносим си е като цени и по-хубавото е, че през свободното време вечер има къде да се разхождате и разглеждате
Пари задължително кеш ще се вземат. То само за четири дни отиваме. Колегa POYO ние до неделя ще сме там, та може да се засечем в Аспровалта на по биричка 

Бензина е 1,65 евро 95
Дизел 1,25.
Газ. 0,68
В момента.
Има опашки на банкоматите, така че пари кеш.
Дизел 1,25.
Газ. 0,68
В момента.
Има опашки на банкоматите, така че пари кеш.
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
DaGa напълно възможно колега, като гледам ще съм на около километър от вашия хотел, аз съм Saint George
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
В тази част на Гърция курортите нямат нищо общо с курортите надолу в това число и като цена. Там навремето са си били вилни зони на Серес и градчетата около него.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колега, няма да сбъркаш! Приятелката ми има къща, точно преди Аспровалта (няк'во вилно селище такова), там плажа е супер. Лидл както казаха и колегите не е толкова далеч, ако подхванеш дума с някой си стигаш. Общо взето, това, което ти казаха колегите е така. Плажа не е много каменист, повечето камъни са точно на влизане в морето (около метър), след това пясъка под краката ти е като брашно, та, ако можеш да издържиш 1-2 крачки и да се пльоснеш във водата, няма да са ти нужни джапанки. Излизането е кофти, ама търпиш и излизаш
Не се притеснявай от "водни таралежи" - такива неща там няма 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..