Въпрос за запояване на някакви електронни елементи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Въпрос за запояване на някакви електронни елементи

Мнение от © » 07 Апр 2016, 7:48

Тази батерия http://erelement.com/batteries/li-po-1600 може ли да се зарежда с това зарядно http://www.ebay.com/itm/400665522246
Излишно е да казвам, че нищо не разбирам и ще го сглобявам чисто механично, за това е добре някой да помогне :lol:

Благодаря!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Въпрос за запояване на някакви електронни елементи

Мнение от Lenco » 07 Апр 2016, 11:16

:yes:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2016, 12:59

Защото пише в обясненията в ибей нещо за 1000мач пък аз искам повече и тази като е 1600 дали въобще ще става
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Апр 2016, 14:57

Едно време си бях играл с едно джобно зелено лазерче :mhihi: Имаше 2 вида батерии... на 3.6 и на 3.7 волта. Едните се зареждат на 4.1 и другите на 4.2. Тва ако уцелиш, другото мисля, че няма значение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2016, 15:17

Моля те не повдвигай нови критерии. Тъкмо съм посъбрал частите, сега пък волтажи :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 07 Апр 2016, 16:56

Зарежда с до 1000мА, на акумулатора ти дават от 800-1600, при 800 се зарежда по-бавно, но батерията има по-дълъг живот.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 07 Апр 2016, 23:06

Да може.
Li-Po батериите са зареждат по метода Постоянен ток - Постоянно напрежение. Това означава, че когато батерията започне да се зарежда тока а постоянен (равен на зададения) и когато напрежението на батерията стане равно на около 4,2 V се превключва режима и тогава напрежението се държи постоянно (4,2V) докато зарядния ток намалява. При достигане на някакъв минимален ток на заряд(под 100мА) процеса се преустановява.

Важното е :
1.С какъв ток зареждаш батерията - да не е по голям от максималния, който може да издържи. Няма да збъркаш ако зареждаш LI-Po батерия с ток равен на капацитета и - 1600mA/h зареждаш с до 1600 mA.
2. Да не я зареждаш над 4.28V. Някои менте зарядни го правят.
40653

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2016, 8:00

Благодаря! А самото свързване на това зарядно има ли някакви особености? Има си + и - за батерията и отделно за консуматора до тях, а тези до входа за микро юсб за какво са ? Гледам, че разни сглобявали подобно нещо са ги свързали с нещо, но не ми е ясно с какво точно
На много батерии пише със защита от презареждане, на някои зарядни също го пише, това изисква ли нещо специално за да работи?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 08 Апр 2016, 8:56

Другите изводи са за друг вид 5в захранване, не през юсб, щото повечето микро юсб портове на разните устройства не пускат ток над 0.5 А
Ubi dubium, ibi libertas

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2016, 11:04

Ясно, значи няма да са ми необходими. Нека се зарежда на 0,5 щом е било и по-добре така. А дали има някой колега който би се навил срещу заплащане да запои две три платки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Апр 2016, 11:48

© написа:Ясно, значи няма да са ми необходими. Нека се зарежда на 0,5 щом е било и по-добре така. А дали има някой колега който би се навил срещу заплащане да запои две три платки?

Ако си в София свиркай, не ми е проблем 8)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2016, 20:12

Не съм в София, но може да изпратя нещата. Трябва да пристигнат още две неща от ибей и тогава ще съм събрал частите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Апр 2016, 21:35

Съвсем стандартно зарядно за LiPo акумулатори . Чипа е специализиран за контролиран цикъл на заряд , не е необходимо нищо допълнително да се настройва . Само като ги свързвате имайте предвид че ако се прави пакет с повече от 1 акумулатор отделните елементи не трябва да имат галванична връзка по маса . Тази платка си е за отделен елемент и за всеки трябва да има отделна такава със собствен 5 волта източник и да не са с обща маса .
USB портовете на компютрите не са много подходящи за зареждане на такива неща , ако не искате проблеми по-добре ползвайте зарядно със USB порт .
https://www.google.bg/search?q=%D0%B7%D ... EQ_AUIBygB
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Апр 2016, 14:02

Ако искам да сложа по-голяма батерия на стандартен телефон възможно ли е да приспособя произволна литиево полимерна батерия? Например телефона е с 1000мач, но аз сложа 2000мач от вън, като новата батерия е с две кабелчета + и -, а вътре в телефона са три +,- и в средата за какво е това?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 23 Апр 2016, 15:14

© написа:..., а вътре в телефона са три +,- и в средата за какво е това?

Третият "полюс" е за връзка с термистор, с цел да се осигури по-интелигентно зареждане на батерията и да се избегне евентуално презареждане/прегряване. :mrgreen:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата