Няколко въпроса за КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Няколко въпроса за КАТ

Мнение от mambata_943 » 03 Юни 2017, 13:49

1-ви въпрос - Взех си едно скутерче и искам да го регистрирам, но имам неплатени глоби... Та, може ли да го регистрирам на мое име, без да плащам глобите или да пращам баща ми.. ?

2-ри въпрос - връчено ми е решението за глобите, видях за колко пари става въпрос и нали имам 30 дни да платя, но тези 30 дни минаха и сега не знам, ако ме спрат дали САМО ще ми вземат книжката ( ако е това - нямам проблем ) или хем ще ми я вземат, и хем ще ми пишат акт, че шофирам без книжка ? Преди да ме нападнете :D глобите ще си ги платя този месец, просто не очаквах, че ще са толкова пари, но и бързам да регистрирам моторчето, че ми писна с тази кола в трафика...

3-ти въпрос - колко струва регистрация на скутерче, нов внос - 50 кубика ?

Благодаря предварително :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Няколко въпроса за КАТ

Мнение от bum_bum » 03 Юни 2017, 15:52

Можеш да го регистрираш. Там никой не ти иска книжката.

Ако те спрат, което е малко вероятно като е с малкия номер мотора ще ти я приберат. Но няма да ти пишат акт тъй като ти реално до този момент си имаш книжка.

Колко струва точно не помня. Съвсем скоро регистрирах ама поне не си ги слагам много на сърце тия държавни такси и не помня.

Нямаха талончета за преглед тогава, та ето парадокс. Регистрираш го и минаваш/плащаш канал/преглед ама те не ти дават удостоверение за такъв.

На изхода на КАТ катастрофираш и автоматично ставаш нарушител от най-голяма величина, защото гражданската ти без талона за ГТП не важи. Яко, а?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Re: Няколко въпроса за КАТ

Мнение от skoti79 » 03 Юни 2017, 17:00

30 и няколко лв. са таксите в КАТ, гражданската е отделно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 03 Юни 2017, 18:51

skoti79 написа:30 и няколко лв. са таксите в КАТ, гражданската е отделно.

благодаря :bchug:
bum_bum написа:Можеш да го регистрираш. Там никой не ти иска книжката.

Ако те спрат, което е малко вероятно като е с малкия номер мотора ще ти я приберат. Но няма да ти пишат акт тъй като ти реално до този момент си имаш книжка.

Колко струва точно не помня. Съвсем скоро регистрирах ама поне не си ги слагам много на сърце тия държавни такси и не помня.

Нямаха талончета за преглед тогава, та ето парадокс. Регистрираш го и минаваш/плащаш канал/преглед ама те не ти дават удостоверение за такъв.

На изхода на КАТ катастрофираш и автоматично ставаш нарушител от най-голяма величина, защото гражданската ти без талона за ГТП не важи. Яко, а?

предполагам и с колата ако ме спрат, само ще ми я вземат ?

малките скутери нали нямат преглед принципно ? или ти говориш за по големите скутери, че не издават талон за преглед ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Юни 2017, 20:37

Няма значение дали си с колта или скутера.

Да, за малките вярно че нямаше преглед. Не съобразих.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 04 Юни 2017, 21:55

мисля за всеки случай да го регистрирам на татко на името, да не вземат да ми кажат накрая

" докато не си платиш глобите, няма да ти дадем номерата" :D а и без това, нямам абсолютно нищо на мое име :D

благодаря за отговорите :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 05 Юни 2017, 8:52

Миналата седмица регистрирах мотор /1200 н Бандит/
30тина лева и много нерви си приготви
Талон за преглед не ми дадоха..
При моторите ГТП-то е на 2 години, моят беше закупен от Бг и имаше валиден..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 05 Юни 2017, 19:11

Батман написа:Миналата седмица регистрирах мотор /1200 н Бандит/
30тина лева и много нерви си приготви
Талон за преглед не ми дадоха..
При моторите ГТП-то е на 2 години, моят беше закупен от Бг и имаше валиден..

Прав си за нервите. Първо ми искаха договор за покупко продажба на български, после ме върнаха и ми казаха, че искат холандски договор, на който да пише всичко на латиница, копконтракт ли, нещо такова, а този българския го хвърлих. Този договор го намерихме в нета и го извадихме на ксерокс. Също така, преди да се иде в кат, трябва да се направи застраховка. 90лв. е годишната, 60лв. за 6 месеца, 36лв. за 3 месеца. Това за 50 кубика, за 250 кубиков скутер, също е толкова, един приятел беше с мен и си направи за неговия.
Не са ми искали да си плащам глобите, които имам към кат.

Моторчето е 4тактово, смених масло, свещ, купих си някаква каска за 20 кинта, чисто нова, и си перкам из града :D максималната скорост му е 70км, което ми е напълно достатъчно за Казанлък :dunno: много се кефя как се прибирам от работа за 4-5 минути, а с колата..15 :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Юни 2017, 10:05

mambata_943 написа: купих си някаква каска за 20 кинта, чисто нова

Не, че има нещо общо с темата, ама тая двайска по-добре да я беше дал за цигарки или биричка :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 06 Юни 2017, 11:49

^ каска за 20 кинта
:nono:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2017, 11:53

Аз съм известен може би като най-големия противник на китайските неща, но каска от 20лв със СЕ сертификат в много от случаите върши работа като такава от 1000лв.

По-важни са покритието и доброто пасване на главата. От там нататък разликата е предимно в удобството и охлаждането.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 08 Юни 2017, 23:36

skoti79 написа:^ каска за 20 кинта
:nono:

Няма какво да ме накара да си купя хубава каска за 50 кубиков скутер. Догодина мисля да изкарам А категория, да взема по-голям мотор, и тогава да си взема някаква за около 250-300лв, мисля, че ще си намеря що годе хубава :bchug:

bum_bum написа:Аз съм известен може би като най-големия противник на китайските неща, но каска от 20лв със СЕ сертификат в много от случаите върши работа като такава от 1000лв.

По-важни са покритието и доброто пасване на главата. От там нататък разликата е предимно в удобството и охлаждането.

Не я знам какви сертификати има, но със сигурност не е от удобните :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Юни 2017, 23:39

Те и тия за 300лв рядко са в категорията "хубава".

Иначе със скутер или не.. наскоро споделях как кола пред мен изхвърли камък голям колкото юмрук и ме удари високо в лицето. Ако бях с каска без визьор щях да бера големи ядове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 09 Юни 2017, 0:09

bum_bum написа:Те и тия за 300лв рядко са в категорията "хубава".

Иначе със скутер или не.. наскоро споделях как кола пред мен изхвърли камък голям колкото юмрук и ме удари високо в лицето. Ако бях с каска без визьор щях да бера големи ядове.

Засега не съм се интересувал чак толкова за хубави каски, говоря по сметки на приятели.. Иначе и моята си има визьор, за мен е задължителен, предполагам, няма да е здрав като твоя или като на хубава каска, но все пак върши някаква работа. Не знам как може човек да кара с над 50км/ч. без визьор, то сълзят очи, перат те мухи, не дай си боже някой камък, както на теб ти се е случило, или нещо друго... :dunno:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Юни 2017, 7:25

Чува се по-добре МЗ-ката. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата