Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Здр,колеги!
Моля да препоръчате нещо,като основен критерий е надеждност(да се разбира и като евентуално по-леки финансово ремонти)
На второ място са икономичност на трето екстри и външен вид.
Нещо относително ново като за нашите критерии- 2010-2104та.
Бюджет -разтеглив -от 10/12 примерно за Шкода Оставия 1,6 тедеи до 20/22 хий лева-за Пассат 2,0 тди.
Понеже може да се ползва повече като служебна (да се возят хора,НЕ като такси) ,а не лична,премиум марките не са желателни особено.А и май никак не се вързват с "евтини ремотни"..
Аз си харесвам е91 330хд ,ама за един приятел питам
Мерси предварително!
Моля да препоръчате нещо,като основен критерий е надеждност(да се разбира и като евентуално по-леки финансово ремонти)
На второ място са икономичност на трето екстри и външен вид.
Нещо относително ново като за нашите критерии- 2010-2104та.
Бюджет -разтеглив -от 10/12 примерно за Шкода Оставия 1,6 тедеи до 20/22 хий лева-за Пассат 2,0 тди.
Понеже може да се ползва повече като служебна (да се возят хора,НЕ като такси) ,а не лична,премиум марките не са желателни особено.А и май никак не се вързват с "евтини ремотни"..
Аз си харесвам е91 330хд ,ама за един приятел питам

Мерси предварително!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?

Tires are evil - destroy them all ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Тази, или нещо подобно:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2
Здрава, надеждна- може да издържи до около 900 000км, евтина за поддръжка, може да се направи икономична, сигурна- проверена в катастрофа при 160км/ч.
Само не е относително нова и престижа може да пострада.
Здрава, надеждна- може да издържи до около 900 000км, евтина за поддръжка, може да се направи икономична, сигурна- проверена в катастрофа при 160км/ч.

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
zvetiko написа:Тази, или нещо подобно:
Бояджията си е оставил ръцете.

- Bogat-Beden
-
-
Не е ли по-добре е28 колега,тази е прекалено съвременнаzvetiko написа:Тази, или нещо подобно:

Доста смислено мнение като цяло

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Личи си, че не разбираш ... е28 няма комби

Всъщност има правени такива

Ако се заемеш с такъв проект със сигурност ще бъдеш по-подкрепен тук за разлика от купуването на ВАГтдиКомбе

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Волво е много добър избор. В зависимост от това дали ти е необходимо по- голямо или по- малко комби има избор. Моделите от 2010г. са около 16 000 лв. Наскоро и аз бях пред дилема като твоята и в крайна сметка се спрях на Волво. Моделите на ВАГ групата не ми се нравят особено, а и автоматиците им са проблемни.
- Bogat-Beden
-
-
Николай Диянов написа:Волво е много добър избор. В зависимост от това дали ти е необходимо по- голямо или по- малко комби има избор. Моделите от 2010г. са около 16 000 лв. Наскоро и аз бях пред дилема като твоята и в крайна сметка се спрях на Волво. Моделите на ВАГ групата не ми се нравят особено, а и автоматиците им са проблемни.
Ето това е вече читаво мнение ,благодаря!
Да препоръчаш двг или поне някоя комбинация от ск. кутия /двг,които са за избягване?
Или иначе казано ти какво взе -V60, V50?
Meрси!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Спрях се на В50, колега, от 2011г. с двигател 2.0д., 6- степенна ръчна скоростна кутия / другите модели бяха прекалено обемни за моите нужди /. За модела В50, дизеловият агрегат с обем 2.0 ми се стори най- добър откъм мощност и разход. Дизеловите двигатели на Волво са разработка на PSA, с минимални добавки от страна на инженерите на Волво. По- малките дизелови двигатели са с 5 степенна ръчна скоростна кутия. Бензиновите агрегати, доколкото знам, са на Волво и също са добри, но и доста лакоми. Aвтоматиците са на Aisin, като има 5 и 6 степенни. Единственият недостатък е, че по автокъщите повечето екземпляри са абсолютни трошки и в доста случаи със завишени цени. Моята я закупих от физическо лице.
- Bogat-Beden
-
-
Благодаря отново! 

- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Моделите на ВАГ групата не ми се нравят особено, а и автоматиците им са проблемни.
Колега, след като знаеш, че Волво са с Aisin, да наречеш автоматите на VW (в тоя клас предимно, ако не изцяло DSG) проблемни си е светотатство

@Bogat-Beden: По принцип Волвата са наистина добър избор, но Пасат/Октавия/Сюпърб не са хич лош избор също, ако не си особено претенциозен към материалите на интериора (то Волво също не изпъква особено, само V70/XC70 Summum изпълнение може да се похвали с малко по-добри материали). Доказано здрави като окачване и с дребни проблеми по двигател. При Волвото имаш обслужване на кутията през ок.60хкм, при по-новите DSG na VW - през 120-160хкм. DSG е доста приятна за каране и предава много добра динамика дори от 2.0тди 140к.с., докато при Волвото ти препоръчвам D5 двигател, иначе е малко спънат кон в по-слабите варианти (дори V50, за V70 да не говорим), а разликата в харча не е съществена. Като цяло плюсът на Волвата спрямо Вагините е, че за сходни пари са една идея по-добре оборудвани (а понякога изскачат и доста натупани 70-ки - памет, камера, монитори отзад и др. такива шукарии).
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Приятел караше V60 D3 2011/12 беше неговото, автомат. Ебаси здравата кола - караше я като крадена пироговска линейка и нищичко не се счупи
Разхода беше доста впечатляващ - при ниско прелитане (подържане ~200-220) беше около 8.5/100 по спомен. При нормално каране навън падаше около 5. В града беше под 10
Дизайна е супер, лично на мен страшно много ми харесва, доста богат избор от екстри и още повече габрични системи за сигурност, модела има уникално добре светещи ксенонови фарове (завиващи), возията е доста комфортна, багажника е голям. Според мен е много разумен избор

Разхода беше доста впечатляващ - при ниско прелитане (подържане ~200-220) беше около 8.5/100 по спомен. При нормално каране навън падаше около 5. В града беше под 10
Дизайна е супер, лично на мен страшно много ми харесва, доста богат избор от екстри и още повече габрични системи за сигурност, модела има уникално добре светещи ксенонови фарове (завиващи), возията е доста комфортна, багажника е голям. Според мен е много разумен избор

- Bogat-Beden
-
-
Още едно смислено,полезно и аргументирано мнение,отново благодаря!
Да, на визия са гот,не са от светата троица ауди/бимер/бенц и същевременно не е шкода,та доста добре напасва изискванията!
Да, на визия са гот,не са от светата троица ауди/бимер/бенц и същевременно не е шкода,та доста добре напасва изискванията!
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Погледни моделите на сааб. Нямам преки наблюдения колко са здрави но визията е доста прилична.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Още едно мнение за шведите. Моят опит е със S80, но старата, 2004-а. D5 нафталин, 5 цилиндров редови, охлюв с променлива геометрия. 160 коня. Следващата генерация имат 182, 202 и 212 к.с. версии, както и такива с AWD
Вози много меко, но е еб@си и директния параход...пардон кола
Леко и директно управление. В началото си мислех, че 160 коня ще дойдат малко за такава кола, но въртящият момент компенсира и като цяло колата е далеч от мудна. Е, не е изтребител де, но определено е доста пъргава, като за семеен седан. Окачване - супер идиотоустойчиво. Бая офроуд и дупки видя, но удържа фронта. Разход - потвърдено нисък. Минус(поне при нас) - скъпичко за обслужване, може би защото го правихме само в официалния сервиз. За най-малкото нещо трицифрена сума
Хубавото е, че рядко се разваля и ако го оправиш въпросния проблем навреме и както трябва забравяш за него после.