Колеги помогнете за едно Рено

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Колеги помогнете за едно Рено

Мнение от bmwmaniq » 08 Апр 2017, 7:08

Не колеги не съм объркал форума но в правилния такъв не получих отговор 2 дена ... Та взех едно рено канго за работа 1.4 РХЕ бензин 2001гн и имам проблем с ключовете.
с нито един не работи централното... а от вътре в купето с копчето си работи. Оказа се че на единия с когото паля вътре има чип но няма платка за централното а другия има платка но няма чил.... ни отключва ни заключва ни пали.
2. И на двата батериите са по различен начин и не знам как трябва да е поставя правилно..
Ако някой има такова рено ще съм му благодарен да ми снима ключа си отворен да видя как е батерията.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Колеги помогнете за едно Рено

Мнение от awful » 08 Апр 2017, 12:00

Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола. Ако път искаш да е като оем търсиш някои които прави ключове и си оправяш проблем, според мен няма да намериш кои знае какъв отговор във форума.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 08 Апр 2017, 13:07

Ще ти снимам ключовете, аз продавам такава кола на части...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Апр 2017, 15:32

awful написа:Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола.

Това е добро решение, защото май бяха инфрачервени и доста проблемни тия ключове :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 вече и е39
Мечтае да кара: х6 ама има време

Мнение от jorfii » 08 Апр 2017, 20:53

http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorfii » 08 Апр 2017, 21:01

jorfii написа:http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.

Сега видях че при теб май код няма да трябва синхронизирането става по друг начин прочети темата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorfii » 08 Апр 2017, 21:03

jorfii написа:
jorfii написа:http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.

Сега видях че при теб май код няма да трябва синхронизирането става по друг начин прочети темата.

Клио 2 ф.1, Канго 98г. до около 2005 ( в зависимост от модификацията), без мултиплексна мрежа - задържа се бутона на централното в колата за около 5 сек. докато прещракат вратите и се натиска няколко пъти по дистанционното
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Апр 2017, 1:07

DSC00978.JPG
DSC00976.JPG
DSC00977.JPG

Не са инфра червени. Чип за имобилайзера има само ключа без дистанционно, другите не се нуждаят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 09 Апр 2017, 7:29

jorfii написа:
jorfii написа:

Клио 2 ф.1, Канго 98г. до около 2005 ( в зависимост от модификацията), без мултиплексна мрежа - задържа се бутона на централното в колата за около 5 сек. докато прещракат вратите и се натиска няколко пъти по дистанционното

Пробвах го това колега ама не се получи от страна наключа ....иначе от копчето в колата се получи както е описано
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 09 Апр 2017, 7:39

~Мишо~ странна работа .... и на твоите ключове са по различен начин тези батерии.
при мен с ключа който пали колата вътре има това черното малко чипче но няма платка и батерията е с + на горе
другия има платка , няма чип ,батерията е с + на долу ....ни пали ни отключва ни заключва....

принципно идеята ми е да разбера дали въобще този ключ с платката работи но не знам как да разбера.
Ако мога от двата да направя поне един ще е чудесно апък ако не ще мина на варианта с отделно централно както спомена колегата по на горе.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 09 Апр 2017, 7:41

M10 написа:
awful написа:Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола.

Това е добро решение, защото май бяха инфрачервени и доста проблемни тия ключове :kuku:

Да колега модеите били два до колкото разбрах .... едните с индфра ред другите някви други ама моя не знам какъв е
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 09 Апр 2017, 7:47

Мишо .... Не са инфра червени. Чип за имобилайзера има само ключа без дистанционно, другите не се нуждаят.

Ей на този дето е без чипа не пали с него .... може би той трябва да се синхронизира но за да стане това ключа би трябвало да работи а аз като гледам моя може и да е издал багажа ....

Как се качваха снимки тука че от давна не съм качвал и съм забравил ....да ви ги покажа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 09 Апр 2017, 11:43

Колега, ако колата е 2001-ва година (а може и по-стара, защото най-вероятно имаш предвид първа регистрация), то опциите са две - или е с чип ID33 или е с ID46. Щом в единия ключ виждаш чип, то тогава става дума за ID33 (отделен карбонов чип), защото ID46 е чип, който е интегриран върху самата платка т. е. това е интегрална схема с крачета. Ако в единия от ключовете няма чип, то тогава няма и как да запалиш, защото няма кой да "отговори" на "запитването", което изпраща имобилайзерът. Батерията ти не е кой знае каква драма - на дъното има маркировка как се поставя, а и щом ключът не е инфраред, значи имаш и оченце за светодиода, ако мига значи си улучил поляритета на батерията, ако не - обръщаш! Друг е въпросът, че даже и да мига диодчето, това нищо не означава, защото ключът може да си излъчва, само че какъв е сигналът (в смисъл дали е коректен) е друга работа. Да не говорим, че няма никаква гаранция, че платката в ключа е именно от него т. е. от този автомобил ;)!

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Апр 2017, 12:10

Аз не съм специалист, но: Ключовете с дистанционното при мен си работеха без карбоновия чип, предполагам за това е голямата намотка на платката, която отсъства на други дистанционни... :dunno: Батерията е с "-" към платката, "+" е към пластината, при мен няма никакво означение. Снимай ги тия ключове, от долу имаш опция " Прикачи файл ".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 09 Апр 2017, 12:24

~Мишо~ написа:Аз не съм специалист, но: Ключовете с дистанционното при мен си работеха без карбоновия чип, предполагам за това е голямата намотка на платката, която отсъства на други дистанционни... :dunno: Батерията е с "-" към платката, "+" е към пластината, при мен няма никакво означение. Снимай ги тия ключове, от долу имаш опция " Прикачи файл ".

Да, работят си без карбоновия чип, защото са с чип интегриран на платката. Карбоновият чип е в ключа ти, който няма платка т. е. електроника за дистанционни функции и си го ползвал само за ръчно отключване/заключване и за палене. Бобината (намотката за която говориш) е всъщност антената, която чрез ел. магнитна индукция осигурява сигнал за комуникация между имобилайзера и чипа. Ключът с карбоновия чип не се нуждае от такава индукторна бобина, защото тя на практика е вградена вътре в самия чип. Според мен е най-лесно колегата да иде при някой свестен автоключар и нещата ще се изяснят.

Следваща

Назад към Извън Темата