Помощ за избор на хладилник
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Помощ за избор на хладилник
Трябва да взимам хладилник тия дни и след сериозно четене, питане, и ходене по магазините стигнахме до избор между 2 варианта:
http://www.technomarket.bg/hladilnitzi/ ... s-09138825
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-frid ... 1/p/664174
NoFrost всички обясняват колко било важно и необходимо, ама имам наблюдения върху един минибар Samsung един домашен Frinko някъде от зората на 90-те и едно Snaige, някъде от 80-те вероятно, които не са и чували за NoFrost и размразяване им се прави 1 път в годината, и то от хигиенна гледна точка, а не, защото се е натрупал лед...
Този линеен компресор на LG бил голямата работа и не знам си какво с 10 години гаранция и по-малко ток харчи, ама докато гледах клипчета да разбера каква е тая система видях и че доста народ зад океана се оплаква, че бързо се прецаквали някакви си клапани и не нзам си какво - да 10 години идват оправят и не задават въпроси, ама за горепосочените хладилници, вече 30+ години не е имало проблеми пък са си с нормални компресори.
Та - някой да притежава някои от тези модели, които съм си харесал, за да сподели впечатления?
http://www.technomarket.bg/hladilnitzi/ ... s-09138825
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-frid ... 1/p/664174
NoFrost всички обясняват колко било важно и необходимо, ама имам наблюдения върху един минибар Samsung един домашен Frinko някъде от зората на 90-те и едно Snaige, някъде от 80-те вероятно, които не са и чували за NoFrost и размразяване им се прави 1 път в годината, и то от хигиенна гледна точка, а не, защото се е натрупал лед...
Този линеен компресор на LG бил голямата работа и не знам си какво с 10 години гаранция и по-малко ток харчи, ама докато гледах клипчета да разбера каква е тая система видях и че доста народ зад океана се оплаква, че бързо се прецаквали някакви си клапани и не нзам си какво - да 10 години идват оправят и не задават въпроси, ама за горепосочените хладилници, вече 30+ години не е имало проблеми пък са си с нормални компресори.
Та - някой да притежава някои от тези модели, които съм си харесал, за да сподели впечатления?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Помощ за избор на хладилник
Без значение кое ще вземеш не се надявай да работи 30 години.
10 години са му достатъчно много. Аз бих заложил на Siemens-a
Или си вземи е тоя с 5 години гаранция (както бих направил аз)
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-frid ... W/p/660707
И след 5 години си купи друг ако тоя се прецака
10 години са му достатъчно много. Аз бих заложил на Siemens-a

Или си вземи е тоя с 5 години гаранция (както бих направил аз)
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-frid ... W/p/660707
И след 5 години си купи друг ако тоя се прецака

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега, има няколко по-стари теми тук за хладилници, където има добри мнения. И аз преди година бях в голяма дилема какво да взема, тъй като концепцията при производството е съвсем друга, а не както споменаваш на Снайгето. Един такъв на 20 + години го спрях понеже не защото се развали, а защото вътре пластмасите пожълтяха и се изпотрошиха. Всичко ново изкара 5-7-8 години и идва ред на новия.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имах тема по въпроса, както и други колеги а и във всички магазини тогава ми препоръчаха Liebher.
От близо 10 години съм с него, единственият проблем е да пазя да не се запушва отводняването.
Препоръчвам го!
От близо 10 години съм с него, единственият проблем е да пазя да не се запушва отводняването.
Препоръчвам го!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И аз съм с Liebher,предполагам пловдивски, от 2 години.Няма грешка(засега).5 години гаранция.
И аз като колегата по-горе пенсионирах по заслуги един над 40 годишен Бирюса,едно заради разхода на ток,второ,че се обледяваше сериозно,но от шума му кокошките спрях да снасят
.Но работеше безотказно.
Също смятам,че No Frost -а е безсмислен,+ че трябвало да се обвиват с найлон храните.
И аз като колегата по-горе пенсионирах по заслуги един над 40 годишен Бирюса,едно заради разхода на ток,второ,че се обледяваше сериозно,но от шума му кокошките спрях да снасят

