Въпрос за имот

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Въпрос за имот

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Сеп 2017, 22:11

Здравейте колеги! Един бърз въпрос и ако има някакъв по-бърз отговор ще е идеално!
Днес купих един имот-парцел в регулация на населено място. Прехвърлянето мина без проблеми при нотариус. Но след като се прибрах се оказа,че имота е бил даден на земеделец преди 2 години с договор за 1,но земеделеца казва,че е за 2 години и изтичал след 4 дни. И на всичкото отгоре е бил засял трайно насаждение-люцерна и сега ми казва,че все още можел да прави каквото си иска в имота. Питах продавача,но той ми каза,че договор е нямал,а и да е имал някакъв който сигурно се е подновил автоматично за 1 година,земеделеца е нямал право да сее трайно насаждение.
Сега земеделеца иска да съм му плащал семената,с които е сял имота. Днес след проверка от нотариуса,върху имота нямаше никакви тежести като договори и т.н.
Та въпроса ми е този има ли право да влиза в вече моя имот и да правел каквото си иска?
Благодаря предварително и очаквам някакво мнение поне до утре сутрин!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за имот

Мнение от mangini » 26 Сеп 2017, 22:37

Естествено, най-добре е да се консултираш с адвокат, но поне на първо четене - след като няма тежести, би трябвало с имота да се разпореждаш само ти. Въпросният земеделец показа ли договора? По това, което си написал, единия казал, другия оспорил... И ако ти си изряден с документите, не би трябвало да се притесняваш :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Сеп 2017, 22:46

mangini написа:Естествено, най-добре е да се консултираш с адвокат, но поне на първо четене - след като няма тежести, би трябвало с имота да се разпореждаш само ти. Въпросният земеделец показа ли договора? По това, което си написал, единия казал, другия оспорил... И ако ти си изряден с документите, не би трябвало да се притесняваш :dunno:

То точно това е,че бившия собственик вече каза,че е имал някакъв договор между тях,но е бил преди 2 години и за срок от 1 година или до края на септември 2016г.
Късния следобед ме изненада земеделеца с това и нямаше време да реагирам с адвокати и т.н. Утре ще видя какво ще ме посъветва и той. Аз взех да подготвям заграждането на този имот и ме изненадват,че съм нямал право да влизам,а нотариалния акт е вече на мое име :dunno: и утре този ми ти арендатор трябвало да влиза да оре

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Сеп 2017, 22:58

Не ми се вярва тая работа...договора е изтекъл и сега той се явява владелец, там е без правно основание. Щом вече е твое и няма сключени договори нито с теб, нито с предния собственик шута, но се консултирай с баш адвокат :mhihi: . Ако си добра душа, можеш го оставиш да си окоси зоба :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Сеп 2017, 23:04

c04 написа:Не ми се вярва тая работа...договора е изтекъл и сега той се явява владелец, там е без правно основание. Щом вече е твое и няма сключени договори нито с теб, нито с предния собственик шута, но се консултирай с баш адвокат :mhihi: . Ако си добра душа, можеш го оставиш да си окоси зоба :mhihi:

Утре ще се консултирам с адвокат,задължително! Той не го бърка косенето,защото вече няма такова за тази година. Дойде късния следобед да ми иска пари,за това че го е сял преди 2 години и сега ставало моя собственост без да съм му платил семената. А мисля че по закон,ако е имал договор със срок по-малък от 4 години,няма право да сее трайно насаждение!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 26 Сеп 2017, 23:06

Да ти покаже договора при нас замите които отдаваме под аренда са с нотариална заверка и се преподписва с арендатора пред нотариус ежегодно , ако е станало така че автоматично да се е продължил, ТИ като нов собственик му изпрати писмо за договаряне на НАЕМ. Но по-горе подържам колега както е написал , консултация с адвокат
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Сеп 2017, 23:13

KEVIN-30 написа:Да ти покаже договора при нас замите които отдаваме под аренда са с нотариална заверка и се преподписва с арендатора пред нотариус ежегодно , ако е станало така че автоматично да се е продължил, ТИ като нов собственик му изпрати писмо за договаряне на НАЕМ. Но по-горе подържам колега както е написал , консултация с адвокат

Аз нямам никакво намерение да го давам под наем,а до няколко дни да му сменя оградата и да започна подготовката за това което съм го предвидил,а той ми заявява,че утре влизал да оре. Е няма как да стане :kuku:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Сеп 2017, 23:20

Така както го виждам е там без правно основание, демек можеш да го изхвърлиш.За семената обаче, като полезна разноска може и да има право на някакви пари :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Сеп 2017, 23:25

c04 написа:Така както го виждам е там без правно основание, демек можеш да го изхвърлиш.За семената обаче, като полезна разноска може и да има право на някакви пари :dunno:

Имал е договор без да е нотариално заверен,иначе днес щеше да излезе при проверката на имота. А това за семената според мен-никой не го е карал да сее без дългосрочен договор. Иначе и аз мога да набуча една нива с клечки и да я продам за 500 лв,а след това да искам 15000 за посадъчен материал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Сеп 2017, 5:50

Трябва да се види онзи "някакъв" договор все пак, но при всички положения би могло да има някакви ангажименти към бившия собственик, като например при продажба да дължи неустойка. Теб едва ли те хваща.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 27 Сеп 2017, 15:29

Вижте договора, най-много стария собственик да плаща неустойка на земеделеца, теб няма какво да те притеснява.
Но за да си нямате проблеми по комшийски от началото се съберете тримата, покажи ясно, че ти си купил имот, който е продаван като празна земя без тежести и т.н. а вече стария собственик и земеделеца да се разбират помежду си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 27 Сеп 2017, 16:17

И така...
Днес разговаряхме със земеделеца! Разбрахме се долу горе и след час жалба,за това че не давам да си влизал в имота! Имота има частична ограда,която пък сега бил слагал пак той и си я иска или да съм му я плащал. Много добре му обясних,че е предупреден за продажбата на имота преди месец и каквото е имало негово или казва че е негово,да беше си го взел. Аз вече ако купувах нацяло разграден имот и т.н. цената щеше да е друга!
Договора между бившия собственик и него,който вчера уж беше за 1 година,след това стана за 2 години,а днес е вече бил за 3 години
След разговор с адвокат ми каза изобщо да не се занимавам с глупости и ако нещо и някой има претенции да си се оправят. А в имота вече без мое разрешение не може да се влиза и ако има нещо такова,да викам полиция!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2017, 16:57

Абе стискай палци да не е някой олигофрен тоя земеделеца, че с наща полиция бая зор ще видиш, докато го изкараш от собствения си имот.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Сеп 2017, 19:52

bum_bum написа:Абе стискай палци да не е някой олигофрен тоя земеделеца, че с наща полиция бая зор ще видиш, докато го изкараш от собствения си имот.

Така е, за съжаление.
По този повод се сещам че водих война с една мутра в Манастирски ливади за един парцел, беше решил че ще си го присвои без да плаща. Отне ми 6 години!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 27 Сеп 2017, 20:16

Малко крайна мярка, но може да напръскаш хубаво с хербицид(раундъп) и щедро да наръсиш сол - пък той нека чака да коси, жъне и т.н..... само дано не е прекалено голямо мястото де :)
Също така може да се абонираш за СОТ, за да има някой който поне бързо да дойде на място след като се отвори вратата и не се въведе кода.

Чисто любопитство - къде е имота и за какво си го купил - ще строиш или нещо друго?

Следваща

Назад към Извън Темата