Закупуване на първи автомобил
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Колата е за синът ми /бързо растат децата ей/ , започва курсовете и аз се замислих какво ще кара поне в началото .Като за начало семейните коли отпадат като вариант , поне докато придобие повечко опит
Като помисля колата трябва да отговаря на следните критерии-не много скъпа ,надеждна,икономична-съответно не особенно мощна , с основните системи за сигурност / airbag ,dsc ,abs и от този род/. Желанието му естествено е BMW , a и моето също.Идеята ми е да я покара една годинка и след това да се продаде .И естествено да има някакъв фейс ,да не е някой барутник все пак .Бюджета да кажем е нещо от рода на до 3000 лв.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Закупуване на първи автомобил
За този бюджет според мен може да изскочи някое е36 с по-малките мотори. Ако наистина плана е да се кара година макс две, то според мен няма кой знае какво да се обърка, което да е мега скъп и неизбежен ремонт
Ако му харесват компактите, някой 1.6 за тоя бюджет ще е дооста стегнат, следващото е 1.8ти, класиката, но ако има живец в мотора, си трябва акъл, защото може да стане някоя беля. Поне по мое мнение на човек каращ бмв от 3 години почти и с книжка от толкова време, ис-а ме е изненадвал на няколко пъти като млад и неоппитен шофьор
, то не че съм много опитен де
.
Може и купе, което поне по мое мнение има доста повече фаца
Според мен бюджета ако ще е за бмв, това е насоката - е36, не че няма е46 316/8и или 320д за тия пари, но има шанс нищо, че ще е няколко години по-нова, да е доста по - голям скрап.

Ако му харесват компактите, някой 1.6 за тоя бюджет ще е дооста стегнат, следващото е 1.8ти, класиката, но ако има живец в мотора, си трябва акъл, защото може да стане някоя беля. Поне по мое мнение на човек каращ бмв от 3 години почти и с книжка от толкова време, ис-а ме е изненадвал на няколко пъти като млад и неоппитен шофьор

Може и купе, което поне по мое мнение има доста повече фаца

Според мен бюджета ако ще е за бмв, това е насоката - е36, не че няма е46 316/8и или 320д за тия пари, но има шанс нищо, че ще е няколко години по-нова, да е доста по - голям скрап.
Последна промяна k.milanov на 05 Ное 2016, 18:01, променена общо 1 път
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ето хубаво Е36, но е малко извън бюджета.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gcz1d3
Е46 ще е пълна скръб за тия пари, аз не бих го поглеждал даже.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gcz1d3
Е46 ще е пълна скръб за тия пари, аз не бих го поглеждал даже.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
И аз започнах от Е36 купе
Бащата каза мерцедес цлк ще ти купя само изчакай еди колко си време
И му казах не не искам мерник
и си събрах някакви пари и с негово донадяне на 19 годишна възраст и с почти никакъв опит седнах в 318ис купе 98година.
Колкото повече желание има , толкова по - бързо ще се научи да кара !
Моята беше в същото състояние като на горната обява(сивото купе) за тези пари е супер !! , не знам за какво не са я взели още.
Обаче се приготви след определено време психически , че няма да кара дълго време с тази мощност
казвам ти от личен опит , запален ли е по БМВ .. въпрос на време е да се смени кубатурата или колата .. казвам от личен опит.

Бащата каза мерцедес цлк ще ти купя само изчакай еди колко си време

И му казах не не искам мерник

Колкото повече желание има , толкова по - бързо ще се научи да кара !
Моята беше в същото състояние като на горната обява(сивото купе) за тези пари е супер !! , не знам за какво не са я взели още.
Обаче се приготви след определено време психически , че няма да кара дълго време с тази мощност

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Моя съвет е да е нещо малко, икономично и с не прекалено скъпа подръжка за да се научи какво е да имаш кола (застраховки, гуми, данъци, подръжка и всички останали разходи по колата). И аз исках S2ка за първа кола ама ми попариха мечтите с едно Деу Тико - известно време не им говорех на нашите (освен молбите да ме дадат за осиновяване), но сега като погледна назад и виждам, че са били прави и съм безкрайно благодарен за което. Много е важно да не му я подържаш ти, нито да му я зареждаш. Покупка, регистрация и дотам 

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Аз наскоро взех на жената клио 2004 г.1.4.16 клапана,98 коня.има всички екстри за модела, климатик, абс бордкомпютър, хубава музика, не съм фен на френски коли,но това много ме впечатли.хубава градска кола,и икономична. С две врати е.и върви доста добре. За твоя бюджет става.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз мисля, че 318-ка ще легне по-добре от 320-ка откъм разход и икономичност, пък и за млад шофьор 150 коня на това неголямо купе подстрекават към магарии

Инак ако ще да е БМВ - в тоз бюджет наистина няма много голям избор освен е36-ца
П.С. Може би съм пристрастен, защото и на мен първата ми беше 318-ка, за щастие само добри спомени имам и никога не ме е оставяла на пътя. (ех, спомени)

Инак ако ще да е БМВ - в тоз бюджет наистина няма много голям избор освен е36-ца

П.С. Може би съм пристрастен, защото и на мен първата ми беше 318-ка, за щастие само добри спомени имам и никога не ме е оставяла на пътя. (ех, спомени)
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз пък ще изкажа по-различно мнение, съдейки по себе си. Нека почне работа, докато учи, хем ще събере за нещо по-така, хем ще си я е купил сам, така определено ще я пази повече. След като се върнах в България на 22г си купих Е90-ката, като преди това бях карал само семейните коли при всяка отдала се възможност. Дали ще е 150 или 200 коня, не мисля, че ще е особен проблем. Дори юоради липсата на реален опит, внимавах още повече, знаеки, че карам /за тогавашните ми представи/ бърза кола. Отделно и самите системи ти помагат, когато се помислиш за безсмъртен. По улиците има достатъчно дришльовци с Е36-ци, не разбирам защо синът ти трябва да е като един от тях.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 05 Ное 2016, 20:40, променена общо 1 път
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Че не е правилно да се купуват коли на децата, пък и БМВ най-вече е ясно, ама това 320 купе от Италия изглежда много приятно на тия снимки. За такова когато бях млад не съм си и мечтал, само сикаджии и висаджии ги караха. И според мен би трябвало да се почне с клио, 106, саксо, фиеста, корса и подобни, но все пак таткото има думата, а и не познаваме момчето, може да е изключителен в нещо и да си е заслужил и повече дори.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Каквото и да му избереш гледай да е 5 звезди ако може по EURONCAP или 4 минимум... И да е перфектно технически.
Всякакви скрапове ги подминавай освен ако хлапето не е ентусиаст механик и не ти пука, че ще стои без кола нон-стоп.
Успех.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Всякакви скрапове ги подминавай освен ако хлапето не е ентусиаст механик и не ти пука, че ще стои без кола нон-стоп.
Успех.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
dextuar написа:По улиците има достатъчно дришльовци с Е36-ци, не разбирам защо синът ти трябва да е като един от тях.

Ако пък това е вярно защо да не дава позитивен пример?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2