Също смятам,че No Frost -а е безсмислен,+ че трябвало да се обвиват с найлон храните.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
И аз съм от 5 години с Liebher,супер си е но както каза колегата по горе контролирам да не се запушва отводняването.Препоръчвам 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ноу фрост с максимална гаранция- всичко друго е от каменната ера. Тва е все едно да сравняваш атмосфврен дизел с би-турбо комън рейл
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Взех LG-то с 10-те години гаранция.
В петък ще го докарат и ще го видим как се представя

- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
barty написа:Имах тема по въпроса, както и други колеги а и във всички магазини тогава ми препоръчаха Liebher.
Препоръчвам го!
И аз преди месец закупих Libherr:
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-frid ... 1/p/664222
Този на мен ми го препоръчаха в магазина. Произвжда се в Пловдив. На външен вид е добър, колко ще издържи - божа работа....
Cyberloner написа:Взех LG-то с 10-те години гаранция.
Честито колега, няма какво толкова да го мислиш нали има 10 години гаранция. Родителите ми купиха миналата година подобен, модел на ЛГ и не са имали оплаквания. Тогава се съветваха и с техен познат, който уж разбирал та вероятно е добър избор.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Имаме LG - no frost от 2001-ва година. Никога не е изключван, освен като спре тока. Никога не е образувал никаква влага или лед нито във фризера, нито в хладилната част. Само се забърсва отвътре през известно време без да се изключва и това е. Още си работи перфектно. Няма грам пожълтяла или начупена пластмаса. Стъклата на полиците са очудващо здрави. Не разбирам защо някой би си купил друг хладилник. 

Cyberloner написа:Взех LG-то с 10-те години гаранция.
Честито, дано си разбрал, че гаранцията от 10 г. е само за компресора...
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Хладилника на LG по спомен има гаранция от 10 години на компресора. Ако както при мен се получи пробив на изпарителя гаранцията не го покрива и тогава какво правим - хвърляме го. Обикновен търговски трик е това. На практика на днешните модели хладилници слабото място не е в компресора, а в тръбите и изпарителя, които се правят от валцована ламарина, a не от мед както в миналото
- joroklima
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 523i e39
gromovich написа:Хладилника на LG по спомен има гаранция от 10 години на компресора. Ако както при мен се получи пробив на изпарителя гаранцията не го покрива и тогава какво правим - хвърляме го. Обикновен търговски трик е това. На практика на днешните модели хладилници слабото място не е в компресора, а в тръбите и изпарителя, които се правят от валцована ламарина, a не от мед както в миналото
Колега, при no frost системата, 95% от хладилниците са с външен алуминиев изпарител и дори и да пробие някъде, може да се направи. Докато при Libherr, всичко е вградено и като направят 5 - 6 години, пропуска е неизбежен. Не че не може пак да се направи, но много малко техници се наемат да ги копаят. Така че избора на колегата Cyberloner е правилен. Казвам го от опит, защото се занимавам с хладилна техника.
Здравейте колеги.
Търся да купя хладилник без фризерна част, защото имаме фризер, или ако има малка фризерна част, но да бъде отдолу.
Бюджета е около 1500 лв. максимум.
Нищо не разбирам от хладилници, само знам че майка ми държи да е Бош
.
На теория no frost е добра технология и търсим такъв.
Нищо не разбирам от хладилници, може ли някакви насоки ?
На пръв поглед ми допадна тоя Бош - https://www.technomarket.bg/hladilnitzi ... 63#reviews
Как са като качество според вас ?
По принцип в моите представи Бош винаги е било еталон за качество, ама в днешно време май не е точно така.
Поздрави!
Търся да купя хладилник без фризерна част, защото имаме фризер, или ако има малка фризерна част, но да бъде отдолу.
Бюджета е около 1500 лв. максимум.
Нищо не разбирам от хладилници, само знам че майка ми държи да е Бош

На теория no frost е добра технология и търсим такъв.
Нищо не разбирам от хладилници, може ли някакви насоки ?
На пръв поглед ми допадна тоя Бош - https://www.technomarket.bg/hladilnitzi ... 63#reviews
Как са като качество според вас ?
По принцип в моите представи Бош винаги е било еталон за качество, ама в днешно време май не е точно така.
Поздрави!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2