Съдействие Армеец

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 220d Coupe
Мечтае да кара: X4 M 4.0i
Детайли за колата: M package, Estoril Blue

Съдействие Армеец

Мнение от SBYDev » 03 Ное 2016, 13:25

Здравейте колеги,

бих искал да се оплача и да попитам дали някой би могъл да ми съдейства с Армеец.

Ситуацията е следната на 12.10 колата ми беше наводнена заради несправянето с дъжда от страна на община Витоша в Манастирски Ливади. Ужасна ситуация, в която се намесиха Гражданска Защита и КАТ. На място ми бе отказано от КАТ съставяне на протокол като ме изпратиха в 6то РПУ. От Армеец (независимо, че са на 2 метра от случката) не изпратиха човек на място а ми казаха с всички документи да отида в 7 дневен срок да заведа щетата. Закарах колата с репатрак в Ауто Бавария(автомобила е на 1 година и 1 месец) и тръгнах по мъките със събирането на документите. В 6то РПУ ми отказаха съставянето на протокол тъй като от едната страна бил автомобила а от другата природно бедствие. Хората от Армеец разговаряха със следователя в 6то и ми казаха всичко е ОК само посочи в щетата, че е отказано съставянето на протокол от КАТ. Реших да мина и през общината преди да отида да завеждам щети и след около 3 часа си тръгнах от там с констативен протокол за наводнението на улицата причинило наводнението на автомобила. Отидов х Армеец и заведох щетата като предоставих и въпросният протокол, посочих свидетели на инцидента и организирах външен оглед на автомобила.

Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.

Моля ако някой има идей или предложения какво може да се направи за да се забърза процедурата да пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Съдействие Армеец

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2016, 14:12

SBYDev написа:Здравейте колеги,

бих искал да се оплача и да попитам дали някой би могъл да ми съдейства с Армеец.

Ситуацията е следната на 12.10 колата ми беше наводнена заради несправянето с дъжда от страна на община Витоша в Манастирски Ливади. Ужасна ситуация, в която се намесиха Гражданска Защита и КАТ. На място ми бе отказано от КАТ съставяне на протокол като ме изпратиха в 6то РПУ. От Армеец (независимо, че са на 2 метра от случката) не изпратиха човек на място а ми казаха с всички документи да отида в 7 дневен срок да заведа щетата. Закарах колата с репатрак в Ауто Бавария(автомобила е на 1 година и 1 месец) и тръгнах по мъките със събирането на документите. В 6то РПУ ми отказаха съставянето на протокол тъй като от едната страна бил автомобила а от другата природно бедствие. Хората от Армеец разговаряха със следователя в 6то и ми казаха всичко е ОК само посочи в щетата, че е отказано съставянето на протокол от КАТ. Реших да мина и през общината преди да отида да завеждам щети и след около 3 часа си тръгнах от там с констативен протокол за наводнението на улицата причинило наводнението на автомобила. Отидов х Армеец и заведох щетата като предоставих и въпросният протокол, посочих свидетели на инцидента и организирах външен оглед на автомобила.

Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.

Моля ако някой има идей или предложения какво може да се направи за да се забърза процедурата да пише.

А от Ауто Бавария след като колата е чисто нова ,не ти ли съдействат?Пиши едно оплакване то BMW България и си опиши проблема...според мен в тази ситуация те би трябвало да ти съдействат,все пак колата нали не се води на твое име или там каква беше условността с лизинга
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: 330i SMG E46 03`
Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`
Детайли за колата: Много черна

Мнение от DimitroffMadness » 03 Ное 2016, 15:28

Мога да коментирам от личен опит , след градушката в София , различна марка автомобил , но ситуацията е горе-долу сходна ,
при мен беше разкарване до метеорологични станции , общината ... Съответно кръговрат около 2 месеца , колата беше единствено , подготвена за ремонт и застой , стоя през тези два месеца отпред на паркинга на сервиза , след хиляди разговори по телефона , успях да се докопам поне да ида на море с нея , без да е пипнато нещо по нея . След 4 месеца колата влезна за ремонт по каско , месец и половина след това я взехме от сервиза.
През всичките 4 месеца , имах изготвено пълномощно че имам разрешение да шофирам от застрахователите. Съответно , след чакането колата остана при нас за ползване с това пълномощно , с уговорката ако се случи допълнителна щета , да не се покрие .
При вкарването за ремонт , беше започнат моментално , но половин месец теча процедурата по обработване на документите и връщане на автомобила за ползване , съответно отремонтиран .
Да се надяваме колега , че ще имаш късмет , да успееш по-бързо да се справиш с документалната бумащина.
П.С: Аз си изчаках като поп , съответно след тази ситуация и застрахователната компания и марката автомобил , бяха заменени моментално.

Потребител
Аватар

Мнение от SBYDev » 03 Ное 2016, 16:58

Gqbriel написа:
SBYDev написа:Здравейте колеги,

А от Ауто Бавария след като колата е чисто нова ,не ти ли съдействат?Пиши едно оплакване то BMW България и си опиши проблема...според мен в тази ситуация те би трябвало да ти съдействат,все пак колата нали не се води на твое име или там каква беше условността с лизинга

За съжаление не. И моето виждане беше, че след като колата е продадена от тях и лизингова, застрахована от тях където те преценят и т.н. поне ще съдействат по някакъв начин но за съжаление се оказа, че не е така. Търговците казах обърни се към застрахователният брокер а той от своя страна ми повтаря същите думи като тези от централана на Армеец. BMW България ми казаха, че не могат да вземат отношение по случая тъй като това няма общо със след продажбеното обслужване и общо взето съм поставен в безизходица. Интересното, е че дори след като няколко пъти попитах не ми бе посочена стойността на ремонта нито някой се свърза с мен за да ме запознае (явно чакат решението на застрахователите за да си преценят дали ремонта да струва Х или У). Общо взето по темата Ауто Бавария и обслужването на клиенти мога да споделя доста но на лично.

Благодаря на отзовалите се и ще ви държа в течение как се развиват нещата.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 03 Ное 2016, 19:46

Мой колега имаше някакъв дерт пак със застраховател, ще те излъжа обаче Дженерали или Алианц. Удариха го, след това намериха извършителя (избягал), в районното писаници, той едва си прибра колата до София, щото задната броня беше хвърчаща, след което почака доста време. Оказа се, че когато има протокол (при него от КАТ), нещата са доста по-бавни, от нормалното, именно, защото някой си разглеждал протоколи, щети и т.н. В крайна сметка признаха щетата и той си оправи колата. Та, за забързване на процедурата, трябва да намериш някой човек на високо ниво в Армеец, иначе си чакаш. :no:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 03 Ное 2016, 19:57

Ползвам Булстрад и винаги съм бил впечатлен от бързина и коректност.

Sent from my F3111 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Ное 2016, 20:09

Армеец напоследък се излагат яко!Близо месец чаках решение за една кола,и накрая я обяваиха за тотал щета ,като ми изплатиха каското на 60% и ми върнаха колата!Като за да изплатят парите трябваше да я отпиша в кат!! С две думи тая кола съвсем нищо не мога да я правя...пълни капути

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2016, 20:21

kiko написа:Армеец напоследък се излагат яко!Близо месец чаках решение за една кола,и накрая я обяваиха за тотал щета ,като ми изплатиха каското на 60% и ми върнаха колата!Като за да изплатят парите трябваше да я отпиша в кат!! С две думи тая кола съвсем нищо не мога да я правя...пълни капути
Алианц направиха същото при нас, а там вноската е по-солена от Армеец!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Ное 2016, 21:04

kiko написа:Армеец напоследък се излагат яко!Близо месец чаках решение за една кола,и накрая я обяваиха за тотал щета ,като ми изплатиха каското на 60% и ми върнаха колата!Като за да изплатят парите трябваше да я отпиша в кат!! С две думи тая кола съвсем нищо не мога да я правя...пълни капути

Когато колата ти е близо до тотал нормално е да чакаш месец.И всеки застраховател при тотална щета изисква да отпишеш (бракуваш) колата,като след това май не можеш да я върнеш на отчет (да минеш Технотест и пак да я пуснеш в движение),като за последното не съм 100% сигурен.
Продаваш на части каквото може или цялата кола продаваш на автоморга.Просто е!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Ное 2016, 22:18

Просто е ако си скрападжия и не ти дреме,ама аз си плащам каското в кеш нали?при тотоал всеки очаква да си получи айде да не са на 100% но поне 80-90% в кеш или се бъркам?Чакането е най малкия проблем тук,дразнещото е че никой не те уведомява или пита предварително,един вид еднопосочна кореспонденция.
Ако е толкова просто за теб представи си някоя мацка да и сервират една купчина ламарини...и да се оправя

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Ное 2016, 22:48

kiko написа:Просто е ако си скрападжия и не ти дреме,ама аз си плащам каското в кеш нали?

Е като си плащаш каското в кеш очакваш като бонус и смучки от работещите в офиса девойки ли?
kiko написа:при тотоал всеки очаква да си получи айде да не са на 100% но поне 80-90% в кеш или се бъркам?

Ами има едно нещо,дето го подписваш при сключване на застраховка "КАСКО" и то се нарича "ДОГОВОР",което нещо се чете преди подписване,а там са обяснени правата и задълженията ти като страна по договора.Просто е :winky:
kiko написа:Чакането е най малкия проблем тук,дразнещото е че никой не те уведомява или пита предварително,един вид еднопосочна кореспонденция.

