нов лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

нов лаптоп

Мнение от barty » 28 Авг 2017, 15:35

Колеги,
Трябва да си обновя лаптопите и ми трябват два броя, като бюджета ми е до 1000лв/бр.
Тъй като не съм нясно с параметри и т.н. можете ли да ми препоръчате конкретен модел и място, от което да го купя.
Лаптопите ще се използват за имейли, файлове, И-нет, гледане на филми и т.н. нищо по-специално.
Благодаря предварително.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: нов лаптоп

Мнение от KPETEH » 28 Авг 2017, 15:50

tubox - некви бюджетни били, марка на плесио, правели ги в гърция. един приятел има, умряхме от смях като го попитах дали е детски, ама май върши работа...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 28 Авг 2017, 16:14

Ако 1000лв. е абсолютния максимум - това. Ако може да се мръдне до 1100лв. - това. Силно препоръчително е да вземеш по-скъпия по възможност - по-нов процесор, повече RAM, SSD. Лаптопи се купуват отвсякъде, откъдето имаш някакви отстъпки, разбирай твой човек. Ако не - laptop.bg и pcstore.bg са двата най-големи и най-предпочитани места за пазаруване на лаптопи. За другите марки и модели - гледаш да е матов екран, колкото се може по-голяма резолюция, процесор i5 шесто/седмо поколение(първата цифра от номера/модела на процесора указва поколението i5-6500 - шесто поколение, i5-7500 - седмо поколение), по възможност 8GB RAM и SSD диск. Не се мятай на i7. Не, че се вписваш в бюджета за i7, ама все пак за непрофесионално ползване не ти трябва. i3, пентиуми и селерони също не ти трябват. Може да минеш и с 4GB RAM. Зависи колко ще го натоварваш. Като марки приоритет трябва да са ти НР и Dell(но поне Inspiron, забрави за Vostro), след това Асус и Леново и като последен избор всички останали :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 28 Авг 2017, 16:43

Този, който е пуснал колегата под 1000 лева HP-то точно щях да го споделям и аз само, че от емага. Даже му замислям покупка, но може би ще изчакам до коледните намаления поне, че още един месец и няма да ми е толкова наложителен лаптоп. +1 за Pcstore няколко купувани имам оттам. Наистина гледай поне да е i5 процесор, много краен случай i3 и то поне 2.3/2.4 херца. В тоя бюджет може и да вземеш някое Fujitsu, няма да е толкова напомпан ама са кучета, че напомпаните са си цена и доста има с 3 години гаранция. Имах такъв 930 лева, супер машина беше с и3-ка, малко рам само му набавих и беше пушка, ама пуста пияна работа на един банкет пострада и май няма да го оправят, та страдам с един асус ейтука :mhihi:
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 29 Авг 2017, 5:39

barty написа:.......като бюджета ми е до 1000лв/бр.
Лаптопите ще се използват за имейли, файлове, И-нет, гледане на филми и т.н. нищо по-специално.

Колега barty, ако ще се използват само за това което си описал, то за 1000 лв можеш и двата да ги вземеш :)
https://www.office1.bg/HP+15-BS045NU+2L ... 035200152/
Пиши ми ако ти трябва съдействие..... :yes:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 29 Авг 2017, 8:02

Hito написа:

Колега barty, ако ще се използват само за това което си описал, то за 1000 лв можеш и двата да ги вземеш :)

С тоя загубения процесор и фейсбук ще му работи на кадри :yes:
За момента съм с подобен даже 4 ядрен, също без L3 cache трагичен случай или не знам може би съм свикнал на малко повече пъргавина, но силно ти препоръчвам да го избегнеш този лаптоп :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Авг 2017, 8:35

Hito написа:

Tози боклук само на най-големия си враг бих го препоръчал да се мъчи с него :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Авг 2017, 10:25

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Авг 2017, 12:22

Аз ще мръдна малко от канона и ще ти предложа да вземеш премиум мобилна работна станция (лаптоп) втора ръка. Качеството е страхотно, и ще работи много по-дълго време от "нов евтинджос".

Примерно:
http://www.rmania.net/laptopi.html?&page=4
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Авг 2017, 12:45

Zagy написа:Аз ще мръдна малко от канона и ще ти предложа да вземеш премиум мобилна работна станция (лаптоп) втора ръка. Качеството е страхотно, и ще работи много по-дълго време от "нов евтинджос".

Примерно:
http://www.rmania.net/laptopi.html?&page=4

Мисля, че колегата има фирма и ще му е по-изгодно нов. Иначе и аз съм ЗА употребявани машини от висок клас. За 1000лв. употребяван обаче избора е пак между 2 машини - Dell Precision или HP Elitebook :mhihi: Само да не е от тези идиоти от рмания и собственика им, дето е пишман гуру и си мисли, че разбира повече от всички. Който не вярва да потърси в гугъл :mhihi: Също и цените там са яко напомпани. Ако ще е втора употреба - квант, краш, пласико и др.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Авг 2017, 13:05

И с тая 6м гаранция,точно някой изпечен чип на дъното да цъфне отново :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 29 Авг 2017, 13:15

kiko написа:И с тая 6м гаранция,точно някой изпечен чип на дъното да цъфне отново :mrgreen:

Пълно щастие няма :mhihi:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Авг 2017, 13:52

Абе при премиум машини тоя шанс е мноооого малък даже и при втора ръка - даже мисля, че на нов лаптоп шанса да пукне нещо силиконово по карантията е по-голям :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Авг 2017, 14:13

Zagy написа:Абе при премиум машини тоя шанс е мноооого малък даже и при втора ръка - даже мисля, че на нов лаптоп шанса да пукне нещо силиконово по карантията е по-голям :mhihi:

Абсолютно вярно. Премиум класата втора ръка, няма нищо общо с бюджетниците новички. Свидетел съм как масово гърмят дискове WD по-нови лаптопи, един гръмна на 6 мес. употреба, друг след 1 г. За батериите, колкото е гаранцията и са аут. Дърти DELL-ове и Thinkpad-и им държат още батериите. Дънните платки се предават също скоропостижно. Въобще, качеството струва пари и то много.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Авг 2017, 14:34

c7aH4eB написа:
kiko написа:И с тая 6м гаранция,точно някой изпечен чип на дъното да цъфне отново :mrgreen:

Пълно щастие няма :mhihi:

Има, има, някои фирми предлагат 1 до 2г. гаранция за употребявани машини.

Следваща

Назад към Извън Темата