Дилема между два автомобила..
Модератор: Общи модератори
Дилема между два автомобила..
Дилемата е между BMW 3er E46 или Toyota Celica T23 (192кс)
Всякакви мнения за плюсовете и минусите за тези автомобили ще са ми полезни.. (въврене, окачване, поведение на пътя, поддръжка, инфо за моторите и т.н.)
Искам мнения предимно от хора, докоснали се лично и до двата автомобила, а не от хора, които нищо не разбират, а просто са фенове на БМВ и си държат на марката..
(Пуснах същтата тема и в Tuning.bg с цел трета страна за тези два автомобила, но явно сайта е доста западнал и с нищо не ми помогнаха.)

+ Щом не съм написал предпочитан двигател на Е46, значи не е от значение за мен какви кубици е и дали е дизел или бензин!! Очаквах от вас, Вие да ме насочите към по-добрия вариант за двигател, ама уви много бързо палете...
Добре знам, че двата автомобила си имат своите разлики (предно, задно, 3/4.. брати ала бала). Решил съм да е един от двата автомобила поради приликата в цената и затова исках да разбера коя с какво е по-добра и съответно по-алтава от другата в разл. х-ки. 
Всякакви мнения за плюсовете и минусите за тези автомобили ще са ми полезни.. (въврене, окачване, поведение на пътя, поддръжка, инфо за моторите и т.н.)
Искам мнения предимно от хора, докоснали се лично и до двата автомобила, а не от хора, които нищо не разбират, а просто са фенове на БМВ и си държат на марката..
(Пуснах същтата тема и в Tuning.bg с цел трета страна за тези два автомобила, но явно сайта е доста западнал и с нищо не ми помогнаха.)

+ Щом не съм написал предпочитан двигател на Е46, значи не е от значение за мен какви кубици е и дали е дизел или бензин!! Очаквах от вас, Вие да ме насочите към по-добрия вариант за двигател, ама уви много бързо палете...

Последна промяна anDRo70 на 18 Май 2017, 12:42, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Дилема между два автомобила..
Аз пък искам въпроси !!! от хора които са карали поне веднъж двете коли (макар да не се казва за кое от 50те модела Е46 се пита). Правиш се на сериозен с малоумни въпроси - не става....
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
acho.rs написа:Аз пък искам въпроси !!! от хора които са карали поне веднъж двете коли (макар да не се казва за кое от 50те модела Е46 се пита). Правиш се на сериозен с малоумни въпроси - не става....

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
anDRo70 написа:Дилемата е между BMW 3er E46 или Toyota Celica T23 (192кс)
Като цяло говорим за 2 доста различни автомобила! Селика е кола със спорти гени, докато е46 е по пригоден автомобил за ежедневието! Селиката е на предно, бмв-то на задно ! Селиката е с 2 места и още 2 за украса, бмв-то вози 5 човека
За вървене ако говорим за е46 328 и 330и вървят повече от тойотата. За поведени на пътя, тойотата е със горен и долен носач, стандартно по твърдо окачване и бърза рейка

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
anDRo70 написа:Дилемата е между BMW 3er E46 или Toyota Celica T23 (192кс)
Според мен треа се допиташ до пичетата, къде се биха возили, еба*и и тнт. Останалото са празни приказки... Ти ако не знаеш, предно ли или задно искаш... по-добре го пиши западнал и тоя форум и виж в БГ мама.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И двете коли съм карал.
Селиката е много удобна, върви доста добре, не се чупи лесно и що-годе е икономична и удобна.
На задните седалки се вози горе долу добре човек, даже двама човека, не е толкова тясна и не комфортна.
Багажника е доста голям, събира доста багаж.
Частите не са скъпи, лесна е за поддръжка.
Е46 си е по-голяма кола, но ако се говори за купе, малко е по-голяма от селиката, разбира се, че е доста удобна, но това, което мога да кажа за Е46 е, че Е46 не се намират на малко километри, докато селиката може да се намери на по-малко километри и в добро състояние.
Като заключение, седни и в двете коли и виж коя ти допада повече.
Селиката е много удобна, върви доста добре, не се чупи лесно и що-годе е икономична и удобна.
На задните седалки се вози горе долу добре човек, даже двама човека, не е толкова тясна и не комфортна.
Е46 си е по-голяма кола, но ако се говори за купе, малко е по-голяма от селиката, разбира се, че е доста удобна, но това, което мога да кажа за Е46 е, че Е46 не се намират на малко километри, докато селиката може да се намери на по-малко километри и в добро състояние.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какъв е двигателя на Е46цата... ? Има 100 варианта.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:anDRo70 написа:Дилемата е между BMW 3er E46 или Toyota Celica T23 (192кс)
Според мен треа се допиташ до пичетата, къде се биха возили, еба*и и тнт. Останалото са празни приказки... Ти ако не знаеш, предно ли или задно искаш... по-добре го пиши западнал и тоя форум и виж в БГ мама.
Предно, задно ... коттакоа ...
То хубаво да се допита до пичета ама не знам дали в БГмама е най-добре

Мен ми е интересно как се стигна до тая дилема? Не че нещо ама не виждам много общо между тия коли

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Тази селика(Т23) има проблем с харченето на масло. Трябва да провериш дали колата, която ще взимаш е минала сервизната акция за този проблем. Има доста описано в нета, за това как да познаеш - имаше маркери на щеката за маслото и самата тя е различна, цитирам по памет така, че провери точно какви са белезите.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Е.Димитров написа:И двете коли съм карал.
Абе той пита за целика 192кс ама не споменава кой мотор на е46 ,защото ако е 3.0и тая селика е спряла ...кви са тея теми в тоя форум не ми е ясно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То и м54 хапва масло, и кво ли още не, но според мен автора е много далеч от тия неща. Освен визия и бюджета си, друго той не знае.
Чувал съм, че там разбират от всичко, па и женското мислене и възприемане на нещата е по-така.... баш кат за темата е чуек.
K_Ilkov написа: То хубаво да се допита до пичета ама не знам дали в БГмама е най-добре![]()
Чувал съм, че там разбират от всичко, па и женското мислене и възприемане на нещата е по-така.... баш кат за темата е чуек.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Мисълта ми беше, че пичетата там са с други приоритети и може да го насочат за комби или миниван нещо
Ама може и некой разкрепостен милф да прибара де, все пак си заслужава пробата
Като се изключи лигнята ... аз наистина не намирам допирни точки между тия коли ...
Селиката е лека напилена японска малолитражна преднячка.
46цата си е по-голяма и тежка кола на задно, на която и трябва мотор за да върви.
Само автора си знае кое му е важно, как и за кво ще я ползва и тн
Да сяда да чете за двете коли вместо да чака някой да му налеее с фунията
За е46 има доста писано тук, Тойотата също не е неква екзотика дето да не е ясна ...

Ама може и некой разкрепостен милф да прибара де, все пак си заслужава пробата

Като се изключи лигнята ... аз наистина не намирам допирни точки между тия коли ...
Селиката е лека напилена японска малолитражна преднячка.
46цата си е по-голяма и тежка кола на задно, на която и трябва мотор за да върви.
Само автора си знае кое му е важно, как и за кво ще я ползва и тн

Да сяда да чете за двете коли вместо да чака някой да му налеее с фунията

За е46 има доста писано тук, Тойотата също не е неква екзотика дето да не е ясна ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
@KPETEH @K_Ilkov
Направихте ми деня!
до автора. Това са стари автомобили. Вземи си какво те кефи. Ако не си фен на спортното шофиране, вземи Тойотата. Изглежда добре. Проблемът е, че най-вероятно вече са й се изредили 1243243254 тинейджъра. Ако можеш да караш добре и те кефи задното, аз не бих имал такава дилема. Различни автомобили са. е46, дори купе пак е по-практичен от Селика.
Общо взето, ако си ОК като дадеш газ в завоя да ти върви колата напред, вместо да завива - Селиката.

Направихте ми деня!
до автора. Това са стари автомобили. Вземи си какво те кефи. Ако не си фен на спортното шофиране, вземи Тойотата. Изглежда добре. Проблемът е, че най-вероятно вече са й се изредили 1243243254 тинейджъра. Ако можеш да караш добре и те кефи задното, аз не бих имал такава дилема. Различни автомобили са. е46, дори купе пак е по-практичен от Селика.
Общо взето, ако си ОК като дадеш газ в завоя да ти върви колата напред, вместо да завива - Селиката.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Едно време по пловдивските дръпки сме правили експерименти с такива селики и Е36ци и Е46ци. Вървежът и в сток вариант е някъде около 325i Е46/328i E36. Има прилично доускорение, заради VVTL-i системата (по-малкият мотор е с VVT-i и не става), но от място предното си е лимитиращ фактор и много трудно се правят стартове. Със ~70к.с нитро шот VVTL-i моторът върви наравно или малко повече от сток 3.0 М3 Е36. Бая съм се возил отзад на такава селика и е по-тясно и от Е82ката ми и вози отвратително. Аз лично освен високооборотния мотор не виждам нищо интересно в тая кола. Отделно, че за мен визията и е отвратителна. Е46 купе е чувствително по-кола от нея.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
На Красьо кривото най-много му вървеше селиката щото беше 200 коня, ма като се появеше нещо с над 2.8 и са правише на гладен и ходеше да яде баници на пази тишината
Ако избереш селика пред 330 тряя та заведат на отчет , а нея може да я закараш на ТЕЛК, да и дават пенсия за инвалидност

Ако избереш селика пред 330 тряя та заведат на отчет , а нея може да я закараш на ТЕЛК, да и дават пенсия за инвалидност

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com