Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!
Колеги, проблемът е, че при мен телефоните не издържат дълго... Отношението ми е (меко казано) небрежно и не съм свикнал да внимавам и да ги пазя. Срам ме е да ви покажа сегашният ми телефон на какво е заприличал...
Та искам да си купя нов телефон, но не съм се интересувал много от такава техника и нямам представа какво да търся. Имам само две изисквания - да бъде "класически" дизайн (с копчета) и да има степен на защита IP-67 или 68. Желателно е да има фенерче и по-яка батерия, никакви други претенции към телефона нямам. Рових из мрежата и намерих едни SONIM, дето ми харесаха, но пък не ми се дават 6 стотака за нов такъв:

Освен това прочетох, че имало и някакви "китайски ментета" на тези телефони, а аз не знам как да ги разпознавам. Моля да препоръчате нещо подобно на цена 200 - 300 лева. Особено полезни ще ми бъдат мнения от личен опит, а не чуто и прочетено в мрежата. Не ми трябват "екстри", а само да не го мисля непрекъснато телефона. Често ми се случва да го забравя в задния джоб на дънките и да седна на него, изпускам го постоянно или пък го омазвам с грес или някаква друга гадост и после го мия със сапун или препарат за чинии. Между другото настоящата ми нокия държа геройски няколко години на такава експлоатация, но след последното измиване на чешмата слушалката отказа и сега работи само на високоговорител.
Та искам да си купя нов телефон, но не съм се интересувал много от такава техника и нямам представа какво да търся. Имам само две изисквания - да бъде "класически" дизайн (с копчета) и да има степен на защита IP-67 или 68. Желателно е да има фенерче и по-яка батерия, никакви други претенции към телефона нямам. Рових из мрежата и намерих едни SONIM, дето ми харесаха, но пък не ми се дават 6 стотака за нов такъв:

Освен това прочетох, че имало и някакви "китайски ментета" на тези телефони, а аз не знам как да ги разпознавам. Моля да препоръчате нещо подобно на цена 200 - 300 лева. Особено полезни ще ми бъдат мнения от личен опит, а не чуто и прочетено в мрежата. Не ми трябват "екстри", а само да не го мисля непрекъснато телефона. Често ми се случва да го забравя в задния джоб на дънките и да седна на него, изпускам го постоянно или пък го омазвам с грес или някаква друга гадост и после го мия със сапун или препарат за чинии. Между другото настоящата ми нокия държа геройски няколко години на такава експлоатация, но след последното измиване на чешмата слушалката отказа и сега работи само на високоговорител.
Excellent! Steven is my name!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Препоръчайте як (ама ЯК!) класически телефон!
Бях пускал една тема, ама телефонът не отговаря на първото изискване. Все пак имаше няколко мнения и за други модели. Може да е полезна
viewtopic.php?f=4&t=382071&p=3996919&hilit=zug#p3996919

viewtopic.php?f=4&t=382071&p=3996919&hilit=zug#p3996919
Моите познати, които имат проблем с опазването на телефоните ползват CAT. Ето един произволен линк за инфо:
http://offroadshop.bg/product/751/cat-b30.html
http://offroadshop.bg/product/751/cat-b30.html
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, темата е интересна и има полезни мнения, ще я прегледам внимателно. Не съм я отразил при търсенето, защото в заглавието пише за смартфони...
Този Катерпилар съм го гледал и ми харесва като дизайн, изглежда надежден и семпъл, само към двeте SIM-карти имам някои резерви. Иначе става, да.
Този Катерпилар съм го гледал и ми харесва като дизайн, изглежда надежден и семпъл, само към двeте SIM-карти имам някои резерви. Иначе става, да.
такъв САТ не издържа дълго при човек, който също има проблеми с телефоните
начи, на трески го направи след като не издържа
начи, на трески го направи след като не издържа
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
А защо не си купиш от първата заложна къща една яка Нокия за 30-40лв и си готов?
Аз съм с такава Нокия и направо съм се родил. Зареждам го веднъж на 2 седмици, мия го с каша
и нямам абсолютно никакви ядове.
Аз съм с такава Нокия и направо съм се родил. Зареждам го веднъж на 2 седмици, мия го с каша

