Въпроси относно гражданска на английски автомобил
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Въпроси относно гражданска на английски автомобил
Здравейте на всички!
Тъй като не съм запознат бих искал да ми дадете компетентно мнение по моя въпрос.Искам да си докарам едно комби от Англия но понеже съм нов шофьор английската гражданска ще ми струва скъпо, четох за някаква гранична гражданска отговорност от България, която може да се направи на колата и да се избегне английската по този начин.Знаете ли за такива случай и безопасно ли е да кара с такава, понеже съм чувал,че имало камери в Англия за следене на Insurance i road tax-и.Ще ви бъда много благодарен да ме посъветвате какво да правя
Само за инфо:insurance в Англия ще ми струва 1000 паунда за година или 2600 на разсрочено.
Edit: Няма вариант да се направи обикновенна гражданска от България на автомобил с английски номера.
Тъй като не съм запознат бих искал да ми дадете компетентно мнение по моя въпрос.Искам да си докарам едно комби от Англия но понеже съм нов шофьор английската гражданска ще ми струва скъпо, четох за някаква гранична гражданска отговорност от България, която може да се направи на колата и да се избегне английската по този начин.Знаете ли за такива случай и безопасно ли е да кара с такава, понеже съм чувал,че имало камери в Англия за следене на Insurance i road tax-и.Ще ви бъда много благодарен да ме посъветвате какво да правя

Само за инфо:insurance в Англия ще ми струва 1000 паунда за година или 2600 на разсрочено.
Edit: Няма вариант да се направи обикновенна гражданска от България на автомобил с английски номера.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
Re: Въпроси относно гражданска на английски автомобил
с десен волан?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Да, колега.
Ако ти трябва застраховка колкото да закараш колата до БГ, можеш да си направиш такава за 1 месец само,но и тя е малко скъпа. В зависимост от вида гориво ,кубатура и година на производство цената варира, но оринтировъчно около £ 150. Можеш да си направиш и годишна но на разсрочено плащане. Плащаш първата вноска която важи 1 месец, и след 10дни я канселираш и няма да дължиш нищо след това.Мине ли повече време обаче ще ти удържат около 75£.A за да си спестиш неприятностите най лесно £600-650 и колата ти пристига в Бг.
Road tax както и застраховката се плащат по интернет.Плащаш и нея за 1 месец и ако след това нямаш пари в картата и те не могат да си ги вземат, автоматично ти я анулират.За това време трябва да си я закарал в Бг вече,защото после глобите няма да ти харесат
Road tax както и застраховката се плащат по интернет.Плащаш и нея за 1 месец и ако след това нямаш пари в картата и те не могат да си ги вземат, автоматично ти я анулират.За това време трябва да си я закарал в Бг вече,защото после глобите няма да ти харесат
enerdjy написа:Да, колега.
направи ни/си моля те една услуга и не карай такава кола по нашите пътища... нищо лично ама си е проблем за тебе и всички около тебе на пътя...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:enerdjy написа:Да, колега.
направи ни/си моля те една услуга и не карай такава кола по нашите пътища... нищо лично ама си е проблем за тебе и всички около тебе на пътя...
Айде няма нужда от форумни клишета а? 1-во. В България не преобладават колите с десен волан, и ако има произшествия с тях, то те са единични случаи. И в случаите на катастрофи на автомобили с десен волан, може да има други причини за инцидента, а не местоположението на волана. Основната причина за катастрофите у нас е несъобразената скорост, отнемане на предимство, неспазване на знаци на светофара. Случаите на катастрофи с десен волан не попадат даже и в статистиката за причини за произшествия.Когато седи цървул зад волана и по средата да го сложиш все тая. Цървула си е цървул. Абе интересно аз например за толкова години как пък не застраших живота на някой англичанин- пък си джиткам тук с ляв волан.

