Колеги помогнете за едно Рено
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Колеги помогнете за едно Рено
Не колеги не съм объркал форума но в правилния такъв не получих отговор 2 дена ... Та взех едно рено канго за работа 1.4 РХЕ бензин 2001гн и имам проблем с ключовете.
с нито един не работи централното... а от вътре в купето с копчето си работи. Оказа се че на единия с когото паля вътре има чип но няма платка за централното а другия има платка но няма чил.... ни отключва ни заключва ни пали.
2. И на двата батериите са по различен начин и не знам как трябва да е поставя правилно..
Ако някой има такова рено ще съм му благодарен да ми снима ключа си отворен да видя как е батерията.
с нито един не работи централното... а от вътре в купето с копчето си работи. Оказа се че на единия с когото паля вътре има чип но няма платка за централното а другия има платка но няма чил.... ни отключва ни заключва ни пали.
2. И на двата батериите са по различен начин и не знам как трябва да е поставя правилно..
Ако някой има такова рено ще съм му благодарен да ми снима ключа си отворен да видя как е батерията.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Колеги помогнете за едно Рено
Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола. Ако път искаш да е като оем търсиш някои които прави ключове и си оправяш проблем, според мен няма да намериш кои знае какъв отговор във форума.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ще ти снимам ключовете, аз продавам такава кола на части...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
awful написа:Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола.
Това е добро решение, защото май бяха инфрачервени и доста проблемни тия ключове

- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
jorfii написа:http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.
Сега видях че при теб май код няма да трябва синхронизирането става по друг начин прочети темата.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
jorfii написа:jorfii написа:http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.
Сега видях че при теб май код няма да трябва синхронизирането става по друг начин прочети темата.
Клио 2 ф.1, Канго 98г. до около 2005 ( в зависимост от модификацията), без мултиплексна мрежа - задържа се бутона на централното в колата за около 5 сек. докато прещракат вратите и се натиска няколко пъти по дистанционното
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Не са инфра червени. Чип за имобилайзера има само ключа без дистанционно, другите не се нуждаят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
jorfii написа:jorfii написа:jorfii написа:http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=21584.0 Колега ето линк към темата, но е близо 130 страници в общи линии е голяма игра. Ако имаш възможност послушай колегите и си сложи отделно дистанционно за централното. Ако пък решиш да се занимаваш имам програмата Trantir изпрати ми вина и кода от вътрешната страна на ключа и ще ти кажа сервизния код на колата.
Клио 2 ф.1, Канго 98г. до около 2005 ( в зависимост от модификацията), без мултиплексна мрежа - задържа се бутона на централното в колата за около 5 сек. докато прещракат вратите и се натиска няколко пъти по дистанционното
Пробвах го това колега ама не се получи от страна наключа ....иначе от копчето в колата се получи както е описано
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
~Мишо~ странна работа .... и на твоите ключове са по различен начин тези батерии.
при мен с ключа който пали колата вътре има това черното малко чипче но няма платка и батерията е с + на горе
другия има платка , няма чип ,батерията е с + на долу ....ни пали ни отключва ни заключва....
принципно идеята ми е да разбера дали въобще този ключ с платката работи но не знам как да разбера.
Ако мога от двата да направя поне един ще е чудесно апък ако не ще мина на варианта с отделно централно както спомена колегата по на горе.
при мен с ключа който пали колата вътре има това черното малко чипче но няма платка и батерията е с + на горе
другия има платка , няма чип ,батерията е с + на долу ....ни пали ни отключва ни заключва....
принципно идеята ми е да разбера дали въобще този ключ с платката работи но не знам как да разбера.
Ако мога от двата да направя поне един ще е чудесно апък ако не ще мина на варианта с отделно централно както спомена колегата по на горе.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
M10 написа:awful написа:Значи за да не се занимаваш със простоти може да си добавиш едно дистанционно отключване и си свиркаш от колкото да се вкарваш във проблеми на такава кола.
Това е добро решение, защото май бяха инфрачервени и доста проблемни тия ключове
Да колега модеите били два до колкото разбрах .... едните с индфра ред другите някви други ама моя не знам какъв е
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Мишо .... Не са инфра червени. Чип за имобилайзера има само ключа без дистанционно, другите не се нуждаят.
Ей на този дето е без чипа не пали с него .... може би той трябва да се синхронизира но за да стане това ключа би трябвало да работи а аз като гледам моя може и да е издал багажа ....
Как се качваха снимки тука че от давна не съм качвал и съм забравил ....да ви ги покажа
Ей на този дето е без чипа не пали с него .... може би той трябва да се синхронизира но за да стане това ключа би трябвало да работи а аз като гледам моя може и да е издал багажа ....
Как се качваха снимки тука че от давна не съм качвал и съм забравил ....да ви ги покажа
Колега, ако колата е 2001-ва година (а може и по-стара, защото най-вероятно имаш предвид първа регистрация), то опциите са две - или е с чип ID33 или е с ID46. Щом в единия ключ виждаш чип, то тогава става дума за ID33 (отделен карбонов чип), защото ID46 е чип, който е интегриран върху самата платка т. е. това е интегрална схема с крачета. Ако в единия от ключовете няма чип, то тогава няма и как да запалиш, защото няма кой да "отговори" на "запитването", което изпраща имобилайзерът. Батерията ти не е кой знае каква драма - на дъното има маркировка как се поставя, а и щом ключът не е инфраред, значи имаш и оченце за светодиода, ако мига значи си улучил поляритета на батерията, ако не - обръщаш! Друг е въпросът, че даже и да мига диодчето, това нищо не означава, защото ключът може да си излъчва, само че какъв е сигналът (в смисъл дали е коректен) е друга работа. Да не говорим, че няма никаква гаранция, че платката в ключа е именно от него т. е. от този автомобил
!

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз не съм специалист, но: Ключовете с дистанционното при мен си работеха без карбоновия чип, предполагам за това е голямата намотка на платката, която отсъства на други дистанционни...
Батерията е с "-" към платката, "+" е към пластината, при мен няма никакво означение. Снимай ги тия ключове, от долу имаш опция " Прикачи файл ".

~Мишо~ написа:Аз не съм специалист, но: Ключовете с дистанционното при мен си работеха без карбоновия чип, предполагам за това е голямата намотка на платката, която отсъства на други дистанционни...Батерията е с "-" към платката, "+" е към пластината, при мен няма никакво означение. Снимай ги тия ключове, от долу имаш опция " Прикачи файл ".
Да, работят си без карбоновия чип, защото са с чип интегриран на платката. Карбоновият чип е в ключа ти, който няма платка т. е. електроника за дистанционни функции и си го ползвал само за ръчно отключване/заключване и за палене. Бобината (намотката за която говориш) е всъщност антената, която чрез ел. магнитна индукция осигурява сигнал за комуникация между имобилайзера и чипа. Ключът с карбоновия чип не се нуждае от такава индукторна бобина, защото тя на практика е вградена вътре в самия чип. Според мен е най-лесно колегата да иде при някой свестен автоключар и нещата ще се изяснят.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3