Не мисля,че е необходимо едната страна по договора да уведомява другата или да я пита какви действия да предприема в ситуация,в която няма нужда да уведомява или да я пита за нещо :D
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Потребител
Аватар

Мнение от SBYDev » 04 Ное 2016, 7:59

Ако някой ме питаше колата щеше да е застрахована в Алианц а не в Армеец но ситуацията със застраховките е следната - обаждат ми се и ме питат къде да ми изпратят полицата и гражданската. Аз реално не знам Армеец какво толквоа се мотаят и не разбирам и хората от сервиза защо не ми дават да си взема колата - все пак е лизингова и то от тях и по един или друг начин ще си получат парите. Реално смятам, че за бавенето на Армеец и те имат солидна вина - първо смятаха, че колата е за тотал щета а след като прекарах един ден там и дуднах на всички, че не може от малко вода при изгасен двигател той да е заминал се оказа, че със смяна на маслата и филтрите всичко се оправя...

Надявам се скоро да има решение по случая защото вече повече от 20 дни колата събира прахоляк и получавам ежедневните дежурни отговори от централата на Армеец - Решението е дадено за подпис но не можем да кажем какво е. Знам, че когато могат да се вземат регресивни мерки от страна на застрахователите възлагателните писма илизат почти веднага но явно когато регресиите трябва да са към столична община ситуацията е различна и се чудят дали ще могат да си вземат парите или не, което само по себе си за мен е от без значение тъй като когато си плащам каското никой не ме пита каквото и да било

Потребител
Аватар

Мнение от SBYDev » 04 Ное 2016, 8:14

kiko"при тотоал всеки очаква да си получи айде да не са на 100% но поне 80-90% в кеш или се бъркам?Чакането е най малкия проблем тук,дразнещото е че никой не те уведомява или пита предварително,един вид еднопосочна кореспонденция.[/quote]

Зависи много при тотал щета. Калкулацията е следната:

Ако каското ти е за 100 000 се вади от тази стойност овехтяването на автомобила за периода от сключване на каското до момента на настъпването на събитието и се прави предложение: да се изплатят 60-70% от получената стойност и да ти върнат ламарините или ако не си съгласен да се изплати всичко (не съм чувал някой да е успял да се пребори да не стане собственик на ламарини но теоретично е така).

[quote="randity написа:
Та, за забързване на процедурата, трябва да намериш някой човек на високо ниво в Армеец, иначе си чакаш.

То като цяло нямам много избор - надявам се до коледа да се получат нещата иначе ще играя нова година нов късмет :)

DimitroffMadness написа:П.С: Аз си изчаках като поп , съответно след тази ситуация и застрахователната компания и марката автомобил , бяха заменени моментално.

Ако трябва да сме честни колега аз много избор освен да чакам нямам но това, което ме драязни, е че колата е оправена и от сервиза не ми дават да си я взема докато не излезне решението на застрахователите а през това време лизинга си тече а аз си цакам на рент-а-кар защото естеството ми на работа е такова, че всеки ден м исе налага да патувам извън София.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Ное 2016, 13:30

SBYDev написа:
kiko"при тотоал всеки очаква да си получи айде да не са на 100% но поне 80-90% в кеш или се бъркам?Чакането е най малкия проблем тук,дразнещото е че никой не те уведомява или пита предварително,един вид еднопосочна кореспонденция.

Зависи много при тотал щета. Калкулацията е следната:

Ако каското ти е за 100 000 се вади от тази стойност овехтяването на автомобила за периода от сключване на каското до момента на настъпването на събитието и се прави предложение: да се изплатят 60-70% от получената стойност и да ти върнат ламарините или ако не си съгласен да се изплати всичко (не съм чувал някой да е успял да се пребори да не стане собственик на ламарини но теоретично е така).

[quote="randity написа:Та, за забързване на процедурата, трябва да намериш някой човек на високо ниво в Армеец, иначе си чакаш.

То като цяло нямам много избор - надявам се до коледа да се получат нещата иначе ще играя нова година нов късмет :)

DimitroffMadness написа:П.С: Аз си изчаках като поп , съответно след тази ситуация и застрахователната компания и марката автомобил , бяха заменени моментално.

Ако трябва да сме честни колега аз много избор освен да чакам нямам но това, което ме драязни, е че колата е оправена и от сервиза не ми дават да си я взема докато не излезне решението на застрахователите а през това време лизинга си тече а аз си цакам на рент-а-кар защото естеството ми на работа е такова, че всеки ден м исе налага да патувам извън София.[/quote]
Пази ги бележките за рент-а и да ги плащат после

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 04 Ное 2016, 17:49

Тия от БМВ толкова ли не могат да ти дадат заместващ автомобил, докато твоя е в сервиза, че чак плащаш за Рент-а-кар? :shock:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата