Киста на опашката (дермоидална киста)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Киста на опашката (дермоидална киста)

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 13:19

След темата за хемороидите, нямаше как без такава :mhihi:
Сега сериозно, прочетох де що има в нета, бг мама и т.н..
Въпросът ми е -някой оперирал ли се е успешно и най-вече при кого?

Мерси предварително!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Киста на опашката (дермоидална киста)

Мнение от efren » 23 Ное 2017, 13:37

Това не беше ли често срещано при професионалните шофьори?
Имах един познат когото бях карал на операция за такава киста в село Бяла Черква (до Павликени). Мина успешно и мисля оттогава човека не е имал оплаквания. Въпреки, че оперира във въпросното село лекаря, мисля, че преглежда в Плевен. Всичко това е по спомени, но ако искаш мога да разпитам. Пък и медицината не е математика и там където един е доволен, друг не е.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 13:43

efren написа:Това не беше ли често срещано при професионалните шофьори?
Имах един познат когото бях карал на операция за такава киста в село Бяла Черква (до Павликени). Мина успешно и мисля оттогава човека не е имал оплаквания. Въпреки, че оперира във въпросното село лекаря, мисля, че преглежда в Плевен. Всичко това е по спомени, но ако искаш мога да разпитам. Пък и медицината не е математика и там където един е доволен, друг не е.
Четох за него , Др Рабчев мисля се води, да , поразпитай ако обичаш, всякакво инфо ще е от полза.
Не съм шофьор, но го имаше момента със заседяването, а и факторите са няколко, които се натрупват просто :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 23 Ное 2017, 13:55

Аз имах като ученик, без да съм шофьор, камо ли да се заседявам - спортувах активно почти всеки ден. Операцията не беше нещо сложно, с местна упойка, 1 ден беше кофти, още 5 лежах. След това 1 месец спрях по-интензивни натоварвания, докато зарастне напълно. Сигурен съм, че може по-оптимално оздравяване, щото ме ряза един касапин в болницата в малкия ми роден град :mhihi: От тогава (10 години) не съм имал проблеми. Ако те интересува нещо по-конкретно пиши на лично :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Ное 2017, 14:13

Седене на стол на ден 12-16 часа в продължение на месеци доведе до същата диагноза, която се пукна една сутрин в банята.

От тогава до сега - 4 операции. Първите 3 - неуспешни - зараства за няколко месеца и се пука.

Последната операция премина доста приятно, ако мога така да се изразя, за първи път нямах никакви болки или дискомфорт по време на самата интервенция. След това - по-бързо зарастване на мястото, безболезнено(в сравнение с предишните - много ПЪТИ по-леко и безболезнено). 3 дни престой в болница.

Между другото, операцията беше проведена април, засега всичко е наред и усещането е по-различно, по никакъв начин не ме притеснява мястото.

П.П.: След като зарастне -> цялото място се бръсне, да е гладко като бебешко дупе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П.2: Ако ти трябва инфо, колега, пиши на лично за доктора, от когото съм много доволен. В Стара Загора се оперирах, не ми е роден град, по препоръка.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 23 Ное 2017, 14:14

Току що говорих с моя познат (той също не е шофьор), изключително доволен е от д-р Рабчев, каза че при него възстановяването е преминало бързо (4-5 дни е накуцвал леко). Веднага след операцията и един ден след това е трябвало да стои легнал (и аз така си спомням, че докато го карах лежеше). Пак казвам медицината не е математика и това, което при един е минало добре, при друг може да не мине добре, но моя човек го препоръчва силно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Ное 2017, 14:17

Имам и аз нещо такова и вече съм вдигнал ръце от него :D . От време на време се активира, набира, пука се, пак набира, след това замира за известно време и така вече много години. Щях да го оперирам, но все не ми остава време. Бабите от село са ми дали някаква луковица, която се сади в саксия и честно казано много помага, като се активира гада. Ама не знам моето дали е киста. Един колега си прави такава операция и след 5 години пак започна да има проблеми.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 14:23

ukelichko написа:Имам и аз нещо такова и вече съм вдигнал ръце от него :D . От време на време се активира, набира, пука се, пак набира, след това замира за известно време и така вече много години. Щях да го оперирам, но все не ми остава време. Бабите от село са ми дали някаква луковица, която се сади в саксия и честно казано много помага, като се активира гада. Ама не знам моето дали е киста. Един колега си прави такава операция и след 5 години пак започна да има проблеми.
В интерес на истината, проблемът не е само механичен (косъм, растящ навътре), има връзка и с храненето, колкото и странно да звучи-например крайно непрепоръчителни са млечните храни, заради казеина, създавало някаква слуз в дебелото черво и т.н..
Тоест,човек може да се профилактира с добро хранене, но пак си в рисковата зона- погрешна стъпка и хоп..
А за операцията да ти кажа хич, ама хич не ми се прави, но лошото е ,че това нещо прогресира с течение на времето и то не става по-добре..

driver69 написа:От тогава до сега - 4 операции. Първите 3 - неуспешни - зараства за няколко месеца и се пука.