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Не разбирам защо във всяка тема започваме спора с инцидентите.
Alx ти нали не живееш в България, не би трябвало да имаш претенции кой каква кола да си купи и от коя страна да кара
Edit: сега прочетох в нета и намерих сайтове, които правят застраховки за 1-2 или повече дни, което ме устройва.Мисля, че няма да има проблем с такъв тип застраховка.Благодаря ви колеги!
Alx ти нали не живееш в България, не би трябвало да имаш претенции кой каква кола да си купи и от коя страна да кара

Edit: сега прочетох в нета и намерих сайтове, които правят застраховки за 1-2 или повече дни, което ме устройва.Мисля, че няма да има проблем с такъв тип застраховка.Благодаря ви колеги!

ivoo написа:Айде няма нужда от форумни клишета а? 1-во. В България не преобладават колите с десен волан, и ако има произшествия с тях, то те са единични случаи. И в случаите на катастрофи на автомобили с десен волан, може да има други причини за инцидента, а не местоположението на волана.
проблема е, че не е клише- просто защото за мене е достатъчно, че като шофирам из родината се наглеждам на безумни изпреварвания от коли с десен волан. изпреварвания които дори живота ми да зависеше от тях не бих предприел... от там каква е статистиката, колко пъти ти самия си правил изпълнения с обратен волан и тн за мене е без значение. аз един шофьор/ автомобил ги преценявам за секунди колко са способни да направят мармалада на пътя - и тези с десните волани с много малки изключения са ми почти винаги черни овци...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
ебе ми се, ма немам х**, иначе съм я харесал и ми е навита.... помагайте...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:ебе ми се, ма немам х**, иначе съм я харесал и ми е навита.... помагайте...
има го разбира се и този момент- но не е моя работа да съдя кой какво кара/ може да си позволи по пътищата до колкото не представлява заплаха за мене и тези около мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нещо такова, но какво лошо да минеш тънко след като законът го позволява? 

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Заеби..от доста години чета форума но такова дъно да стигне не го помня....просто исках съвет.Живи и здрави.
аре ся, пак приказката за ощипаната мома...било се стигнало дъното...
@bum_bum,
"....Нещо такова, но какво лошо да минеш тънко след като законът го позволява?..."
Малко "накриво" го разбираш законът. По - скоро говорим за вратичка в закона, минаване между капките, толерантност, различен начин на тълкуване и т.н., но не вярвам законът да го позволя.
Ако правилно съм разбрал става въпрос за купена кола в Англия, която ще се върне отново в Англия, само че идеята е да е с българска застраховка. Иначе трудно мога да си представя всякакви други фокуси, или факта, че в Англия не може да се купи някаква застраховка само за експорт.
И сега си представи следната ситуация - ППТ в България, в което един от участниците (виновният) е с МПС, което е застраховано някъде на майната си....Как точно ще си получиш парите от неговата застраховка, колко време ще се точи цялата работа, колко лв. ще ти е сметката за телефон, на какъв език ще си говорите и т.н.....и колко нерви ще потрошиш? От този ъгъл, нящата изглеждат доста по - различно.
@bum_bum,
"....Нещо такова, но какво лошо да минеш тънко след като законът го позволява?..."
Малко "накриво" го разбираш законът. По - скоро говорим за вратичка в закона, минаване между капките, толерантност, различен начин на тълкуване и т.н., но не вярвам законът да го позволя.
Ако правилно съм разбрал става въпрос за купена кола в Англия, която ще се върне отново в Англия, само че идеята е да е с българска застраховка. Иначе трудно мога да си представя всякакви други фокуси, или факта, че в Англия не може да се купи някаква застраховка само за експорт.
И сега си представи следната ситуация - ППТ в България, в което един от участниците (виновният) е с МПС, което е застраховано някъде на майната си....Как точно ще си получиш парите от неговата застраховка, колко време ще се точи цялата работа, колко лв. ще ти е сметката за телефон, на какъв език ще си говорите и т.н.....и колко нерви ще потрошиш? От този ъгъл, нящата изглеждат доста по - различно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Със сигурност ще е проблем, но това трябва да го мислят тия учените в парламента. За нас остава да четем и спазваме каквото пише в законът.
Ако той позволява да се избегне някакво плащане едва ли много хора биха се съгласили да платят премиум цена за да удоволетворят насрещната страна при нужда.
Ако той позволява да се избегне някакво плащане едва ли много хора биха се съгласили да платят премиум цена за да удоволетворят насрещната страна при нужда.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2