Избор на камина за апартамент
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор на камина за апартамент
Колеги, има ли хора които се занимават с инсталация на камини?
В блока ни спряга парното и ми хрумна идея да сложа една камина....интересува ме такава която да е вградена....ето такъв тип

гледам в баухаус и практикер както и в други сайтове има камини за по 300-400лв които хич не са лоши,а има и други които са по 1000-2000лв....та има ли хора които разбират от тези неща за да помогнат с избора
В блока ни спряга парното и ми хрумна идея да сложа една камина....интересува ме такава която да е вградена....ето такъв тип

гледам в баухаус и практикер както и в други сайтове има камини за по 300-400лв които хич не са лоши,а има и други които са по 1000-2000лв....та има ли хора които разбират от тези неща за да помогнат с избора
Re: Избор на камина за апартамент
За да ти помогне някой не е зле да кажеш какво ще отопляваш с тази камина ?
-1 стая
-цял апартамент (колко стаи има апартамента и тн.)
Например:
- С такава http://vimax.bg/product/1747/kamina-pri ... -kv-m.html камина можеш спокойно да грееш 3-ен апартамент , избират се по мощност.
- С този http://dklux.com/za-da-e-toplo-v-kushti ... 1400-3437w можеш спокойно да грееш стая 15 квадрата на 2.6 м. височина (при тези тип системи има презапасяване малко понеже "топлото" не е постоянно)
Общо взето ако не се изхвърляш за 2-3 к. може да се направи всичко.
-1 стая
Например:
- С такава http://vimax.bg/product/1747/kamina-pri ... -kv-m.html камина можеш спокойно да грееш 3-ен апартамент , избират се по мощност.
- С този http://dklux.com/za-da-e-toplo-v-kushti ... 1400-3437w можеш спокойно да грееш стая 15 квадрата на 2.6 м. височина (при тези тип системи има презапасяване малко понеже "топлото" не е постоянно)
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
За да ти помогне някой не е зле да кажеш и от къде си
Аз лично не се занимавам с камини но имам човек, който с това си вади хляба.

Аз лично не се занимавам с камини но имам човек, който с това си вади хляба.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Прити са гадни, от българските Герканд не са лоши от евтините.
Имай предвид, че вградена камина си отива към 2-3к с облицовката, горивната камера е бегло начало на разходите.
Има доста други неща и все са скъпи.
Ако е с водна риза и ще топлиш всичко става и по-сложно ...
Кажи верно в детайли кво ще правиш, че да ти се помогне.
Аз мога като хоби каминаджия да помогна, не като профи
Имай предвид, че вградена камина си отива към 2-3к с облицовката, горивната камера е бегло начало на разходите.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Прити са гадни, от българските Герканд не са лоши от евтините.
Tова че са гадни какво трябва да значи ? Гаден е дизайна или какво

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ами на мен поне като изпълнение ми се сториха доста допотопни като съм гледал ...
Сори ако съм ти обидил камината
, но като детайли са зле ... като здравина може би са ОК 
Сори ако съм ти обидил камината

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз ги извиках господата от фирма Герканд,попитах ги какво могат да ми предложат за отопление на не голяма къща от 2 етажа,които етажи са свързани с вътрешно стълбище което се вие вътре в стаите.Предложиха ми камина с въздушна камера,поисках им гаранция че това ,,чудо,, няма да пуши,ще ме топли и ще изглежда добре.Дойдоха майсторите им надупчиха много хитро стаите,/използваха комините които вече няма да ми трябват// положиха въздуховоди положиха камерата свързаха ел.инсталацията.Самата камина бе изградена/ по взети от дома ми размери/ в тяхната база,дойдоха сглобиха у нас компонентите.Платих им 3800лв дадоха ми писмена гаранция,и изчезнаха докато ме нямаше там.Прибрах се гледам всичко готово камината изглежда супер,нооо не са и правили тест седи си чистичка, лъскава.Викам си е как така тези са изчезнали не са я запалили,обадих им се и ги попитах ,,-абе хора що не сте я палили ако пуши,, те викат не се плаши няма да имаш ядове къщата ти е така изолирана с добра дограма ,таваните са с изолации вътрешни че нямаше нужда от тестове.И излезнаха прави гори супер добре, духа яко топло и е голям кеф.
Горещо препоръчвам фирмата професионалисти са и държат на думата си.И самата камина е с много добра визия
Горещо препоръчвам фирмата професионалисти са и държат на думата си.И самата камина е с много добра визия
Последна промяна mfandakov на 17 Окт 2015, 14:03, променена общо 1 път
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз само горивна камера взех и си правих останалото сам.
Също съм с добро впечатление от Герканд както написах вече
Евтин вариант са, но са с добро качество за цената си ...
Също съм с добро впечатление от Герканд както написах вече