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Имам CAT B25 като втори телефон т.е. когато съм за риба и т.н. Значи Сонима е добър телефон, но и парите са му добри. CAT B25 е с идентични показатели на цена от около 100-120 лева. Моят съм го пробвал в басейн на около 120 см дълбочина и си е ОК, не пропуска. Като минус бих посочил, че като се намокри микрофона по-слабо се чува. Като се изтръска и изсъхне си ОК пак. Батерията също е много добра, с две СИМ карти издържа около 10 дни ползване. И главното предимство е, че евтин и дори да се прецака няма да те е яд.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Аз след като минах през няколко модела Nokia които не издържаха (бях им фен и си мислех че проблема е в мен) минах на CAT и за марката мога да говоря само хубави неща. Не мога да ти дам обаче лично мнение за по-старите модели с копчета какъвто търсиш защото аз съм с модела CAT B15Q което е с тъч. Аз го подлагам почти ежедневно на изпитания с масло, грес, вода, прах и чести удари. С що-годе нов андорид е и за мен е достатъчно бърз и адекватен, с две сим карти и ползвам и двете което ми е голям плюс, има добър фенер.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Е, може и САТ да бъде... Едни познати ми похвалиха някакво ЕВОЛВЕО, някой може ли да каже нещо за тях? Също днес гледах клипове как тестват някакъв Самсунг Х-ковер (с копчета беше и нещо като халка в горната част) - този ми се видя подходящ, някой има ли впечатления от него?
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Телефоните са 2 :
Nokia 5210
Nokia 5140
Незнам дали все още може да се намерят такива телефони
Доста са старички 
Nokia 5210
Nokia 5140
Незнам дали все още може да се намерят такива телефони

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Nokia 5210
Леле, тоя е атомен - оставях го в ледена вода БЕЗ панела и му пусках термометара да видя колко показва, хвърлял съм го със всичка сила, кучета се опитваха да го изядът, единствената щета евър беше че 9-ката спря да работи...

Tires are evil - destroy them all ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Истинските яки телефони са SONIM. Екстремният телефон трябва да е с малък екран, защото се чупи по-трудно. Има клипове със SONIM където минава камион върху него, слагат ги в бетонобъркачки, влачат ги закачени с кола и т.н. Един приятел моторист имаше подобен- изглежда семпло, но се усеща здравината му. Като варианти за мен са или да се вземе нещо евтино и като се счупи да се хвърли или се взема нещо наистина здраво и надеждно. Вариант е и хубав водоустойчив и удароустойчив калъф за телефон- малко по-масивно е но издържа на сериозни изпитания, изпробвано е.
За CAT B15Q- бях тръгнал да си купувам, но след като се разпадна докато го вземах от стелажа се отказах и изобщо не ми хареса заключването му, но пък е красив телефон.
За CAT B15Q- бях тръгнал да си купувам, но след като се разпадна докато го вземах от стелажа се отказах и изобщо не ми хареса заключването му, но пък е красив телефон.

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Хвърлях го от 3 етаж за проба ... оцеля
Ако някой продава такъв, да свирка

Ако някой продава такъв, да свирка

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Виж ериксън R310s
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето разни интересни варианти, вярно китайчета но като се има предвид начина по който ще се експлоатира подобен телефон си заслужава да се погледнат. Най-малкото като цена не са нищо ангажиращо а и като единствен недостатък (поне от прегледаните ревюта) е завишения капацитет на батерията т.е. обявен е по-висок капацитет от реалния.
Има и разни (не малко) видеоревюта в youtube, които могат да се намерят чрез името и модела на телефона. Като примерни екземпляри vkworld Stone V3, MANN ZUG S и др.
ПП пазарувал съм доста неща от този сайт и до сега всичко получено е като това което е поръчано и пристига в рамките на обявения срок.
Има и разни (не малко) видеоревюта в youtube, които могат да се намерят чрез името и модела на телефона. Като примерни екземпляри vkworld Stone V3, MANN ZUG S и др.
ПП пазарувал съм доста неща от този сайт и до сега всичко получено е като това което е поръчано и пристига в рамките на обявения срок.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3