Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!

Мнение от Borymeckata » 25 Май 2016, 14:15

Колеги, проблемът е, че при мен телефоните не издържат дълго... Отношението ми е (меко казано) небрежно и не съм свикнал да внимавам и да ги пазя. Срам ме е да ви покажа сегашният ми телефон на какво е заприличал...

Та искам да си купя нов телефон, но не съм се интересувал много от такава техника и нямам представа какво да търся. Имам само две изисквания - да бъде "класически" дизайн (с копчета) и да има степен на защита IP-67 или 68. Желателно е да има фенерче и по-яка батерия, никакви други претенции към телефона нямам. Рових из мрежата и намерих едни SONIM, дето ми харесаха, но пък не ми се дават 6 стотака за нов такъв:

Изображение

Освен това прочетох, че имало и някакви "китайски ментета" на тези телефони, а аз не знам как да ги разпознавам. Моля да препоръчате нещо подобно на цена 200 - 300 лева. Особено полезни ще ми бъдат мнения от личен опит, а не чуто и прочетено в мрежата. Не ми трябват "екстри", а само да не го мисля непрекъснато телефона. Често ми се случва да го забравя в задния джоб на дънките и да седна на него, изпускам го постоянно или пък го омазвам с грес или някаква друга гадост и после го мия със сапун или препарат за чинии. Между другото настоящата ми нокия държа геройски няколко години на такава експлоатация, но след последното измиване на чешмата слушалката отказа и сега работи само на високоговорител.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!

Мнение от dan-dam » 25 Май 2016, 14:23

Бях пускал една тема, ама телефонът не отговаря на първото изискване. Все пак имаше няколко мнения и за други модели. Може да е полезна :yes:
viewtopic.php?f=4&t=382071&p=3996919&hilit=zug#p3996919

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Май 2016, 14:27

Моите познати, които имат проблем с опазването на телефоните ползват CAT. Ето един произволен линк за инфо:
http://offroadshop.bg/product/751/cat-b30.html

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Май 2016, 14:31

Да, темата е интересна и има полезни мнения, ще я прегледам внимателно. Не съм я отразил при търсенето, защото в заглавието пише за смартфони...

Този Катерпилар съм го гледал и ми харесва като дизайн, изглежда надежден и семпъл, само към двeте SIM-карти имам някои резерви. Иначе става, да.

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Май 2016, 15:03

такъв САТ не издържа дълго при човек, който също има проблеми с телефоните
начи, на трески го направи след като не издържа
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 25 Май 2016, 15:05

А защо не си купиш от първата заложна къща една яка Нокия за 30-40лв и си готов?
Аз съм с такава Нокия и направо съм се родил. Зареждам го веднъж на 2 седмици, мия го с каша :D и нямам абсолютно никакви ядове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 25 Май 2016, 16:20

Имам CAT B25 като втори телефон т.е. когато съм за риба и т.н. Значи Сонима е добър телефон, но и парите са му добри. CAT B25 е с идентични показатели на цена от около 100-120 лева. Моят съм го пробвал в басейн на около 120 см дълбочина и си е ОК, не пропуска. Като минус бих посочил, че като се намокри микрофона по-слабо се чува. Като се изтръска и изсъхне си ОК пак. Батерията също е много добра, с две СИМ карти издържа около 10 дни ползване. И главното предимство е, че евтин и дори да се прецака няма да те е яд.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Май 2016, 16:46

Аз след като минах през няколко модела Nokia които не издържаха (бях им фен и си мислех че проблема е в мен) минах на CAT и за марката мога да говоря само хубави неща. Не мога да ти дам обаче лично мнение за по-старите модели с копчета какъвто търсиш защото аз съм с модела CAT B15Q което е с тъч. Аз го подлагам почти ежедневно на изпитания с масло, грес, вода, прах и чести удари. С що-годе нов андорид е и за мен е достатъчно бърз и адекватен, с две сим карти и ползвам и двете което ми е голям плюс, има добър фенер.
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Май 2016, 18:21

Е, може и САТ да бъде... Едни познати ми похвалиха някакво ЕВОЛВЕО, някой може ли да каже нещо за тях? Също днес гледах клипове как тестват някакъв Самсунг Х-ковер (с копчета беше и нещо като халка в горната част) - този ми се видя подходящ, някой има ли впечатления от него?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 25 Май 2016, 18:29

Телефоните са 2 :
Nokia 5210
Nokia 5140

Незнам дали все още може да се намерят такива телефони :mhihi: Доста са старички :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 25 Май 2016, 18:45

Nokia 5210

Леле, тоя е атомен - оставях го в ледена вода БЕЗ панела и му пусках термометара да видя колко показва, хвърлял съм го със всичка сила, кучета се опитваха да го изядът, единствената щета евър беше че 9-ката спря да работи... :bowdown: :bowdown:
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Май 2016, 19:08

Истинските яки телефони са SONIM. Екстремният телефон трябва да е с малък екран, защото се чупи по-трудно. Има клипове със SONIM където минава камион върху него, слагат ги в бетонобъркачки, влачат ги закачени с кола и т.н. Един приятел моторист имаше подобен- изглежда семпло, но се усеща здравината му. Като варианти за мен са или да се вземе нещо евтино и като се счупи да се хвърли или се взема нещо наистина здраво и надеждно. Вариант е и хубав водоустойчив и удароустойчив калъф за телефон- малко по-масивно е но издържа на сериозни изпитания, изпробвано е.
За CAT B15Q- бях тръгнал да си купувам, но след като се разпадна докато го вземах от стелажа се отказах и изобщо не ми хареса заключването му, но пък е красив телефон. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 25 Май 2016, 19:12

Хвърлях го от 3 етаж за проба ... оцеля :mhihi:
Ако някой продава такъв, да свирка :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 25 Май 2016, 19:56

Виж ериксън R310s
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 25 Май 2016, 20:49

Ето разни интересни варианти, вярно китайчета но като се има предвид начина по който ще се експлоатира подобен телефон си заслужава да се погледнат. Най-малкото като цена не са нищо ангажиращо а и като единствен недостатък (поне от прегледаните ревюта) е завишения капацитет на батерията т.е. обявен е по-висок капацитет от реалния.
Има и разни (не малко) видеоревюта в youtube, които могат да се намерят чрез името и модела на телефона. Като примерни екземпляри vkworld Stone V3, MANN ZUG S и др.

ПП пазарувал съм доста неща от този сайт и до сега всичко получено е като това което е поръчано и пристига в рамките на обявения срок.

Следваща

Назад към Извън Темата