Евтин вариант са, но са с добро качество за цената си ...

...
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Много ме бе ,,шубе,, да не пуши и да не бера ядове,за това не се заех аз да я монтирам.Явно ти колега си по в ,,нещата,, мен просто ме съмняваше крайният резултат при мен.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
Използвам темата на колегата, за да не отварям нова. На мен ми предстои купуване на камина с водна риза за отопление на 100 кв. м. Има опънати тръби до стаите. Бях се насочил към Прити, но от казаното тук се разубеждавам.
Посъветвайте ме, каква камина да избера?
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Alexius написа:Използвам темата на колегата, за да не отварям нова. На мен ми предстои купуване на камина с водна риза за отопление на 100 кв. м. Има опънати тръби до стаите. Бях се насочил към Прити, но от казаното тук се разубеждавам.
Използваме прити с водна риза в 2 къщи и 1 апартамент от 5-6 години и нямаме никакви проблеми за сега. И в 3-те имаме по 5 радиатора. Къщите са по 150 квадрата, апартамента е 100 или 120 не помня вече. За мен са си добре камините и сме доволни всички.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да не подведа някого с мнението си - на мен Прити не ми харесват като дизайн и изработка.
Не съм имал и ползвал - може и да са си ОК от гледна точка на употреба.
Герканд ползвам 3г горивна камера с призматично стъкло (без водна риза), нямам оплаквания.
Не съм имал и ползвал - може и да са си ОК от гледна точка на употреба.
Герканд ползвам 3г горивна камера с призматично стъкло (без водна риза), нямам оплаквания.

...
v_p_m написа:За да ти помогне някой не е зле да кажеш какво ще отопляваш с тази камина ?
-1 стая
Например:
моя грешка

значи за цял апартамент става дума, тристаен около 70кв.м. като камината мога да я сложа в хола точно накрая където нямам врата към коридор и кухня я арка...демек спокойно може да отоплява хол кухня и коридор....но дали ще стигне до стаите те това ме притеснява.,.....днеска бях в магазина на прити в горубляне и те ми казаха че при такава ситуация според тях ще топли апартамента, но в хола ще бъде супер топло....иначе съм от софия

Мислех го и варианта с водна риза ама хич не ми се кърти по стени или подове за да прекарам тръби дали....
Ще ги пробвам и герканд пък да видим какво ще каже.
Колкото до цените те бяха следните:
около 600лв въпросната камина, 750лв за изграждането и от камината надолу което включва гранитена плоскост и някакви пробити крака като че са от итонг (цената за тази услуга ми се стори абсурдна, гранитния плот струва реално 110лв. който ми предложиха) и 500лв изграждане и "опаковане" от камината нагоре....нали изолации гипскартони и т.н. което пак ми се стори много но примерно това което ми показаха като вариант ми хареса
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Нищо няма да стоплиш с тая камина, както си я замислил - или трябва да къртиш за тръби, или за въздуховоди. Деца ако има пък абсурд...Трябва да бухаш нон стоп и ще гори като хала, и в хола до нея няма да се седи, а в стаите ще е клинч. Слагай едни климатици по стаите , пък на другия ремонт го мисли пак 

Ubi dubium, ibi libertas
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2