Въпрос за електронен фиш

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Въпрос за електронен фиш

Мнение от mishoval » 29 Юни 2016, 14:51

Колеги, имам нужда от съвет! Днес получих "честитка" - електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство. Става въпрос за превишена скорост с 30 км.
Упоменато е техн. средство - TFR1-M/мобилна камера/, дата, час, място, рег. №, сбственик......всичко, както си му е реда, НО няма придружаваща снимка!
Та въпроса ми е, задължително ли трябва да има и снимка, и ако да, това основание ли е за обжалване?
Какво ще ме посъветвате?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за електронен фиш

Мнение от drago_pavlov » 29 Юни 2016, 15:10

Имаш си снимка в районното. Просто не са ти я пратили. Няма смисъл да се дърпаш, отърване няма - личен опит.
Можеш да отидеш да видиш снимката и ако не се вижда шофьора да опере някой друг пешкира - мама, тати, баба, дЕдо...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 29 Юни 2016, 15:28

drago_pavlov написа:Имаш си снимка в районното. Просто не са ти я пратили. Няма смисъл да се дърпаш, отърване няма - личен опит.
Можеш да отидеш да видиш снимката и ако не се вижда шофьора да опере някой друг пешкира - мама, тати, баба, дЕдо...

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... dMat=94446

Да, но по тази последна наредба, с мобилна камера не може да се издава електронен фиш, а само глоба на място? Май ще ми трябва консултация с юрист! Не отричам нарушението, просто според мен има процесуално нарушение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Юни 2016, 16:31

Това беше валидно около година, докато съда го мъдри. В крайна сметка го отмениха и сега си важАт фишовет от мобилни камери.
Кажи после какво е казал юриста.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 29 Юни 2016, 17:09

ТЪЛКОВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ 1/2014г. НА ВАС

http://www.sac.government.bg/pages/bg/2014-interpretations

Обжалвай в съответния районен съд на база това решение!!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 29 Юни 2016, 17:20

drago_pavlov написа:Това беше валидно около година, докато съда го мъдри. В крайна сметка го отмениха и сега си важАт фишовет от мобилни камери.
Кажи после какво е казал юриста.

Не, колега! Валидното от преди година беше воъбще да няма мобилни камери. И точно тази наредба ги върна на пътя, но за да налагат глоби на място, а не чрез електронен фиш. Виж датата на наредбата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 30 Юни 2016, 14:31

mishoval написа:Та въпроса ми е, задължително ли трябва да има и снимка, и ако да, това основание ли е за обжалване?
Какво ще ме посъветвате?

Не е задължително да съдържа снимка ел. фиш.

Чл. 189. (4) от ЗДвП

(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2015 г.) При нарушение, установено и заснето с автоматизирано техническо средство или система, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане. Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.

mishoval написа:Какво ще ме посъветвате?

Да ползваш тази възможност ...

Чл. 189. (9) При плащане на глобата, наложена с електронен фиш, в срока по ал. 8 се дължи 70 на сто от нейния размер.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Юни 2016, 14:34

... А защо просто не си я платиш и ... Обичка на ухото?

Тоя шум в системата (ти) не е от полза да ти кажа...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 30 Юни 2016, 15:33

Последно като получих честиттка беше с прилежащи 4 снимки, като трябваше да ида до пощата да си я взема.
Иди в раионото и виж има ли снимка. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 30 Юни 2016, 18:48

alx написа:... А защо просто не си я платиш и ... Обичка на ухото?

защото е българче - тарикатче....имало процесуално (даже не знам дали има такава дума на български език) нарушение.....ама, че минал с 30 км/ч (дано да не е в населено място) никой не го ебе....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 30 Юни 2016, 19:02

@2bar написа:
alx написа:... А защо просто не си я платиш и ... Обичка на ухото?

защото е българче - тарикатче....имало процесуално (даже не знам дали има такава дума на български език) нарушение.....ама, че минал с 30 км/ч (дано да не е в населено място) никой не го ебе....

Колега, отнякъде познаваме ли се, за да твърдиш, че съм българче-тарикатче? Нямам спомен! Изришно споменах, че ще си платя глобата, ако не е нарушена процедурата! За да не могат куките да се гаврят с нас.... Изряден данъкоплатец съм, имам "Златен талон", нямам нарушение от 12 г.
Но какво да ти обяснявам, аз съм българче-тарикатче, нали така беше? И да, има такава дума в нашия език - ако беше мааалко по-образован, нямаше да се излагаш с този въпрос!
Хайде със здраве!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 30 Юни 2016, 20:07

аре стига глупости де....

щял да плати, ако не била нарушена процедурата....че и дори да е нарушена, какво от това? или си превишил скоростта с 30км/ч или не си. Защо не кажеш и дали е било населено място или не?

Аз като превишавам скоростта си плащам и толкова. Последният път малко болеше, ама изобщо не съм се замислил, да гледам, "дали процедурата е спазена", макар, че по - скоро не беше спазена. Ама к'во от това? Кой точно се гаври с мен, ми никой. Сам съм си виновен. Дай сега да започнем да търсим под вола теле, и някой друг да ни е виновен - типично по български...

Много филми гледате, процедури, гаври и т.н. Каква гавра има в случая - минал си с 30км/ч отогоре, плащаш и продължаваш. Айде да не си говорим глупости, че не си видял и си се объркал. Ако бяха 10, 15, 20 км/ч в час може и да мине за объркване, ама с 30км/ч отогоре си е направо прецедент или с други те боли фара за правилата за движение и си мислиш, че си от безсмъртните, а да имаш и златен талон.....ебати и свободията, пък и ми говориш за нарушена процедура.....

тук хората при превишаване с 30км/ч биха се радвали ако само трябва да се плаща глоба....ама точно заради тарикати е направено и да боли - взимат се точки и книжа. При такова превишаване на скоростта минаваш сигурно 6 мес. в пехотата и следващият път не ще внимаваш, ами сигурно и на задна ще караш ако има начин.

Златен талон и изряден данъкоплатец......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 01 Юли 2016, 13:47

Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове :)) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен :kuku: Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 01 Юли 2016, 14:20

v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове :)) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен :kuku: Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?

Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 01 Юли 2016, 15:18

До колкото знам патрулките са с някаква колективна гражданска и нямат стикери.
http://www.broko.bg/news/policeiskite-k ... ormiranite
Не Мы такие, Жизнь такая

Следваща

Назад към Извън Темата