Колега, това не звучи добре.. Да не би да е било инцизия първите пъти? Тоест , само сцепване-прави се в острата фаза, когато е възпалено, за да се оттича. Доколкото знам истинската операция се прави само, когато няма възпаление :roll:
Да, ще ти пиша на лично.

efren написа: Пак казвам медицината не е математика и това, което при един е минало добре, при друг може да не мине добре,
Това ми е ясно, въпросът е , че има разлика в процента на доволни и недоволни и този процент да е максимално висок в полза на доволните естествено.. :) Благодаря още веднъж :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Ное 2017, 14:48

Инцизия също няколко пъти, на коренно различни места. Там няма доволен/недоволен - цепи се без упойка и изтича, поне за мен беше доста болезнено.

Да, мястото трябва да се успокои и се оперира. Това съм го минавал 4 пъти, не е приятно, затова наистина е важно след това да го пазиш.

Също значение имат работа, стрес, абе всичко :) Има хора с по над 10 операции, та явно при всеки е различно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 23 Ное 2017, 16:16

Миналата година по това време се оперирах от такова нещо , като да чукна на дърво за сега няма следи от него и при мен се получи от първия път .

Оперирах го в Медика (РУСЕ) - Д-р Живко Димитров , 3-4 дни , като първия ден беше всичко и се прави с местна упойка , после само лежане .

И аз така го влачих година-година и половина , тъй като нямах време да се занимавам с него и се надявах да мине само , но уви . . .

Мазах к'ви ли не илачи - бабини рецепти , най - много за месец да изчезне и пак се появяваше .

Съветвам всички с подобен проблем да вземат мерки по - скоро , защото доколкото ме информираха , пуска корени които с времето растат .
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 16:53

благодаря и на теб, колега :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Ное 2017, 19:45

По принцип , е шьофорска болежка но всеки може да я хване в следствие на продължително натискане на столовете . Тесни дънки също я възпаляват . Най готин е варианта с двустранната :mhihi: За успешна операция един прЕател ми каза че трябва да е добре възпалена и да тече . Тогава като се разцепи има най голяма вероятност да се изчисти до кокал и да не се появи повече. Тоест разбирай лятото като е топло . Иначе който се опитва да тушира проблема , един памук с риванол залепен на опашката решава проблема за два дена , временно докато пак се възпали .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Ное 2017, 21:45

jordana, съжалявам, че ще споря с теб, но това, което си написал.. е тотално далеч от истината. Пожелавам ти да не разбираш - повечето хирурзи не оперират възпалена киста. Лятото препоръчват да НЕ СЕ прави.

За памука с риванол - може и Браунол.

Реално не знам какво значи едно- и дву- странни, единствено мога да Ви препоръчам да го правите възможно най-скоро. Първия път като ми показа доктора, изваденото "нящу" беше колкото яйце, размер М. Четвъртия път беше дооооста по-малко.

Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Ное 2017, 23:21

Зависи от стадия и тежеста на заболяването . Нормалното състояние ако въобще може да се нарече нормално е леко изтичане на секрет за няколко дни и след това спонтанно затваряне за месеци без подуване и абцеси .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 24 Ное 2017, 11:59

Като ученик имах и първо ме цепнаха за да изтече. При цепенето уж биха 2 упойки ама боля много. След месец-два като се успокои мястото ме оперираха, понеже съм страхлив исках пълна упойка. Обръснаха ми задника след което заспах. Операцията при мен беше около 30 мин. Лежах 5 дни в болница без да ставам и спях на една страна. След няколко дена ми махнаха шевовете. След това зараства бавно понеже докторите изрязват до здрава тъкан. Като казвам бавно имам впредвид 7-8 месеца при мен. Първия месец и нещо зараства раната след това в продължение на половин година отделяше по малко секрет от раната и ми цапаше бельото. Топях си дупарата постоянно в разтвор от смрадлика за да зараства по бързо раната. Бих казал че ми помогна. Един познат преди мен имаше такова и при него ми каза че зараснало бавно. Оперирах се в Ловеч в болницата, понеже там живеех.
По-добре ходи да те оперират за да ти минава от главата. Това ми се случи преди 10 години и от тогава аз нямам проблем да чукна на дърво.

Следваща

Назад към Извън Темата