Надеждно БМВ?
Модератор: Общи модератори
Надеждно БМВ?
Здравейте, след 9-10 години с е36, дойде време за смяна. Бюджета е около 10к +/- 2к. Целта е колата да е максимално надеждна и опростена, следователно бензин. Възможностите спрямо бюджета са е46/е90/е39/е60.
Моето впечатление:
е46:
+ м54 - не лош, евтин за поддръжка, много алтернативни части
- кофти купе като цяло
- на годинки са.
е90 - трябва да се гледат евтините за този бюджет
+ не лоша визия, прилични екстри, поносима поддръжка (окачване, спирачки)
- първите Н двигатели - много писано за разход на масло, не евтина поддръжка, вървенето им не отговаря на разхода.
е39: - сигурно най рационалният избор. За тези пари може да се намери хубава.
+ м54
+ качество на изработка, интериор много удобен, здрава кола като цяло.
- годините са доста и най-важното никога не ми е харесвала външно.
е60 - трудно да е без забележки спрямо бюджета
+ външно много ми харесва
wtf
+ има с м54.
- много електроника
- скъпа поддръжка спрямо другите 3
- постоянно са в сервиза
Целта на гатанката е, коя от тези ще създава най-малко ядове.
Последен вариант внасям си едно е36 кабрио 2.8 с хардтоп
чувствайте се свободни за коментари.
Моето впечатление:
е46:
+ м54 - не лош, евтин за поддръжка, много алтернативни части
- кофти купе като цяло
- на годинки са.
е90 - трябва да се гледат евтините за този бюджет
+ не лоша визия, прилични екстри, поносима поддръжка (окачване, спирачки)
- първите Н двигатели - много писано за разход на масло, не евтина поддръжка, вървенето им не отговаря на разхода.
е39: - сигурно най рационалният избор. За тези пари може да се намери хубава.
+ м54
+ качество на изработка, интериор много удобен, здрава кола като цяло.
- годините са доста и най-важното никога не ми е харесвала външно.
е60 - трудно да е без забележки спрямо бюджета
+ външно много ми харесва

+ има с м54.
- много електроника
- скъпа поддръжка спрямо другите 3
- постоянно са в сервиза

Целта на гатанката е, коя от тези ще създава най-малко ядове.
Последен вариант внасям си едно е36 кабрио 2.8 с хардтоп

чувствайте се свободни за коментари.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Надеждно БМВ?
За мен Е39-ката е най-добрия избор. За мен пък е едно от най-красивите БМВ-та
Точно тук за недежноста на двигателите не съм сигурен дали да не заложиш на дизеловите М57.
ПП: темата нз защо е в извън темата

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
c04 написа:За мен Е39-ката е най-добрия избор. За мен пък е едно от най-красивите БМВ-таТочно тук за недежноста на двигателите не съм сигурен дали да не заложиш на дизеловите М57.
Сложи го до едно Е38 и може да поспорим, кое е по-красиво.

Иначе колега, SK, според мен първо реши дилемата дали да е петица или тройка и после останалото. Каквото и да избереш късмета е да попаднеш на кола с по-малко километри. Иначе каквото и да вземеш все ще кисне в сервиза, особено ако е в БГ от една-две години и е сменила 2-3 собственика.

И съвет: Ако разполагаш с 12К, търси кола максимум до 9-9,5К. Другото пази за масла, ремъци, филтри и животоспасяващи ремонти.
Последна промяна NGneer4eto на 26 Апр 2017, 20:20, променена общо 2 пъти
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Ако имам 10 000 за БМВ бих си купил Е46 330 бензин с ръчни скорости 6 напред.
Иначе няма спор , че Е39 е по -красива и по-голяма и по-удобна , НО вече трудно се намират такива без ръжда.
Наскоро обикаляхме за приятел да търсим Е39 , еми те и търсят 9 бона , праговете и веждите цъфнали , как да стане.
По мои наблюдения Е46 гние доста по -малко от Е39.
Засягам темата за гниенето понеже са си вече на 15 години както и да ги гледаме, няма нищо вечно.
ДА ако ми сложат едно до друго Е39 и Е46 разбира се за тази пари тъпкано с екстри , и АКО 39ката НЯМА никаква ръжда , бих взел нея !
И другото което е , Е46 бих си взел ръчка ако е бензин , а 39ката автомат какъвто и мотор да е.
Това е изцяло мое мнение , всеки преценя сам
Иначе няма спор , че Е39 е по -красива и по-голяма и по-удобна , НО вече трудно се намират такива без ръжда.
Наскоро обикаляхме за приятел да търсим Е39 , еми те и търсят 9 бона , праговете и веждите цъфнали , как да стане.
По мои наблюдения Е46 гние доста по -малко от Е39.
Засягам темата за гниенето понеже са си вече на 15 години както и да ги гледаме, няма нищо вечно.
ДА ако ми сложат едно до друго Е39 и Е46 разбира се за тази пари тъпкано с екстри , и АКО 39ката НЯМА никаква ръжда , бих взел нея !
И другото което е , Е46 бих си взел ръчка ако е бензин , а 39ката автомат какъвто и мотор да е.
Това е изцяло мое мнение , всеки преценя сам

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
3-литрова бензинова ръчка - Е60/Е90 според каквото намериш. Ако е тройка без екстри няма да се притесняваш и за електрониката, защото почти няма да има такава

И без това на тройката по и отива табло без навигация и базово изпълнение, отколкото на петица с малка навигация и минимални екстри.

И без това на тройката по и отива табло без навигация и базово изпълнение, отколкото на петица с малка навигация и минимални екстри.
Последна промяна MadChicken на 26 Апр 2017, 20:32, променена общо 1 път
Only dead fish follow the stream...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
NGneer4eto написа:Сложи го до едно Е38 и може да поспорим, кое е по-красиво.![]()
Слагал съм ги и са ми на кантар специално двете

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Е39 със М57 мотор и автоматик.В този бюджет ще намериш перфектна кола,а и пари ще ти останат.
Не си мисли,че м54 е по-здрав и безпроблемен мотор
Е46 за мен си е китайското БМВ и това си е!Веднъж правих грешкта да си купя и повече никога!Хем беше в повече от перфектно състояние,с М пакет и т.н.
Не си мисли,че м54 е по-здрав и безпроблемен мотор

Е46 за мен си е китайското БМВ и това си е!Веднъж правих грешкта да си купя и повече никога!Хем беше в повече от перфектно състояние,с М пакет и т.н.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
За около 10к лв. ако бях на твое място щях да си купя Е39, но си споменал че не ти харесват остава Е46. За 10к лв. не бих дори и погледнал Е90 и Е60 

Колега след близо 10 години с Е36 минах на Е60 бензин М54Б22 на газ ръчка. Да чукна на дърво проблеми с електрониката не съм имал. Смело мога да кажа, че е надежден автомобил. Харчи го маслото но сега с 10/40 почти не го пипа. По отношение на разход градско 13 газ, извън 11. Добре върви този мотор не е от най-пъргавите щото е тежка но на мене ми стига. Комфортна е, има голям багажник. Ако си харесаш с кожен салон задължително подгрев иначе зимата е лошо. Зимата няма ядове ако си с тънки и хубави гуми. Фаселифт бензинови двигатели не са за препоръчване, харчат масло и водната помпа е консуматив и се сменя на 50 000 и защото то е електрическа струва повече от пералня към 700лв. Дизеловите незнам как са не съм почитател на нафта. Успех с търсенето.
Няма начин да няма начин
Exclusive89 написа:За около 10к лв. ако бях на твое място щях да си купя Е39, но си споменал че не ти харесват остава Е46. За 10к лв. не бих дори и погледнал Е90 и Е60
за е60 е ясно че 10 нестигат, там ще се бръкне в джоба няма как

- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Аз лично, ако имах 10-12 бона щях да си взема 330i, или 330d, но от последните, 2004-2005г, ръчка с М маРкетите и другите му работи там, даже щях да взема купе. И по възможност с колкото се може повече екстри, а за толкова пари няма как да нямат екстри. Е39 и на мен не ми харесва много, може би, защото не съм дорасъл за такава все още
, а Е90/Е60 за тия пари даже не искам да си ги представям какви ще са... 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ако си едричък, не си сам - гадже/жена , деца, кучета и т.н. ... е39 ... караш си, не се притесняваш какво ще има за правене и си даваш парите за други работи
по-широко, по-удобно, по-надеждно ... и за по-малко пари друго мисля, че няма 
пробвай, поседи, покарай всяка от колите ... сам бързо ще разбереш какво е за теб

пробвай, поседи, покарай всяка от колите ... сам бързо ще разбереш какво е за теб
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Е как какви, като другите - на 160 000 кмStanimir330 написа:а Е90/Е60 за тия пари даже не искам да си ги представям какви ще са...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro